- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Nothing Headphone (1) – nem kell ide idézet
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Magisk
- Kínos szituba keveredett a Nothing
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Sziasztok!
Így vizsgaidőszak vége felé, gondoltam megpróbálom újra a Linuxos beállításaim a suliból...
Előzmények:
- Közel két hónapon át azzal bajlódtam, hogy rákényszerítsem a Mandrivát B43 használatára BCM43xx helyett, beletörődve, hogy bizony utóbbival itthon is lassabb a hálózat, de gondoltam, a BCM43xx és a sulis AP-k között van összeférhetetlenség.A következőkre jutottam:
- Először nehezen ugyan, de elindult a net suliból. (Úgy vettem észre, kicsit magas a user CPU-fogyasztás, és ilyenkor lassú is volt... de azért úgy-ahogy működött.
- Második próbálkozásra (pár nappal később) hasonlóképpen nem tudott kapcsolódni, mint BCM43xx-szel, tehát nem ez lesz a gondom...Következtetés:
- Úgy veszem ki, valahogy nem mindig tudja lekérni a DHCP-től az IP-címet. A BCM43xx-szes naplóból is így tűnik.
- Ez leginkább azért fura, mert Windows alól soha sincs gond.Valahol nagyon nincs rendben valami, mert itthon atomstabilan működik mind a B43, mind a BCM43xx, suliban pedig katasztrófa a hálózat, de winen _soha_ nincs vele gond.
Próbáltam a dhclient-tel is IP-t kérni, de ugyanez volt a helyzet.
Légyszi vessetek egy pillantást erre a logra, próbáltam kigyűjteni bele az egyes állapotokat: itt
Mit tegyek? Fix IP-t ugye nem tudok beállítani, mert a sulis hálózatért nem én felelek és két gép egy IP-n sem hangzik valami jól... Itthon rendesen megkapom az IP-t a helyi DHCP-mtől.
Légyszi segítsetek, nem tudok zöldágra vergődni vele, azt hittem, már rég megoldódott a probléma, ami a gondot okozta...
A kulcsszónak ezeket a sorokat látom:
Jun 6 14:19:14 localhost dhclient: DHCPDISCOVER on eth0 to 255.255.255.255 port 67 interval 10
Jun 6 14:19:24 localhost dhclient: No DHCPOFFERS received.Lehet valami spec. probléma a sulis DHCP-vel?
Mi vajon a megoldás rá?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Samsung Galaxy S9+ 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest