Új hozzászólás Aktív témák

• VaZso

senior tag

Sziasztok!

Így vizsgaidőszak vége felé, gondoltam megpróbálom újra a Linuxos beállításaim a suliból...

Előzmények:
    - Közel két hónapon át azzal bajlódtam, hogy rákényszerítsem a Mandrivát B43 használatára BCM43xx helyett, beletörődve, hogy bizony utóbbival itthon is lassabb a hálózat, de gondoltam, a BCM43xx és a sulis AP-k között van összeférhetetlenség.

A következőkre jutottam:
    - Először nehezen ugyan, de elindult a net suliból. (Úgy vettem észre, kicsit magas a user CPU-fogyasztás, és ilyenkor lassú is volt... de azért úgy-ahogy működött.
    - Második próbálkozásra (pár nappal később) hasonlóképpen nem tudott kapcsolódni, mint BCM43xx-szel, tehát nem ez lesz a gondom... :(

Következtetés:
    - Úgy veszem ki, valahogy nem mindig tudja lekérni a DHCP-től az IP-címet. A BCM43xx-szes naplóból is így tűnik.
    - Ez leginkább azért fura, mert Windows alól soha sincs gond.

Valahol nagyon nincs rendben valami, mert itthon atomstabilan működik mind a B43, mind a BCM43xx, suliban pedig katasztrófa a hálózat, de winen _soha_ nincs vele gond.

Próbáltam a dhclient-tel is IP-t kérni, de ugyanez volt a helyzet.

Légyszi vessetek egy pillantást erre a logra, próbáltam kigyűjteni bele az egyes állapotokat: itt

Mit tegyek? Fix IP-t ugye nem tudok beállítani, mert a sulis hálózatért nem én felelek és két gép egy IP-n sem hangzik valami jól... Itthon rendesen megkapom az IP-t a helyi DHCP-mtől.

Légyszi segítsetek, nem tudok zöldágra vergődni vele, azt hittem, már rég megoldódott a probléma, ami a gondot okozta... :O

A kulcsszónak ezeket a sorokat látom:

Jun 6 14:19:14 localhost dhclient: DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 10
    Jun 6 14:19:24 localhost dhclient: No DHCPOFFERS received.

Lehet valami spec. probléma a sulis DHCP-vel?
    Mi vajon a megoldás rá?

Új hozzászólás Aktív témák