- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Mobil flották
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Fotók, videók mobillal
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sianis
addikt
válasz
CoolBoy323 #9992 üzenetére
Előbb tedd rendbe az MBR-t, utána meg csak formázni kell azt a partíciót amin a linux van.
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz
CoolBoy323 #9989 üzenetére
Pedig a link alatt amit adtam minden le van írva.
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz
CoolBoy323 #9986 üzenetére
Szerintem az, hogy a Windows MBR-jét akarod visszaállítani, az minden csak nem Linuxos kérdés. Amúgy meg, engedd meg jelleggel: [link]
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz
CoolBoy323 #9984 üzenetére
Akkor neked is byebye. Ide tessék átfáradni, sopánkodni itt nem, de ott szokás.
Sianis
-
Sianis
addikt
Milyen Linux ez és miről telepítetted?
Sianis
-
Sianis
addikt
Én már csak azt nem értem, hogy minek a tűzfal
Sianis
-
Sianis
addikt
Azért e-bankolásnál elvárható a titkosított kapcsolat. Ha van eszük, akkor a beléptetés is okosan van megoldva és a nyers jelszó nem utazik, még akkor sem, ha a kapcsolat maga titkosított. Wifi témában nem véd meg az, hogy Windows vagy Linux, hiszen ha nyílt és nem titkosított a kapcsolat, akkor az adatok a HTTP kapcsolatnak megfelelően lesznek olvashatóak. Azt pedig nem tudod elrejteni wifi-n, hogy netezel vagy sem. Ami kimegy a levegőbe, azt bizony bárki „hallhatja”.
Sianis
-
Sianis
addikt
Toros könyve amúgy hamarosan megjelenik nyomtatott formában is.
Mellesleg holnap jön valaki konferenciára?
Sianis
-
Sianis
addikt
"figyelembe véve a progikkal való kompatibilitását" - ez mit jelent?
Sianis
-
Sianis
addikt
Mert ugye nem csak Gnome cuccok vannak ott. Van ott ikontéma, egérmutató, háttér, GDM téma stb stb. Amiét én írtam az csak a GTK témák telepítésére él, de általában az aktuális cucc mellé le van írva, hogy hogyan kell telepíteni. Amúgy meg, a rendszert használni kell, nem csinosítgatni, nem nő az.
Sianis
-
-
Sianis
addikt
válasz
.-Cs0SzA-. #5432 üzenetére
És mit kell, hogy mérjenek?
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz
.-Cs0SzA-. #5242 üzenetére
Szerintem iPod-hoz egy nagyon jó program a Rhythmbox.
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz
Neil Watts #4892 üzenetére
Mit mondanék? Én türelmes ember vagyok. Van időm kivárni azt a 30 mp-et amennyi kell a rendszer elindulásához.
Hivatkoznék-e? Mire
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz
Neil Watts #4890 üzenetére
Nvidia révén működhet szépen. Utána kell járni.
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz
Neil Watts #4887 üzenetére
Nem csak jó, hanem igaz is.
Raptorokra rátérve: szerintem nem érik meg az árukat. Ha jól tudom ezek játékmániásoknak lettek kifejlesztve és 10000RPM körüli a sebességük. Szerintem Linux alá ugyanolyan jó egy 7200-as olcsóbb, de nagyobb kapacitású merevlemez. Ez persze csak saját vélemény.
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz
Neil Watts #4885 üzenetére
Wine Is Not an Emulator
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz
grabber #4661 üzenetére
Ubuntu alá is teremthetsz KDE-t egyszerűen.
sudo apt-get install kubuntu-desktop
A nevek csak az alapértelmezett ablakkezelőt határozzák meg, nem azt, hogy te mit fogsz életed végéig használni. Nagyon nagy az átjárhatóság, te döntöd el, hogy mi legyen a gépen.
mod: NG mesterrel lassan versenyezni fogunk.
Sianis
-
Sianis
addikt
dpkg -l
Szerintem elég kúltúrált megoldás. Hozzáveszed a grep-et és piszok gyorsan lehet keresni. A kérdés ugye úgy hangzik, hogy milyen csomagok vannak a gépeden, akkor ehhez csomagkezelőre van szükséged. A csomagkezelők azért vannak, hogy egyszerűbben menjenek az ilyen dolgok, ezek nem az ördög bűnös eszközei.
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz
qwertly #4451 üzenetére
Mert elsődleges partícióból csak 4 lehet. Másodlagos ( virtuálisból pedig bármennyi ). Viszont ha jól emlékszem, akko a virtuálishoz kell 1 db szabad elsődleges hely, mivel itt foglalja le teljes egészben az másodlagos partícióknak a helyet. Javítsatok ki ha tévedek.
Sianis
-
Sianis
addikt
-
Sianis
addikt
válasz
operator10 #3686 üzenetére
md5sum a barátod! Nem célzottan erre van, de simán használható erre.
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz
Forest_roby #3661 üzenetére
Mappába lépéshez futtatási jog kell
4=olvasás
2=írás
1=végrehajtásszóval 4-nél csak olvasási joga van, ilyenkor csak akkor tud olvasni egy fájlt egy könyvtárból, ha tudja a pontos nevét. 5-nél már van végrehajtási joga, így tudja a könyvtárat listázni, viszont írni nem.
Ha még mindig nem tiszta:
man chmod
Sianis
-
Sianis
addikt
Tudod ez is olyan dolog, hogy valakinek a Ferreri jön be, valakinek a Lamborghini. Linux disztribúciók között sincs olyan, hogy legjobb. Felhasználók számán, támogatottságon lehet tanakodni, de a legjobb vita soha nem fog eldőlni, mert olyan nincs is.
Néhány dokumentáció. Amúgy meg meglepő, de pl a Gnome súgója is elég jól használható, csak ugye sokan lusták kipróbálni.
Sianis
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest