- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
válasz
rosta11 #7698 üzenetére
Nem egészen. Hogy telepítsd ahhoz partíció(k) kellenek. Az a biztos.
Vagy ubit lehet úgy feltenni, (ez a wubi módszer) hogy egy fájl csak a win partíción belül - jó nagy fájl - viszont külön operációs rendszerként bootol.
Vagy win alól indítod valamilyen virtuális pc megoldásban.Ha linux érdekel itt sok doksi gyűlt már össze.
-
petersonal
tag
8.04 es Ubuntut szerette
Xp belüröl katt katt még 1xübb mint ha cd-ről bootolnék. Szó se róla annak is megvolt a feelingje
Restart bejött a grafikus felület elszöszmötöl telepítget. Aztán bejött a csoda
800x600-ba ami annyira nem tetszett. Most videkokártya drivert keresgélek.
-
rosta11
tag
Ez jól hangzik. Ha jól értelek letöltöm valahonnan az ubuntut, felteszem egy cd-re, bebootolok vele és gyakorlatilag onnan nézegethetem anélkül, hogy bármi változást csinálna a megszokot windows-omon? Aztán ha tetszik, akkor telepíthetem olyan módon, hogy semmit sem változtat meg a jelenlegi felálláson, hanem csupán mint egy felhasználói programot tudom futtatni az xp alatt?
Ez nagyon jó lenne. Jól értem?
-
doc
nagyúr
válasz
rosta11 #7696 üzenetére
szerintem a Linux sokkal konnyebben tanulhato 0-rol mint a windows, a 'baj' az hogy mar beled rogzultek a windowsos megoldasok, es a windowst fogod keresni a Linuxban, de az hogy kivancsi vagy ra, mar nagyon jo jel
elso korben erdemes egy live cd-t kiprobalni, errol bebootolsz, es hasznalhatod a rendszert anelkul hogy barmit megvaltoztatnal a vinyon. ilyet letolthetsz szinte barmelyik disztro oldalarol, pl. ubuntu.hu
aztan ha tetszik, akkor felrakhatod a gepre, ha a legkevesebb valtoztatast akarod akkor mondjuk wubi-val, igy a linux a windowsbol nezve egy kozonseges telepitett programkent fog mukodni, tehat eltavolithatod ha nem kell, de egyszeruen indithatod is onnan, a legkevesebb magiaval
-
rosta11
tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok. A Windows op rendszereket, meg az office-okat, egyebeket használat közben tanulta meg az ember. Viszonylag könnyen feltelepítjük és utána használjuk komolyabb tanulás nélkül. A kérdésem az, hogy ez igaz-e a linuxra? Egyáltalán van-e valami hasonlóság a két rendszer között, miszerint van linux op rendszer, meg van külön office, vagy nagyon hülyeséget kérdeztem?
Valamikor a munkahelyen betanított munkás szintjén használtam a unix solarist, onnan van egy nagyon pici emlékem. Kivettem három linuxos könyvet is a könyvtárból, de valahogy nem igazodom el bennük, igaz elég régiek.
Szeretném valahogyan megismerni ezt a linuxot úgy, hogy a legkevésbé kelljen átalakítanom a gépemet, amin most egy xp fut.
Valami eligazítást kérnék tőletek, egy kezdő szintjén, amit előre is köszönök!
-
McKane
senior tag
Üdvözlet!
Egy gyors kérdés:
Ha az Ubuntut a ShipIt szolgáltatáson keresztül rendeli meg az ember, csak a cd jön,ugye? Mert én hallottam olyat is hogy valami matrica is jön veleKöszi a választ elöre is!
Üdvözlettel : McKane
-
Vladi
nagyúr
(#7673) petersonal:
Leállítás: 0 futási szint
Újraindítás: 6-ossudo telinit 0
Ha root terminálban vagy, akkor nem is kell sudo.
(#7681) geprombolo:
Na pont ezért nem garázdálkodunk root loginnal. De mit kellene 2* beállítani?
(#7683) broaff és mindenki másnak is:
Egyszer végre valaki avasson már be, hogy mi az az enyv. Vagy enyvi.
-
doc
nagyúr
eleg erdekes....
probald a ctrl+alt+numerikus plusz/minusz gombokat, bar lehet hogy ez ubin alapbol tiltva van
ha nem segit, az xrandr paranccsal elvileg helytre tudod hozni, tehat pl. az xrandr -s 1600x1200 beallitva a monitoron az 1600x1200 felbontast
ha ez segit, siman csinalsz ra egy parancsikont es raklikkelsz ha megint ez van
bar ettol fuggetlenul ez nem normalis dolog... -
Major Major
senior tag
-
broaff
tag
válasz
Major Major #7686 üzenetére
Sikerült, minden okés. Najó nem minden. Miután kilépek Frets On Fire-ből elcsúszik teljesen a kép méghozzá balra-fel és nemtudok semmit csinálni még a gombot se látom hogy visszaállítsam a felbontást, szóval resizni kell a gépet...
-
broaff
tag
válasz
Major Major #7686 üzenetére
Törölhető.
-
-
geprombolo
őstag
Hali! Itt is találkozunk? Na, akkor már ketten vagyunk, linuxrontók. Nálam az volt, hogy állítgattam a cuccokat, restart és tovább semmi, ami emlékeztetne a régi grafikus megjelenésre... újratelepít... pedig emlékeim szerint semmi olyat nem állítottam át, ami ezt eredményezhette volna.
-
broaff
tag
Az a baj, hogy ami snyapticban van alapjáraton, az a 9.4-es. Ha felrakom akkor utána nem indul a rendszer, fekete képernyő és villogó pixel saláta.
Fent van hivataloson a 9.6 de nem tudok vele mit kezdeni. Googlen meg csak a régi 9.4-el foglalkozókat találtam vagy olyat amit ati 9xx vagy x es szériákhoz van. -
válasz
geprombolo #7681 üzenetére
"Én vagyok a világ azon kevés embereinek egyike, aki képes egy linuxot kétvállra fektetni a telepítés után egy órával"
üdv a klubban
nekem anno nvidia-driverrel sikerült bootképtelenné tenni az Ubuntut
aztán az envy segítettbroaff: lehet, hogy neked is segít... synapticsban keress rá és telepítsd az envy-t (ubuntus repokban asszem nincs benne, de pl Debianban igen)
-
geprombolo
őstag
Beköltözöm ide is. Én vagyok a világ azon kevés embereinek egyike, aki képes egy linuxot kétvállra fektetni a telepítés után egy órával
. Na persze ehhez hozzátartozik, hogy szeretek kizárólag root-ként dolgozni, mert utálok egy dolgot kétszer beállítani, egyszer rootként, egyszer júzerként. Nem vagyok abszolút kezdő, de totál hadilábon állok a parancssorral, ezért lesz majd itt szükségem segítségre. Eddig SUSE 9-10-10.1 volt az áldozatom, valami wines hepp miatt KDE "ablakkezelővel". Őszintén szólva, valahogy nem tudtam megbékélni a Gnome-al. Szeretnék olvasni véleményeket pro és kontra a SUSE-vel, meg a mandrivával kapcsolatban. Melyik a stabilabb (persze a frissekre gondolok), melyi kezelhető könnyebben, stb. ? Minden választ köszönök.
#7680 broaff: Emlékeim szerint az ATI oldalán meg is találod a drivereket, telepíteni még nem próbáltam, pedig Radeonos vagyok sok éve...
-
broaff
tag
Valaki pls. segítsen ATI drivert felrakni mert még linuxos gamek is akadnak!
HD4850-ről lenne szó. -
válasz
petersonal #7677 üzenetére
ehh... akkor annak valószínűleg lőttek.
próbáld meg újra kiírni. másik CD-re, RW-re, vagy ilyesmi. a media test failure az arra utal, hogy hibás a CD, de az is lehet, hogy már eleve a CD-kép hibás, amit kiírtál (persze, ha eddig jó volt, akkor ez nem valószínű)
a chech cable pedig azt akarja mondani, hogy lehet, hogy csak a CD-olvasód kábele rossz, és azért nem jönnek át normálisan az adatok -
petersonal
tag
Na várjál megnéztem xpn az ununtut. 10 mega
Asszem valamit eltoltam.
Cdről meg nem akar bootolni valam MEdia test faliture,check cable és exiting sis191 pxe bootrom.
Ennek utána néztem azt írták h a lanról való bootolás be van kapcsolva. Nah nagy nehezen kiszenvedtem. Bootolnék cdről erre semmi. Tanácstalan vagyok. Lehet előreől kéne kezdeni új cdvel. Meg új cd író progival v nem tom.
-
válasz
petersonal #7675 üzenetére
jah, hogy XP-ből telepítetted... nem volt véletlen fagyás, vagy bármi, ami miatt nem szabályosan állítottad le a rendszert?
mert a windows alól telepített ubi elég érzékeny az ilyenekreha igen, akkor windows alól indíts egy scandisket, az szépen helyreteszi a dolgokat, utána elvileg jónak kell lennie
(én jártam már úgy, hogy egy áramszünet után teljesen meghalt a lemezkép, amibe került az ubuntu, azóta csak normálisan, külön telepítek linuxot) -
petersonal
tag
Először jussunk el grafikus felületig. Na mondom boot. Kiválasztom ubuntu. És akkor press esc h belépjek a menübe. na nekem már ez új volt. Itt lehet választani. Normal mode Safe graphic mode ACPI workarounds, verbose, és demo mode. Első 2őt próbáltam. De az h nincs halt az eléggé idegel ,mindig resetet kell nyomnom.
A telepítésről anyit tudok mondani h xpn belülről toltam lehet az a gond? Régen mindig cdröl bootoltam és úgy. Vagy régen még amiatt is gond volt h melyik cd íróval írom ki a kép fájlt mert nem mindegyiket szerette. Volt egy erre pont valami freevare amit az ubuntu.hu-ról le lehetett szedni
-
válasz
petersonal #7673 üzenetére
a bootmenüt /boot/grub/menu.lst fájlban találod.
ez az initramfs-es rész előtt (ami egy vészterminál arra az esetre, ha bármilyen okból nem indulna a rendszer) nincs valami használható hibaüzenet?
-
petersonal
tag
Halihó!
Azt szeretném megkérdezni hogy ubuntuban (mondjuk9.4es verziónál konkrétan) hol van a boot manager? Illetve nem is a manager hanem egy file amiben tárolja azt hogy indításnál milyen opciók közül lehet választani. Nem tudom konkrétan minek hívják de remélem érthetően írtam le.Meglepetés ért: a csilicsálé desktop helyett karakteres feketeség jött be, általam ismert parancsokra nem reagál még leállítani sem tudom
kicsit gáz
na annyi hasznos infoval tok szolgálni h (initramfs) van elöl kiirva és nem az h user@gépnév hát ha ti okosabbak lettetek tőle. -
broaff
tag
válasz
Major Major #7671 üzenetére
Elvileg már kintvan. Letölthető a hivatalosról.
Megint problémába ütköztem, Pidgin-ben ha valaki rám ír akkor néha berecseg a hangszóró. Végig csináltam minden tutorialt már és sikerült még az 5.1 em is beállítani hogy úgy szóljon. Sajnos viszont ha valaki rám ír pidginen néha berecseg a hangszóró. Ez mitől van? A linuxos skype se működik rendesen, probléma a playback-el. Ugyanakkor elkezdtem használni a wine-t, ventrilo-t akartam megcsinálni de csak odáig jutottam, hogy őket hallom de ők engem nem.
üdv. thx
-
Major Major
senior tag
mikor villog, ha megnyomod a ctrl+alt+f1 -et, átvált terminálra?
ha nem, akkor töltsd be recovery módban
miután bejelentkeztél
sudo apt-get remove xorg-driver-fglrx fglrx-kernel-source
aztán mehet a restarta tárolóban a 9.4-es catalyst van, és elég sok vele a szívás
ezért kéne megvárni a 9.6-ot -
broaff
tag
válasz
Major Major #7669 üzenetére
Értem, nem akarok minden hülyeségnél irogatni de azthiszem komolyabb problémába ütköztem. Csomagkezelővel felraktam az alap ATI drivert amit kínált újra indítottam a gépet és most nem jön be az oprendszer. Először tölt egy kicsit az ubuntus betöltőképernyővel, eltűnik majd szépen kb. 2-3 s es delayel villogni kezd mindenféle karakterek össze vissza majd megáll fekete képernyővel.
Utána józan paraszti ésszel próbálkoztam a boot menüben a try to fix graphic problems de nem megy.
-
Major Major
senior tag
sudo= super user do
rendszergazda jogosultsággal futtatja a parancsotszerintem a további próbálkozások előtt ezt olvasd végig nagyjából
sudo-ról
nem ajánlotta fel az ubuntu, hogy zárt meghajtót telepít neked? végülis mindegy
most jött ki a 9.6 windowsra, szerintem napokon belül kint lesz linuxra is, azt már várd meg, addig is ragad rád tapasztalat -
broaff
tag
válasz
Major Major #7667 üzenetére
Köszönöm, már működik a csomagkezelő. Viszont nem értem a dolgot. Ha simán kattintva nem engedi eltávolítani mert nincs jogom rá akkor parancsból miért engedi?
Ati HD4850
-
-
broaff
tag
válasz
Major Major #7665 üzenetére
Beírtam kidobott egy linket ahonnan letölthetem a pidgint de ha letöltöm abban csak szöveges fájlok vannak. A csomagkezelőt továbbra se tudom megnyitni, sőt a frissítés kezelőt se.
Sajna nem tudom mit értesz sima tárolóban levő pidginen .
ATI driver nem sikerül, leszedtem hivatalosról:
ati-driver-installer-9-5-x86.x86_64.runÉs nem tudom elindítani. Á bakker remélem hamar beletanulok.
-
Major Major
senior tag
amit írtam azt végigcsináltad?
tehát ott van a /media könyvtárban, csak nincs ott oldalt a linkek között?
(drag&droppal tudsz linket csinálni)forrásokkal mit kavartál?
a sima tárolóban levő pidgin miért nem volt jó?
egy cat /etc/apt/sources.list.d/pidgin-ppa.list parancsot kérnék.package file nem ubuntu kompatibilis
frets on fire szintén van csomagkezelőbenATI driver install sikerült?
-
broaff
tag
válasz
Major Major #7663 üzenetére
Nah jöttem megint kérdezősködni:
Nem működik, nem jelenik meg a listában. Pidgin msn-el kommunikálni tudó progit nem tudom feltelepíteni. .package fájlokat se tudom felrakni, mindenre valami hibát ír. Most a program hozzáadás eltávolítást se tudom megnyitni mert:
[I]A telepített és elérhető alkalmazások ellenőrzése meghiúsult
Ez a szoftverkezelő rendszer súlyos hibáját jelzi. Ellenőrizze a törött csomagokat a Synaptickal, ellenőrizze a fájl jogosultságait és az /etc/apt/sources.list fájl helyességét, majd töltse újra a szoftverinformációkat a „sudo apt-get update” és „sudo apt-get install -f” parancsok kiadásával.[/I]
A Synaptic csomagkezelőt se tudom megnyitni:
E: A(z) 1. sor hibás /etc/apt/sources.list.d/pidgin-ppa.list forráslistában (dist feldolgozó)
E: A források listája nem olvasható.
A hiba javításához nyissa meg a tárolók párbeszédablakot
E: _cache->open() failed, please report.Leszedtem a Frets On Fire nevezetű gitárszimulátort ami winen nagy kedvencem volt és szerencsére van linux installja is. Ezzel az a problémám hogy leszedem és nem tudom mit indítsak el, mert tulajdonképpen nincs mit elindítani. Max a forrásokat tudom megnyitni azzal meg nem jutok tovább.
üdv.
szerk: ja és jogom sincs kitörölni az adott fájlt
szerk2: Hogy adhatok magamnak ide jogokat?
http://kepfeltoltes.hu/090615/ize_www.kepfeltoltes.hu_.png
-
doc
nagyúr
válasz
Major Major #7660 üzenetére
ja tenyleg, ext4
broaff:
nem tudom ubi mit hogyan csinal, de szerintem ha a /etc/fstab file-ban a /mnt/adat-ot atirod /media/adat-ra, jo lesz
(kell egy ujramountolas hogy tenyleg ott is legyen, vagy egy reboot) -
broaff
tag
válasz
Major Major #7660 üzenetére
Működik! Thx! És most már utólag nem tudom csatolni a mediaba? Vagy valami megoldás nincs rá?
-
Major Major
senior tag
ext mountnál nem kell a jogosultságokkal szórakozni tudtommal
broaff: emlékeim szerint annyi elég lesz, ha az új partíción a gyökérkönyvtárat a saját user tulajdonába teszed:
sudo chown usernév /mnt/adat
sudo chgrp usernév /mnt/adatha más felhasználóval is írni akarod a mappákat, akkor csak hozzá kell majd őket adni a csoportodhoz
egyébként asszem úgy van, hogy ha a media könyvtárba csatoltad volna az mnt helyett, akkor látszana a helyek közöttszerk: de drag&drop módszerrel csinálhatsz parancsikont az oldalsávban
-
broaff
tag
Pff nem akarom teleszemetelni hozzászólásokkal de lejárt az időlimitem szerk. re.
http://kepfeltoltes.hu/090615/kepernyo_www.kepfeltoltes.hu_.png
Erről a listáról beszélek.
-
doc
nagyúr
na, akkor megvan az
azert nem tudsz ra irni, mert a particio gyokerebe csak a root irhat
csinalj ra magadnak egy konyvtarat amihez adsz a userednek jogot
a masik variacio ha eleve ugy mountood be, hogy a user is irhassa
a lost+found az esetleges filerendszerhibak utani megtalalt cuccosok lelohelye, remelhetoleg sosem lesz ra szukseged -
broaff
tag
válasz
Major Major #7652 üzenetére
ext4-esre mind a 2-t. Az a bajom igazából, hogy most használok először linuxot és nagyon nem látom még át a könyvtár struktúráját.
-
broaff
tag
Bocs, hogy össze vissza írogatok de most meg megtaláltam méghozzá, szövegalapú helysávra váltottam és beírtam, hogy /mnt/adat. Ekkor behozott egy ilyet hogy lost+found mappa és nincs jogom megnyitni. Megnéztem és ez az elveszett partícióm. De hogyan tudok rá fájlokat pakolni ha semmi se enged? És egyáltalán mi az a lost+found mappa?
üdv thx
-
doc
nagyúr
a filekezeloben nem particiokat latsz, ugyanugy mint ahogy a windowsos filekezeloben sem
a "fajlrendszer" a root fs, vagyis a "fo" particiod, amire az Ubit telepitetted
a swap-et a telepites kozben megkerdezte, es ha beallitottad neki hogy hasznalja swapkent, akkor azt meg is tette, ezt meg tudod nezni pl. a free paranccsala masik particiot meg akkor latod, ha felmountolod valahova, gondolom nem allitottal be neki mount pointot, ezert nem latod
-
Major Major
senior tag
milyen fájlrendszerre formáztad a partíciót? ha nem formáztad meg, akkor gparted nevű programmal megteheted
a fájlrendszert nem lehet átnevezni, a cserehely pedig nem hozzáférhető partíció filekezelőbőlati install ügyben nézz be az ubuntu topicba, nemrég volt róla leírás
szerk: de itt egy link is -
broaff
tag
Üdv. Abszolute kezdő linuxos vagyok, Ubuntut raktam, a legújabbat.
A következők a problémáim:A 200Gb-os vinyóm 3 részre osztottam 1 fő 20Gb-os fő rendszerpartícióra, 1 2Gb-os cserehelyre logikaiba mert azt olvastam az kelleni fog ha megtelik a ram és a maradék helyet a cuccoknak partícionáltam logikaiba. Ha megnyitom a számítógép menüpontot csak az írót meg egy "fájlrendszer" nevezetű meghajtót látok ami valszeg a 20Gb-os rendszeremnek felel meg. Az is problémám hogy nem tudom átnevezni és az is, hogy se a cserehely partíciót se a maradék kb. 170Gb-os partícióm nem látom.
Továbbá: Leszedtem a legújabb linuxos ATI drivert ami .run formátumban van. Nem tudom elindítani mert a Gpedit szövegszerkesztővel próbálkozna.
-
harry3
őstag
Üdv.
Lenne egy kérdésem hogyan tudok a MagicISO-val multi boot DVD-t létrehozni?
Már mindent próbáltam. 4 fajta Linuxot szeretnék rá tenni. -
Vladi
nagyúr
válasz
petersonal #7648 üzenetére
-
petersonal
tag
-
doc
nagyúr
válasz
petersonal #7646 üzenetére
nem
az ssh daemont illik letiltani ha nem hasznalod, bar ez ha jol tudom alapbol ki van kapcsolva -
petersonal
tag
Hali
ubuntu-ra biztonságos netezéshez kell e vírusirtó esetleg valamilyen tűzfal? -
doc
nagyúr
válasz
total90 #7640 üzenetére
nem szarakszik az, csak be kell allitani ugyanugy mint a windowst...
de eleg nehez ha alapveto informaciokat sem tudunk a halozatrol (dhcp van-e, ha nincs ip-cimek, maskok, atjaro, stb)azert ha a forumtars annyira keri, igazan bemasolhatnal egy ifconfig kimenetet (meg mondjuk egy route kimenetet is)
-
total90
veterán
válasz
Major Major #7639 üzenetére
Csináltam már úgy is, hogy van mindegyik gép kapott egy-egy IP-t. A Winwosoknál akárhogy variálom van kapcsolat, megy a net és minden OK, csak az Ubi x@raxik
Egyébként nem gond, hogy a cuccokat pendrive-ról kellene átpakolni, sőt az audacious eddig is a hardon volt... áttettem pendrive-val és úgy sem találja meg -
Major Major
senior tag
válasz
total90 #7638 üzenetére
Lehet telepíteni net nélküé is, csak akkor a programot és a függőségeit valahogy át kell cipelned egy másik gépről pendrive-on vagy valami.
Szerintem egyszerűbb megcsinálni a hálózatot.
Azt mondtad, hogy egy XP-s lapotopon megy a net, tehát a Vista szétosztja. DHCP van, vagy statikus IP? -
total90
veterán
válasz
Major Major #7637 üzenetére
Net nélkül nem lehet telepíteni semmit ? Ez milyen hülyeség ? No mindegy... Beírtam az ifconfig-ot ésaz error-os részeken mind 0 szerepel. A hálózatkezelő ikonnál egy kis piros x van a 2 monitor előtt.
-
Major Major
senior tag
válasz
total90 #7635 üzenetére
most jövök rá, hogy nincs neted. így nem is fog menni a telepítés
az előző hozzászólásodban még nem volt szó netmegosztásról, hanem valami felhasználói profilt mondtál...
na mindenesetre ha adsz egy ifconfig kimenetet, akkor meglátjuk hogy a Vista adott-e DHCP-n címet az ubinakszerk: ja igen, a hálózatkezelő ikon mutat kapcsolatot?
-
total90
veterán
válasz
Major Major #7634 üzenetére
Ezt írja ki: katt ide
-
total90
veterán
válasz
Major Major #7634 üzenetére
Ezt a sudos dolgot próbáltam is, el is jutok a jelszóhoz és onnéttól hiba van. A hardon bárhova tehetem, a programot, megtalálja ?
Ezt a synaptic dolgot is már próbáltam de semmi.A hálózatos dolognak meg úgy kellene kinézni, hogy Ubuntun is tudjak netezni, de a wireless kártya a Vista-s gépben van. Switchen keresztül kötöttem össze a gépet és a switch azt jelzi, hogy minden OK, csak éppen nem lássák egymást a gépek. A switch biztosan jó, mert a laptopom(XP SP3) és a Vista-s gép együtt megy és nincs gond a hálózattal. Valami az Ubuntuval lesz...
-
Major Major
senior tag
válasz
total90 #7633 üzenetére
a leggyorsabb, ha nyitsz egy terminált és beírod, hogy
sudo apt-get install audacious
jelszót beírod (a képernyőre nem fog írni semmit), majd entervan egy külön program installálásra, és ott van a synaptic csomagkezelő, mindegyikben megtalálod, ha a termináltól ódzkodsz
a hálózatos dolgot nem egészen értem. a windows fájlmegosztásra gondolsz? ha be van állítva a Vistán, és van hálózat, akkor Ubuntunak látnia kéne a megosztásokat. ahhoz, hogy linuxos gépen csinálj windows megosztást, a samba nevű programot kell feltelepítened
-
total90
veterán
Hello!
A napokban feltettem az openSUSE 11.1-et, de nagyon nem jött be ezért ma felraktam az Ubuntu 9.04-et. A kérdésem az lenne, hogy hogyan tudnám telepíteni az audacious mp3 lejátszót ?
A másik meg az lenne, hogy szeretném összekötni az Ubuntus gépet a másik gépemmel, amin Vista van. Össze is kötöttem már, a switchen kijelzi, hogy van hálózat, de egyik gépen sem látom a másikat. Milyen beállítások kellenek ? A cél valójában az lenne, hogy az Ubuntus gépen is bírjak netezni. A Vista-s gépemen VPN wireless netet használok és csak annyi kellene, hogy lássák egymást. A netet sem megosztani akarom, mert lenne 2 felhasználói profil a nethez.... -
VladimirR
nagyúr
válasz
Major Major #7630 üzenetére
viszont ha valaki tenyleg szeretne megerteni a dolgot, akkor ez a Nowhere to run to, Baby elonyere valik...
-
Major Major
senior tag
válasz
D®. GeNy@ #7629 üzenetére
Hát ebben van igazság, engem is rettentően frusztrált a fekete képernyő és villogó kurzor kezdő koromban. Kicsit olyan Nowhere to run to, Baby érzés
Viszont a parancssoros server installon még mindig megteheted, hogy kiadsz egy
sudo apt-get install gdm lxde firefox synaptic parancsot, és máris van egy használható alaprendszered, ami messze-messze kevesebbet zabál mint az alap ubuntu install.
És ha van böngésződ, akkor már használhatod a webmint is beállításra, jó cucc.ja igen, kis erőforrásigényű ubuntu alapú (teljesen átjárható) disztró: #!
-
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
Major Major #7624 üzenetére
Viszont abszolút kezdőként graf felület nélkül parancssorokkal érdemes lenne nekifeküdni?
Annyira nem lételem a böngészés, csak reggelente mikor még barátném alszik, addig kimentem volna netezni a p3-on...
-
VladimirR
nagyúr
válasz
D®. GeNy@ #7619 üzenetére
lehet meg fognak kovezni, amiert kezdonek ezt mondom, de szerintem debian (esetleg ubuntu), mindkettohoz rengeteg dokumentacio talalhato szerte az interneten (es eleg nagy doksik teren az atjarhatosag e ket rendszer eseteben - meg nagyobb, mint mas disztroknal, pedig azok is sokszor hasznalhatoak majdnem teljesen fuggetlenul attol, hogy neked mid van es mire irodott a doksi)
sot, nem tartom kizartnak, hogy van olyan komplett, lepesenkent mindenre kiterjedo doksi, amivel ossze tudsz tenni akar 0 tudassal is egy router / seeder gepet
pl itt egy komplett leiras debian + rTorrent (webes felulettel) teljesen nullarol
igaz, ez neked nem teljesen megfelelo, hisz itt azal szamol az iro, hogy a net mar megoldott, de amugy erdemes lehet ranezniitt egybol ajanlanek is ket oldalt (felteve, hogy nincs gondod az angol nyelvvel)
howtoforge.com es workaround.org
mindketton rengeteg temakorben talalhatoak telepitesi instrukciok a legkulonfelebb szoftverekhez, raadasul legtobbszor un. copy&paste leirasok, melyeket nulla tudassal is vegig lehet csinalni (ennek ellenere erdemes alaposan vegigolvasni, egyfelol hogy meg is ertsd, mit, miert csinalsz, masfelol sokat segit az esetleges hibaelharitasnal, ha tudod, mi tortenik)a halokartya kerdeseben egyetertek doc-kal, nem szukseges a gigabit, inkabb arra figyelj, hogy valami jobbfajta (intel, 3com) halokari legyen, ami hardweresen vegzi a dolgokat, s nem a cpu-t terheli (pl realtek szutykai)
filerendszer kvazi mindegy (bar en seed-hez inkabb hasznalok ext2-t, valamivel gyorsabb a naplozas hianya miatt, s nem tartom ilyen esetben letfontossagunak azt)
driver-ek, ha nem valami egzotikus halokartyat valasztasz (bar vezetekesbol nehez lenne), benne vannak a linux kerneleben, nem kell veluk kulon foglalkoznod
programokat, mint doc is irta, az adott disztrohoz tartozo repository-bol 1-2 kattintassal, vagy 1 paranccsal telepiteni tudsz (ami kezdokent problemasabb lehet, hogy rajojj, melyik programra is van szukseged, de altalaban egy-egy ilyen kerdesre mindig jon 2-3 valasz legalabb - legalabbis amiket en eddig kerdeztem, mindig kaptam jopar tippet, s akadt koztuk az igenyeimnek megfelelo)
ha specialis igenyeid vannak, akkor talalkozhatsz kisebb kellemetlenseggel, mert az emlitett rendszerek (ubuntu, s ujabban a debian sem) nem tul fejleszto-baratak, vagyis ahhoz, hogy programot tudj forditani, telepitgetned kell (bar erre valoszinuleg nem lesz ey ideig szukseged)netmegosztas kb 3 lepesbol all:
1: beallitod az adott gepen az elerest (digi nem tudom, hogy mukodik, errol nem tudok irni)
2: felteszel egy dhcp es egy dns szervert (pl dnsmasq, semmi beallitast nem igenyel es mindket funkciot nyujtja) - ezutan a tobbi gepen mas dolgod nincs, kapnak automatikusan ip-t es megy is a net
3: tuzfal (iptables) beallitasa: szurok, hogy vedjen es portforward, hogy elerhetoek legyenek a tuzfal mogotti gepek (ez utobbi a hasznalt szoftverektol esetleg kivalthato egy linux-igd telepitesevel, s ekkor a tobbi gep upnp-n keresztul kinyitja es forward-olja maganak a szukseges portokat)viruskergeto nem szukseges, viszont par biztonsagi intezkedest mindenkepp erdemes megejteni (ilyen peldaul az ssh eseteben a root bejelentkezes tiltasa)
es igen, tud menni a torrent folyamatosan, van millio torrentkliens linux-ra
en szemely szerint az rTorrent-re eskuszom, itt irtam rola bovebben is
nalam is ez megy, eleinte egy 166 mmx-en, ujabban egy dual p3-on (miota ez megvan, a p1-es csak router-kent uzemel, szorgosan osztja a netet az albiban)ami meg hasznos lehet:
- samba: windoze filemegosztason keresztul tudod elerni a linux-os gepen tarolt adatokat
- proftpd: ftp szerver (mert a samba tetumod lassu tud lenni, hiaba kenyelmesebb)ami meg szinten hasznos lehet, de nem all meg nelkule az elet:
- munin: mindent (tenyleg mindent) lehet vele monitorozni ami a gepen tortenik, kezdve az internetforgalomtol a lemezek telitettsegen at a kulso homersekletig
- webszerver: egyfelol kell a munin-hoz, masfelol igy lehet web-es elerest csinalni a torrent progihoz (pl a fentebb emlitett rTorrent-hez letezik tobb webui is) -
doc
nagyúr
válasz
D®. GeNy@ #7622 üzenetére
a NAT-ot be kell rajta allitani, de az nem nagy cucc, a gugliban rakeresve az "ubuntu router" vagy "ubuntu ip forwarding" kifejezesekre tonnanyi howto-t kapsz, csak arra figyelj hogy ne legyenek tul regiek, lehetoleg arrol az ubuntu verziorol szoljanak, amit felraktal
mikor utoljara csinaltam ilyet, akkor 2 sort kellett hozza modositani egy config file-ban
ha dhcp-t is akarsz ra (marmint hogy o maga dhcp serverkent mukodjon es adjon ip-cimet), akkor egy masik config file-ba is bele kell turni
gondolom van ehhez is valami grafikus tool, de nem szoktam ilyeneket hasznalni... -
doc
nagyúr
válasz
D®. GeNy@ #7619 üzenetére
nem valami atomeromu az a gep, szoval inkabb valami lightos linuxot raknek ra, ennek megvan az a hatranya, hogy altalaban kevesbe user-friendly az allitgatasa
a masik verzio, hogy teszel ra mondjuk egy Ubuntut, ehhez rengeteg segitseget kapsz barhol, gugli tobbnyire egybol kidobja a megoldast barmilyen problemara, viszont eleg lassu lesz a proci miatt (bar azert jo esellyel hasznalhato marad)minek a gigabites kartya? gondolom nem gigabites neted van
meg meg ha lenne is, nem hiszem hogy a P3 birna az iramot
persze ha mar megvannak a kartyak, akkor nyugodtandriver nem kell, ez nem windows
feltelepited, hasznalod
ugyanez vonatkozik a programokra is, ami nincs bent egy alap pl. Ubuntu telepitesben, az nem fog neked kelleni, ha megis, 2-3 kattintassal megtalalhatod a neked kello programot, a Linux le is tolti, feltelepiti, neked csak hasznalni kellvirusirto nem kell, a linuxot ugye nem kell felteni, ha meg a teljes atmeno forgalmat akarod monitorozni, brutalisan belassul minden...
torrent megy persze, miert ne menne?
a filerendszer lehet az, amit a telepito felkinal alapbol, a particiomeretre is valoszinuleg ad javaslatot, ha nem, akkor mondjuk 512MB vagy 1GB swap meg a rootnak olyan 20 GB particio boven eleg, a maradek 300GB lehet tarterulet a torrenteknek (pl. /home-ra mountolva)
-
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Elolvasva az első jó pár hsz.-t és egy másik topikban is ajánlották nekem a "SuSe"-"UHU" Linuxot.
Ezért is tévedtem ide hozzátok...
Elmondom miért kellene, milyen gépen, hátha tudtok egy abszolút kezdőnek segíteni.Szóval adott egy Intel P3 (Compaq alaplap-Intel 933Mhz-es proci-512SD-Ram-40GB Rendszervinyó és 320GB "Seedvinyó" -120W-os táp-Geforce MX440 64MB-Ram)
Mivel sok pénzem nincs és tapasztalatok mutatják, h. a Digi LAN net 50/25-ös netét nem sok router tudja folyamatosan p2p esetén kezelni, arra az elhatározásra jutottam, h. a p3-at fogom használni netmegosztásra (tudom, nem fogyaszt keveset, de ezen már túl vagyok
). Az elgondolás remélem jó, miszerint: P3-ba 2 gigabites hálókarit (D-Link DGE-528T-2db) teszek, majd az elsőbe megy a Digi UTP-je, a másodikból egy UTP kábel ki, amely egy gigaswitch-be megy be, ami továbbosztja kábelesen a netet a többi 3-4 gépnek.
Először gondoltam sima XP is megbirkózik ezzel, de ajánlották a Linuxot, mert az stabilabb és a kapcsolatok megosztását is "gyorsabban" kezeli, azaz a Winfos alatt lassulás is előfordulhat...
Szóval az elgondolás maradt, Linuxot raknék a P3-asra, melyen max böngészés lenne-Divx nézegetés-Képnézegetés-Filekezelés-Zenehallgatás
DE itt jön a bökkenő! -soha életemben nem telepítettem Linuxot! Az 1etemen már használtam (régi Neptun-ETR kezelése) ,de fogalmam sincs, melyik verziója volt az.
Szóval ha vmelyikőtök/vagy mindenki türelmes lenne
és elmagyarázná nekem:
-melyik Linuxra van szükségem,
-milyen fájlrendszer kell,
-mekkora partíció kell,
-drivereket hol találok, vagy az alaplapot felismeri a Linux úgy, mint az XP,
-programokat hol találok a fentebb leírt dolgok elvégzésére,
-1általán a netmegosztás hogyan működik az adott típusú Linux alatt
-Vírusírtó kell e a Linuxos gépre vagy elég a többire (amiknek szétosztja a netet)
-ÉS a legfontosabb, torrent menne-e a Linuxos gépen 24/7-ben akár?A segítségetekkel szinkronba telepíteném a P3-ra a linuxot, mert csak könnyebb úgy, a hátránya--> Teleírom "hülye" kérdésekkel" a topikot!
Előre is köszönöm szépen és bocsi, ha hosszúra sikeredett...
-
doc
nagyúr
válasz
Major Major #7615 üzenetére
a /24 az "egyes bitek" parasztul megfogalmazva, vagyis a /24 = 255.255.255.0
-
laszi84
tag
Na, most már éles Mandriva rendszerből, és most már NTFS-t is tud kezelni.
Annak idején Mandrake linuxal tanulgattam, szerintem most is mellette döntök. Köszönöm szépen a segítséget, de SUSE nem kell. -
laszi84
tag
válasz
Major Major #7615 üzenetére
a mszkhoz beírom a 255.255.255.0-át de átírja erre, próbáltam már azt is, de azt hiszem ez nem nekem való disztribúció már éppen telepítem a Mandriva-t, meg leszedtem az Ubuntu-t is. Nem fogok kínlódni ezzel! Mandriva live CD-vel megy a net.
-
laszi84
tag
Képernyőképek:
http://kepfeltoltes.hu/view/090607/halo1_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/090607/halo2_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/090607/K_perny_k_p1_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/090607/K_perny_k_p2_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/090607/K_perny_k_p3_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ezen utolsó képnél próbáltam már felcserélni a cél és az átjáró mezőt, persze úgy sem jó.
-
laszi84
tag
válasz
Major Major #7612 üzenetére
Ez valahol ott van a "hálózati beállítások" -nál, fejből nem megy mi a neve, majd megnézem. Az OK hogy átjáró=router IP, beállítom a kézi IP-t 192,168.1.10, alhálózat 255.255.255.0, beírom a két DNS IP-t, és mikor az utolsó fülön az átjárót kell megadni, van egy olyan mező, hogy CÉL, már próbáltam beírni a távoli átjáró ip címét, a külső IP-t de semmi, nem kapcsolódik a nethez. Már kikapcsoltam a tűfalat is, de u.a. Ott is meg kell adni alhálózat IP, gondolom az 255.255.255.0. Ja, még valami, miért nem látja az NTFS particiókat? V.hol fel kell csatolni?
-
Major Major
senior tag
válasz
sirály12 #7610 üzenetére
ezek szerint a grub menü bejön, csak nem tölti be a rendszert.
nyomj egy e-t az első soron, menj a root sorra, e, és a 0-t írd át 1-re. enter, aztán b
ha jó akkor át kell írni a menu.lst-t.(#7611) laszi84
ez yast, vagy network manager? az átjáróhoz a router IP-jét kell beírni -
laszi84
tag
válasz
Major Major #7604 üzenetére
Üdv!
Letöltöttem az openSUSE-t és ez végre feltelepült, most már csak a hálózatot kellene belőnöm. Olvasgatom a leírásokat, de nem jövök rá mi a hiba. Router osztja meg a netet fix ip címek vannak kiosztva. Ahol az átjárót kell megadni van egy "cél" nevű mező, azt nem tudom, hogy oda mit kell írnom, szerintem az lesz a gond. Valakinek valami 5let?
Az UHU-ban nem volt ilyen. -
sirály12
őstag
Ez lenne az:
# Modified by YaST2. Last modification on Sat Jun 6 12:47:10 CEST 2009
default 0
timeout 8
##YaST - generic_mbr
gfxmenu (hd0,2)/message###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: linux###
title openSUSE 11.1 - 2.6.27.21-0.1
root (hd0,2)
kernel /vmlinuz-2.6.27.21-0.1-default root=/dev/disk/by-id/raid-nvidia_bbcccged-part10 splash=silent showopts vga=0x346
initrd /initrd-2.6.27.21-0.1-default###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: failsafe###
title Failsafe -- openSUSE 11.1 - 2.6.27.21-0.1
root (hd0,2)
kernel /vmlinuz-2.6.27.21-0.1-default root=/dev/disk/by-id/raid-nvidia_bbcccged-part10 showopts ide=nodma apm=off noresume edd=off powersaved=off nohz=off highres=off processor.max_cstate=1 x11failsafe vga=0x346
initrd /initrd-2.6.27.21-0.1-default###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: windows 1###
title windows 1
rootnoverify (hd0,0)
chainloader +1###Don't change this comment - YaST2 identifier: Original name: windows 2###
title windows 2
rootnoverify (hd0,0)
chainloader +1Egyúttal megnéztem azt is mit ír ki ha benne van a tárolós vinyó is.
Could not find /dev/disk/by-id/raid -nvidia-bbcccged-part10.
Want me to fall back to /dev/mapper/nvidia-bbcccged-part10?(Y/n)És itt ha yes-t, ha no-t nyomok, akkor is ez a válasz:
not found -- exiting to /bin/sh
$ -
Teasüti
nagyúr
válasz
Major Major #7602 üzenetére
Köszi a segítséget!
SWAT-ban találtam olyan opciót, h force user. Ezt beraktam root-nak, aztán ha jól vettem ki, akkor quest-el is megkapom a root jogokat. Ki is próbáltam rögtön. Úgytűnik, h működik a dolog.
Elfelejtettem hírtelenjében kipróbálni, h azt is tudom-e törölni, amit nem a kliensről hoztam létre, de ez elmaradt (menet közben újraraktam a debian-t egyéb okokból). -
sirály12
őstag
válasz
Major Major #7607 üzenetére
Sata-s, már próbáltam másikra is dugni, de mindenhogy ezt csinálja.
-
Vladi
nagyúr
válasz
sirály12 #7605 üzenetére
Semmit sem rontasz el. Nem nagy gond, csak amikor beraktad a második hdd-t, akkor összezavarodott a rendszerbetöltő (grub).
At kell írni, hogy hol a gyökér partíció.Amikor nem találja, akkor kapsz egy grub promptot? Tudsz parancsot beírni?
Ehhez van egy jó leírás, mindjárt megkeresem.*El kéne indítani magában a süsüt, és megnézni a
/boot/grub/menu.lst
fájlban mi van.
*Na meg is van: link. De előbb lássuk azt a fájt.
(#7603) laszi84:
Öcsém... suse linux enterprájsz deszktop Sima OpenSuSE nem is jó?
Én meg Red Hat enterprájsz deszktopot akarok!! -
sirály12
őstag
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Felraktam a suse 11.1-et. szépen fel is ment, de mivel a fontosabb adataimat nem akartam kockáztatni, ezért a második vinyómat, amit csak tárolásra használok, az install idejére kivettem a gépből.A rendszer szépen fel is ment, és indul. De ha visszarakom a tárolós vinyómat a gépre, akkor a suse nem hajlandó elindulni, mert egy csatolási pontot vagy mit nem lát, és itt meg is áll.
Másik furcsaság, hogy végül már amikor nagyon felhúzott, akkor mondom felrakom újra, úgy, hogy a tároló vinyó is bennevan a gépben, ekkor viszont nem tudom installálni, mert a két vinyót nem hajlandó külön-külön kezelni, csak raid-ben, ami nekem nem jó, mert egy halom fontos infó van a tárolós vinyómon, amit nem akarok letörölni. És a partíciókat sem látja már ilyenkor a vinyókon, csak rédezni akar mindenáron.
A bios beállítások már többször is átnéztem, ott elvileg minden rendben, raid kilőve. A win 7 ami még a gépen van gyönyörűen megy, mit rontok el a telepítéskor?
-
Major Major
senior tag
válasz
laszi84 #7603 üzenetére
erősen úgy néz ki, hogy elsza... szúrtak valamit azzal az iso-val, mert másnak sem megy. Még úgy sem, hogy install pendriveot csináltak belőle.
Egyébként Open Office amúgy is ingyenes, SLED helyett meg megpróbálhatod az OpenSüsüt, nem tudom mennyi különbség van. -
laszi84
tag
Üdv!
Nemrégiben kaptunk egy mailt az egyetemtől, hogy született egy megállapodás, miszerint a tanárok és a diákok is ingyenesen használhatják a Novell Suse Linux 11-et, és az OpenOffic-t.
Letöltöttem a novell honlapjáról ezt: SLED-11-DVD-i586-GM-DVD.iso ha jól tudom ez a 32 bites, és boot képes iso-ról van szó. Az iso-t kiírtam dvd-re, úgy ahogy azt kell, nem az 1 db iso fájlt mint azt sokan csinálják. Minden ok, win-ben beolvassa a lemezt megvannak a fájlok, reset majd irány a bios cd-ről boot beállítva, de mégsem indul el a telepítő, hanem tölt a win, se a PC-n se a zsír új notin se indul (először arra gondoltam, hogy öreg a pc és dvd-ről nem tud bootolni) de így ezt is kizártam. Már jártam így UHU-val Mandrivával is, ott az a megoldás született, hogy cd-s UHU-t töltöttem le, az elindult faszán. Csak azt nem szeretem.
Mit csinálok rosszul, már próbáltam DVD-RW-n DVD-R még a DVD+R van vissza, de nem hinném, hogy az lenne a hiba. Ma egész délután gúgliztam, volt aki hasonló problémával küzdött, de megoldás a cd-s verzió lett. Ebből meg nincs cd-s verzió, meg eleve, akkor windows 7-se fog majd tudni települni, mert DVD-n van. Eszem eldobom...Valaki segítsen nekem!
Előre is köszi! -
Major Major
senior tag
válasz
Teasüti #7601 üzenetére
ssh-val nem tudsz bejelentkezni? akkor nem kell odamenned a géphez (ha így érted a helyi bejelentkezést)
ha azt akarod, hogy egy user tudja írni-olvasni a mappáidat, akkor add hozzá a csoportodhoz
feltettem az smb.conf -omat pastebin-re, az egész home-ot megosztja, az írhatósághoz writable-t kell átírni -
Teasüti
nagyúr
válasz
NovaBlue #7600 üzenetére
Igen, eddig az egyszerű beállításig eljutottam már régebben is, mikor megismerkedtem első ízben a sambával, csak quest móddal az a baj, h nincs teljes hozzáférése.
Torrenteznem kéne, és "távirányítással" szeretném használni. Vagyis rTorrent-et beizzítani és ráállítani egy mappára, amit figyelhet új torrentekért. Ez így működik is, sambával meg át tudom húzni a leszedett anyagokat, de nem tudom törölni a gépről, ami már nem kell...
Muszáj volt heliyleg bejelentkeznem és konzolból szenvednem a navigálással és törléssel... Amihez persze moncsi kell, meg billentyűzet.
Ennyi lenne az egész.
szerk: jó lenne nekem végülis jelszóval, meg névvel is, ha minden jogot megkapok vele.
Ezt is vizsgáltam, de nem tudtam úgy keresni, h kellően árnyaljam a keresőben, h mit is akarok találni... Nem tudom, h h kell hozzáadni a smbpasswd (/etc/samba/smbpasswd.izé) fájlhoz vmi usert, mert az a fájl nekem tök üres.
Minden eddigi leírásban a telepítéstől fogva magyarázzák, nekem debiannal felment, szóval előre be van lőve a samba. És nem látom a párhuzamot a manuálok és az én környezetem között.Vagy úgy vannak megírva, h csak a tapasztaltak értik meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest