- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
zedok
őstag
No közben már fut a dolog "chkdsk d: /f" fut éppen, de nagyon lassan. Előbb utóbb elkészül, most tart 51%-n a 3. lépésben így már nem tudom hány óra után.
Lehet érdemes lesz még egyszer lefuttatni.
Köszönöm az eddigi segítségeket!
-
zedok
őstag
válasz
MacCaine #16670 üzenetére
Amúgy, eljutottam a parancssorig nagy lassan:
"X:\Sources>"
beírtam a parancsot ide, erre azt írta:
"A fájlrendszer típusa NTFS. Az aktuális meghajtót nem lehet zárolni.
A windows nem tudja futtatni a lemezellenőrzést ezen a köteten, mert a lemez írásvédett."Gondolom át kéne váltani az adott meghajtóra/partícióra?
-
zedok
őstag
Sziasztok!
Olyan problémám merült fel, hogy adott egy laptop HDD rajta windows 7. Sajnos a mai nap folyamán összeomlott a rendszer, viszont 3 partíció van rajta, azon amelyiken a rendszer található "C" sajnos nem tudja beolvasni a Linux. Viszont a másik kettőt simán beolvasta és tudom mozgatni a fájlokat. Van esetleg valami megoldás a "C" elérésére? Erre hivatkozik a Linux mountolás során:
"Error mounting: mount exited with exit code 13: ntfs_attr_pread_i: ntfs_pread failed: Input/output error
Failed to read NTFS $Bitmap: Input/output error
NTFS is either inconsistent, or there is a hardware fault, or it's a
SoftRAID/FakeRAID hardware. In the first case run chkdsk /f on Windows
then reboot into Windows twice. The usage of the /f parameter is very
important! If the device is a SoftRAID/FakeRAID then first activate
it and mount a different device under the /dev/mapper/ directory, (e.g.
/dev/mapper/nvidia_eahaabcc1). Please see the 'dmraid' documentation
for more details."Megmenthetőek valahogy a "C"-ről az adatok esetleg?
Válaszotokat előre is köszönöm! -
zedok
őstag
Hello! Tudnatok olyan Linuxot ajanlani notebookra ami nem eszi meg az akksit 1 ora alatt?
Köszi elore is!
Mobilrol irtam. -
zedok
őstag
-
zedok
őstag
Hali! nos egész éjjel ezt a rendszert tanulmányoztam, bár még sokat kell tanulnom. az érdekelne ha hibernálom vagy leállitom, kifagy. legalabbis megjelenik a fekete háttér,bizonyos parancsok logolva. és ennyi. ez mitöl lehet? gondolom user error. 11.04es ubuntu. miben különbözik a kubuntu?
Elnezest mobilrol irok. -
zedok
őstag
válasz
Jester01 #11168 üzenetére
Értem, köszönöm a gyors választ! Esetleg megoldható pendrive-ról is a futtatása?
Közben a google a barátom
Illetve ahogy látom itt az ubuntu oldalán van Desktop-ra illetve Alternate? Na már most én laptopon szeretném kipróbálni akkor alternate?Ha netán valakinek kellene majd : [ubuntu live usb]
-
zedok
őstag
Sziasztok!
Nos, abszolút kezdő vagyok a témában. Elolvastam az első hozzászólást, így éjnek évadján kedvet kaptam megismerni mostmár jobban a Linuxot (Ubuntut legalábbis, ha jól vettem ki ezt ajánlják a kezdőknek) Érdekelne, hogy pl a hardware-támogatás itt hogy működik? Mármint pl különböző drivereket gondolom kell-e beszerezni a rendszer telepítése után? Elnézést a tudatlanságomért! -
zedok
őstag
hello. nos. mivel teljesen tapasztalatlan vagyok ilyen téren. (kezdő
) melyik linuxot ajánljátok ? játék futtatása lehetséges-e? (diablo2, cs1.6) (wine vagy valami hasonlo progival?)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest