- One mobilszolgáltatások
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
gyuri860213 #100025 üzenetére
Hy!
Az ilyen szerveres dolgokat inkább a haladó topicban kérdezd meg: [link]tordaitibi, Remus389, Rowon és a többiek, ez napi átlag kb. 27 hozzászólást jelent.
-
válasz
gyuri860213 #99833 üzenetére
Szerintem is fogadd meg uby tanácsát. Nem elég futtatni egy telepítőt, nem elég elindítani, azt tudni kell használni, felkonfigurálni.
Plusz egy kis olvasni való: [link]tordaitibi
Pont ez a baj, hogy nem egyszerűen telepítette az adott distro csomagtárolójából, ahogy te is mutattad, hogy "csak egy telepítő parancs", hanem külső forrásból akarta feltenni, és a függőségek miatt beakadt. -
urandom0
senior tag
válasz
Én nem a megszólított vagyok, de azt el tudom mondani, hogy évek óta nincs már MySQL a Linuxokban, mind átálltak MariaDB-re, licenszelési okokból. Nyugodtan használd ezt, a MySQL-t csak külső forrásból tudod telepíteni.
-
válasz
Szerintem köszönd meg a főnöködnek a beléd vetett bizalmat!
Amúgy sem Kezdő topikba valók ezek az adatbáziskezelős dolgok, főleg nem akkor, ha valaki kényszerből csinálná.
plusz még itt an ez is...
-
válasz
gyuri860213 #99829 üzenetére
Már írtam. Linux esetén nem meglátok egy programot, letöltöm, és telepítem módszer dívik. Alapból mindent a tárolóból telepítesz, és csak ha ott nem találod a megoldást, akkor nézel körül.
Arról már nem is beszélve, ha valami új, és nem értek hozzák, előbb 2x is rákérdezek, hogy Linux alatt hogyan működik.A bookworm libssl3-at használ, ezért nem találja.
Kierőszakolva telepíthető, de nem tudom mennyire tesz jót a rendszer integritásának:
wget http://security.debian.org/debian-security/pool/updates/main/o/openssl/libssl1.1_1.1.1w-0+deb11u2_amd64.deb
sudo dpkg -i libssl1.1_1.1.1w-0+deb11u2_amd64.deb
sudo apt-get -f installA nevéből arra tippelek, hogy ez a csomag Debian11-hez készült, nem biztos hogy jó ötlet feltenni egy Debian12-re.
A másik lehetőség, pedig az, hogy eltávolítod a már telepített "repo" csomagot:
sudo apt remove ./mysql-apt-config_0.8.30-1_all.debCsak nem a VBÜ-nél dolgozol?
-
BigManus
addikt
válasz
gyuri860213 #99829 üzenetére
Akkor a Windowsnál kell maradni! Hogy lehet ilyet ide h.nyni?
-
válasz
gyuri860213 #99825 üzenetére
Nos, hogy mellékelted a leírást, már érthető. Ne a készítőjétől töltsd le/telepítsd, hanem amit a rendszer magával hoz.
Linux-ok esetén nem a külső (gyártó) által összerakott csomagot használjuk, hanem ami az adott distro csomagtárolójában elérhető.
Pl. azért, mert az le van tesztelve, és ahhoz a verzióhoz passzoló összes többi csomag is rendelkezésre áll.
Szóval miért nem volt elég ennyi:
sudo apt install mysql-serverHa ragaszkodsz a frissebb kiadáshoz akkor kövesd az ott leírtakat.
Hozzáadtad az új csomagtárolót a leírásnak megfelelően, vagy csak bemásoltad a parancsokat? -
válasz
gyuri860213 #99819 üzenetére
Olvasd el még1x mit ír, ráadásul magyarul:
"Néhány csomagot nem lehetett telepíteni. Ez azt jelentheti, hogy
egy lehetetlen állapotot kért, vagy ha az unstable disztribúciót
használja, akkor néhány igényelt csomag még nem készült el vagy ki
lett mozdítva az Incoming-ból."Pontosan milyen rendszerre telepíted, és miért unstable distror-n szeretnéd használni?
-
válasz
gyuri860213 #98895 üzenetére
Ezt miért nem a Windows-os topikban kérded?
- A service-eket be lehet állítani automatikus indulásra, sőt, függőségeket is be lehet állítani.
- Az is megoldható a Feladatütemezőben, hogy a gép indulásakor indítsa el a megfelelő programot.Linux alatt elég a
netstat 192.168.0.120|grep 3000
parancs válaszát figyelni x percenként egy kis scriptel. -
válasz
gyuri860213 #98895 üzenetére
Szia!
A kérdésed nagyon a Haladó Linux topikba való.
-
válasz
gyuri860213 #98820 üzenetére
Kukkants már bele a konfig fájlba:
sudo nano /etc/vsftpd.confVan ott ilyen sor, hogy local_enable=YES? Van # az elején? Azt töröld ki(ez a jel hatástalanítja az utána következő szöveget), hogy csak ennyi legyen a sor:
local_enable=YESDe amúgy fel is tölthetnéd az egészet egy szövegmegosztóra. Megint csak nincs előttem Linux, így csak este tudom megnézni mi az aktuális alap állapota. Esetleg olvasd át addig ezt: [link]
-
válasz
gyuri860213 #98816 üzenetére
Szinte biztosan nem, mert ott 470-es jogoat állított be, ha jól emlékszem. Ez pedig azt jelenti, hogy a tulajdonos tudja olvasni, a csoporttagok írni és olvasni. Mindegy is a "mindenki más"-nak van belépési joga.
drwxr-sr-x+2 user1 g1 4096 home/mentes/s1
Ez alapján az user1-nek minden joga megvan, de a g1 csoport csak olvashatja azt a könyvtárat. A
sudo chown -R 775 /home/mentes/s1
parancs, a tulajdonosnak (user1), és a csoportnak(g1) is ad írás/olvasás jogot az s1 mappára.
A naplóban /var/log/vsftpd.log vagy hasonló nevű fájlban nézted, hogy miért utasítja el? Most nem vagyok Linux előtt nem tudom megnézni pontosabban, talán a többiek segítenek pontosítani. -
válasz
gyuri860213 #98813 üzenetére
Most akkor User1 vagy user1? Nem mindegy, a kis és nagybetű nem ugyanaz.
user1-ként jelentkezel be?
A felsőbb könyvtárakra (/home ill. /home/mentes) is megvan az user1-nek(vagy a g1 csoportnak) a belépési joga (x)? (Feltéve hogy az user1 tagja a g1 csoportnak)
A g1 csoportnak miért nincs írás (w) joga arra a mappára?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Horizon Forbidden West
- Goddess of Victory:Nikke
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Autós topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Renault, Dacia topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.