- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Core2duo6600
veterán
Hello,
Telepítettem egy linux servert a Ubuntu 18.04 LTS -t
Majd rá egy transmissiont
Csináltam egy megosztást, azon belök 2 mappát, egy Fin és egy Unfin.Amikor feltöltök valamit, akármelyik oldalra, akkor elsőnek az Unfin be teszem be.
Ellenörzés után átteszi a Fin be, és seedeli, ez jól műkődik csak file okkal, de ha a torrentet, egy mappáról csinálom.
Akkor bizony nem törli ki az Unfin ből, az ellenőrzést követően .
Hogy lehet beállítani, hogy a könyvtáraknál is műküdjön, úgy ahogy egy sima file al.A samba beállításom :
[Torrent]
comment = Publikus, írható
path = /Adat/Torrent
browseable = yes
writeable = yes
guest ok = yes
read only = no
create mask = 0755egy ls-l kimenet az Unfin ből :
drwxr-xr-x 2 nobody nogroup 4096 júl 14 20:11 'Dark Dreams'
-rwxr--r-- 1 nobody nogroup 1800619561 júl 1 09:13 'E****.mkv'Ezt a bizonyos Dark Dreams mappát kellett volna törölnie a torrent ellenőrzése után, de nem tette meg.
Mit kel beállítani, hogy le tudja szedni ?Ez alapján tettem fel a Transmission-t.
A serverenek nincs gui ja, csak konzol áll rendelkezésre, ez a kis gép másra nincs használva. -
Core2duo6600
veterán
válasz
felora:) #56914 üzenetére
Én e-szerint csináltam:
https://logout.hu/bejegyzes/stigma/htpc_ubuntu_server_16_04_2_alapokon_2.html
Ő többet tesz fel, de én csak a transmissiont tettem fel.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
felora:) #56908 üzenetére
Üdv a klubban
Én is transmission ra csináltam a servert.
Egy ilyet tegyél be a megosztásod alá
guest ok = noEkkor elvileg fog felhasználót / jelszót kérni.
Nálam most úgy van, hogy nem kér semmit sem /guest ok = yes/, fel a szerverre bármit tudok tenni, de a letöltött anyagok közül törölni nem tudok a windows ról, így megakadályozom, ha valaki betévedne, bármit is tudjon csinálni.
Egy pár link, amik nekem támpontott adtak.
De tele van a net a leírásokkal, még magyarul is.https://it-sziget.hu/webtesztkornyezet/tavoli-munka/samba
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Norby86 #56900 üzenetére
Nas ról beszéltem, nem Zyxel ről.
Nálam egy Synology dolgozik, és nem 30-40 ezer huf volt, hanem sokkal több.
Néma csendes csak a winyók seek hangja hallatszik.
Egyedül a nyári kánikulában lehet a szélzajt hallani, de akkor sem zavaró, egy átlagos asztali hangosabb mint az.
Raid 5 ben van rajta az adat, a hdd hiba ellen védett. -
Core2duo6600
veterán
Hogy lehet az ubuntu servernek megmondani, hogy a létrejövő file ok automatikusan az adott user csoportja számára is teljes hozzáféréssel rendelkezzenek, ne csak olvasási val ?
-
Core2duo6600
veterán
Hello,
Így néz ki a megosztásom:
path = /srv/Torrent
browsable = yes
writable = yes
guest ok = yes
read only = no
create mask = 0777
directory mask = 07771)
Be tudok rá lépni a win alól, nem kér semmit, tudom írni, de az egyik almappából ezen belül nem tudok törölni.2)
Mit kéne ahhoz csinálni, hogy felhasználó névvel és jelszóval érjem el a megosztást, a felhasználóm benne van abban a csoportban ami a fileokat létrehozta, akkor talán ki tudnám törölni azt amit szeretnék. -
Core2duo6600
veterán
Akkor felteszek egy ext-ektől mentes kérdést
Hogy tudom rávenni a serverem (aktuális ubu 16 valahányas) , hogy a jelenleg mindent szabad megosztás mellé nem kér semmit , csináljak egy másikat, amin nem szabad mindent, csak az adott felhasználónak, akitől jelszót és nevet kér a win vagy bármi más mielött kapcsolódna, a 2 megosztás ugyanazon a partición leenne 2 külön mappában.
Na ezt hogy kell beállítani ? , csak a terminal áll a rendelkezésremre, nincs gui
(#56740) ubyegon2
Abban segíts léci, hogy melyik opciót nem szereti a /boot? A noatime vagy a discard-ot? Kezdek felejteni......Mire való ez a 2 kapcsoló, mit csinál ?
-
Core2duo6600
veterán
Hogy tudom beállítani azt, hogy egy megosztás a (Ubuntu server) samba alatt kérjen jelszót, amit a windows ban megadok és utána enged csatlakozni.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
szaszayanou #56654 üzenetére
Ha win miatt kérdeznéd azt mondanám, próbálj ki egy régebbi drivert.
Ez működhet liux alatt is ?
-
Core2duo6600
veterán
Hello,
Hogy tudom a feltenni a transmission egy korábbi változatát, a repo ban nincs benne.
2.92 es az aktuális, de csinál furcsaságokat
2.82 est szeretném telepíteni, az aktuális Ubuntu serverre (Ubuntu Server 16.04.3 LTS). -
Core2duo6600
veterán
Hello
Kifiongott a routerem, éls úgy gondoltam, hogy egy linux tuzfalat csinálok a régi gépemből.
Eddig az IPCOp ot találtam, amit fel is tudtam tenni
Van - e ettől jobb alternativa.
Amit használni aakrok eajta, proxy, port forward a torrentnek.
És persze védjen is.Kb ennyi.
Egy 2 magos gépnem lenne, ssd ről futna. -
Core2duo6600
veterán
válasz
Core2duo6600 #7120 üzenetére
up
-
Core2duo6600
veterán
Erre valaki ?
-
Core2duo6600
veterán
Kikomenteltem az fstab ban a cdromokat, érdekes mód ott 2 volt benne, holott a dev alatt csak 1
de így sem megy
Asszem reinstall lesz. -
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Tuschke #5915 üzenetére
Hát, hogy a Knoppix minek látja, gözöm nincs, de majd megnézem, ez a kikommentelés jó 5let.
Hogy a mandrivan mi volt arra nem emlékszem
Igazából nem tragédia ha nem tudom megcsinálni, mert nem volt rajta semmi különös emlékeim szerint.
Bár az egér már megvolt tanítvaHa nem megy, akkor ujrateszem, úgy is most jött ki az új mandriva , opensuse ból is most jött ki, vagy fog a napokban.
Aztán meglátom mi lesz.
De az a furcsa, hogy odáig el sem jut, hogy bármit is felimserjen, rögtön a grub után áll meg a tudomány.
De azt még megpróbálom, hogy lehuzom a 2 sata optikát, hátha. . . -
Core2duo6600
veterán
Játékra használj Windowst, amennyiben Windowsos a game.
Elvi lehetősége megvan a linuxon a wine vel, de a linucos vga driverek kel sokszor nem fenékig tejfel ahogy szokták mondani.Hogy melyik linux neked a legjobb ?
Kzdőknek Opensuse vagy Mandrivat szoktak mondani.
Talán még ez : http://tinyme.mypclinuxos.com/wiki/doku.phpDe itt is igaz az, hogy az a legjobb amiben valamelyik haverod tud segíteni
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Tuschke #5906 üzenetére
Így van
menu.lst így néz ki jelenleg :
timeout 8
color black/cyan yellow/cyan
gfxmenu (hd0,4)/boot/gfxmenu
default 1title linux
kernel (hd0,4)/boot/vmlinuz-desktop BOOT_IMAGE=linux root=/dev/sda5 splash=silent mem=2048M vga=788
initrd (hd0,4)/boot/initrd-desktop.img****
fstab :
Meg beszurtam feljebbÚgy látom, hogy a knoppix is az sda5 re mountolta fel a linux gyokér particióját
Amikor a grubal indítanám a linuxot 15 os hibával, file not found vagy valami ilyesmivel áll meg.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Core2duo6600 #5900 üzenetére
Próbálétam a root terminált indítani, nem engedte ures jelszóvaél, probáltam a rootot azt sem ment
-
Core2duo6600
veterán
-
Core2duo6600
veterán
Így néz ki most az fstab om
Csak azon a particion nem tudok írni, ahol kéne !!
# /etc/fstab: static file system information.
#
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>/dev/sda5 / ext3 relatime 1 1
/dev/sda6 /home ext3 relatime 1 2
/dev/sda1 /media/Media ntfs-3g defaults,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
/dev/sdb2 /media/VistaAdat ntfs umask=0,nls=utf8,sync,ro 0 0
/dev/sdb1 /media/VistaBoot ntfs umask=0,nls=utf8,sync,ro 0 0
/dev/hda2 /media/XpAdat ntfs umask=0,nls=utf8,sync,ro 0 0
/dev/hda1 /media/XpBoot ntfs-3g defaults,sync,locale=hu_HU.UTF-8 0 0
/dev/cdrom /media/cdrom auto umask=0022,users,iocharset=utf8,noauto,ro,exec 0 0
/dev/fd0 /media/floppy auto umask=0022,users,iocharset=utf8,noauto,exec,flush 0 0
none /proc proc defaults 0 0A többi HDD re és particoóra gond nélküld tudtam írni, az NTFS re
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Anakin007 #5878 üzenetére
Megnéztem, ami nekem megvolt valszeg régi volt.
El sem indult, nem tetszett neki valamit, pedig a régi gépen ment.
Honnan tudok egy ujjabbat letölteni, ami gyorsan le is jön, mertPróbáltam innen
Mind olyan lassú, hogy nem várok 5-6 órát
800 al tudnál elvileg tölteni.
Most még innen próbálom meg, hátha ... -
Core2duo6600
veterán
Oki, megpróbálom a Mandriva lice cd jét leszedni
Hátha meg lehet menteni a rendszertMilyen linux disztron ajánlott az olyan anticonosole oknak mint én ?
Eddig Opensuse ról és Mandriváról hallottam, hogy kezdőknek is ajánlott.
Korábban Opensuse volt fent, azzal nem volt ennyi bajom mint a mandrivaval.Aztán elkezdett szarakodni valami update el, de mindig ugyanazzal, és nem tudtam semmien progit feltenni. ezéert tettem fel a mandrivat
Kiprobáltam az PClinux os t is de , nem tetszett meg lassú is volt.
-
Core2duo6600
veterán
Ha ez a progi nem tudja megnyitni azt a particiót ahol tulajdonképpen a rendszer van, akkor jol sejtem, hogy, hogy csak a reinstall marad ?
Ezek után, már csak az a kérdés, hogy a grub hogy mukodik, gondolok itt arra, hogy amikor szerkesztjuk a menujét, akkot boot alatt van valahol, ezek szerint teljesen az mbr be települ be ? beállításaival együtt ?
Már csak 1 kérdés, ha bebootolok egy linux live cd vel, vagy akár a mandriva powerpack install dvd jével, akkor a mostani grubom beállításait ki tudom menteni., mert oszintén szolva nem igen emlékszem hogy mi van benne a windowsokra vonatkotatva...
-
Core2duo6600
veterán
Azon van, HD 0,4 en
Amikor próbál bootolni 15 ös hibakódot mond
Úgy látom, hogy az initrd file -t nem találja a boot alatt
valahogy így néz ki a grub második sora
(HD0,4) /boot/initrd.........
a pontos file névre nem emlékszem...ha egyszerüen eltünt a file vissza lehet valahogy tenni ?
Tulképpen azt nem tudom, hogy a linuxos particiokon mik vannak...Mert újrarakom ha arról van szó...
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Anakin007 #5837 üzenetére
A grub reinstall on tul vagyok, még mindig nem indul
Hogy tudok valami menuvezérelt file kezelőt elindítani
mc ét probáltam de nem találtaAz a gondom, hogy nem is tudtam consolos felületen mászkálni a hdd ék tartalmán
az lsparts al mutatta, hogy aktivak a particiók.
azért gondoltam valami mc szerűre, mert ott legalább nagyjából kiismerem magam. -
Core2duo6600
veterán
Van 1 olyan gondom, hogy nem indul a mandrivam
a grub mukodik, a 2 win t beindítja
annyi változás történt a hw eresen, hogy az 1 pata optika ki lett cserélve 2 sata sra
ezenkivül más nem volt.Azt mondja a grub, mikor indítani akarom
15 ös hibakod, file not foundValakinak valamien 5lete esetleg ?
-
Core2duo6600
veterán
Annak idején a win2000 el is hasonló volt a helyzet
az xp ben pl már megoldották
Segít esetleg ha egy másik cd íróval próbálkozol ?
Egy tipp a magyar fejlseztésű uhu linuxal próbáld meg, live cd ként bár ez akkor fog menni ha van 2 optika a gépedben
Más 5letem nincs
vagy jobb hiján winyo ki és egy windows os gépen kiírni -
Core2duo6600
veterán
Mondjuk érdemes lehet a windows server 2003 as vonalán valamelyikkel
amelyiket kedvezőbben meg tudod oldani, bár ha torrentservert akarsz akkor hot mindegy, hogy illegális - e a gépen a cucc, hisz amit leszedsz rá, az illegális
és van még egy óriási előnye a windows os nak, hogy simán tudod a remote desctoppal írányítani, minden külső progi valHogyan tud a win kevesett fogyasztani, úgy mint bármi más, ha csak az van fent rajta, az fut amire szükség van, és energiatakarékos hw en van ...
Én egy p2 es en 256 mb rammal használok jelenleg letöltő gépet
win 2003
3 éve megy... hiba nélkül
És a beépített dolgokon kivül semmi sincsen rajta ami a biztonságok jelenti
spórolni kell szegény p2 es erejével -
Core2duo6600
veterán
válasz
Anakin007 #5290 üzenetére
Én is ezt a 2 öt preferálom, a mandriva 2008 powerpack van fent nekem is, most ugyan beszart, és valamiért nem bootol, de jelenleg nincs időm foglalkozni vele, a bootmanagere az még megy, és a vistát ki is tudom választani, de mást nem, mert nem bootol a linux, nem tudom vele, én is elég sokat kipróbáltam, opensuse vel kezdtem, aztán lett a végére mandriva gyorsabb volt alatta a net, csupán ezért
-
Core2duo6600
veterán
válasz
Claudius #5026 üzenetére
elvi megoldást írok, mert nem ismerem az ubuntut, gondolom az is frubot használ
bemégy a linuxba
és van valahol egy lehetőség, hogy kimeted floppkára vagy ilyesmi
v2. boot linux cd a reinstall után, és amikor live cd ként bootol akkor megcsinálod ujra a grubotvagy win alol felteszed az acronis os selectort !!
Nálam is ez lesz a gond, elöbb utobb
most épp a linux szart, be csak nem tom mitől
és nem birom átállítani a grubomat, mert nem jó most !!!! -
Core2duo6600
veterán
Szerintem is csak azután kezdj bele egy másik os kipróbálásába miutan a diplóma ki lett nyomtatva
Egyben kérdésem is lenne a tömem avatotabbak felé
Mandriva 2008 powerpackről van szóAmikor grubal indítóm vagyis csak indítanám 15 ös hibával száll el, file or directory nem található
A gépen annyi változás történt mindössze, hogy az eddigi 1 ides DVD író helyett van most 2 sata s
vanLehetett - e ennek bármi köze ahhoz, hogy nem indul a linuxom
Ezelüött kb 1 hónappal indítottam el a linuxot akkor minden rendben volt
a meghajtók kedden lettek beszerelve -
Core2duo6600
veterán
válasz
adalbert1 #4557 üzenetére
MSN kompatibilis progit mindre lehet feltenni alapból a kopete van benne
hangbeszéd nekem meg csak a skype vel jött össze eddigOpensuse , talán a legjobban dokumentált magyarul
Sokan az ubuntu/kubuntut mondják
Egyesek a Mandrivára eskusznek
Lehet, hogy végig kell zongorázni egy pár lehetőséget, hogy melyik megy rendesen a vason
Ahogy az elöttem szoló mondja jönnek majd az olyan kérdések, be kéne állítani a nyomtatót
a scannert /ez nekem eddig még nem sikerült/, Webkamerát ezt sem tudtam még beálítani(#4558) Nkboy
Ahola nyomik vannak, változtasd meg a nyomtató "nyelvét " hogy miként kommunikáljon vele a gép
Milyen nyomit akarsz meghajtani vele ? -
Core2duo6600
veterán
válasz
Csokimester #4551 üzenetére
Bootolja be a vista, vagy xp telepítőről és onnan particiónáld a hdd ét, ha nem látja akkor hw hiba van
-
Core2duo6600
veterán
Olvastam 1 cikket, valahol, miszerint az mplayert ha ujrafordítom, akkor, bele fog épülni a karrit támogató rész, hogy eszközöljem ezt, csomagkezelővel telepítettem, és nem tudom, hogy hol vannak a forrás file ok
Másik egy Mythtv vagy valami hasonló linuxos media center beállítási leírását merre találok lehetőleg magyarul ?
-
Core2duo6600
veterán
Sikerült a modulba betennem a tv kari driverét
Most ott akadtam el, hogy nem találtam egy mukodöképes progit amit használni tudnék
A müködöképest úgy értem, hogy elindítom és megy...
Na most a freevo-t próbáltam, nem tudtam muködésre birni
Ez a freevo és a mythtv erre a 2 re írja a leírás, hogy megy a tv akrimmal
NA ezeknek a beállításában lenne szükségem segítségreAmi még hab lenne a tortán, ha a 1000 éves Mustek 1200 ub plus scannert fel tudnám éleszteni
-
Core2duo6600
veterán
text editorram nyisd ki a /boot/grub ban a menu -t
és írd át
hogy melyik a default, azt számmal tudod kijelolni, a 0 a legfelső és lefele 1 el novekszik, ami meg nem kell, swap meg ilyenek azt töröld kiA felsorolási sorrend nem határozza meg., hogy melyik induljon elsőnek
ahhoz hogy beírjad a grub ba, hogy a win -t is el tudja indítani ehhez tudnod kell, hogy a win melyik partición van, tehát hányadikon
clainloader a fontos rész ebbúl a szempontból
hd 0,0 hd 0,1 stb.... adja meg azt, hogy hányadikon van a windowsod
az első 0 magát a winyod jelenti a második meg a partició sorszámátAmennyiben az első akkor valami ilyesmit kell beírnod
title Microsoft Windows Xp
rootnoverify (hd0,0)
chainloader (hd0,0)+1Biztos, hogy volt lehetőség install közben a bootloader szerkesztésére
-
Core2duo6600
veterán
válasz
qwertly #4473 üzenetére
Alapjában véve nem votl a suse val gond
De most amikor legutobb feltettem, akkor a vga nak 100 % on pergette a ventit
Nem találta a repokat, ahonnan lehet a progikat leszedni
és állandóan egy frissitéssel szorakozott, emiatt a többit nem találta meg.Emiatt gondoltam, hogy váltok
és a mandriva ra esett a választást, semmi gondom nincs vele, csak ez hogy 5.1 es avit nem hajlndó 5.1 es hanggal lejátszani, mondván, hogy foglalt az eszköz -
Core2duo6600
veterán
Kaffeine -el próbálkozom lejátszani az avi file okat
mandriva powerpacken
a gondom az, hogy amikor olyan filmet akarok lejátszani, ami 5.1 es hangú, akkor kiírja a kaffeine, hogy az eszköz foglalt, és nyilván nem, hiszen más lejátszó nem futa sima stereo filmeket gond npélkül viszi, ezeket is lejátsza, ha atteszem 2.0 ra a xine lejátszó-t
Mit csináljak ?
-
Core2duo6600
veterán
Megfejtettem az egeret, már mennek az oldalsó gombok is
leírom, hogyan hátha másnak is jól jön
1 lépés
/etc/x11/xorg.conf file -t
Section "InputDevice"
Identifier "Mouse1"
Driver "mouse"
Option "CorePointer"
Option "Device" "/dev/mouse"
Option "Protocol" "ExplorerPS/2"
Option "Buttons" "9"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "ButtonMapping" "1 2 3 4 5 8 9 6 7"
Ilyenre csináltam
2. lépés
/home/usernév/.imwheelrc -fájlba ezt kellett tenni
".*"
None, Thumb1, Alt_L|Left
None, Thumb2, Alt_L|Right3. lépés
.xprofile fileba
!/bin/sh
killall imwheel;
xmodmap -e "pointer = 1 2 3 4 5 8 9 6 7";
BINARY=$(which imwheel);
$BINARY -k -b "67";Hogy mi miért történik azt nem tudom, de most már legalább megy az egerem, ezt az opensuse alatt elértem hamarabb !!
Ez egy olyan egér, aminek a forgovel egyutt a tetején van 3 gombja
plus oldalt mind a 2 oldalon van egy - egy gomb, ami most a bongészőben a back és forwardot csinálja -
Core2duo6600
veterán
válasz
ngabor2 #4431 üzenetére
Az egérnél próbáltam, hogy módosítom a /etc/x11/xorg.conf file t
Ez az opensuse alatt bejött, innen a forumról javasolták, hogy modosítsam inditsam ujra, és ott mukodött de itt nem
Ezt írtam beSection "InputDevice"
Driver "mouse"
Identifier "Mouse[1]"
Option "Buttons" "7"
Option "Device" "/dev/input/mice"
Option "Name" "ImExPS/2 Generic Explorer Mouse"
Option "Protocol" "explorerps/2"
Option "Vendor" "Sysp"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
Option "ButtonMapping" "1 2 3 6 7"
EndSectionA különböző forumokon, oldalakon, nem magyaron is amiket kidobott a google, próbáltam különböző értékekkel, de eddig egyik sem hozott eredményt, legfeljebb annyit, hogy az X be sem jött
Ekkor karakteres mc alol vissza állítottam az eredetire akkor elindult
Próbáltam más nevekkel, de nem jutottam eredményre -
Core2duo6600
veterán
erre valaki ?
-
Core2duo6600
veterán
a biosban be kéne állítani, hogy a win es winyoról bootoljon ha ez nem így van, akkor a win cd ről beboot és az mbr t ujra kell iratni ezutan már minden rendben lesz
(#4393) vjay
Próbáld unmountolni, majt vissza
végső esetnem tiltsd le a smart ot a biosban, nem kizárt, hogy a linux védelmi rendszere gátolja, hogy menjen rendesen(#4399) Lamair
Ha 1 azon winyon van a 2 akkor kinyirhatod, ha kulon van, és így célszerű akkor nem nyirod ki
amikor a linxuot teszed fel a grubot ma a legtöbb ezt használja minden esetben az mbr be kell tenni, az install ideje alatt csak az a winyo legyen felkötve amire a linuxot teszed és így nem lesz szivas(#4410) NovaBlue
Virtual server ben azt a portot kell arra a gépre átírányítani amit el akarsz érni értelem szerüen kintről ezen a porton kell a rendszer keresni
-
Core2duo6600
veterán
válasz
qwertly #4374 üzenetére
A wine windows os api t tartalmaz wines alkalmazásokat lehet futtatni vele linux alatt
pl winrar , utorrent stb ... nekem 3d és game bugos grafikával ment(#4378) Lamair
A grubot kellene beálítani magától sokszor rossz sorrendben ismeri fel a winyokat pár hsz el feljebb írtam, hogy nálam hogy volt
indulj ki abból(#4383) 30z.Samu
Mivel windows emuként is felfoghatod egyszerűen fel kell telepíteni ugy mintha winre tennéd, a ha wine fent van akkor a profilod alatt lesz program files stb könyvtárak lehet rejtettek
(#4385) Lacafi
A Linux haladoknak ban már válaszoltam, ha lehet csak 1 helyre tedd fel a hsz -t a másikba meg egy linket rá
-
Core2duo6600
veterán
Beállítot a linuxos winyod bootnak
ill a yastban a bootloadernél azt mondod neki, hogy mbr be települjön
majd a /boot/grub/menu -t valahogy így modosítod
Persze a hdd ék ill. particiók elnevezését a nálad érvényben lévőre kell változtatni, azt szemelött tartva, hogy ahol a grub van minden esetben az a 0 ik particiótitle openSUSE 10.3 - 2.6.22.13-0.3
root (hd0,1)
kernel /boot/vmlinuz-2.6.22.13-0.3-bigsmp root=/dev/disk/by-id/scsi-SATA_SAMSUNG_HD400LJS0H2J1NP900708-part2 vga=0x317 resume=/dev/sda1 splash=silent showopts
initrd /boot/initrd-2.6.22.13-0.3-bigsmptitle Microsoft Windows Vista X64
root (hd1,0)
chainloader +1title Microsoft Windows Xp
rootnoverify (hd0,0)
map (hd0) (hd2)
map (hd2) (hd0)
chainloader (hd2,0)+1 -
Core2duo6600
veterán
Miutan feltettem a napokban többször is az opensuset mindig kiírja, hogy frissités található az amarokhoz
4492 az uj verzió, rányomok mindig hogy tegye fel, de a mindig azt mondja hogy van frissités, mintha nem tenné fel, másnál is jelentkezett ez ? -
Core2duo6600
veterán
erre valaki?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
derossi #4263 üzenetére
Igen, ha uj linuxot teszel fel, akkor uj frub is lesz az MBR be telepitsed
opensuse nál nem ez az alapértelmezett
Minden ujabb linuxnak van grubja, ha netán nem ismerné fel akkor kézzel add be neki
a mostani boot/grub alol a menu -t tedd ki egy pendrive ra majd amennyiben szukséges a vistara vonatkozó részt tedd bele az uj grub ba
manuálisan a grubot nem kell törölni, mert ha uj linuxot teszel fel, az letörli(#4274) Nkboy
Nekem is ugyanez volt
Az uj tunerrel már idáig sem jutottam
PVR 500 -
Core2duo6600
veterán
Az ubuntut egy próba erejéig feltettem
Van benne valami olyasmi, hogy automatikus helyfoglalás
Próbáld meg azt ha ilyen nincs
akkor hozd létre a felét / partnak, tehát "/"ide legyen bemountolva, vagyis gyökérnek, ide fog a rendszer települni, és ha akarsz akkor a /home nak csinálhatsz külön particiót.
De akár egyre is feltehetet a linux ebben elég rugalmas
ha egyre teszed fel akkor értelem szerüen az egész a gyökér legyenitt nézz körbe
De ha a wines desktop kinézet jobban tetszik vagy azt jobban megszoktad, lehet, hogy a kubuntuval jobban jársz
-
Core2duo6600
veterán
Ujratettem az opensuse 10.3 at
és miutan a yasjtal feltettem a vga drivert
azóta amikor bebootol a linux onnantól kezdve ameddig le nem állítom üvült a vga ventije, nyilvan nem kell 100 % on járatni
Mit tudok csinálni, hogy ez megszünjön ? -
Core2duo6600
veterán
válasz
bambano #4190 üzenetére
az mplayerben nem találtam olyan lehetőséget, ami tv kártyát használtam
Az általad leírd oldalon, mukodik a testz card rész megcsinálja az mpeg et
bár effektive csak az usai frekikkel, ill. nem próbáltam végig mindet
jó minőségben vesz fel, de normálisan garfikus felületről továbbra sem tudom elindítani
Egyiik tv progival sem
a mythtv-t nem tudtam muködésre birni , állandóan valami adatbázist akar -
Core2duo6600
veterán
EGY pvr 500 as karit szeretnék használni, azt mondja az opensuse hogy nincs hangoló hozzá
Mit kellene még feltennem ? -
Core2duo6600
veterán
válasz
qwertly #4175 üzenetére
hát próba cseresznye
Most megnéztem, hogy nálam a opensuse 10.3 asbanhogy van, és ugyanazt írta ki, amit a windows os a vista és az xp is ugyanazt írja ki, hisz a lan karinak csak 1 fizikai cime van ami azt jelenti, hogy fizikai, tehát mindig azonosAmi nálad gond lehet, hogy PPPOE vel mentél fel ubi alatt ugye ?
Hogy az opensuse alatt ilyet tudjon tenni, kell neked a kibernet és talán még a bind csomag, ezek közül asszem a kibernetet kell kijelolnöd és a többit hozza magávalde legegyszerübben ugy tudod hogy install alatt létrehozol egy dsl kapcsolatot még akkor is ha neked nem az kell, és akkor magától felteszi ezeket a csomagokat
-
Core2duo6600
veterán
válasz
qwertly #4170 üzenetére
egyszerüen beállítod lan - ra nem ?
HA kapod az ip cimet , és mac cim alapján azonosít akkor mi sem egyszerübb
ezekszerint olyan, mint a UPC chelloja ?
Ott semmit nem kell csinálni a win esetében get auto ip azt ennyi
Olyan nincs hogy ne lehetne megoldani, de a router tényleg jó alternativa
már kedvező áron is lehet kapni -
Core2duo6600
veterán
Sikerült már valakinek megváltoztatni a opensuse esetében, hogy a my computerre kattintva más sorrendben hozza be a csatlakoztatott winyokat ?
a felső 2 öt az alsó 2 vel akarom megcserélni, mondván, hogy a 2 gyakrabban használt legyen felül -
-
Core2duo6600
veterán
Opensuse 10.3 /KDE/ra keresek a wines damemon -tools hoz hasonló progit
egy iso ból akarok egy DVD filmet megnézni
Milyen progit javasoltok erre ?
Fontos lenne, hogy ne kelljen parancsorral szöszmötölni, tehát grafikus legyen -
Core2duo6600
veterán
-
Core2duo6600
veterán
válasz
qwertly #4097 üzenetére
én azt a megoldást csináltam, hogy a winből azokat a betuket, amiket be lehet a firefoxnak állítani, betettem a linuxba is, ill, beállítottam úgy ahogy a win es firefox van a betukre vonatkozóan, nem 100 % osan tökéletes, de sokkal jobb.
Egy 2 oldalnál jelentkezik már, hogy olvashatatlanuol kicsi, nem értem, miért kell eleve így beállítani, ha figyelembe vesszük hogy nem is 1280 1024 ben használom, hanem a 1024 768 ban akkor milyen lehet ha nagyobb felbontásban használja valaki....(#4105) NovaBlue
http://ati.amd.com/support/drivers/linux/linux-radeon.htmlItt szerepel a hd 2400 as
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Napelem
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Eredeti játékok OFF topik
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Lenry: Apák napjára
- Fotók, videók mobillal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 18/256 GB Használt, szép állapotban 3 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest