- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Netfone
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
válasz
cigam #101311 üzenetére
Jogos, van is egy mentés, egy ugyanilyen gépen, csak abban egy 256GB-os 9%-os SSD dolgozik, de valóban, legalább egy HDD-re kellett volna klónozni.
A Live jó ötlet köszi.
Már készül is, szerencsémre volt a fiókban egy ugyanilyen 16GB-os SSD, arra most felhúzok valószínűleg egy friss rendszert.( Hát úgy voltam vele, hogy stabil mint a fene, mert fél éve gondtalanul ment... Aztán lehet egy áramszünet megfektette. ... De csak tippelek .. )
-
Sziasztok!
Adott egy Gigabyte Brix 3160-as masina.
Egy Lubuntu van rajta, ami eddig jól működőtt, 0-24-ben egy reklám monitort szolgált ki.
Egyik napról a másikra nem tölt be a rendszer, csak villog a bal felső sarokban a kurzort, néha narancs színnel.
előtte kék háttér, Lubuntu felirat.Ctrl+Alt+F3-ra bejön a terminál, de hülye voltam és nem tudom a felhasználó név jelszót...
Valamiért vizuálisan nem tölt be a rendszer.
SSDn van, egy 16GBos SanDisk.
Ctrl Alt Delre néha előjön a betöltő logo, de meg is áll ..
Nem tudom van-e megoldás, ujratelepitem ha mégse, csak nem akartam beállítani mindent újra...
-
Valaki próbálta már a Wubuntu-t?
-
Na ránézek a Manjaro-ra is.
De egyelőre csak virtuális gépen. a Lubuntu-s gép elment szolgálni azóta, tökéletesen teszi a dolgát. -
válasz
tordaitibi #91781 üzenetére
Majd még ma kipróbálom újra, hátha.
-
-
-
-
-
válasz
ubyegon2 #91765 üzenetére
Köszi, meglesem.
Csak épp hálózatot bombáztam szét
mindjárt lesz netem is.
De van már fent Cinnamon másik gépen is, szóval ilyen multitask ismerkedés folyik most.
Múlt héten
-PeppermintOS
- Lubuntu
- LinuxMint
- UbuntuÉrtelemszerűen nekem elsőre a Cinnamon jött be, de az Ubuntu 'oly kedves számomra, hisz a főiskolán ezzel vergődtünk
volt fent talán, ja meg a Bodhi 7.0.0 a régi gépen...
De ugye tudás ezzel nem bővült, csak a rendszertelepítésekkel variáltam.
Szerk.:
Félig működik a dolog, annyit csináltam, hogy amit betettél képet, oda a Commandba írtam be ezt a sort.
/usr/bin/gwenview -s /home/gep/Desktop/kis/Karácsony.jpgEl is indult, de a slideshow nem megy
Valahogy összetákolom ezt a végén
-
válasz
tordaitibi #91751 üzenetére
Na maga a parancs működik a gwenview-vel, de még ezt nem tudom automatikus indításba tenni ezzel a paraméterrel. ( De ugye nekem nem KDE van, szóval majd kikutatom.)
Még tanulom a témát
-
válasz
tordaitibi #91751 üzenetére
köszi, meglesem
Most az a gép már nincs előttem, de egy virtuális gépben kipróbálom.
-
-
Nagyon felületes a tudásom, de olyat hogy tudnék ( Lubuntu ), hogy ha a gépet bekapcsolják, automatikus induljon el a Ristretto a kiválaszott mappával és menjen a diavetítés?
Tudom egyedi igény, de hátha.
-
Na feldobtam a Bodhi-t azért ez jóval pörgősebb a régi vason is.
A skin kicsit retró, de alapvetően jól megy.
-
-
-
Van egy régi vasam, Peppermint-et néztem ki rá, azt hiszem ezzel is ismerkedek kicsit.
-
Buzgó lelkesedésből feldobtam egy polcon található AMD E350-es procis Packard Bell notira egy Linux Mint-et ( 3GB RAM, meg 16GB SSD, de utóbbit klonoztam 180GB Intelre)
Nem egy acélos tempó, erre azért valami könnyebb kell majd.
-
-
-
válasz
CPT.Pirk #91608 üzenetére
Köszi, kialakul ez, nem tudom mennyire ásom bele magam túl mélyen ebbe. Most erre a célfeladatra megpróbálom, meg az egyik laptopomba tettem két SSD-t ott van 1-1 rendszerem ( Mint és W10) próbálgatom majd, hogy mire tudom használni.
Szerintem nekem később a Mint lehet a nyerő, mert majd Photoshopot megpróbálok Wine-ból futtatni, de az még távoli produkció.
-
válasz
CPT.Pirk #91606 üzenetére
Az oké
csak azért azt gondoltam a Lubuntu alatt megy majd minden kattintásra, mint a Mint alatt.
Kell valami kezesebb cucc is a tarsolyba.
De azt tudjuk, miért nem települ így?
Mindegy, most feldobtam egy App Grid-et, onnan bírtam telepíteni, bocsi nekem még szokni kell a parancssoros üzemet, mert ritkásan használom/tam
Még majd azt kellene megoldanom, hogy ha újraindul a gép, akkor automatikus diavetítés induljon el fullképernyőn egy adott mappából
Na ezt lesz nehéz összematekoznom
-
Az miért van, hogy letöltöttem egy .deb fájlt, csomagtelepítővel telepíteném, de azt írja, hogy
Status: Error: Cannot satisfy dependencies
Nem tudom feltenni így az Anydesk-et sem már
Lubuntu, legutolsó kiadás.-
-
-
-
-
-
Üdv!
Linux Mint Cinnamont raktam egy régi gépre, egy egyszerű képmegjelenítő lesz reklámként, erre lehet a Lubuntu is jó lenne, de most más a kérdés.Kéne nekem erre egy Anydesk, hogyha megáll a masina, rá tudjak jelentkezni és elindítani a programot, netán még egy autotask indítást is.
Tapasztalatom ezzel nincs.
Leszedtem az Anydesk-et, szeretnék alias-t állítani, de nem engedni... Esetleg van lehetőség régebbi csomagot kézzel feltenni?
Még csak most rázódok bele a Linuxba kicsit.
-
Sziasztok!
Egy kérdést megér, mert win alatt nem jutottam előre.Van egy microSD kártyám, és valamiért az írási folyamat eredményét nem látom.
EZ egy dashcam-ben használt kártya, Easeus Data Recovery Wizard fizetős, de látom a fájlokat, csak menteni nem tudom.
Active Boot Disk-kel nem jutottam eredménye.
Kérdésem, hogy Linuxra van-e valami program, ami ingyenes, amivel még adnék egy esélyt neki formázás előtt
-
Halihó, adott egy laptop, procicsere előtt állok.
Linuxot tettem fel, és szeretném megtudni a chipset típusát, mert ez dönti el ,hogy lehet-e upgradelni.
Kéne valami tuti parancs, ami kilistázná, mert amit eddig próbáltam csak Chipset családot ad meg, és 3-4 típuskódot is tartalmaz.
/ HP NX6310-es laptop / Lubuntu van fent
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Építő/felújító topik
- Netfone
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- DUNE médialejátszók topicja
- Magyar az űrben
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gyermek PC játékok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged