Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
-
PROHARDVER!
(rögzített hozzászólás)
Legyetek szívesek az offtopik témákat ne ebben a topikban tárgyaljátok ki. A topikgazda is jelezte, most törölni kellett jópár hozzászólást, most már maradjatok a (szakmai) topik keretei között.
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Igen, iLife csak OSX-re van, ezért is kérdeztem.
Az iTunes elég érdekesen fut nálam Wine alatt, ezért inkább az alternatíváit (Totem, MPlayer, VLC, esetenként Amarok) használom. A WLM-nek pedig csak a 8.5-ös verziója fut, az is "egyszerre sírok és nevetek" formában, tehát nem különösebben használható, pedig winetricks segítségével jó pár alap Windows cucc felkerült alá. Alternatívát pedig nem nagyon találok rá, bár tudom, hogy van n+1 üzenetküldő Linux-on is.
Csak azért gondoltam, hogy WLM4M-et futtatnék Linuxon, mert gondoltam, ha Mac-es alkalmazások futtathatók volnának Wine szerű segédprogram nélkül, akkor talán stabilabban futnának. Innentől már nem biztos, hogy annyira vadnak számít, vagy még mindig?
-
doc
nagyúr
válasz
leviske #7898 üzenetére
Windows Live Messenger for Mac Linux alatt?
na ennel vadabb otlettel sem gyakran talalkozik az ember
a windowsos program Mac-es portjat futtatni Linux alatt...miert nem futtatod kozvetlenul a wlm-et (ha mar valami perverz oknal fogva ahhoz ragaszkodsz
) wine-nal? nem tudom megy-e, konnyen elkepzelheto hogy nem...
itunes is van windowsra ha jol tudom, szoval az is meger egy probat a wine-nalilife viszont szerintem csak osx-re van, szoval az felejtos...
-
leviske
veterán
Annyira nem lényeg, csak megtetszett az iLife, mert ~relatíve olcsónak tűnt és utána beugrott, ha volna ilyen lehetőség, akkor már a Windowd Live Messenger for Mac is kéne. És persze az iTunes sem ártana, mert gondolkodom egy kicsit még az iPhone-on.
Szóval annyira nem lényeg, csak gondoltam megkérdezem, hogy mennyire volna vetélt ötlet.
-
doc
nagyúr
válasz
leviske #7895 üzenetére
a unix rokonsag onmagaban keves a binaris kompatibilitashoz, bar valoszinuleg lenyegesen egyszerubb lenne az osx-re keszult programot Linuxra forditani, mint pl. windowsra, csak ha a fejleszto egyaltalan gondol Linuxra, akkor altalaban vagy letoltheto a forraskod is, vagy legalabb csinal Linuxos binarist
kerdes persze hogy mennyire okozna gondot az OSX API hianya (felteszem hogy eleg erosen...), API-t implementalni meg hatalmas feladat, ahogy az altalad is emlitett wine-nal az latszik, raadasul az Apple nem arrol hires, hogy ilyesmit csak ugy szo nelkul hagyna...
egyebkent teljesen egyetertek Vladival, inkabb keress Linuxos alternativat. ha eletbevagoan fontos adott OSX proggi futtatasa, akkor a virtualis gepre felhackelt OSX-nel jobban nem tudok...
-
leviske
veterán
Régebben már feltettem a kérdést,de már nem emlékszem, hogy miért is derült ki, hogy hülye ötlet. Tehát: Miért nem lehet futtatni MacOS fájlokat/alkalmazásokat Linuxon? Azon kívül, hogy zárt és az Apple-nek nem érdeke, hogy a saját hardverén és operációs rendszerén kívül máson is fussanak az alkalmazásai.
-
doc
nagyúr
válasz
BluEyes #7891 üzenetére
modemtol fugg, e220-at nem ismerem, nekem pannonos "pendrive formaju" modemem van, annal be kell allitani a kppp-nel a modemet (hozzaadni a /dev/ttyUSB2 eszkozt), meg a telefonszamot (*99# pannonnal), azt hiszem ennyi
ja meg elotte be kell rakni egy config file-t az udev konyvtaraba, hogy magatol atbillentse a szerkentyut modem modba mikor radugomnem tudom az e220 milyen, az ujabb modemek nagy resze pendrive-kent is mukodik, ezert az usb_modeswitch programocskaval at kell oket tenni "modem modba"
keress ra az e220 + linux szavakra, nagyon sok talalatot fogsz kapni
amugy mi az a "kppp hiba"?
ha nem aruljatok el soha hogy mi a hiba, akkor mi hogyan talaljuk ki? -
Geller72
veterán
Van egy dosos raktárkezelő, számlázó..stb programunk, ami a win alatti bemountolt meghatjtókkal operál, és a win alatti default printert is használja. Önállóan ugye hálózat nuku. Majd minden gépünket sikerült már linuxra átpakolni. Ezek a gépek maradtak, szám szerint 4. Szeretném valahogy megoldani, hogy menjenek a dolgok linux alatt, de semmiképp nem akarom VM alatti XP-t. Az egészre azért lenne szükség, mert sajnos erre a belső hálóra is rá lesz akasztva a net (sajnos). A vasak sajnos nem bírnák ki az xp-n kívül a biztonsági szoftvereket, olyan meg, hogy server, kimondottan nincs, vagyis ami a backup, az ugyanolyan régi péhárom, mint a többi. Linux alól ilyen gondom nem lenne, igazából csak mail, meg web, ami menne alóluk és a win miatt akkor nem fájna a fejem. Any idea? Ilyet még nem csináltam. sima switch van.
-
zodo
nagyúr
Köszi, mint mindig.
Ha jól nézzem csak a 6. lépésig kell eljussak,karakteres felületen.
Modulokat már tudom grafikus felületen is integrálni.Szerk:
Telepítés vagyis másolás előtt érdemes lenne a vinyót formázni ez megoldható a live cd segítségével valami egyszerű módon ?
( Jelenleg az elrontott opensuse 10.3 tanyázik a hdd-n.) -
zodo
nagyúr
Közben találtam egy rádió amatőr oldalt , ott vannak szépen a 6-os kiadás magyar verzíói, de nem lehet ám csak úgy letölteni.
Akkor felrakom az angol 6.1.1 -es kiadást ,ha sikerül és jelentkezem.
-
zodo
nagyúr
Jólvan ,de akkor kereshetem a nyelvi fájlokat. Ezt akartam elkerülni.
Bíztos létezik a 6-os kiadáshoz magyar nyelvi fájl ?
Csak ezeket a régebbi kiadásokat találtam.
-
zodo
nagyúr
Ma rátaláltam a Slax HU verzíó(k)ra és szeretném installálni, mert így live-cd-ről nézzve, ígéretesnek tűnik a szemembe.
Hogyan kellene telepítenem ?Mielőtt megköveztek, rákerestem de nem találtam érdemleges infot.
Valaki azt írta van a Kde menüben Install menüpont. 6-os kiadásba van ,de szerintem ebben nincs.
Aztán valami parancssoros megoldás amit felkinál a live cd futtatásakor is ,mint szakértői lehetőség: "slax-install" erre sem történik semmi.Kár lenne érte ,mert még itt a ph-n lévő gombok, görgetősávok is 3D effektet árasztanak a régi Kde ablaktémát választva. :-)
Viszont cserébe nem müködik a link, smile beszúrás. :-( -
zodo
nagyúr
Azt hittem hamarabb végzek.
Közel 2 óra telepítés + frissítés ami nem úgy ment végbe ahogy terveztem. Hiszen jópár dolgot megpróbáltam kigyomlálni részltek fülön: nyomtatás . bluetooth, firefox ,sane ,stb. / elfogadás gomb és ugyanúgy telepítve lettek.
Restart útán ,pedig a kezdőknek járó fekete képernyő volt a jutalom.
Pedig beállítottam a képernyő felbontást és a rendszer is felismerte az integrált video kártyát ezért nem értem a dolgot. -
zodo
nagyúr
Jaa a Berry 0.75 mini-t is feltettem ,ígaz nem elsőre ,de a végeredmény elég egy csúfi "xp" kinézetű valami lett. Most pedig előkerült régről egy Suse 10.3 amit most,hogy jobban belelátok a dolgokba akár xfce -el is lehet telepíteni és a nemkívánt összetevőket is el lehet távólítani. Megnézzük mit tud.
-
doc
nagyúr
-
-
zodo
nagyúr
Nem is hittem ,hogy valakit érdekel amit írtam.
Igen megtaláltam a két könyvtárat amibe bele kell tenni a modulokat, de olyat amelyik tartalmazza a már meglévőeket azt nem. Amik telepítéskor felkerülnek alapból a rendszerrel, mert én csak az alap iso-t töltöttem és írtam ki ,de az már ugye tartalmaz egy rakás mindent ami csak kellhet.
Van ilyen mappa egyálltalán amiből ki lehet venni modulokat ?Amúgy nagyon tetszett nekem is elsőre bár mint kezdő pl. nem tudtam beállítani a magyar nyelvet hiába választottam ki nem lett az csak a billenytűzet.
Lehet, hogy csak ha telepítem és nem livd cd-ről futtatom akkor lesz változás ? -
doc
nagyúr
en abszolut Slax-rajongo vagyok, imadom
modulokat hozzaadni rettento egyszeru, annyi az egesz hogy letoltod a slax.org-rol (vagy ha nincs ami kell, konnyen megcsinalhatod magad is) es berakod a megfelelo konyvtarba, kesz is
ket konyvtar van, az egyikbol mar bootnal automatikusan betolti a modult (a csomag talalobb nev mondjuk), a masikbol kezzel tudod egy parancssal behuznipendrive-rol futtatva remekul menti a beallitasokat, ugyanolyan mintha egy eles rendszert hasznalnal, nalam tuti nyero
amugy foleg eee-n hasznalom mobilnetre, mivel az eee default kernele balf@szul van forgatva, es nem lehet behuzni normalisan az usb_serial modult ha jol emlekszem, slax alatt gond nelkul mukodik
meg ugye Slackware-alapu, tehat csak jo lehet
-
zodo
nagyúr
válasz
pc-user #7866 üzenetére
Tegnap és mai nap kipróbáltam jópár kisméretű " mini live cd-s" verzíót.
pl.: Dsl 4.2.3 , Puppy 4.2 , Feather 0.7.5 , Slax 6.1.1 , Slitaz 2.0
Ezek közül mind szépen futott ,kivéve a Slax-ot mert ő néha gondolkozott ,de egyedül ez a verzíó volt amelyik alapból beállította a monitorom felbontását. (nálam ez létkérdés)
Ígaz nem merültem bele a részletekbe ,mind kb. 1 órát volt a gépen csak próbaképp.
Slax-hoz van valami "saját szájízre szabhatóság" lehetőség.
( további alkalmazásokat ,felületeket, stb. lehet beletenni az alap 190mb -os telepítő iso-ba és így kiírni lemezre. ) Szóval jó elvoltam, közben találtam valahol egy olyan lehetőséget is ahol úgyanezt meg lehett tenni sőt ki is vehetünk a kész mini rendszerből akár windows alól is szerkeszthető és a végén ugyancsak elkészül a telepíthető iso ,de már nem tudom melyik kiadásnál olvastam róla. -
-
zodo
nagyúr
válasz
pc-user #7866 üzenetére
Nem volt fent sokáig a Crunchbang Linux, de ha jól emlékszem nagyon fogta a procit + ramot. Ha nem volt munka a gépen kb. 30 % -ban ,de ha bármit indítottam 100% cpu terheltségi szint. Ram mennyiség 224 mb ebből alapból 170 mb foglalt volt.
1-2 alkalmazás indítás is hazavágta a másik gépemem + ubi 8.04 vagy 8.10 által megismert rendszer sebesség élmény indexét.Mostani rendszeren kb. 5-10% cpu terheltségi szint, bekapcsolt álapotban.
Persze program indításkor felmegy 100% , de visszaesik 60-70% közé és melette tudok netezni akár több fülön + terminálban matatni ,mindezt kb. 130-150mb ram használat melett.Remélem érthető, mondjuk mint említettem egy két dolog nincs fent és nem éppen a csilli villi grafikáról szól a rendszer , de használhatóbbnak érzem az elődőknél pl.: 10-es skálán
Crunchbang: 10/5
Mostani: 10/8 -
vgergo
aktív tag
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy lehet azt megcsinálni, hogy hétköznaponként egy bizonyos időpillanatban lefutasson egy shell scriptet. Ezt putty-on keresztül szeretném beállítani és Ubuntu-t használok.
Előre is köszi a segítséget
üdv..vgergo
-
zodo
nagyúr
Nehéznek , nehéz volt így full bénán ,de néha bele lestem az írásodba, mert magamtól szerettem volna rájönni a dolgok miértjére, stb. a minimal tudásom fejlesztése érdekében.
( abba nincs kihívás ha valaki ért hozzá és csak le ill. át másol valamit egy jól megírt blogból ,stb. oldalról )
Éppen ezért még vannak híányosságai a rendszeremnek, de a lényeget már sikerült összehoznom így vagy úgy.Gratulálok az írás, publikálásához.
Személy szerint a " Hogyan? " oldalon közzétett verzíó átláthatóbb, plusz a parancsok kiemelése és az illusztrációk ( bár csak 2 db kép ) is sokat nyomnak a tartalmi formán ill. végeredményen. -
-
-
pc-user
senior tag
Sziasztok!
Szeretném átírni magyarra a kijelentkező/kilépő menüt openbox-os felületen. Hogy lehet ezt kivitelezni?
-
-
De aszem gnome-os. De ha feltetted az alap csomagokat amit sh4d0w írt (xserver-xorg gdm gnome-core xfonts-base pmount gnome-mount synaptic) plusz a GDebi-t, már telepítheted is. Attól meg ne félj, h ez sok csomag, egy hardy-hoz képest még mindig semmi
Jah, h valami kinézetet is szeretnél, nézd meg ezt -
Major Major
senior tag
pl. ubuntu súgó
-
zodo
nagyúr
Szia!
Itt megtalálod, hogyan telepíts wubi segítségével.
Konkrétan, mit szeretnél tudni ?
(Telepítés végeztével, kapsz egy rendszert amit csak használni kell ,mint a másikat.) -
Mobi28
tag
Tudna nekem valaki mutatni egy oldalt ahonnan meg tudnám tanulni a linuxos alapokat.Én semmit nem értek hozzá csak ki és bekapcsolni tudom, na meg persze böngészni vele a neten és onnantól megállt a tudomány.
-
zodo
nagyúr
Sajnos, sehogysem sikerült a 0-ról, rendszert fabrikálnom.
De legalább ,megpróbáltam.
Igaza lett Vladinak ,én akartam és megkaptam.
Majd legközelebb, talán már sikerül.Második nekifutásra:
Próbálkoztam a telepített Crunchbang rendszeremen is, ezt azt feltenni vagy lecserélni ,de nem tünt célravezető ötletnek. ( nagyon sok mindent el kelett volna távolítani, cserélni, felrakni úgy ,hogy nem is értek az egészhez )Harmadjára:
Letöltöttem a Minimal Hardy Haron cd-t amit telepítettem " boot: cli parancsal.
Aztán, sudo apt-get install xorg gdm lxde human-icon-theme flasplugin-nonfree gksu dbusX11
Sajnos a az lxde tárolóját nem sikerült beállítanom, de végül csak sikerült felraknom a google segítségével: sudo aptitude update ill. sudo aptitude lxde
és /etc/init.d/gdm start
Login képernyő / bejelentkezés és elíndult a gyors ,de még nagyon alap rendszer ami tartalmazza azt amire gondoltam anno ,mint alaprendszer.
Persze a java még csak most kezdődik a további testreszabás során ezért még nagyon sok munka lesz vele, de majd csak sikerül összehoznom.
Kezdetnek letöltöttem, pendrivera az Opera bögésző 9.64 -es verzíóját és telepítettem volna ,ha lett volna gdebi,de mint látjátok ennek telepítése is megtörtént ,mert már az új mini rendszeremről írók.
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítségnyújtásokat ,hogy eljuthattam eddig a pontig.
-
pc-user
senior tag
Köszönöm a válaszaitokat!
Egyébként a kellőképpen lekarcsúsított Ubuntuból kihozható olyan teljesítmény, mint a Puppy Linuxból? Azért kérdezem, mert az én gépemen (P3/1000/512) ez a kis rendszer megy a legpörgősebben, viszont megvannak a korlátai is...
Jó lenne valami hasonlót kihozni az Ubuntuból... -
rtom
senior tag
válasz
pc-user #7831 üzenetére
Tapasztalatom sajna csak az LXDE-vel van, a Crunchbag-gel nincs, a különbség érzékelhető, az egyedi openboxos rendszer reszponzívabb, hamarabb áll fel, már persze ha nem tömöd tele automatikusan induló szolgáltatásokkal. Ezekért cserébe persze az "felhasználói élmény" nem kifejezetten magas
-
róland
veterán
válasz
atesz117 #7830 üzenetére
Sajnos gonodok vannak/voltak az Ubuntu 9.04 WUBI telepítőjével.
Én egy UNR-t szerettem volna így felrakni a netbookomra, de el se indult a telepítő. Fórumokon többen panaszkodtak, hogy telepítés közben hibaüzenettel megállt (nem az UNR változat).
Amúgy a WUBI nem ír bele az MBR-be. Pont ez az egyik lényeges tulajdonsága. Emiatt nincs se GRUB, se ext fájlenrendszer, hanem a Windows boot.ini fájlba jegyzi be a szükséges dolgokat.
A Windows a boot.ini betöltése után kínálja fel, hogy mely OS-t indíthatod.
-
-
-
pc-user
senior tag
-
Hi,
A feladat mezei júzer ismeretekkel is kivitelezhető, a Wubival úgy lehet telepíteni az Ubuntut,mint bármilyen más programot (eltávolítani is uninstallal), A különbség csak annyi, hogy beírja magát az MBR-be, és a következő bekapcsolásnál választhatsz, hogy az Ubuntut indítod, vagy a Windows-t. Az Ubuntut elindítva hozzá fogsz férni az Xp-s mappákhoz, itt[link] sok mindenre választ találsz. -
cs2160
csendes tag
Sziasztok!
Elkezdenék szépen-lassan ismerkedni Linux-szal, és arra gondoltam hogy első körben az Ubuntu Wubi cuccost hegeszteném fel a gépemre.
A kérdés az, hogy
- mezei júzer ismeretekkel + érthetőbb FAQ-okat olvasva kivitelezhető a feladat, vagy azért kellene valamennyire ismernem a linuxot?
- ez a Wubis dolog ugye nem vágja taccsra szegény XP-met? úgy is kérdezem, hogy mi az amit telepítésnél, használatkor nem szabad csinálni, hogy ne zavarjon be XP-nek?
- Wubi-s alkalmazásokkal tudom normálisan használni az xp alatt kreált, letöltött fájlokat, pl képeket, zenéket, doksikat...? illetve fordítva, ha wubival kreálok, töltök le dolgokat, akkor azokat tudom használni xp-s progikkal?Tudom h noob kérdések, de hát valahol el kell kezdeni
köszi a válaszokat
-
-
rtom
senior tag
Nem ugyanazt a rendszert fogod felépíteni, egyrészt a saját szád íze szerint fogod kialakítani (témák, háttér stb.), másrészt pedig a leírásban elég sok alternatíva van felsorolva, pl. panelre, ikon vagy háttér megjelenítésre. Én pypanelt, feh-et, wbar-t és rendszerinfóra conky-t használtam, de neked nem kell ezeket választanod. Csak győzd az olvasást!
-
rtom
senior tag
Figyu, most nem tudom, hogy én nem tudok olvasni vagy írni, de szerintem szájbarágósan le van írva a már linkelt doksiban, hogy a mini install után
$ sudo apt-get install xorg xfonts-base xterm xdm openbox openbox-themes obconf obmenu pypanel conky xscreensaver pcmanfm feh
aztán
$ sudo /etc/init.d/xdm start
és innen kezdheted a beállítgatást.
Vladi: ez is publikus nem? Esetleg vmi sugallat, hova tegyem? Egyébként mivel az eredeti szöveg még nincs teljesen lefordítva (és mostanában nem is érzek magamban késztetést erre), így a vége az google translate-es, azaz nem kész (csak röhögtetésre jó)
zodo: obconf, ez megadja az ablakok, menük, egér kurzorok témáját, ha volt openbox-themes telepítve, akkor van is miből válogatni. Aztán kell még panel, aminek lesz értesítési területe, a pcmanfm a fájlkezelőd, feh fogja megrajzolni a hátteret, de a pcmanfm is tudja kezelni stb. Olvass!
-
zodo
nagyúr
Nem világos, mi kell ahhoz ,hogy lássam is a témát az asztalon ?
Ne csak ki tudjam választani az opconf-ba.Lxpanel ?
Pcmanfm ?Ezek elméletben , tervbe vannak véve ,mint telepítésre szánt csomagok.
Hozzájuk is kellenek egyébb kiegészítő parancsok ,mint pl.: menü ,config ? (vagy valami hasonló)
-
zodo
nagyúr
-
-
zodo
nagyúr
Rendben , kiválasztottam és rányomtam az xdm-re.
melózott egy kicsit és megint ott vagyok a Zodo@mini:$ -nálMostmár be tudok jelenkezni és lesz grafikus felületem ?
(Az openbox, szürke hátterű , jobb klick "üres" menüs dologra gondolok.)Vagy még írtó messze járunk ettől a ponttól ?
Ha abbahagyom, holnap folytathatom ahol abba hagytam vagy valahol, valahogy le kell menteni a "rendszerecskémet" ? -
Vladi
nagyúr
"kapok egy rendszert és lesz terminalom"
Na ez mind megvan már. Most rakod fel a szükséges csomagokat. Ezeket tárolóból telepíted. Net beállítva? Internetről telepít?Csoportokat itt nem tudom, hogy hívják és kezelik. Elvileg összetartozó csomagokat telepít, mint amiket a telepítőben láttál is (gnome deskopt, ilyenek.)
-
zodo
nagyúr
Ez mind kell az X -hez ? ( lestem sh4d0w írásából )
xorg - X server
xfonts-base - alapvető fontok az X-hez
xterm - X terminál
xdm - X display manager, login screen -
zodo
nagyúr
Hogyan tudom átnézni ,mit tett fel ?
ez megfelel az X-nek ?
Sudo apt-get install xorg
Ablakozónak ,elvileg felment az Openbox ,bár nem tettem a parancs után "-y" -t .
Tudom ,hogy én akartam,de ne tessék csúfólodni ,hanem segítsük az elesetteket.
"Csomag csoportok vannak itt? " Azt mondtad,ha felteszem a minimal cd-t kapok egy rendszert és lesz terminalom ,akkor gondolom van csomag csoportom is.
(#7812) bambano Akkor gdm kilőve ,nekem nem jó a gnome felület !
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #7809 üzenetére
-
zodo
nagyúr
/etc/init.d/gdm start
parancsra ezt kaptam:
Starting Gnome Display manager (fail)
A manager felrakható magában is ?
Mert nem szeretnék, gnome felületet.
-
zodo
nagyúr
válasz
Major Major #7806 üzenetére
Köszönöm ,mindjárt próbálom.
-
zodo
nagyúr
Mostmár késő , szerintem felment minden ,pedig csak az első azaz Dns server-nél állt a kurzor ,nyomtam egy enter-t, gondoltam ,majd így egyesével kiválasztom amit szeretnék, de nem. Már ment is tovább a telepítés, végzett , újraindult , karakteres felületen be bootolt ,minden ok.
Aztán kérte a nevet , jelszót / megadtam neki ,de most elakadtam ,nem tudom mit is kellene beírjak a képen látható helyre.
Viszont a nagy póbálkozások közepette feltettem az Openbox-ot.Szóval , milyen parancsot kellene beírom ?
-
zodo
nagyúr
Haladok a telepítéssel, de most megkérdezte: milyen szoftvereket telepítsen ?
Melyekre lehet szükségem a képeken láthatóak közül ?
Tényleg csak a minimumot szeretném feltenni ,mik a létfontosságú szoftverek ?
( sajnos nem fért egy képre a görgetősáv miatt )a folytatás:
Szerk: Gondolom a desktop-ok közül egyik sem kell ,mert lesz az openbox ,
print server szintén,mert nem nyomtatók ,Dns server ,
2D/3D creation and editing suite
audio creation and editing suite
video creation and editing suite szavazok első körben. kellhet még valami ? -
zodo
nagyúr
Köszi.
Van még egy vinyóm akkor azon próbálkozom, felteszem a minimal cd kínálta rendszert.
És jövök kérdezősködni.(#7800) sh4d0w
Meglesem az Openbox-ot ,remélem legalábbis ,hogy odáig eljutok a mai napon ,telepítés ügyileg. Mert tegnap az uck ,nagyon hanyat vágott azzal a jelszókérős log fájlal.
Fluxbuntut még nem próbáltam.
Olvastam az írásod , de úgy éreztem,hogy sok benne a hivatkozás és elsőre nem volt emészthető. De lehet,hogy a figyelmeztetés ,betartásának híánya miatt fordulhatott elő.
"Windows felhasználók számára javasolt megfelelő alkoholos előkezelés"(#7801) rtom Köszönöm az ismételt segítségnyújtást
Lxde ,ezekszerint felejtős ,marad az openbox.
Elolvastam csak ,mint írtam sh4d0w-nak ,nekem elsőre nagyon tömény volt,így megpróbálkoztam a kész rendszerek telepítésével.
Zenwalk ill. Crunchbang -
rtom
senior tag
Csak hogy én is belekotyogjak: ahogyan sh4d0w írta, az LXDE openboxra épülő desktop environment, azaz nem "üres", hanem mindenféle alkalmazások, témák települnek vele.
Ha magadnak akarod felépíteni a rendszert, az openbox az egy tényleg "üres" ablakozó, azon kívül hogy tud ablakot kezelni, nincs benne se háttér, se panelok, kapsz egy szürke képernyőt meg jobb klikkre egy menüt. Innen kezdheted az építkezést.
Megint belinkelem, mert ezek szerint nem olvastad el
: openbox fordítás.
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Futás, futópályák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Óra topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- PlayStation 5
- Okos Otthon / Smart Home
- Dell notebook topic
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3354
- Keresek gamer laptopot RTX 3050 , RTX 3060. RTX 4050 , RTX 4060
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest