- iPhone topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Razr 50 Ultra - ajtó, ablak
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
urandom0
senior tag
válasz
ubyegon2 #100275 üzenetére
A múltkor a könyvelőprogramos kolléga is 14-ről vagy 16-ról akart frissíteni 24-re, én akkor utánajártam, többen is írták, hogy lehetséges egy lépésben is, csak nem ajánlott. A doksi is azt írja, hogy nem ajánlott. Én ilyet még nem csináltam, úgyhogy sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom
Nálunk, a cégnél olyan volt, hogy előző kolléga Ubuntu-t használt szervernek, és úgy gondolta, jó ötlet Debiant csinálni belőle úgy, hogy átírja a repókat és dist-upgrade-el. Na, ott lett olyan káosz, hogy sokáig azt sem tudtam, hogy ami előttem van, az most Debian vagy Ubuntu. Kb. 12 órám ment rá, mire helyreraktam, sok csomagot kézzel töltöttem le wgettel, és a függőségek kihagyásával telepítettem, ugyanúgy sokat el is távolítottam. Aztán ezt az egész őskáoszt visszaalakítottam Ubuntuvá, és úgy frissítgettem fel lépésenként a legfrissebb verzióra, mert amúgy Ubuntuból és Debianból is több éve lejárt verzió volt. Mai napig üzemel ez a szerver, és nincsenek már rajta Debian csomagok.
-
válasz
ubyegon2 #100275 üzenetére
Annó még én raktam fel neki Windows helyett. Egy darabig használta, aztán félretette. Most hogy elromlott az új gépe, elővette, és kb minden pampogott, hogy régi, lejárt, nem megy fel, mert ez a verzió már nem támogatott. A 20-ason már megy a legújabb 131-es Chrome. Visszaraktam a VLC-t meg a Kritát, ezeket láttam az asztalon, a többit majd visszateszi a Szoftverek-ből. Érdekes, hogy a Gimp megmaradt, frissült a rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest