- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Új térképfunkciók érkeztek az Amazfit T-Rex 3-ba
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokefeller
senior tag
Gondolom NTFS vagy Fat32 a filerendszer? (ha már látod win alatt)
chkdsk (lemez ellenőrzés talán a menüben?), esetleg a testdisk nevű cucc, ami legalább le tudja szedni talán az adatokat, aztán format, vagy kuka.Mi okozhatta? Diszk hiba, bad sector, filerendszer hiba, hibás leállítás, ezer meg ezer dolog :-)
-
-
mzx
senior tag
Hozzáférhetetlen lett az egyik mappám (folder-em), kb 2 GB adattal.
Nautilus csak annyit jelez: NOTHING (a tartalma), de mindig figyelemmel követem, mikor épp mennyi GB szabad helyem van, és legalább 3 napja nem változott ennek mértéke. Ma tűnt fel, hogy egy bizonyos mappám -nevezzük XY-nak- tehát üres tartalmat jelez, kb. 2 GB tartalom van benn elvileg, ÉS TEHÁT NEM SZABADULT FEL ÜRES HELY. Tehát véletlen se töröltem ennek tartalmát, ezek szerint. A mappa módosításának ideje látható a Nautilusban, ez jan.20. (másodperc pntosan jelezve van amúgy). Tehát nincs 3 napja, hogy módosítottam a tartalmát, azonban legalább 3 napja ezen a partíción végig ugyanannyi volt a szabad hely, még most is ugyanannyi.Nautilussal rákerestem oylan mappanéve, amely 100%-ra van benne, tökéletes helyesírással, de sehol nem találta, tehát véletlen átmozgatásról sincs szó.
Gondoltam ma egyet, megnéztem a mappát Windows-omból is, mivel ugyanezen HDD-re XP-t is telepítettem hónapokkal ezelőtt. A Win jelzi is végre, mi történt! Csak hogy nem értek ehhez ilyen szinten.
Kérek szépen segítséget tőletek ahhoz, hogy vissza tudjam állítani a mappa tartalmát. A Windows XP-m, amikor a mappába be akartam lépni, a következő hibaüzenetet adta:"XY is not accessible.
The file or directory is corrupted and unreadable."Szó szerinti fordítását értem: XY nem elérhető. A file/mappa megsérült és olvashatatlan. De fogalmam sincs, hogyan orvosolható. HDD helyreállítás oldja meg, vagy vmi más? Ha igen, miylen alkalmazással állítható helyre és hogyan?
Mi okozhatta?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Carasc0 #15693 üzenetére
*0 Linux ismerettel kezdtem, talán nem is láttam működő Linuxot korábban.
Hát ez onnan jött, hogy a 8.04-es Ubuntu megjelenésekor jött egy IT cafe cikk a beszélő Linuxról (képernyőolvasós Ubuntu 8.04) ami pont jónak ígérkezett idős nagyszüleimnek, 0 számítógépes ismeretek mellett. Feltettem, aztán a jelentkező problémákkal (régi P3-as és az apci módok kérdése) meg mentem itt az Ubuntu fórumba, ahol rendszerint sh4d0w vagy Vladi tudta a megoldást.
Egy ideig elvoltam a rendes Ubuntuval, mindig volt valami nyűg vele, meg mindig igyekeztem gyorsabbá tenni pl. a bootolást, így fórumozás, meg megoldás keresés és szép lassan jöttek az információk.Később kipróbáltam több másik, nem Debian alapú disztrót is, aztán előkerült a C programozás fősulin (villmérnöki) amit teljesen Linux alapon tanultunk, amitől jóval egyszerűbb volt (még az informatika oktatás első része is azon ment), később már az ARM cuccok miatt a Debiant használtuk és vele saját laptopot órán, de itt sajnos elfogytak az órák, lassan véget ért a fősuli.
Ekkoriban átmentem Arch alapokra, mert pár bug miatt a Debian nem jelentett használható alternatívát nekem, aztán szakdogámba meg mivel soros portot is kezeltem, ott adta magát a Linux használata, sokkal egyszerűbb a Winnél ezen a téren. Az igaz, hogy a bash és AWK scriptek nyelvezete számomra piszok nehéz, de abban meg pl. Bambano segített sokat a shelles topicban.Ha mai fejjel kezdenék neki a Linuxozásnak, akkor valamelyik Arch alapú disztrót választanám, a nagyon jó arch wiki miatt.
Röviden ennyi az én történetem, fórumozni meg szeretek, így ha olyan kérdést látok amiben tudok segíteni, akkor írok rá valamit.
Egyszer kaptam egy félig nyilvános könyvet a Linux kernel egyik aktuális verziójának belső lelki világáról, volt pár száz oldal, de sajnos mikor meghalt a vinyóm akkor odaveszett, na abból lehetett volna tanulni. Talán itt a többiek tudják mi a címe.
-
-
MacCaine
őstag
válasz
lionhearted #15691 üzenetére
A google nekem az árgépet dobta ki elsőnek.
De végülis az ebay is megoldás...
-
-
McSzaby
őstag
Tudtok ajánlani egy olyan disztrót, ami jó lenne itthoni szerver és médialejátszó együttesére? Az lenne a lényeg,hogy egy itthoni szerver futna éjjel-nappal és amikor kedvem támad, bekapcsolom a tv-t és megy az xbmc. Tudtok valamit ajánlani, ami full hd-t visz és megbízható?
-
Ryle
tag
Hali!
nem tudtok véletlenül olyan helyet, ahol olcsón lehet szerezni ide - usb átalakítót ?
-
pc-user
senior tag
Nem értek hozzá, ezért kérdezném, hogy Compaq CQ58 laptopra a Kubuntu 32 bites, vagy 64 bites változatát ajánlatos telepíteni?
-
RaZroX
addikt
Na kutakodtam, úgy néz ki hibás az ISO fájl. Szóval valószínűleg ez volt a gond.
-
-
RaZroX
addikt
válasz
CPT.Pirk #15675 üzenetére
ezt kaptam:
razxcore@razxcore-ThinkCentre-M55p:~$ sudo mount -t iso9660 -o loop /home/razxcore/desktop/rld-ra3.iso
[sudo] password for razxcore:
Használat:
mount -V : verziószám kiírása
mount -h : ez a súgó
mount : a csatolt fájlrendszerek felsorolása
mount -l : ugyanaz, de a kötetcímkékkel
Ez az informális rész volt. A következő a csatolásról szól.
A parancs általános alakja: „mount [-t fájlrendszertípus] mit hová”.
Az /etc/fstab fájlban megtalálható részletek kihagyhatók.
mount -a [-t|-O] : mindent csatol az /etc/fstab fájlból
mount eszköz : az eszköz csatolása az ismert helyre
mount könyvtár : ismert eszköz csatolása a könyvtárba
mount -t típus eszköz könyvtár : a parancs általános alakja
Ne feledje, hogy ez valójában nem csatol eszközöket, ténylegesen az eszközön
található (adott típusú) fájlrendszert csatolja.
Egy már látható könyvárfa másik könyvtárba is csatolható:
mount --bind régikönyvtár újkönyvtár
vagy áthelyezhet egy részfát:
mount --move régikönyvtár újkönyvtár
Módosítható a könyvtár csatolási típusa is:
mount --make-shared könyvtár
mount --make-slave könyvtár
mount --make-private könyvtár
mount --make-unbindable könyvtár
Egy csatolt részfa adott könyvtárát tartalmazó összes csatolástípusának
módosítása:
mount --make-rshared könyvtár
mount --make-rslave könyvtár
mount --make-rprivate könyvtár
mount --make-runbindable könyvtár
Az eszköz megadható név szerint, például: /dev/hda1 vagy /dev/cdrom,
vagy címke szerint a „-L címke”, illetve uuid szerint a „-U uuid”
kapcsoló használatával.
Egyéb kapcsolók: [-nfFrsvw] [-o kapcsolók].
További információkért adja ki a „man 8 mount” parancsot. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
RaZroX #15674 üzenetére
Na ezért kellene megszokni a terminálos megoldást, mert az disztró független. Fogalmam sincs, milyen program az az archívum csatoló és miért nem megy. Csak be kellene helyettesítened az elérési utakat a leírt parancsomba.
Carasc0: őőő passz, csak rákerestem gugliban az alternatív felületekre.
-
-
RaZroX
addikt
Igazából nem akarom én ezt agyon hekkelni
Van egy téma ami nagyon tetszik és azt akarom feltenni rá
Egyébként az Ubuntu topicból zavartak át anno ide, mert nem vagyok egy szakértő és szerintük a kérdéseim ebbe a topicba valóak(#15663) CPT.Pirk: Hát a Metro és a Unity között van némi különbség
Valahogy a Unity a favorit nekem
az LXDE az utolsó amit feltennék, az nagyon nem tetszik
Unity, Gnome3 és végső esetben KDE amit használnék. Szóval marad a Unity
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
RaZroX #15662 üzenetére
A Unity olyan, mint az új metroszexuális felülete a win8-nak
Az Ubuntus KDE nem is adja meg a teljes KDE élményt. Hogy mit javaslok, mondjuk a Cinamon, LXDE szerintem okés, de pl. Gnome3 nem. [link] [link]
A Cinamon-t szokták említeni, mint olyan felületet, ami tovább viszi a Gnome2 dolgait, ugye korábban azzal csinálták az Ubit, ami egy normális felület volt.
Valószínűleg gyorsulást is fogsz tapasztalni a Unityhez képest, ahogy hallom az Ubuntusokat, elég erőforrás igényes a Unity. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
RaZroX
addikt
Üdv! Segítséget szeretnék kérni!
Windows alá van az Xfire nevű program és ennek az alternatívája a Gfire plugin Pidgin alá. A lényeg, hogy mindent a leírtak szerint csinálok és nem sikerül feltelepíteni... Tudna valaki segíteni ?
Itt van fent a plugin, PPA szerint telepítem, terminalban lefutnak a parancsok meg minden, eddig jó. Elindítom a synaptic csomagkezelőt és amikor telepíteném a Gfire-t akkor ezt kapom:
Régen simán fel tudtam tenni, most nem tudom mibaja
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
#40553216 #15655 üzenetére
Hát izé, C / ARM progi keretében (diákok többségének 0 Linux és progi ismeret mellett) a Debian használatával együtt tanultuk meg a dselectet és onnan kezdve többnyire azt használtuk csomagtelepítésre.
Nekem speciel tetszett, szerintem egyszerű volt használni. (csak sima csomagtelepíttetést nézve)
-
tomi5244
őstag
Üdv!
SSD konfighoz van kimondott disztribúció? Ami jól kezeli az SSD-t. Vagy teljesen mindegy?
Debian vonalon indulnék el.
Köszi!
T -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha elkezded a szoftvere központ helyett terminálban az apt-get -et, használni, már majdnem ott vagy, mintha Debian lenne, mivel hogy az Ubuntu a Debi nem stabil csomagjaira épül.
Tehát a Gnome2 felületet és a teljesen szabad szoftvere hozzáállást kivéve sok meglepetés nem érhet. Max, hogy a stabilitási igény miatt kicsit régebbiek a csomagok alapból a Debiben, de erre van backports, keress itt rá.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Carasc0 #15645 üzenetére
Javíts ki ha tévedek, de processzor architektúrához írnak kernelt, nem processzorokhoz, magát a processzort a bios kezeli le, onnantól már egyik proci pont olyan, mint a másik. Ellenkező esetben pl. XP-t se lehetne feltenni az SP3 után megjelent procis gépekre.
Syl: így van, a Debian egy nagyon barátságos rendszer. Nézd meg a blogomban a két cikket, semmi ördöngösséget nem csináltam vele.
Ubuntuban pl. kattintgatós program telepítés van már egy szoftvere központból, ami jól hangzik, csak abból aztán nem tanul semmit az ember. Továbbá ha valami probléma adódik, a legrosszabb Ubuntus megoldást keresni, mert elég zűrzavaros a fórumuk. Plusz kb. 3 évig használtam Ubuntut, minden kiadásban volt valami hülye bug, még az LTS -> LTS frissítés sem megy hiba nélkül...Mondjuk ha valaki meg is szeretné tanulni, akkor egy Arch alapú disztrót javaslok, azoknak van kb. a legjobb dokumentációja.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Carasc0 #15642 üzenetére
Debian teljesen jó kezdőknek, egy pl. csicsa Ubuntun úgy sem tanul semmit az ember. Plusz Debian alatt legalább nincsenek meg az Ubuntu naptári kiadása okozta problémák.
Az, hogy csíkozta a képernyődet, az valami grafikai bug lehetett a driverben, de azóta gondolom sok idő eltelt és minden változott...
-
Carasc0
őstag
válasz
CPT.Pirk #15641 üzenetére
Én nekem az az alapvető szemléletem hogy a rendszer felülete nyugodtan lehet ronda. Ezért pl nem akarok KDE-t használni. Tehát pont az a lényeg hogy megismerni és használni tudjam. GUI lehet ronda. Nem zavar. Debian-t is tettem rá egyszer. becsíkozott a kijelző tőle. Gondolom nem kezelte rendesen. Meg sokak szerint a Debian nem a legjobb kezdőknek. Anno használtam Fedora-t. Feltettem a 17-et. Ott meg kiderült hogy bizonyos laptopokon egy súlyos hiba miatt elszáll a BIOS. Hát nekem elszállt. Valami UEFI boot problémája volt. Csak Refresh BIOS-al tudtam megoldani. Megijedtem, így Fedora-t félretettem. Ezért keresek most mást. Szívem vágya a Gentoo
Nem tudom az mennyire bonyolult.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Carasc0 #15640 üzenetére
Az Xubuntu gyenge gépekre van kitalálva az XFCE felülettel.
A HW támogatás nagyjából a kernel kérdése, de nem fogsz találni olyan procit, amin ne menne bármelyik mai disztró. Sőt a disztrók egy részének további verzió is vannak, amik arm-től kezdve egy rakás egzotikus procin is futnak, mint pl. a debian.
-
Carasc0
őstag
Sziasztok!
Kezdőnek mennyire javasolható egy Xubuntu rendszer? Illetve hol tudok utána nézni annak, hogy a linux hányas verziójától van támogatva egy adott eszköz? Példaként (ami engem érdekel) Ivy Brige CPU. Ugyanis a linuxot egy Fujitsu Lifebook A532-re szeretném telepíteni és használni.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
McSzaby
őstag
válasz
lionhearted #15637 üzenetére
Eszem megáll, állam leesik
-
-
McSzaby
őstag
válasz
MacCaine #15633 üzenetére
Webminbe sikerült bejutnom, de se ssh nem működik, se ftp. Mondjuk az FTP-t most állítottam be egy leírás alapján életemben először. Időtúllépés miatt nem enged be az ftp... az ssh-t meg nem értem miért nem működik, mert vagy 100x állítottam már be és mindig működött eddig.. Routeren mindkettő forwandingolva van.
-
wmati
addikt
Ezt hogy tudom orvosolni ?
Stopping FTP server: No /usr/sbin/vsftpd found running; none killed.
vsftpd. -
Syl
nagyúr
válasz
kristof123 #15620 üzenetére
Debianhoz sajnos sík hülye vagyok. Ubuntut is csak simán használom
-
McSzaby
őstag
Ha letiltottam magam Webminben akkor mit tegyek?
Túl sokat próbálkoztam, mert nem engedett be a jelszó/user párosommal, ami a linux alatt van és roottal se. Erre letiltott a mocsok.
-
tomi5244
őstag
válasz
CPT.Pirk #15619 üzenetére
Köszi!
Debiant használok Gnome grafikus felülettel. A grub verzióját sajnos így fejből nem tudom bár biztos, hogy nem valami friss, sima grub nevet szokott kiírni fent a bal felső sarokban.
Közben találtam egy ilyen tutorialt bár elég régi a cikk, nem tudom, hogy aktuális lehet e még.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tomi5244 #15618 üzenetére
Grub, Grub2, Burg és még van pár ilyen. Milyen Linuxot használsz? Általában csak annyi a helyreállítás, hogy bebootolsz live cd-ről, felcsatolod a vinyót a filerendszerbe, majd kiadod az adott grub újratelepítési parancsot.
Feltételezve, hogy Grub2-t használó "mai" disztród van, ez az út:
$ sudo fdisk -l
Hogy lásd mi van a gépben
$ sudo grub-install --boot-directory=/mnt/boot /dev/sda
Ez beteszi a grubot az sda eszköz MBR-ébe, ha nem sda-n van a Linux, akkor a megfelelőt kell odaírni az fdisk -l kimenete szerint
$ sudo update-grub
Ezt meg már újraindítás után a telepített disztródban add ki, beteszi a wint a listába.Az összes win legyalulja a grubot. Miért is ismernének el bármit, ami nem Microsoft termék...
anxius: mac szűrést nem kapcsolta be a szomszéd?
-
tomi5244
őstag
Üdv!
Linux/win felhasználó vagyok bár a wint elég ritkán használom
Viszont a win már eléggé megérett a cserére, tudomásom szerint ha a wint újrateszem akkor ugyebár eltűnik a grub (bár úgy hallottam már nem ez a neve), arra van megoldás, hogy visszavarázsoljam? Esetleg Live CD? Ebben elég kezdő vagyok valami lépésről lépesre infó lenne jó vagy ha az nem is de pár instrukciókkal el tudnátok látni?
Netán arra van esély, hogy a Win8 már nem tünteti el a grub-ot?
Bár nekem elég a Win7 is, csak tudjam visszahozni a grub-ot!
Köszönöm előre is!
T -
anxius
aktív tag
Sziasztok!
Tudom, hogy csak részlegesen tartozik ide a problémám, de az itteni társaságot nagyon segítőkésznek ismertem meg, ezért kérlek ne haragudjatok, hogy ide pakolom.
Ubuntu 12.04 van használatban.
A problémám az lenne, hogy a szomszéd wifijét használom, felesben fizetjük a számlát, eddig minden szép és jó.
Mai nap folyamán egy sávszélesség-bővítésre került sor a részéről, az eddig 5mega helyett mostmár 10megás. Ez is szép és jó.
A probléma viszont az, hogy azóta sehogyan sem tudok rácsatlakozni a hálózatra. Jelszó maradt, de bárhogy is erőlködök, sehogyan sem tudok csatlakozni.
Edit connectionsben kitöröltem már a kapcsolatot, újra ráléptem, semmi sem segített.Esetleg volna valakinek valami ötlete?
Az esetleges válaszokat előre is köszönöm!
-
Syl
nagyúr
válasz
kristof123 #15615 üzenetére
-
kristof123
őstag
Üdv!
Jelenleg vbox-ban használok egy debian 6.0.6-ot. Az a problémám, hogy az integrációs szolgáltatásokat nem tudom telepíteni.
Ezt a hibaüzenetet kapom:"Hiba a szoftver automatikus futtatásakor
Az automatikus futtatás program nem található"
Mit tehetek ilyenkor? Ilyet nem találtam, hogy "automatikus futtatás program", így sehogy sem tudom telepíteni.
-
McSzaby
őstag
Rohadt mód sehogyse tudom felrakni a vlc a Mageia-ra
Pedig teljesen tökéletesen menne csak nincs hangom.. Igazából egy ac3 dekóder is elég lenne.
-
rokefeller
senior tag
válasz
PistiSan #15610 üzenetére
SuSe csomagkezelője nem tudom kezel-e local install-t. Fedorán a YUM-nak van ilyen kapcsolója. Szóval csinálhatnád azt, hogy az update parancs kimenetét átirányítod fájlba. Legrepeled, meg awk-zod, hogy legyen egy csomaglistád (de az is lehet hogy van direkt kapcsoló erre). Ezeket a csomagokat curl-lal, wget-tel le tudod tölteni, egy kis scriptelés kell hozzá, vagy kézzel a repo webes felületéről valami download managerrel. Ezt átvíve mehet a local telepítés. Elsőre nehézkes, de ha rászánsz 1 órát, szerintem lesz jó csomaglista generáló scripted, meg csomagletöltöő scripted.
Régen volt egy kezdeményezés, a PackageKit tudott volna elvileg ilyesmi "Service Pack"-eket csinálni, ez pont az lett volna, amit akarsz, de nem tudom lett-e ebből valami.
Update: ja, van, pkgenpack a parancs, leírás itt: [link]
Ez meg GUI: [link] -
PistiSan
addikt
Sziasztok!
OpenSuse 11.4-et telepítettem, sajnos az internet kapcsolatom csak proxyn keresztül megoldott, amihez van ugyan hozzáférésem, de a nagyon kicsi kvóták miatt nem szívesen töltenék le az internetről több 100MB frissítést.Van esetleg valami mód arra, hogy megnézzem milyen csomagok frissültek (ez biztos nem sok adatot forgalmaz, a kvótába bele fér) és a frissíteni kívánt csomagokat otthon letölteném, majd valahogy a benti gépen frissíteném ezeket.
-
whatnot
őstag
Köszönöm mindkettőt
Szerintem érdemes lenne az első hozzászólást ilyesmikkel feltölteni. -
percival64
csendes tag
-
whatnot
őstag
Lelkesen néztem, hogy jé, van linux topic kezdőknek, pont ez kell nekem.
Erre az első hozzászólás valami katyvasz. Valamit csinálni kéne vele, használható kezdő guide-okat linkelni, folyamatosan frissíteni, mert ez így használhatatlan.
Szóval, keresek valami guide-ot, ami bevezet a linuxba nem otthoni felhasználói, hanem admin irányba. Angol források is teljesen jók, sőt, jobban megbízom bennük.
Fájlstruktúra, parancsok stb., valami logika mentén haladva.
Van-e ilyen? -
McSzaby
őstag
válasz
ViZion #15601 üzenetére
Lehet így van. Nekem tetszik a Mandriva, szóval kipróbálom a Mageia-t otthon.
Az a nagy gondom a Linuxokkal az asztali gépemen, hogy a HD videókat sehogy se tudtam rendesen lejátszani pedig már rég Linuxot használnék otthon. (szerk.: lejátsza őket csak akad..win alatt nem..)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Gyermek PC játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest