- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
greatchaos
addikt
net van, csak a wines hálózathoz nem férek hozzá.
network settings-nél álítgatok valamit, de akkor bedugul a live verzió.
vacak fényképezőt rátoltam, aztán engedélyeztem rajta az írást, majd rámásoltam amit kell, majd megnyit róla, biztos ami biztos alapon. erre a windows meg nem tudja megnyitni a mappát, mert sérült... az agyam eldobom...
-
greatchaos
addikt
válasz
#25954560 #6476 üzenetére
kösz. az első már nem jó, mert azt írja, hogy nem tudja létrehozni.
a második faja...
a léneg, hogy nem lett jó.
gondolom, mivel a hdd nem jó, így ezért nem is mountolja fel automatikusan, mert minden egyéb esetben, a másik laptop hdd-t használja
kroppix érdekes módon felmountolja, meg is nyitja, használhatóak a fájlok. ott viszont automatikusan nem használja a pendriveot, hiába csatlakoztatom. a hálózat szintén nem jó, a konfigurációhoz kéne passz, live dvd -ről van szó, gyári, fogalmam sincs mi lehet a jelszó.
a léneg, hogy ott lehetőség van rá, hogy egy pent csatlakoztassak, amiről, ha lassan is, de átmenthetem a cuccokat?
LIVE KROPPIX verzióról van szó
lassan beleállítom a csavarhúzót a hdd-be
-
greatchaos
addikt
üdv.
A helyzet:
adott egy dög hdd ata-s laptop hdd. két partícióval. 15-5gb felállásban. a 15-ön volt win.
természetesen bekrepált és nem jó. az 5gb-s en fontos adatok vannak. le kellene menteni.
De: linux (kroppix) bebooltol live cd-vel, majd látja mindkét partíciót. menteni is tudnám, csak a pent nem kezeli. hálót nem tom beállítani. nyekk!
ubuntu linux nem csatolja fel a meghajtókat, mert sérült.
gondoltam, telepítek egy xp-t. csakhogy a telepítésnél látja a lét partíciót, de ismeretlen fájlrendszerrel, így bizonyára nem működne, ha fel is menne, ill borzasztó lassú is.
tehát, valami módja van annak, hogy dos-ból lássam az ntfs partíciókat, vagy kroppix-ot rábírjam a pendrive használatára. (LIVE verzióról van szó, egy 2005-s disztribúció)
válaszokat köszönöm előre is
-
greatchaos
addikt
sajnos full hülye vagyok a linuxhoz, ezért fordulok hozzátok:
segítség kellene, mert mikor telepítettem az ubuntu-t, akkor az alaplapi x1250-s vga-t használtam. utána jött egy x800xl. nem volt semmi gond, nem történt semmi. aztán jött egy nvidia 6600gt. egyből jött, hogy driver így, driver úgy, majd ő feltelepíti. ok. rendben volt. most vissza kellett tennem az x800-st, és egy számomra megoldhatalan hiba fogad. már a betöltésnél látszanak olyan dolgok, amire lépni nem tok, hogy miért ellenőrzi a battery-t, mikor eddig nem írta, de a lényeg, hogy alacsonyfelbontású módban fut. 800x600. ez használhatatlan. a drivereknél beállítottam az ati accelerátor használatát, e semmi nem változott. az indulásnál az foggad, hogy enm sikerült megállapítani a vga típusát... hogy tudom automatikusan feltelepíteni hogy jó legyen, vagy legalább visszaállítani egy régebbi időpontra, amikor még az x800 volt benne eredendően is...
nagyon várom a segítséget, mert így sajnos használhatatlan. olyan szájbarágósan kellene a help -
greatchaos
addikt
válasz
valóságépítő #5687 üzenetére
1000 hála és köszönet
-
greatchaos
addikt
hali
megjegyzem már az elején, nagyon láma vagyok a dologhoz. ubuntut tettem fel a gépre, amolyan próba cseresznyeként...
mms (winamp klón) - t szeretnék telepíteni, de megállta tudomány. ugyanis lejött egy 4 megás tömörített könyvtár... hogyan tovább? - hogy tudom telepíteni?
szerk: az alaplapra nincs cooler csatlakoztatva. pár perc után kifagyott a linux, xp nem vacakolt vele. külön 5v-ról kapja a cooler a tápot. visszatettem alaplapra, most nem fagy. valszínű ez volt. ezt ki lehet kapcsolni, mert így felettébb hangos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen légkondit a lakásba?
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- OLED TV topic
- Ford topik
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest