- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Magyarított Android alkalmazások
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
ticzi01
aktív tag
Sziasztok!
A következőt szeretném megvalósítani:
Egy bármilyen cd-bootps live linux cd-t készíteni ami minden jelszó nélkül elindul.
Az asztalon van valami rdp program amivel rátudok remoute decktop segítségével mászni a 2003-serverre ahol már lehet dolgozni mindenen, programokat futtatni stb.
Vagyis csak egy tesztprogramot oktatás céljából
Erre kellene nekem ötlet.
Sok sok különböző régi gp van de csak a server 2003at szeretnénk elérni.
Reális ez a cél?Esetleg melyik linuxot használjam konfogurálása ilyenek?
-
Orb1337
tag
Sziasztok!
Két gépem van otthon az egyiken Vista-van, a másikra linuxot tervezek rakni(debian). Létezik olyan alkalmazás amivel a Vistás gépről hálózaton keresztül irányíthatom debianos gépem? (távoliasztal?) -
VaZso
senior tag
Köszönöm szépen a válaszokat.
Megoldódott a dolog, bár nem tudom, hogyan.Délelőtt még feltettem néhány hanggal kapcsolatos dolgot a gépre, de újra nem indítottam, mivel Wine-n volt még egy fontos program, amit be kellett állítani és ahhoz gyűjtöttem adatokat (végül összejött az is).
Ha minden igaz, újrainduláskor még nem volt hang, de valamit állított a srác aki használni fogja (illetve már használja) a gépet, de nem tudta megmondani, mit.
A lényeg, hogy jó lett.
-----------------------
Másik dolog - továbbra is DHCP probléma, folytatás
Múltkor voltam haveromnál (akinek most a Linuxot telepítettem) és az otthoni Wlan-jára szintén nem tudott csatlakozni a Mandrivám (ahogy az iskolában sem), mert szintén nem kapott IP-t, ráadásul ez nyílt hálózat. (Nem esküszöm meg rá, de talán Netgear eszköz...)
Mivel a hálózat működése itt ismert, ezért beállítottam neki fix IP-t, amivel ment.
Most, hogy feltelepítettem az ő gépére a Mandrivát, délelőtt egy kávézóban tökéletesen ment a Wifi, otthon nála szintén csak fix IP-vel megy. Az ő Wifi-je egyébként Intel chipsetes, az enyém Broadcom.
Konklúzió: Valami gubanc van a Mandriva (illetve az általa használt) DHCP működésével általánosságban, bizonyos routerek esetén. Jobbára ezeknél a típusoknál nem tud IP-t szerezni, ugyanakkor olykor valahogy mégis sikerül neki. DHCP nélkül viszont működik, de több helyen használni így macerás, illetve bizonyos helyeken kivitelezhetetlen (pl. céges környezet, sulis DHCP).
Múltkor a suliban csináltam egy logot a lekérés közbeni hálózati forgalomról, de most nem tudom, hova pakoltam.
Jó lenne a probléma okára fényt deríteni, mert a legváratlanabb helyzetekben (ill. helyen) jön elő és ekkor használhatatlanná teszi az egész rendszert az Internetelérés szempontjából. Win alatt ilyenkor is tökéletes a hálózat, de csak ezért átlépkedni szerencsétlen és kényelmetlen dolog.
Emellett a fenti notebook abszolúte Win nélkül lesz használva, így bizonyos helyeken esély sincs a net elérésére.
Mi lehet a gondja a DHCP kliensnek?
-
Stanley-B.
őstag
Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Bootoltam a linuxot, és elértem vele a notebookon az adatokat.
Gondoltam egyet és a rendszerfájlok között megkerestem a winlogon.exe-t amivel problémája volt, de hiába kerestem, hát nem hiányzott ahogy van...? De bizony.
Az otthoni XP-s gépemről átmásoltam a winlogon.exe-t oda ,ahol lennie kellett volna (system 32 mappa), restart, éééss: minden megy frankón.Mégegyszer köszi mindenkinek
-
PWR
aktív tag
a hangot hasznalo progikban ki lehet valasztani, hogy milyen eszkozt hasznaljon, melyik kartya melyik csatornajat ill. OSS-t vagy ALSA-t, stb. Ezt a progik szintjen megnezted? Vagy lehet, hogy nincs betoltve vmelyik ALSA modul (pl. az alsa-oss, mely a regi OSS-t hasznalo cuccoknak kell)? Nem vagyok biztos en sem, mi lehet, csak talalgatok...
-
VaZso
senior tag
Ezt már próbáltam, csak elfelejtettem leírni.
A csatornák engedélyezve vannak és fel vannak tolva maximális szintre.
Ez amúgy a rendszerhangokra hatásssal is van (és azok szólnak is), csak nem tudom rávenni, hogy a többi program is képes legyen használni valamilyen módon a hangot, valami beállítási gubanc lehet vele, csak nem tudom, hogyan álljak hozzá.Tehát hang van már, "csak" a programok nem szólnak...
Stanley-B.: Én is a Knoppixot ajánlom Live CD-ként, NTFS partíciókat is lehet vele kezelni, nekem nagyon tetszik rendszervisszaállítási célra. Sabayon-t nem próbáltam.
-
PWR
aktív tag
válasz
Stanley-B. #5990 üzenetére
szinte bármilyen live CD-vel próbálkozol (Knoppix, Sabayon...), valszeg fel fogja csatolni a fat/ntfs particiókat, melyeket meg is jelenit kis ikonokkal a desktopon. Vagy SystemRescue CD, csak ott parancssorból kell felcsatolni a win-es particiókat (pl. mount -t vfat /dev/sda1 /mnt/temp1)
-
róland
veterán
válasz
Stanley-B. #5990 üzenetére
Ubuntu LiveCD-vel sikerülhet. (Alapeseteben hozzáfér a gépen lévő partíciókhoz, de láttam már furcsaságokat notebooknál.)
-
Stanley-B.
őstag
Sziasztok!
Az egyik gépemen (Fujitsu-Siemens laptop) az XP-vel történt egy kis problem. Valami vírus beférkőzött, és mikor a bejelentkező képernyő jönne, újraindul egyfolytában.
A gépen vannak adataim, amik igen fontosak lennének és nem szeretném elveszíteniEgyébként egy másik gépemen linuxot használok.
Az lenne a kérdésem, hogy ha a gépen bebootolnék CD-ről egy linuxot, akkor elérhetném vele a rajta lévő adataimat és lementhetném?Előre is köszi!
-
VaZso
senior tag
Egyik ismerősöm gépére telepítettem most egy Mandrake-t.
Úgy néz ki, minden működik, viszont hang nincs.
A gép egy lenovo N200 3000, a hang pedig:00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03)
Fórumokon utánaolvasva a modprobe.conf fileba beírtam egy options snd-hda-intel model=lenovo sort, minek hatására a rendszerhangok működnek, tehát induláskor és leállításkor szól.
Ellenben egyéb program hangját nem hallom.
Saját gépemen a PulseAudio okozott hasonló gondokat (legalábbis mellőzésével megszűnt a gondom), de itt a pipák kikapcsolása hasztalan...
Mivel próbálkozzam szerintetek?
/elvileg a gép holnap már nincs nálam, de valamikor még leülök elé az ügyben/ -
jFox
addikt
válasz
Nyugdíjas #5985 üzenetére
való igaz Valdi már leírta egy párszor, hogy hogy kell a grub-ot újrahúzni, meg én is 1x [link]
igaz ez uhu, de ua.
ja és a /boot/grub/menu.lst -be érdemes beírni a win boot partícióját (/dev/hda1 ha a wint istaláltad először)
de legjobb lett volna először Win és utána linux telepítés, és akkor megcsinálja magától a linux, hogy bootolható legyen mindkét oprendszer.
Üdv
jFox -
Nyugdíjas
nagyúr
Azért bedobom ide is a kérdést.
Közben megkaptam rá a választ, hogy Vladi már leirta többször,de akárhogy próbálok rákeresni, nem találtam eddig megfelelő dolgot.
Szóval aki tud segiteni, ne kiméljen -
Vladi
nagyúr
Visszatértem.
-
Sz__G
csendes tag
Üdv!
Konkrét problémám lenne:
Raktam egy SATA vinyót a gépbe. Kernelbe beforgattam szépen, amit kell, és még be is tudom mountolni. Csak az a bibi, hogy az fstab indításkor nem látja.
*** fstab részlet ***
/dev/sda1 /E ext2 sync,quiet,users 0 0
*** fstab részlet vége ***olyasmit ír ki, mintha nem is lenne /dev/sda1. Mikor bejön az X, rögtön indítok egy konzolt, és meseszépen bemountolja. A kernelbe hardba van benne, nem modulként.
Valaki ötlet?
Kösz:
Gábor -
rtom
senior tag
válasz
raczger #5972 üzenetére
Én is így jártam, Ubuntu telepítés után újrahúztam az XP-t és nem tudtam a GRUB-ot telepíteni, így ismételt Ubuntu telepítés következett. A 8.04 kernelében már nincs hda..x elnevezés, minden sda..x lesz. Nem tudom, a GRUB-nál mi a helyzet, ott hd(0) maradt-e.
Szerencsére a home könyvtár másik partíción van, úh. megmaradtak a beállítások az újratelepítés után is, csak az app-okat kellet ismét leszedni.
-
rtom
senior tag
válasz
Nyugdíjas #5973 üzenetére
Az Ubuntu közösség csinált egy EeeXubuntu nevű disztrót, csak erre a gépre, a Full Circle-ben is volt cikk róla.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Tuschke #5960 üzenetére
OK, ez jó lesz, köszönöm
Nem titkosrendőrségre készülök, csak mittomén, lehet vicces kedvű lesz a vevőm, azért jobb az elővigyzatosság nem árt...Jah, és újra jövök riogatni
Új gép, új disztróSZÓVAL: Legalábbis ideiglenesen egy EeePc-re cserélem a notit. Szóval rá kellene valami tuti tipp. Jellegéből adódóan net, filmnézés(szigorúan .avi, azt talán birja
), némi iroda fog rajta menni. Nos ehhez kellene nekem valami extrém erőforrás takarékos kis disztró. Mit ajánlotok ami azért jó is?
-
raczger
őstag
válasz
Tuschke #5971 üzenetére
mostmár nem érdekel a cucc, néztem azt, de nem tudom mit kellene benne állítani, most ott tartok, hogy letöltöm a 8.04-es ubuntut és felrakom azt!
egyébként meg ami leírás van a kezdő hsz-ben ubuntura így tuti hibás, de attól még nem sikerült nekemmod: ubuntu.hu fórumán olvastam, hogy mostmár ha ata, ha sata akkor is sda-ként írja ki
-
raczger
őstag
válasz
Tuschke #5968 üzenetére
nincs satám, és sikerült visszahoznom a grub-ot, csak ugyanaz a baja, egy másik megoldással, ubuntu.hu dokumentáció alapján hoztam vissza, de az az érzésem valamit kifelejtettek onnét, most újranekifutok az itteni leírás alapján
egyébként ez a hibaüzenet, amikor a grub-ban a linux-ra megyek: Cannot mount selected partition. -
raczger
őstag
-
raczger
őstag
válasz
Tuschke #5962 üzenetére
bejön valami grub-os izé, de az már teljesen más... találtam vagy 10 féle leírást, mindengyik teljesen más, de nekem egyik sem sikerül, és nem nagyon szeretném az ubuntut újrarakni:S most újraindítom a gépet, a szerencsének köszönhetően remélem van grub, de a valószínűsége annyira kicsit, hogy nem lesz!
-
raczger
őstag
hali
most próbálkozok ubuntu live alatt a grubot újrarakni, és az első hozzászólásban lévő leírás alapján próbálok haladni, de sajnos elakadtam (tudom hülye vagyok, de linux-al nincs sok tapasztalatom eddig sajnos)
7. Telepíted a grubot az mbrbe.
grub-install /dev/hdx
tehát ezzel a résszel van most bajom, először is nem tudtam, hogy melyik partícióra kell ezt tenni, így gondoltam, akkor legyen a linuxos, így ezt beírtam:
sudo grub-install /dev/sda6
erre pedig ezt dobja vissza:
Could not find device for /boot: Not found or not a block device.
ha valaki tudna segíteni, azt megköszönném -
VladimirR
nagyúr
válasz
dr_strange #5958 üzenetére
es ilyesmi mukodik naplozo filerendszeren?
dd if=/dev/random of=/ahol/a/file/van bs=1k
(esetleg nagyobb file-ok eseten /dev/urandom, hogy ne kelljen ra napokat varni)
-
dr_strange
senior tag
válasz
dr_strange #5957 üzenetére
bocsanat, most latom, hogy a shred az naplozo filerendszereken nem hatasos, akkor viszont nem tudom, hogy a teljes particio melyformazasan kivul mi segit, de hatha valakinek van jo otlete
-
Nyugdíjas
nagyúr
Van tippje valakinek olyan programra amivel úgy tudok törölni adatokat, hogy ne legyen visszallitható? Rajta vannak a céges dolgok is a notimon, amit épp' eladni készülök. Egy partició van, leformázni nem akarom,mert az OS kell az új gazdájának is
Köszi előre is
.
-
Kephamos
addikt
Van a logouton egy írás, amit nem találok. Fordításban segít. .tar.bz2-t szeretnék fordítani.
-
Anakin007
aktív tag
Egy 'apróság': milyen opcióval is kell lebeszélni az xorg servert hogy ne kapcsolja le a monitort soha? A KDE-ben már levettem mindent, amit lehetett, de ugyanúgy 15p után leáll a monitor.
-
odonye
csendes tag
Hello! Az lenne a kérdésem, hogy van-e oylan parancs, amivel egy szöveges állományba bele tudok javítani. Google-ztem, de nem találtam ilyet. Előre is kösz.
-
rtom
senior tag
válasz
Anakin007 #5945 üzenetére
Véletlenül leltem rá erre, de az openoffice fórumosok szerint nem csak a .docx hanem az .xlsx formátumot is tudja konvertálni.
Hogy mennyire szivatja ezzel MS a felhasználókat, inkább nem fejtegetném, de tetszett egy példa: docx -> doc -> docx Word-ös konvertálása során a fájl tartalma is változik!
-
Pubszon
veterán
Hali.
PCLinuxOS 2007-ből ezzel a progival hogy lehet pendrive-ról bootolhatót csinálni?
-
Anakin007
aktív tag
Openoffice-hoz tudtok vmit ajánlani, amivel xlsx-et is betudna olvasni? Esetleg Koffice-os megoldás is érdekelne ami működik. Thnx!
-
szacsee
nagyúr
Hali!
Ebben tudna segíteni valaki? -
Madize
csendes tag
Sziasztok,
Kezdőknek lesz kezdő Linux oktatás angolul a WiZiQ-n ma este 6kor! Egy órás, és ha lemaradtál róla, akkor feljelentkezhetsz a 13-i órára, de az nagyon kora reggel lesz. A 13-i kezdő Linux órára itt lejentkezhetsz. Ha mindkettőről lemaradtál volna, akkor még mindig megnézheted felvételről az eredeti linken!
-
nagash
senior tag
Sziasztok!
A problémám a következő lenne:
Build Instructions:====================
1> $tar -xvzf RT61_Linux_STA_Drv_x.x.x.x.tar.gz
go to "./RT61_Linux_STA_Drv_x.x.x.x/Module" directory.
2> $cp Makefile.6 ./Makefile # [kernel 2.6]
4> $make all # compile driver source code
4.1> $make install
5> $cp rt2561.bin /etc/Wireless/RT61STA/ # copy firmware
$cp rt2561s.bin /etc/Wireless/RT61STA/
$cp rt2661.bin /etc/Wireless/RT61STA/
6> $dos2unix rt61sta.dat
$cp rt61sta.dat /etc/Wireless/RT61STA/rt61sta.dat
# !!!check if it is a binary file before loading !!!
7> $load
#[kernel 2.6]
# $/sbin/insmod rt61.ko
# $/sbin/ifconfig ra0 inet YOUR_IP up
Ez a Pcmcia kártyám telepitésének útmutatója...
El is jutottam a 7. pontig, de nincs ilyenem, hogy rt61.ko... Mit csináltam rosszul?
Teljesen kezdő vagyok.Előre is köszi!
-
rtom
senior tag
válasz
Core2duo6600 #5932 üzenetére
Át tudnék csábítani linuxra egy ismerőst, ha meg tudnánk oldani, hogy az OS alól lehessen állítani a video ram méretét. Egy X1250-es videokarija van, ami papíron 512 Mb-ig húzható, de BIOS-ban nincs ilyen lehetőség (4 Gb RAM mellett sem), azt javasolták neki, hogy Vista megoldja, de nem igazán...
Ötlet?
Szerk.: bocs, új hsz. akart lenni, nem válasz
-
Core2duo6600
veterán
Kikomenteltem az fstab ban a cdromokat, érdekes mód ott 2 volt benne, holott a dev alatt csak 1
de így sem megy
Asszem reinstall lesz. -
-
zolikaDB
veterán
Hali!
Összeállítás: fedora 9 + toshiba laptop!
Hogyan lehet beállítani, h a touchpad-en a dupla katt működjön??? -
-
Pont erről van szó. Ott van bináris meg sima ff fájl is, az előbbit ha elindítom nem csinál semmit, az utóbbiról meg megkérdezi mit akarok vele csinálni (terminálban futtataás, display, sima futtatás, stb).
Vladi: a Te megoldásodra ezt dobja ki a terminál:
./firefox-bin: error while loading shared libraries: libstdc++.so.5: cannot open shared object file: No such file or directorymegpróbálom áthelyezni valahova, mert most a munkaasztalon van, lehet hogy úgy müxik.
-
Vladi
nagyúr
Gondolom az akkor sima bináris csomag. Kitömöríted valahova. Mondjuk /home/user
vagy /usr/local/bin. Megkeresed a firefox binárist. Ezt a neve. Ha nincs futási jog akkor adsz rá:
chmod +x firefox
De szerintem lesz. Utána futtatod: ./firefox
Majd tehetsz ki ikont vagy menü, vagy ami tetszik. -
Sziasztok!
Bocsi a nagyon n00b kérdésértde egy tar.gz vagy tar.bz2 csomagot hogy kell telepíteni? Csomagkezelővel nemtudom, kibontással se mentem semmire. Súgóban meg itt se találtam használható leírást. Használható readme nincs benne.
Konkrétan egy firefox 3 rc2 telepítőről van szó. Valaki írja le plíz tömören, hogyan kell felrakni.
-
VaZso
senior tag
Gondolkoztam a problémámon.
Azt hiszem, semmi köze a sulis net-bajomoz a wlan-nak.Azt kéne kideríteni, mi lehet a különbség a win és Linux DHCP-kezelése között. (Az előbbi miért működik, míg az utóbbi bizonytalan.)
Az a baj, hogy a sulis megoldásról szó szerint semmit nem tudok... nem tudom, min fut a DHCP.Ami biztos:
- Sok AP-t lát a gép.
- Néha azért kap IP-t.
- Ha egyszer kapott IP-t, legutolsó mentsvárként azt használja tovább, ha nem sikerült a DHCP-vel kommunikálnia (nem értettem az elején, hogy ha egyszer elindult, miért indíthatom akárhányszor újra, jó marad - hát ezért.) - persze így fennáll az esetleges címütközés veszélye.Visszagondolva rémlik, hogy mintha tavaly lett volna probléma a sulis gépeken lévő linuxokkal DHCP ügyben (winen kapott IP-t, Linuxon nem mindig - és azok vezetékkel kapcsolódtak), ez csak most jutott eszembe, pedig volt ilyen. Azt nem tudom viszont, hogy oldották meg/egyátalán megoldották-e... ha fix IP-vel, akkor az nekem zsákutca...
Mi lehet az alapvető különbség a Win/Linux DHCP-je között? Ha jól nézem, küld egy kérést a 255.255.255.255-ös IP-re a 67-es porton és vár... Másképp vár?
...nem értem... Winen lenne a DHCP és MS beleprogramozta a Linux bannt?Tovább kéne várni a DHCP válaszára (ezt hogyan)?
Adjatok valami tippet, mivel próbálkozzam? -
Tuschke
tag
válasz
Core2duo6600 #5917 üzenetére
Ha lehúzod, az nem segít, mert amit keres, attól nem lesz meg. Ellenben, ha nem is keresi, akkor elindulhat.
"Hogy a mandrivan mi volt arra nem emlékszem"
A /dev könyvtárban a cdrom link mutat egy eszközre. hdc, vagy hdd, vagy hd-valami.
Az lesz a régi meghajtó. Az is megoldás lehet, ha a link az új meghajtóra lenne irányítva. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Tuschke #5915 üzenetére
Hát, hogy a Knoppix minek látja, gözöm nincs, de majd megnézem, ez a kikommentelés jó 5let.
Hogy a mandrivan mi volt arra nem emlékszem
Igazából nem tragédia ha nem tudom megcsinálni, mert nem volt rajta semmi különös emlékeim szerint.
Bár az egér már megvolt tanítvaHa nem megy, akkor ujrateszem, úgy is most jött ki az új mandriva , opensuse ból is most jött ki, vagy fog a napokban.
Aztán meglátom mi lesz.
De az a furcsa, hogy odáig el sem jut, hogy bármit is felimserjen, rögtön a grub után áll meg a tudomány.
De azt még megpróbálom, hogy lehuzom a 2 sata optikát, hátha. . . -
greatchaos
addikt
sajnos full hülye vagyok a linuxhoz, ezért fordulok hozzátok:
segítség kellene, mert mikor telepítettem az ubuntu-t, akkor az alaplapi x1250-s vga-t használtam. utána jött egy x800xl. nem volt semmi gond, nem történt semmi. aztán jött egy nvidia 6600gt. egyből jött, hogy driver így, driver úgy, majd ő feltelepíti. ok. rendben volt. most vissza kellett tennem az x800-st, és egy számomra megoldhatalan hiba fogad. már a betöltésnél látszanak olyan dolgok, amire lépni nem tok, hogy miért ellenőrzi a battery-t, mikor eddig nem írta, de a lényeg, hogy alacsonyfelbontású módban fut. 800x600. ez használhatatlan. a drivereknél beállítottam az ati accelerátor használatát, e semmi nem változott. az indulásnál az foggad, hogy enm sikerült megállapítani a vga típusát... hogy tudom automatikusan feltelepíteni hogy jó legyen, vagy legalább visszaállítani egy régebbi időpontra, amikor még az x800 volt benne eredendően is...
nagyon várom a segítséget, mert így sajnos használhatatlan. olyan szájbarágósan kellene a help -
Tuschke
tag
válasz
Core2duo6600 #5910 üzenetére
Igazából nem a gyártója érdekelt
A knoppix minek mutatja? (sdx valahány), és a mandriván mi volt? Az fstabban /dev/cdrom, ami valószínűleg csak egy link az eszközre. Ez az eszköz hiányzik neki most, és van helyette egy másik, amiről fogalma sincs (sdx valahány). Szóval az kellene, amire a /dev/cdrom link mutat.
Vagy kommenteld ki a /dev/cdrom-ot az fstabban, akkor valszeg elindul a mandriva. -
VaZso
senior tag
Sziasztok!
Így vizsgaidőszak vége felé, gondoltam megpróbálom újra a Linuxos beállításaim a suliból...
Előzmények:
- Közel két hónapon át azzal bajlódtam, hogy rákényszerítsem a Mandrivát B43 használatára BCM43xx helyett, beletörődve, hogy bizony utóbbival itthon is lassabb a hálózat, de gondoltam, a BCM43xx és a sulis AP-k között van összeférhetetlenség.A következőkre jutottam:
- Először nehezen ugyan, de elindult a net suliból. (Úgy vettem észre, kicsit magas a user CPU-fogyasztás, és ilyenkor lassú is volt... de azért úgy-ahogy működött.
- Második próbálkozásra (pár nappal később) hasonlóképpen nem tudott kapcsolódni, mint BCM43xx-szel, tehát nem ez lesz a gondom...Következtetés:
- Úgy veszem ki, valahogy nem mindig tudja lekérni a DHCP-től az IP-címet. A BCM43xx-szes naplóból is így tűnik.
- Ez leginkább azért fura, mert Windows alól soha sincs gond.Valahol nagyon nincs rendben valami, mert itthon atomstabilan működik mind a B43, mind a BCM43xx, suliban pedig katasztrófa a hálózat, de winen _soha_ nincs vele gond.
Próbáltam a dhclient-tel is IP-t kérni, de ugyanez volt a helyzet.
Légyszi vessetek egy pillantást erre a logra, próbáltam kigyűjteni bele az egyes állapotokat: itt
Mit tegyek? Fix IP-t ugye nem tudok beállítani, mert a sulis hálózatért nem én felelek és két gép egy IP-n sem hangzik valami jól... Itthon rendesen megkapom az IP-t a helyi DHCP-mtől.
Légyszi segítsetek, nem tudok zöldágra vergődni vele, azt hittem, már rég megoldódott a probléma, ami a gondot okozta...
A kulcsszónak ezeket a sorokat látom:
Jun 6 14:19:14 localhost dhclient: DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 10
Jun 6 14:19:24 localhost dhclient: No DHCPOFFERS received.Lehet valami spec. probléma a sulis DHCP-vel?
Mi vajon a megoldás rá? -
Core2duo6600
veterán
Játékra használj Windowst, amennyiben Windowsos a game.
Elvi lehetősége megvan a linuxon a wine vel, de a linucos vga driverek kel sokszor nem fenékig tejfel ahogy szokták mondani.Hogy melyik linux neked a legjobb ?
Kzdőknek Opensuse vagy Mandrivat szoktak mondani.
Talán még ez : http://tinyme.mypclinuxos.com/wiki/doku.phpDe itt is igaz az, hogy az a legjobb amiben valamelyik haverod tud segíteni
-
zedok
őstag
hello. nos. mivel teljesen tapasztalatlan vagyok ilyen téren. (kezdő
) melyik linuxot ajánljátok ? játék futtatása lehetséges-e? (diablo2, cs1.6) (wine vagy valami hasonlo progival?)
-
roly7
tag
Sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy live cd-s linux-ban hogy kell mountolni a winyót mert a harvdereknél ott van csak a fájlkezelőben nem látom előre is köszi.
-
Tuschke
tag
válasz
Core2duo6600 #5907 üzenetére
És a cd/dvd meghajtó mi volt, és jelenleg mi?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Tuschke #5906 üzenetére
Így van
menu.lst így néz ki jelenleg :
timeout 8
color black/cyan yellow/cyan
gfxmenu (hd0,4)/boot/gfxmenu
default 1title linux
kernel (hd0,4)/boot/vmlinuz-desktop BOOT_IMAGE=linux root=/dev/sda5 splash=silent mem=2048M vga=788
initrd (hd0,4)/boot/initrd-desktop.img****
fstab :
Meg beszurtam feljebbÚgy látom, hogy a knoppix is az sda5 re mountolta fel a linux gyokér particióját
Amikor a grubal indítanám a linuxot 15 os hibával, file not found vagy valami ilyesmivel áll meg.
-
Tuschke
tag
válasz
Core2duo6600 #5904 üzenetére
És mit akarsz a knoppixszal?
-
Tuschke
tag
válasz
Core2duo6600 #5901 üzenetére
Nos, akkor su,
passwd
jelszó beírása (pl. knoppix)
ismétlés.
Ezután a su után, a fenti jelszóval rootra kell, hogy váltson. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Core2duo6600 #5900 üzenetére
Próbálétam a root terminált indítani, nem engedte ures jelszóvaél, probáltam a rootot azt sem ment
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest