- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ez érdekes, köszi! Nem nagyon garázdálkodtam a Syno beállításaiban, de lehet, hogy emiatt volt két külön hálózati mappa a Nemo-ban akkor? No mindjárt kiderül...
És tényleg, sose értettem, miért van két külön elérés a NAS-hoz, de más csak egy van!
Még egyszer köszi a tippet, láthatod, hogy tényleg tök nokedli vagyok a hálózatos dolgokhoz.
Működött eddig is, így nem zavart, hogy ilyen...
Találtam még érdekes dolgokat, ezeket a pipákat is kivehetem szerinted? Windows hálózatot tuti nem használok, de ez a bonjour mi a fene lehet?
-
paolinho
őstag
Nem akar ez összejönni, de lehet igaza van ubyegon2-nek, végül is a Nemo is lehet kétabalakos módban, és az stabilan kezeli, és látja a NAS-t.
Már csak az lene jó, ha minden indításnál megmaradna a korábbi kétablakos mód, és nem nekem kellene minden alkalommal a Nézet - Extra ablaktáblát bekapcsolni. -
OK, hogy a Synology eszköz ismeri a samba-t, de ez a Mint szerintem nem azt használ, nem is aktív rajta, ezt találtam az afp-ről: Netatalk. Tényleg az Apple protokollja, elég érdekes...
Megnéztem és nincs telepítve ez a netatalk meg semmilyen afp-s csomag. A nemo-share extension viszont azt írja, hogy samba-t használ. Fene se érti ezt.
Tibikomám gépe HW-esen át van alakítva?
Ez nagyon jó, végül is a flexelés is hardveres átalakítás!
tordaitibi
A tegnapi vihar a tüzijátékot ugyan nem zavarta meg, de a csodamasinádat igen!
-
No igen, csak ugye a Mint-re azért pörögnek rá a népek, mert nagyon egybe van gyúrva az alaprendszer meg a DE+fájlkezelő+Xapps, így lehet mindent pát kattintással megoldani flottul. Nem sok értelme van ilyen OS-t használni, ha egyik fő elemét le akarjuk cserélni valamire, amival ráadásul csak szívni lehet.
Akkor már érdemesebb egy Debiant felrakni és ott építkezni a megszokott programokból.
Megkérdezhetem miért afp-el vannak megosztva az erőforrások nálad?
Fogalmam sincs, sose használom innen a NAS-t, Synology NAS rendszere böngirnyóból fut. Én is csodálkoztam, mi az a afp... Nincs samba, nem ahelyett van? Sorry, de hálózati dolgokat nem vágom. Ha bejelentkezem a Nemo-ban, akkor az afp-vel oldja meg...
DC meg Marvel....
-
törölt tag
Mint fentebb emlitettem, a dolog mar mukodott es volt is ra egy sajat script-em, de elvesztettem. Gyakorlatilag a 6.8 kernel ota (pontosabban 6.9, mert a 6.8 meg bugos volt, folyton patch-elgettem a kernelt mert black screen is volt boot kozben) mukodott a dolog.
Allitottam a venti profilt, TDP limitet (6.9-ben mar helyesen), min/max orajeleket.
Mindezt raadasul zen kernel alatt, amit most is hasznalnek.
Na es persze zenpower+dkms.A lenyeg, hogy mennie kellene, mert ezelott is ment.
Most egy teljes nullarol epitkezes utan nem sikerul megcsinalni. Ugy gondolom en rontok el valamit, amiert nem enged hozzaferni.
Talan helytelen a kernel parameter???Rowon:
Kiemeltem, hogy konzolbol akarom csinalni. A flat cuccokat pedig nem hasznalom. -
Tudom "jókor" jut eszembe, de a gyári fájlkezelőben tudsz parancsikont létrehozni az asztalon, vagy a mappádon belül? Ezt a parancsikont be tudod húzni az indítópultba? Nem tudom Mint alatt vane- ilyesmi, vagy hogy működhet-e. Csak egy ötlet, hogyan tudsz megszabadulni a termináltól. Mert olyan is van, hogy váltig állítják, hogy GUI-n minden megoldható Mint alatt
.
Szerintem azért nem minden oldható meg terminal nélkül, de amire egy átlag homeuser-nek szüksége van, az megoldható könnyedén. Például kiraktam az asztalra egy fekete Firefox ikont...
Jobbgomb a desktopon...
&paolinho
Nemo amúgy szintén mindenre jó, nem nagyon értem ezt a DC erőltetést.
Ha kijelölsz valamit Nemo-ban és a bal ikonra kattintasz, mit látsz a keresőablakban?
Ilyesmit kéne látnod:
-
paolinho
őstag
Hát most tökre megfogtál. A gyári fájlkezelő nincs a segítségemre. Ugyanis ha csak egyszerűen rányomok a Hálózatra, azonnal feldobja a NAS-t. Itt én nem látom az odavezető utat. Lehet, meg kellene néznem Windows alól is, bár kétlem, hogy az a rendszer e témában okosabb, mint a Linux.
[kép] -
paolinho
őstag
-
paolinho
őstag
-
paolinho
őstag
Az első két parancs (sudo mkdir /mnt/NAS és sudo chown paolinho /mnt/NAS) után ezt kapom:
[kép]
Ezt követi a sudo nano /etc/fstab parancs. Eredménye:
[kép]
Ezután: //a.nas.ip.címre/megosztásneve /mnt/NAS cifs username=felhasználó,password=jelszó,iocharset=utf8 0 0
Illetve: CTR+O, kilépsz (CTRL+X), de nem lép ki
Eredménye:
[kép] -
paolinho
őstag
Igen, a gyárival gond nélkül látni:
[kép]Azt jelenti az elakadásom, hogy nem történik semmi utána. Idáig eljutok probléma nélkül:
[kép]Utána hogy jutok a végére? Csak simán a Le nyillal?
Mert ha igen, akkor hiába írom be az Általad írtakat behelyettesítve az aktuális adatokkal, semmi nem történik. [kép]
Nem kell esetleg egy # a sor elejére? Mondjuk nálam akkor sem történik semmi változás. -
-
5leteseN
senior tag
Ah... Értem! Ez jó hír!
Nálam "alapból" ki van kapcsolva a Security Boot, és a Rufus-os beállítású "Ablakok" nálam nem s hiányolják.
Redmont hozzáállása továbbra sem szimpatikus, a magam kis porszem módján igyekszem kijavítani rendszeres próbálkozásaik eredményét.
Azért megdobnám pár-tíz $-ral azt a fogyasztóvédő (amcsi) non-profit szervezetet, amelyik feljelentené ezért a Windows-t!
...ha van még ilyen szervezet!OFF-vége
#97867 , Rowon
Cserélhető PCIex4 csatornás SSD M.2 megoldás(rack), egy toldóval(reiser) bekötve.
"Kici kínaiaknál" nincs még ilyen?Addig is(ha nincs még ilyen rack) egy 30-40-60 cm-es reiserrel ki lehet hozni az(általában M-key-es) SSD-foglalaltot az alaplapról ház hátulján, csak óvatosan kell bánni vele.
-
-
"a Windows értelemszerűen friss rendszerindító kódja lép életbe, és az tölti be a Linux-ot is, ha a felhasználó ezt kéri."
Én ilyet még az életemben nem láttam, és nem tudtam elérni hogy egy Win felvegyen az indítómenüjébe Windowson és Windows VHD VHDx lemezképeken kívül bármilyen más oprendszert.
25 év óta most eljutottunk oda hogy a winloader képes lesz erre...?
Vagy nem jól értelmezem?
Az külön it aranyérmet érdemel hogy ezután gyakorlatilag lehetetlen bármi mást indítani a gépeken, se live, se rendszermentő se semmi külső adathordozó. -
Ubynak igaza van, ha nincs kedved az ilyen matatásokhoz, csinálsz mégegy EFI partíciót, akár a már felszabadított helyre, akár a lemezterület legvégére és oda pakoltatod a systemd-s telepítéseket.
Működnie kell, nálam a hordozható 1 terásomon most is 2 efi van.
Egyik a Ventoy, ezt nem lehet baszkurálni mert meghal, és van egy 1GB efi a lemez felénél kb. 600GB-nál.
Arra mennek a próba telepítések indítói.Próbáld meg így.
-
Letöltöd a Hiren"s BootCD-t (van benne 5 particionáló progi), kiírod Rufus-l pendrive-ra, bebootolsz róla és valamelyik particionálóval elvégzed a műveletet.
Természetesen csak saját felelősségre, adatvesztésért stb Te vállalod a felelősséget.
-
Ez a Win 100MB EFI gyakran kevés egyes Linuxoknak, talán a PoP OS volt, aminek csináltam anno külön EFI particiót, lehet a systemd-boot miatt? Nem nagyon emlékszem, mert csak rövid ideig volt nálam az a gép és a Windowst is rajta kellet hagynom. Szóval nincs értelme a particionálóval tetrisezni órákat, úgysem fog sikerülni normálisan megnövelni a méretét. De amúgy is jobb egy külön EFI particíó! Itt találtam is ennek nyomát egy hsz-ben.
Itt viszont a második eszközön csak Ubuntu alapúak voltak, ennél nem követelte a rendszer, hogy csináljak nagyobb EFI-t(emiatt is gondolom, hogy a systemd-boot rendszer követeli a nagy helyet):
Eszköz Start Vége Szektorok Size Típus
/dev/nvme1n1p1 2048 1050623 1048576 512M EFI System
/dev/nvme1n1p2 1050624 105908223 104857600 50G Linux filesystem
/dev/nvme1n1p3 105908224 210765823 104857600 50G Linux filesystem
/dev/nvme1n1p4 210765824 315623245 104857422 50G Linux filesystem
/dev/nvme1n1p5 315623424 420481023 104857600 50G Linux filesystem
/dev/nvme1n1p6 420481024 525338623 104857600 50G Linux filesystem
/dev/nvme1n1p7 525338624 986712063 461373440 220G Linux filesystem
Disk /dev/nvme0n1: 238,47 GiB, 256060514304 bytes, 500118192 sectors
Disk model: CL1-3D256-Q11 NVMe SSSTC 256GB
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: gpt
Disk identifier: 0C137DBA-7BFE-4595-9215-6662F4CA6AF3
Eszköz Start Vége Szektorok Size Típus
/dev/nvme0n1p1 2048 206847 204800 100M EFI System
/dev/nvme0n1p2 206848 239615 32768 16M Microsoft reserved
/dev/nvme0n1p3 239616 156772546 156532931 74,6G Microsoft basic data
/dev/nvme0n1p4 498554880 500115455 1560576 762M Windows recovery envi
/dev/nvme0n1p5 156774400 261631999 104857600 50G Linux filesystem
/dev/nvme0n1p6 261632000 345518079 83886080 40G Linux filesystem
/dev/nvme0n1p7 345518080 418918399 73400320 35G Linux filesystem
/dev/nvme0n1p8 418918400 492318719 73400320 35G Linux filesystem -
Van hely? A növelésre? Nincs útban a 16MB Microsoft Reserved partíció, annak se betűjele se fájlrendszere semmije nincs.
Ha ezek megvannak, mármint zsugorítgattad a C-t, gondolom az alapfelállás az volt hogy
EFI-100MB
16MB reserved
C:\
esetleges Recovery
Ha ezeken túlvagy, akkor 2 lehetőséget látok.
Live alól mindent lementesz az EFI-ről, törlöd, létrehozod az újat. Ha jól emlékszek Gpartedbe van UUID kézi buher, megadod az efinek a régit és mindent visszamásolsz.
Nem tudom most kipróbálni működne-e, melóhelyen vagyok, nincs itt a dualbotos cuccom. A céges Windowsokat meg nem nagyon akarnám egy ilyennek alávetni, érthetően.
2. ha esetleg a Windows meg tudná csinálni, erről gőzöm sincs, de:
win, rendszergizdai parancssor,diskpart
list partition
select partition "EFI partíció azonosítója"
assign letter= Z
ezzel megjelenik mindenhol Z meghajtó néven, Fájlkezelő, Lemezkezelő.
de hogy innentől tudsz-e vele valamit csinálni arról gőzöm sincs. -
-
paolinho
őstag
Hát most sikerült egy kicsit összebarmolnom a dolgokat. Kezdem azzal, hogy először is a Flatpackek alól feltelepítettem az ott fellelhető legújabb LibreOffice-t (24.2.5.2.) Egyébként gyorsan összehasonlítva a 7.4.7.2-vel szerintem látványosabb az újabb. Pl. a régin sötét módban alig látszik jónéhány ikon a menüsorban, mint pl. a Nyomtató is ilyen.
Na mindegy, ezután a népszerű alkalmazásoknál megkerestem a régit, és töröltem. Viszont ekkor vettem észre, hogy szintén itt van backports verzió (24.8.07). Na, gondoltam, akkor mégis inkább legyen ez, ezért töröltem a Flatpackest feltelepítettem a backports-ost. Ezután jött a feketeleves, ugyanis valami hiba okán nem indult el a program. Kár volt előre törölni a Flatpackest. Mindegy, most újratelepítettem azt, és letöröltem a hibásat. Most rendben van az alkalmazás.Más. Lehet hogy hülyét kérdezek, de a Double Commander-ben hol találom a Letöltés mappát? Totál elvesztem benne.
-
Ahogy az ablakkezelőből is rengeteg van, egyéni ficam ki melyiket választja, melyik tetszik meg neki.
Pici kiigazítást eszközölnék, ha megengeded!
Asztali kezelőfelület(DE), amire gondolsz, az ablakkezelőt(WM) nem a user választja, hanem a disztribútor rakja a DE-hez.
A példa nyilván nem neked szól, hanem akikbnek ez új még...
Desktop: Cinnamon v: 6.2.9 tk: GTK v: 3.24.41 wm: Muffin v: 6.2.0 vt: 7
dm: LightDM v: 1.30.0 Distro: Linux Mint 22 Wilma base: Ubuntu 24.04 noble -
urandom0
senior tag
A legtöbb mai gép simán bebootol NTFS fájlrendszerű EFI partícióról is, csak akkor kell a FAT-hoz ragaszkodni, ha nem indul NTFS-sel.
Az az UEFI_NTFS partíció pedig FAT (konkrétan FAT12), oda van írva... csak a kötetcímke UEFI_NTFS. Ez a Rufus egyik sajátossága, az UEFITFS nevű bootloader.
-
paolinho
őstag
Igazából csak az újabb verziszám inspirált, nem mentem a mélyére. Mint ahogy a rendszerrel is csak barátkozom.
Pl. tök furcsa nekem ez a telepítósdi metódus, hogy jellemzően Terminál alól történik.
Én most még pl. ezekkel a tömörített fájlban leszedett alkalmazásokkal sem tudok nagyon mit kezdeni. A Win exe fajljaihoz hozzászokva ezekkel meg kell tanulni bánni. -
-
törölt tag
Nem mondtam, hogy törölje ki.
Csak ott valami nem okés.
Volt egy telepített ubuntu egy nvnme ssd-n. Aztán be lett téve egy sata ssd. Arra meg telepített egy windowst. A windows ssd-n nincs efi partíció.
Nem tudom mi mehetett félre, de szerintem nem okés valami. Nem telepítettem még úgy windowst, hogy benn volt már egy linuxos lemez is és nem tudom hogyan reagál ilyenkor a windows installer.
Passz. -
-
-
Normal esetben igen, az elso user lesz ilyen, de az a bizonyos elso user utana akarhany kovetkezot felvehet ugyanilyen joggal - es a rossz gyakorlat errefele mutat. Az is igaz, hogy mar nem csak az Ubuntu csinalja ezt, de ok terjesztettek el (figyelem: nem azt mondtam, hogy ok talaltak ki) Linux korokben: ma mar egy Debian is felajanlja, hogy ha nem csinalsz jelszot a rootnak telepiteskor, akkor az elso user megkapja a sudo-t.
-
-
Nem jártam utána, magánvéleményem amit a józan paraszti ész ihletett:
A snapbe benne lehet minden létező jog, magába a futtató környezetbe.
Viszont adott appnak csak azt adja meg amit az app készítője beletett.
Pl. ennek a videoletöltőnak adhatnék jogot a pulseaudio, mikrofon, webkamera stb. használatára is így de értelmetlen hisz nem tudná használni mivel nincs benne ezek kezelése.
Abba igazad van hogy ha NEKEMsikerült eérni a permissions megváltoztatását, akkor nem ez a konténer formátum lesz a jövő überbiztonságos megoldása
Egyébként ez dettó mint a többi formátum. pl. .deb és a nemrég nagy port felvert valami tömörítőbe becsempészett hátsó ajtó.
Amondó valék, minden annyira biztonságos és annyit tud amire a készítője tervezte és amit belepakolt.
Csupán a szerencsén múlik sokszor.
off, pl. a fiam házi kamerarögzítő szerverét 2 napja támadja egy angol IP-ről valaki, eddig 10000feletti jelszópróbálkozást regisztrált.
Nagyon kellhet valakinek az a belépés... -
Kolléga... hát csak ennyire tart engem?
A Snap-store csak azt ajánlja fel módosítani amire az appnak engedélye van, benne van az appba gyárilag, a plugs alatt.
És ott nem volt removable-media, ezt tettem bele kézzel.
A művelet előtt ez nem létezett, ezért ugye engedélyt sem lehetett erre adni.
Csak a /home lebegett a szeme előtt. -
nagyfejü
őstag
Köszönöm a türelmedet és hogy segiteni akarsz! Sajnos nincs mentésem.Már nincs benne a sata vezérlő! Anélkül próbálkozok!
egy kérdés?! A HDD ésvagy a mappa elnevezése bekavarhat? vagy az itt nem számit?
Most perpill nincs semmi a gépen!
Hanyas verzióval érdemes próbálkozni? Legújabb v régebbi? Vagy mindegy. -
nagyfejü
őstag
Én értem mit mondassz! De! Harmadik hete sz.pok az omv vel és mindig ugyanaz a vége!!
Próbáltam5-6-7 összes verziót!
A topikját telenyomtam képernyőfotókkal! Elvileg minden beállitás ok és mégsem!
És már unom! És senki nem tud segiteni!
Ezért akarok valami megoldást!
Ha más nem akkor windows megosztást! -
nagyfejü
őstag
Szia!
Levelezek 2 hete az OMV topikkal , és ők sem tudják mi lehet!
Mindent ugy csinálok ahogy le van irva és pl. a windowsban csak a mappákat látom a megosztásban!!!! A tartalmát nem! Telepités után csak egy próba HDD t dugok rá , félve az adatvesztéstől. Hozzáadom , megosztom , és csak a mappa látszik!
Már meguntam!! Ezért lenne jó más! A GUI az jó ha van.Igy is idegen! -
-
Petya XT
senior tag
Ez érdekes. A múltkor én sem bírtam az AMD kártyával működésre bírni, bár én grafikusan próbáltam. Fel sem ismerte a Boinc a kártyát sajnos, pedig minden más simán használta másodlagos kártyaként..... De egyébként Windows-on is nagyon furcsán viselkedik a kliens mostanában.
-
-
Felment a 22, felment az amd driver, de most meg clinfo sem látja:
Number of platforms: 1
Platform Profile: FULL_PROFILE
Platform Version: OpenCL 2.1 AMD-APP (3614.0)
Platform Name: AMD Accelerated Parallel Processing
Platform Vendor: Advanced Micro Devices, Inc.
Platform Extensions: cl_khr_icd cl_amd_event_callback
Platform Name: AMD Accelerated Parallel Processing
Number of devices: 0 -
Kellene az AMD drivere, mert azzal működik a bonc GPU számítás. Ha jól látom 24.0.1-es Ubuntu-hoz nincs kint még a megfelelő verzió. Próbáltam a 6.0... verziót feltenni, de az amdgpu dkms fordításába beletörik a bicskája.
Várjam meg amíg megjelenik a 24-hez való, downgrade-eljek 22-re?
RHEL és Ubuntu-n kívül más rendszerre nem is lehet felrakni az AMD féle megoldást? -
Mint kiderült nem a mesa-opencl-icd csomag(és függőségei) okozza a problémát, hanem a boinc kliens.
Amint észreveszi, hogy van számára használható GPU elkezdi használni, és kiakad a desktop. (Merthogy automatikusan induló szerviz) Ha nem fut a boinc, megint stabil a desktop úgyis, hogy működik az OpenCL. Vagy legalábbis a clinfo már lát 1 eszközt.
A fejlesztő sem biztos abban, hogy mi okozza:
De mindegy is, nem igazán tudom, mit lehet tenni az eredeti problémáddal. Valószínűleg több vizsgálatra lesz szükség, hogy miért a clover okoz itt problémákat, de a clover nagyjából már nem fejlesztik, és talán az a legjobb, ha megmondjuk a disztribúcióknak, hogy ne szállítsák a clovert és a rusticl-t együtt, így. Nem egészen biztos. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Itt érdemes körülnézni és kérdést feltenni: https://gitlab.freedesktop.org/drm/amd/-/issues
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ezen a notin friss bios van? Volt egy-két pont ilyen a cégnél és egyik esetben már a félévi Windows frissítés is meghalt rajta, amire adtak ki javított bioszt. Mondjuk azóta gépek is kikoptak, eléggé gyenge tákolmányok voltak.
Ezt azért kérdeztem, mert láttam ott watchdog bugot is a linkeden. Ha egyébként friss a kernel és a mesa a gépen, akkor a biosz frissítést tudod megpróbálni. Azon túl a drm csapat fórumához tudok linket adni, ott találsz olyat aki erre érdemben tud is mondani valamit, illetve ha olyan akkor ki is javítják.
-
Fórumtárs a Ubuntu 20.04.6 verziót szerette volna, közben javasolták a Kubuntut, de maradtam a verziónál. Írtam is, hogy nem ismerem a játékhelyzetet Linuxon. De igazából nem halat akartam adni, hanem halászni megtanítani, bár szerintem 3 éves Linuxos háttérrel nincs is sok gondja.
Ezt linkeltem ugye...
http://cdimage.ubuntu.com/kubuntu/releases/20.04.6/release/
No most innen két katt ide eljutni:
http://cdimage.ubuntu.com/kubuntu/releases/
Ez akkor jó lesz így?
ftp szerveren mindenki navigált már, a Parent Directory a kulcs. De a heanet ftp szerveren meg minden fontosabb disztró iso-ja fent van.
No de megint ott tartunk, hogy kritizálod, amit csinálok, de ugyanakkor semmit nem javasolsz!
Nyilván egyszerűbb pár szóval belekötni abba, aki próbál összeszedettebb segítséget nyújtani! -
A Microsoftnak nem érdeke a kalózfelhasználók büntetése, kizárása.
Mivel bár az OS-t nem, vagy feketén, olcsón vette meg, a szolgáltatásokért valószínű fizetni fognak.
Office, Xbox, Onedrive stb.
És ez a pénz, nem az OS ára.
Az OS-t egyszer veszed meg, 60-80-100ezerért és évtizedig használod. A szolgáltatásokért, felhőtárhelyért meg éves vagy havidíjat fizet több 10-100 millió felhasználó.Ha a kalóz, liszensz nélküli felhasználókat kizárnák (amit egyébként bármikor 1 perc alatt meg lehetne valósítani, vagy akár a telepítésnél blokkolni az installt ha nincs kulcsod), ezen bevételek jelentős részétől elesnének.
A liszensz nélküli, ingyenes kalózfelhasználó is jobb a nem felhasználónál mivel potenciális lehetőség van benne. Mármint későbbi bevételek szempontjából.
Ja és legalább nem Linuxot használ
Bár a W11 már erőlteti a hálózatos és Microsoft fiókos telepítést, még mindig engedi kulcs nélkül.IIngyen. És használni is lehet. Fura nem? valószínű a fenntebb leírtak miatt van ez így.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
Értsd meg hogy nem lehet becsapni. 1 napig szórakoztam vele. Becsatoltam a /home/tibi alá a data partíciót és mikor kiválasztottam mentési útvonalnak egy snap appnál, közölte hogy nincs joga ebbe írni.
25x próbáltam.
De meg fogom neked mutatni csak most Winen vagyok mert be kell segítenem melóba. -
Miköze az apt csomagkezelőnek a secure boot-hoz?
Annak nyilván semmi, hasonló hibaüzenetnél láttam a secure boot-ot említeni, ezért is kezdtem így: Csak egy tipp... Ha úgy érzed, mindenki csak akkor írjon ide, ha tuti a megoldása...
De legalább én olvastam/értelmeztem a fórumtárs által írottakat!
...a telepites vegen mindig ez a hibauzenet fogad es nem sikerul:
Nem is értem, miért írja kolléga, hogy nem sikerült, mikor épp most írod, hogy: Ettől függetlenül az rendben települt
Vagy a kérdező nem veszi észre, hogy települt és működik vagy Te vagy igen gyenge látóasszony!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha így nézzük, végül is le is állíthatnák az app fejlesztését, mert "lejátssza az avi fájlokat a gépen"... Nem állt meg náluk az élet az elmúlt 2 évben: https://www.smplayer.info/en/changes
Ráadásul egy smplayer az nem egy olyan csomag, aminek érdemi kihatása lenne a disztró stabilitására. Na a használhatóságára már annál inkább.
-
Nem 2 hanem 3 éves. Száítástechnikába ez kb. 3 fényév lemaradás.
Mert nem tud együttműködni pl. a yt-dlp-vel, amiből meg ha nem a legfrissebbet használod akkor nem megy a webes videók helyi lejátszása.
Azaz így ahogy leírom:
3éves smplayer+2éves yt-dlp=csőd
2 éves yt-dlp+friss smplayer=csőd
friss smplayer+2éves yt-dlp=csőd
friss smplayer+friss yt-dlp=működik.
2éves yt-dlp-->semmi, ismétlem semmi nem működik
friss yt-dlp-->-minden megy, letöltések, kötegelt letöltés, tudja használni az ffmpeget hogy azt és olyan formátumba szedjem le ahogy nekem kell, audiót kiszedi feliratot mellétölti stb. stb. -
-
urandom0
senior tag
a yt-dlp -U nem pont ezt a frissítést végzi el?
És működik? Én tegnap kipróbáltam két különböző disztrón, nekem szépen visszaírta mindkettő, hogy mivel csomagkezelőből telepítettem a yt-dlp-t, ezért legyek szíves a csomagkezelőből frissíteni. Emiatt szerkesztettem én is a hozzászólásom tegnap, miután kipróbáltam, áthúztam azt a mondatot.
-
Mert ha, HA be tudom lakni, mindent fel tudok telepíten, bekonfigolni ami ugye több hónap
akkor szinte minden igényemet kielégíti amit elvárok. Kezes, a kinézete pont olyan amit elképzeltem, pontosan azt teszi amit akarok stb. stb. Egy Windows ezen a téren borzasztóan fafej és kezelhetetlen.
Szeretem a Linuxot, 6 éve gyilkolok Ubuntukat.
Akkor mikor elkezdtem 6 éve, velem volt tele ez a Kezdők, meg az Ubuntus topik meg a linuxmint.hu.
Kb. 2000 kérdést tettem fel, majd' 1 év lett mire olyan lett amilyennek elképzeltem.
Utána gyakorlatilag ezeket a fórumokat segítségkérés miatt nem kellett látogatnom mert minek, teszi a dolgát.
Most próbálok frissebb rendszerre váltani és máris velem van tele minden topik. Pedig már bőven van rutinom, ennek ellenére borzasztó nehézkes ez az egész procedúra.Erre írtam hogy ezen a vonalon 6 éve semmi nem történt, fapad a köbön.
És nekem már nem sok kedvem van megint 1 évig csiszolgatni egy rendszert. -
Warton
őstag
Mert könnyű használni, mert feature-kben gazdag. Nem tudom a Jdownloader mit tud, majd ránézek. Amúgy Manjaron frissül, Archon frissül csak a debian/ubuntu repokban képtelenek frissíteni. Bezzeg a backdooros XZ-t egyből átvették, kérdés nélkül.
szerk, most nézem, hogy a 24-es Ubuntun már a friss, áprilisi van.
Mondjuk így aztán végképp nem értem, hogy a régebbi kiadásoknál miért nem lehet frissíteni.
-
törölt tag
Winnel nem tudná így szopatni magát a Tibi, amit szemmel láthatóan élvez...!
Ebből a szempontból kicsit olyan mint én, a hibátlan de dögunalom Devuant feladtam a kíváncsiság, meg az önszopatási inger miatt... Nagyon várom, hogy a Wayland meg Mr. Pöcstering csudi találmánya milyen meglepikkel szolgál... -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest