- iPhone topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi5244
őstag
válasz
rokefeller #15762 üzenetére
Köszi!
Így megoldódott!
chab7: Ha megint eltűnik akkor majd megpróbálom ezt a megoldást is!
T
-
McSzaby
őstag
válasz
rokefeller #15712 üzenetére
Köszönöm mindet!
-
mzx
senior tag
válasz
rokefeller #15700 üzenetére
Bocsi, igazatok van, a file rsz- lemaradt.
NTFS. De sokkal gyakrabban linuxozom, mint win-ezek.
Linux alól milyen repairt alkalmazást ajánlotok?
Tényleg win alatt régen használtam chkdsk-t. Évekig semmi bajom nem volt egyik gépem vinyójával se... ez van, amikor nincs hdd hiba évekig és kimegy a vonatkozó rutinból az ember...
-
Clemi
veterán
válasz
rokefeller #15287 üzenetére
A pont nálad lesz szerintem, mármint ami a bugot illeti. Szerintem is a fájlkezeléssel van valami gáz, mert csak azzal kínlódok, mert amúgy megy a rendszer gördülékenyen, csak ne kelljen a belső meghajtón kívüli állományhoz nyúlni.
Na persze az érdekes, hogy a SD kártyát kártyaolvasóban simán lekezeli, és villámgyorsan olvas róla, de ha az egész gépet csatlakoztatom, akkor bár felcsatolja, de nem tud mit kezdeni az SD kártyán lévő állománnyal. Annyira ez nem lényeges, csak mondjuk mennyivel egyszerűbb, ha egy fotózásra magammal viszem a laptopot, hogy azon ellenőrizzem a képeket, és nem kell a kártyát kiszedni a gépből, hanem csak felcsatolom egy USB kábellel, és nem kell külön kártyaolvasót is magammal vinnem.
-
Clemi
veterán
válasz
rokefeller #15277 üzenetére
Akkor nekem nem játszik.... én most a LinuxMint-et próbálgatom, és azon nem Gnome felület van, hanem asszem valami saját öszvér Nadia nevű.
Bár elsőre úgy nézett ki ez lesz nekem a legjobb rendszer, de kezdek befordulni a hülyeségeitől. Most egy olyan egyszerű feladattól akadt ki a rendszer, hogy rádugtam USB kábellel a Canon gépem, aminek fel is csatolta a kártyaolvasó részét a rendszer, sőt böngészni is tudok a kártyán lévő könyvtárakban, de a rajta lévő képeket megnyitni vagy bemásolni a gépre már képtelen. Csak elindult, hogy Copying futkos az állapotjelző csík, ami nagyon látványos, de az égvilágon semmi nem történik. Egyetlen árva byte se mozdul. Megint mintha a rendszer valamilyen jóváhagyásra várna, csak épp ablakot nem ad fel ahol a jóváhagyást el kellene végezni. Pont mint mikor hálózati tárolóról akarok megnyitni bemásolás nélkül egy dokumentumot.
Ha kiveszem a gépből a kártyát, és egy kártyaolvasóval csatlakoztatom a laptopra, akkor persze minden megy rendesen. Vagyis driver gondja van? Na és olyat honnan? Egyáltalán milyet? A rendszer miért nem jelzi, hogy driver kell neki?
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #15278 üzenetére
Nem az a két panelnál a kérdés, h hány %-ot használod, hanem az, h pl. a buta színezés és a retek viselkedés miatt használhatatlan volt. Az milyen már, h nem lehet a színeket változtatni benne?
-
Clemi
veterán
válasz
rokefeller #15274 üzenetére
Ezt a Nautilust részleteznéd?
-
Clemi
veterán
válasz
rokefeller #15263 üzenetére
Megnézem mik ezek... nem ismerem őket.
Ami azért érdekes, hogy ugyanonnan W7 rendszerrel dupla ekkora a hálózati sebességem.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
rokefeller #15221 üzenetére
Lehet választani nyílt - zárt driverek közül, valamint van egy harmadik opció, ahol HW detektálás nélkül azt hiszem a vesa driverrel indul a dolog a választott felbontásban.
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #15211 üzenetére
Jah, nálam még F17 van, nem frissítettem bétára.
Két panel egy f@s, és még enyhén is fogalmaztam. Nekem elég jó a monitorom, de ezen is alig tér el a színe, és naná, h nem lehet színezni az aktív ablak, stb. színeket... szal. így már helyreállítottam backupot... törölve az aktuálisat. -
Syl
nagyúr
válasz
rokefeller #15211 üzenetére
Ez melyik disztro? Mert ubuntuban F3 és már meg is van a két panel.
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #15207 üzenetére
Hát hun-e? Már pár hónapja nem frissítettem, azóta van? Ne szívass.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #15207 üzenetére
ilyen csellentyű, amivel lehet bizgerálni...
mc?
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #15205 üzenetére
pl. nézetváltó ikonok, ikonméret fokozatmentes állítása. Ebből az első ami leginkább hiányzik, régibe bele lehetett hegeszteni, de annnnnyira fejlődik, h már nem
Persze, vannak bill kombók is, de AKKOR IS, ha ezt akarom, akkor legyen mert linux! -
Ryle
tag
válasz
rokefeller #15185 üzenetére
Értem szóval akkor egy tag kell aki favorizál valamit, és a többi meg megy utána.
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #15185 üzenetére
+1
CPT.Pirk a Chakra felszentelt papja
Nem rossz disztró, eléggé "bolondbiztos", sajna én akkor próbáltam pont, amikor nyavajgott a frissítéssel.
Na meg ugye KDE. Ha lenne normális E17, Xfce vagy Gnome 3, akkor jó lenne az irány -
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #15147 üzenetére
Nem golyóálló, de van ilyen, meg olyan meg amolyan dolog benne, ami erősíti.
De sok esetben a ló túloldala van, hisztériakeltés. Félelemkeltés. Te mint 0. napos user - alias: Andrea- álomba vagy ringatva! Mert sebezhető! Félj! Vegyél vírusirtót. Szóval egyre gyakrabban ez megy.
El kell mondani az igazságot. Amit amúgy a blogomban is tárgyaltam már régebben Vladimir biztatására.
A redhatnak meg az ibm-nek is meg kell élni valamiből. entörspájz linuksz nem terem ingyen.
Ezért nem hibáztatok senkit. Azért harapok, ha valaki leírja, hogy disable selinux.
skype-ra nincs valami open alternatíva?
(#15159) Lacces:
Rendben van, de ha már erről írsz, az legyen korrekt. A kezdő embereket megilleti a korrekt tájékoztatás. Nagyon könnyű winről jött embereket vírussal megrémíteni.
-
Lacces
őstag
válasz
rokefeller #15135 üzenetére
Jó-jó, ezeket én is értem, a leggyengébb láncszem a felhasználó stb
Értem én, és egyet értek.
Csak a városi legenda az átlagos felhasználót téves álomba rigatja a linux biztonsággal kapcsolatban. Persze kicsi az esély a kártevőkre, de mégis van
Inkább benyomás... amióta a linux szerverek iránt is érdeklődöm, az utóbbi 3 hónapban több linux vírusos/férges hírt olvastam, mint fél éve...
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #15011 üzenetére
A YUM history nagyon jó, ötletes, h vissza lehet vonni a frissítéseket. Alap dolog, mikor Ubit elbaszcsiztam, kerestem benne...
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #15011 üzenetére
Jó hát ez az első lecke, nem yumból államvizsgáztatom...
-
Ryle
tag
válasz
rokefeller #15009 üzenetére
Köszönöm szépen, már felraktam a dolgokat.
Viszont az lenne a kérdésem hogy lapira is fedora ment fel, ...és hogyan tudnám kilistázni a hardwereket ?
-
Ryle
tag
válasz
rokefeller #14947 üzenetére
Teljesen jogos hogy a microsoft-ot hozod fel példának, szerintem rólam is érzékelhető hogy sokáig Windowst használtam. VPS-en külömböző játékszerverek miatt kezdtem el használni linuxot, természeteseh ssh ( putty-val ).
Tényleg sok disztrót kipróbáltam az elmúlt napokban, de ezáltal szembesülök azzal hogy "sok" hiányosság van linux szinten, amit néha ( akár szolgáltatói ) megoldással orvosolnak a legnagyobb célközönségnek.Amiket én orovosolnék a legtöbb disztróban, hogy többen használják őket, hogy minden fajta eszközt wlan, eth, illetve mobil ezközöket támogassanak a netinstall iso-k.
Arch-ot is próbáltam ezen a héten, ott sikerült még bele tenni egy console gui-s wifi keresést.
De, debian alatt is csak a dhcp chekkolást látom a telepítőnél...ami szerintem eth-n próbálkozik egy címet lekérni, és az alapján felgyalúlni magát.
Fedora, illetve az Ubuntu miért tudja alapból a mobinet kezelést ? ...én lehet rosszúl tudom, de az ubuntu is a debianból szakadt ki, akkor miért nem lehet megkönnyíteni a mobilnetes felhasználók életét, akár egy sakis3g integrálásával.
Biztosan az 1,1GB-s mezei cd isojába, már nem fér bele egy 196 kilóbájtos program.
Archal nem volt sok gondom, csak konkrétan nem kezeli a winchesteremet.
Egyszer kétszer raktam már fel debiant, régen még a cdbe is ott volt a gnome-network-manager...most alapból mintha nem rakná fel saját magát. Net nélkül, igen nagy szívás az összefüggéseket, és magát a programot telepíteni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
rokefeller #14949 üzenetére
Inkább az a gond, hogy ha nem vágod mit kell beírni a telepítőnek, akkor nem lesz neted. Mennyibe került volna ezt beletenni rendesen a telepítőbe?
A 3G-s kérdést meg passzolom, igazából csak a ppp-re akartam reagálni.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
rokefeller #14947 üzenetére
Ryle gondja az, hogy netinstall alatt csak varázslattal lehet PPPoE betárcsázással netet szerezni, alapból erre nem ad lehetőséget a telepítő. Vagy most már igen?
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #14936 üzenetére
aha
Akartam is javasolni, hogy kis zöld pipát tegyenek oda, ami már kész. Anno zenwalk installerrel szívtam, hogy nem sorba ment, hanem almenüket kellett megcsinálni, utána install gomb.firstboot maradt?
-
BigManus
addikt
válasz
rokefeller #14913 üzenetére
Jogos, tényleg nem próbáltam
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #14919 üzenetére
Időnként valamit újra kell írni...
De tetszik a koncepció, hogy legyen egyszerűbb. Azt nem értem, hogy akkor a 2-3 lépésben mindent be kell állítani, vagy sorba dobálja fel a feladatokat, vagy hogy?Teee kérges tenyerű te....
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #14913 üzenetére
Mert az milyen?
-
Ryle
tag
válasz
rokefeller #14892 üzenetére
Jelenleg az én gépem:
Details -nál ezeket írja:
Memoria: 952.1 MiB
Proci: Intel® Pentium(R) Dual CPU E2160 @ 1.80GHz × 2
Video kártya: Intel® Q35
Graphics:
Driver: Intel® Q35
Experience: Standard
Forced Fallback Mode: Off-on
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
rokefeller #14859 üzenetére
Igen, a fixet Ubira értettem.
Nem tudom most mi a helyzet a Deb. testing vonalon, olyan 1 évvel ezelőtt az egyik frissítésnél jött elő olyan probléma, amit nem lehetett megoldani, vártam kicsit, de a következő frissítések sem orvosolták. Ott mentem át Chakrára, mert a stabil ágban lévő régi verziós KDE tartalmazott pár komoly hibát, ami miatt laptopomon használhatatlan volt.
Az adatvesztésnél azt hiszem már EXT4 volt a root, de ha experimental lett volna, akkor azt nem használom, ilyesmivel nem kísérletezek. A telepítőben meg gondolom figyelmeztettek volna hogy experimental, ha egyáltalán beleteszik olyan állapotban. Volt még egy swap és 2 ntfs a gépen.
Igazából az az érdekes kérdés, hogyan tudott egyszerre minden megsemmisülni egy azóta is jól működő vinyón.sh4d0w: akkor még 2.6-os kernel volt. Valamerre a 2.6.32 körül lehetett.
-
Ryle
tag
válasz
rokefeller #14774 üzenetére
Agy ideg görcsöt kaptam a hiba láttán, és ezért most nincs linuxom
De hidd el nekem hogy mindenhol volt elég hely...20% volt kihasználva a teljes vinyóból..de dualbootal, illetve a sok anyaggal ami a vinyomon volt.
"Nagy valószínűséggel azért, mert a /boot külön partíción van, ami kicsi"
Szerintem 20GB elég a /boot-nak.
Ez véletlen sikerült ennyire, ne is kérdezd -
Clemi
veterán
válasz
rokefeller #14775 üzenetére
Konkrét adatvesztésem nem volt, de néha nagyon lassú tud lenni, és Pendrive-ról bootolva és betöltve a rendszert, majd az asztalról indítva a telepítőt, többször megállt, hogy tisztítsam meg a CD/DVD meghajtót, mert nem tud adatot olvasni... aztán az egy újabb próbálkozás után lefutott.
-
Ryle
tag
válasz
rokefeller #14767 üzenetére
Hat debian alatt en azt hidd el megtettem.
Logikai kessegem, azt mutatta hogy ha valahol nincs eleg hely...akkor ott fel kell szabaditani.
-
Ryle
tag
válasz
rokefeller #14756 üzenetére
Annyira kiforrott a tesiting hogy a működő rendszeremen futtattam le a frissítést a rendszeren.
Az új kernel telepítésekor hibát ír.
Méghozzá hogy nincs elég hely a lemezen.
df -h parancs kiadása után azt tapasztalom hogy van bőven hely mindenhol.
apt-get -f install -al is próbálkoztam ,de a kernel továbbra is ugyan azt a hdd hiányt nyögi.
Ennyit a testingre való frissítésről.
-
Clemi
veterán
válasz
Köszi neked is.... most az Ubuntu alapú Zorin OS-t feltettem, és korrekten lezajlott a telepítés, majd az első indulás. Fogalmam nincs mi baja volt a Debian-nak, de az nem települt rendesen.
Most ezt nézegetem ismerkedek vele, de máris van hiba üzenetem, mert nem hajlandó a magyar nyelvet letölteni, kapcsolódási hibára hivatkozva, a rendszer frissítés ellenben épp most folyik.
Ami érdekes, itt még smb://ip cím parancs se kellett, és megy a hálózati böngészés.
Holnapig tuti ez marad, aztán ha nagyon elakadok jövök kérdezni. -
Ryle
tag
válasz
A tesitng debian alatt akkor teljesen kiforrot ?
Mert akkor én is felfrissíteném az új verzióra...csak valahogy mindig stable fán voltam.
-
scream
veterán
válasz
rokefeller #14633 üzenetére
Az a baj,hogy hiába töltöm le a modeswitch-t akkor sem hozza létre ezt a /ttyUSB* mappákat ...
USB Drivert hogyan kell updatelni? Vagy van valamerre esetleg egy lista, hogy milyen USB driverek vannak hozzá, amik esetleg modemet is támogatnak?
(#14636) Vladi :
Most pontosan nem tudom bemásolni, mert nincs nálam a gép, de csak annyit ír ki,hogy felismeri magát a stick típusát, majd mountolja, mint egy külső meghajtót.
---
Más :
Hogyan tudok szerkeszteni szöveges fileokat (.sh,etc...) mert terminal-ból a cat >-tal szórakozom, csak ilyenkor mindig végig kell irogatni az egész file-t. Vim meg nincs, filemanagerbe, meg megnyitom, beleírom amit akarom, majd nem engedi elmenteni. (Gondolom azért, mert nem root módban mentem bele a filemanager-be) Hogyan lehet filemanagerben is su jogokat szerezni?
Terminalban bejelentkezem su-ba és onnan indítom el a filemanagert?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
rokefeller #14632 üzenetére
Én is azt gondolom, mert nem találtam benne java utalást. Valami nagyon triviális dolog lesz itt.
Amúgy mindegy, úgy is csinálok most Manjaro meg Chakra leírást, Virtualbox alatt teljesen szűz rendszeren meg tudom nézni őket, hogy mit produkálnak.
-
robagp
tag
válasz
rokefeller #14628 üzenetére
Nem tudom hogy mi kell, csak annyit hogy nem megy.
A concrete5 toolbar -ját nem látom, he belépek admin -ba.
Így nem tudom szerkeszteni a weboldalam.
Ha felmész a concrete5 oldalára ott hamis adatokkal a demo-t meg tudod nézni, és ha belépsz adminnal, fent van egy menü /toolbar/ ami nekem csak egy szürke csík. Ott kellene lenni az edit, stb menünek.
Próbáltam több böngészővel is, de semmi. A mint mellé most feldobtam a chakra -t de ezzel se látom :-(
Most már a windows-al se látom, viszont mac os x -el, és androiddal látom./mind alatt chrome-val nézem/ A windows-on eddig ment.... de nem csodálkozom, hiszen windows, ott nem csoda, ha egyszer gondol egyet és többé nincs valami. Android 4.0.4 -el galaxy s2-n nézem és tökéletes.
Chrome-ot használok, azon megnéztem az elemet, ott java script-et ír, no de nem fut, tehát aminek futnia kellene, azt nem látom, így nem tudom megvizsgálni, mi az.
<a class="ccm-icon-edit ccm-menu-icon" id="ccm-nav-edit" href="/index.php?cID=1&ctask=check-out&ccm_token=1352849062:2354351b82422415c30cf73d5d28d21e">Edit</a>
Mivel class -al kezdődik, így szerintem java kell hozzá.Érdekes, hogy linuxon így kifog a net! :-(
-
scream
veterán
válasz
rokefeller #14624 üzenetére
K3765 elvileg,ez a típusa ...
Network Managernek a Wicd-van, modem managerem meg nincs.
-
scream
veterán
válasz
rokefeller #14621 üzenetére
Igen,megy is
Szerintetek létezik a Vodafone-os mobilnet stickhez linuxos telepítő? Wine-al próbáltam feltenni de .NET telepítésénél elhal.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
rokefeller #14612 üzenetére
Mikor jött a Unity váltás Ubinál, én még akkor néztem meg a Gnome3-at, de hamar elment a kedvem tőle, mert kicsit sem emlékeztetett semmi a Gnome2-re, mintha egy teljesen új valami lenne.
Gnome2 se volt valami hihetetlenül testre szabható (a speckó editoron kívül, ami alapból nincs benne), de aztán hozzá képest a 3 meg semmi.
Amúgy az ellenpélda a darabokra szedhető és legóként felépíthető KDE, de attól hogy ezt meg lehet tenni, senki nincs rászorulva vagy rákényszerülve, teljesen jól működik és jól használható alap beállításokban. Szóval állítgatni nem kell semmit, de ha szeretnél / érdekel, akkor nagyon sok lehetőséged van.
Nem tartom jó ötletnek a lehetőségek elvételét csak azért, mert sokan nem szeretnek állítgatni dolgokat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
rokefeller #14610 üzenetére
Az a Gnome3, amire Torvalds is kiakadt, mert szinte semmit nem lehet beállítani benne? [link]
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #14584 üzenetére
ddr1 és sd ram is csillagászati árú. Én néztem ddr1-et, 400 mhz-es, igaz garanciával bolgóból, de ilyen 5-6 ezer.
Egyébként kérdezőnek: tinycore. Elég fapados, de száguld. Leviszi a fejed, akkora a tempó.
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #14569 üzenetére
Ja, jogos végül is. De én úgy értettem Ő készíti az 5 partíciót, nem a defaultakról beszél.
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #14564 üzenetére
Szerintem is ez a gond. Aeseus partition Master ingyenes, és tud konvertálni logikai és primary között. Érdekes dolog, h mire kell 5 partíció? Sokkal nehezebb vele az élet szvsz...
-
robagp
tag
válasz
rokefeller #14564 üzenetére
Windows alól meg tudom csinálni partition managerrel.
Csak az a kérdés mire formázzam? -
DuplaZso
aktív tag
válasz
rokefeller #14514 üzenetére
"De ha jobb klikkel rámész, ott a tulajdonságokban elvileg tudod állítani, hogy mivel nyissa meg a jar fájlokat, és ott is előbányászhatod a java-t."
Próbáltam már korábban, nem leltem olyasmit. Viccen kívül, még Firefoxszal is tettem egy kísérletet.Sajna nem szerepel a listában jáva.
Terminálba beírva a
java -jar [progfilenév] sort ezt hányja a szememre:
[juzer@localhost.p]$ (p.jar volt a fájlnév)
bash: java: parancs nem találhatóMég otthon belelestem egyébként a programfájlba, tehát láttam, hogy mit ad az orrom elé a zoprencer, nem lepődtem meg rajta nagyon.
Egyébként nem is a parancsikon készítése vagy a terminálba napi egyszeri beírás zuhantat meg, hanem hogy (az én szempontomból legalábbis) ennyire tiltott/butított a masina. Nomeg ha konyítanék annyit x-hez, mint XP-hez, nem is írtam volna be ide a fórumba.Szóval, egyéb ötlet ? Vagy kénytelen leszek terminálos, parancssoros pléjert használni ? Már ha egyáltalán ott van engedélyem bármire is...
-
DuplaZso
aktív tag
válasz
rokefeller #14501 üzenetére
Halihó !
Java környezetben fut ugyan a bányaprogram, és fel is ugrik a 7-es verzió logója az indítása alatt, mégsem tudtam mit kezdeni az egyébként RedHat-en alapuló oprendszeren az Általad javasolt lehetőséggel, jóllehet itthon most is ezen a lejátszón hallgatom a zenét XP-n. Ugyanis a jar-fájl nem futtatódik, hanem zip-ként megnyílik, láthatóvá téve a benne foglalt class-állományokat. Hogyan vehetném rá esetleg mégis a futásra ?
Nem tudom, hogy más Linuxoknál is így van-e, de még a rendszeridőt sem engedi beállítani a CentOS 6.3-nak nevezett alkotmány root-pass nélkül. -
coco2
őstag
válasz
rokefeller #14494 üzenetére
Igazából így össze scriptelve is tudom használni, köszönöm.
Sajnos a biztosan bent lesz a memóriában, és a jó esélyekkel lesz bent a memóriában nem igazán ugyan az.
-
RaZroX
addikt
válasz
rokefeller #14476 üzenetére
Gnome 2 nekem teljesen jó csak most elcsesztem
Szóval mindenképpen maradok az Ubuntu 10.10-nél. Vagyis maximum újabbat rakok fel Gnome Shell-el de olyat még nem csináltam szóval szerintem felejtős. Meg elég sokat bénáztam már és a 10.10-et tudom, hogy biztos jól fog menni.
-
válasz
rokefeller #14439 üzenetére
Tudja a friss Ubi is, csak defaulton nem látható, hacsak egy DE van fent.
-
mzx
senior tag
válasz
rokefeller #14412 üzenetére
Igaz, igaz, marhaságot írtam, hiszen ha csak terminál van, az nem GUI, hiszen nem grafikus.
Ezek szerint jól sejtettem, hogy a failsafe Gnome kb csökkentett mód, gond esetén; köszi a választ. -
chubii
senior tag
válasz
rokefeller #14400 üzenetére
Igen, azt próbáltam. Ezt adja ki rá : Installation finished. No error reported.
Most nézem a Boot Repairt.CPT.Pirk: Nem tudom még mindig,hogy mi az oka. Azt hittem,ti tudjátok
A GPartedről raktam már be képernyőmentést. Nem sok mindent enged mondjuk a program. A szerkesztés és a partició menüpont alatt például nem enged semmit sem kiválasztani.
df -h :
Fájlrendszer, Méret, Fogl., Szab., Fo.%, Csatol. pont
/dev/sda1, 455G, 4,8G, 427G, 2%, /
udev ,1,9G, 4,0K, 1,9G, 1%, /dev
tmpfs, 768M, 916K, 767M, 1%, /run
none, 5,0M, 0, 5,0M, 0%, /run/lock
none, 1,9G ,316K, 1,9G, 1%, /run/shm
/dev/sdb1, 16G, 696M, 15G, 5%, /media/PENDRIVEletix : Igen, sda-t adtam meg.
df --si :
Fájlrendszer, Méret, Fogl., Szab., Fo.% ,Csatol. pont
/dev/sda1, 489G, 5,2G, 459G, 2%, /
udev, 2,1G, 4,1k, 2,1G, 1%, /dev
tmpfs, 805M, 938k, 804M, 1%, /run
none, 5,3M, 0, 5,3M, 0%, /run/lock
none, 2,1G, 324k, 2,1G, 1%, /run/shm
/dev/sdb1, 17G ,730M, 16G, 5%, /media/PENDRIVEEgyébként köszönöm,hogy még van türelmetek foglalkozni velem
szerk : Valamiért összezsúfolja az infókat a fórum a szerkesztés ellenére. Remélem azért átlátható
-
milestone
tag
válasz
rokefeller #14395 üzenetére
Végül a GParted Live USB-vel (mely tartalmazza a Testdisk-et) sikerült helyreállítani a törölt partíciókat.
rokefeller, mzx: köszönöm a segítségeteket. -
milestone
tag
válasz
rokefeller #14389 üzenetére
Köszönöm a választ.
Hogyan tudom elindítani a pendrivról futó próbaüzemben levő Lubunturól? Semmilyen oprendszer nincs a gépen.
Próbáltam az "apt-get install testdisk" parancsot, de nem sikerült, valami könyvtár zárolva van.
Bocs, de nem véletlenül írtam ebbe a topicba... kezdő vagyok a Linuxok terén. -
válasz
rokefeller #14371 üzenetére
Nem is indulhatna, hiszen nincs kiadás frissítés parancs a beírtak között.
Arra kettő van:
grafikus telepítéshez (pl ALT+F2 -be írva): update-manager -c (vagy -d)
terminál: do-release-upgrade@ryle:
http://www.vipvpn.hu/vipvpn-basic-be%C3%A1ll%C3%ADt%C3%A1sa-ubuntu-1110-alatt/
Ez alapján androidon gyerekjáték, szerintem. -
chubii
senior tag
válasz
rokefeller #14365 üzenetére
Megfogadtam a tanácsod, de még így is semmi
Mindig ezt írja ki : 0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Melyik parancsra gondolsz,hogy lehagytam a sudo-t ? Én úgy láttam mindegyik elé odaírtam, kivétel az utolsó. -
Gebriel
veterán
válasz
rokefeller #14350 üzenetére
Nem nyert.
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #14347 üzenetére
Ott is van cache, de van Bleachbit is
A Bleachbit a fölös nyelvi fájlok törlésével rengeteg hely felszabadul - viszont utána pl. észak-szamojéd nyelv nem lesz a programoknak... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
rokefeller #14342 üzenetére
Debian alatt semmit nem kellett kézzel, mindent megcsinált a driver. Gondolom Mint-en sem kell.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
rokefeller #14290 üzenetére
Tanárom suliban is azzal kezdte, hogy tegyük át testingre, majd frissítsük le és használjuk. Jó ideig ment is, csak aztán egy frissítés után általam megoldhatatlan problémák keletkeztek.
Szóval ha nincs extra igény, akkor inkább a stabil ág és azon a backportsos tárolóból a friss progik, mint a testing ág.
zodo: testingen alapul mint rolling release, mate/cinamon, xfce felületekkel.
-
válasz
rokefeller #14281 üzenetére
Annyi igazság van benne, hogy egy nagy +1 érte.
win 7 sebesség érzete még akkor sincs a nyomában sem egy normális linuxnak, miközben vakítanak a superfetch ígymegúgy-gyal. Először egy rendes diskcache-t írjanak már meg...
Drivervadászat: nemrégiben szükségem volt némi scannellésre, van is egy canon USB-s. Bedugtam, simple scan (Ubuntu alaptelepítés része) indít, és látom, hogy simán felismerte, kattintottam, hogy szöveget akarok scannelni, és máris dolgozhattam. Nagyon örültem neki.
@Ryle:
"Eddig nem sok bajom volt vele, és azért használom a debiant...mert első disztróként nekem az ubuntut ajánlották."
Ezt én nem értem. Bár sokan vannak így vele, és szabad a választás joga. -
Ryle
tag
válasz
rokefeller #14281 üzenetére
A hány ház annyi szokás, meg hát kinek a pap kinek a paplan
Én a debian-ra esküszöm egy lxde-vel, mert régi a gépem.
Eddig nem sok bajom volt vele, és azért használom a debiant...mert első disztróként nekem az ubuntut ajánlották. Nem vagyok még egy profi az tény, de igyekszem tökéletesíteni a tudásomat.
Radiotrayről annyit hogy én is már nagyon régóta használom, és winfos alatt én is sokáig kerestem hogy hátha esetleg, de hát ebből is látszik hogy rugalmasság terén a pingvin a nyerő.Egyébként igen csak siker történet, és be bizonyítja a bejegyzésed / hozzászólásod azt hogy ahhoz hogy rendesen tudjon valaki linux-ot használni ahhoz rögös út vezet...de viszont megéri a fáradozást.
-
Ryle
tag
válasz
rokefeller #14274 üzenetére
Ha nem lenne, fel se tettem volna a kérdést
Csak nem szeretném feleslegesen kidobni azt az 5e Ft-ot ha nem használható rendesen / illetve nem sok különbség van a sima DC-HSPA+ és LTE között.
-
Ryle
tag
válasz
rokefeller #14273 üzenetére
Hát szerintem aki ebbe a topikba téved, annak már alapvetően valamiért tetszik a pingvinek serege
Kezdőket, szerintem ( mint ahogy engem ) első kőrben az asztali környezet fog meg némelyik disztróban.
A használhatóság az ember számára, kicsit később a terminál használatánál dől el, hogy mennyire képes használni / megjegyezni a parancsokat, és mennyire tetszik neki a disztrók által nyújtotta rugalmasság, formálhatóság. -
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #14198 üzenetére
nem tudom.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #14196 üzenetére
initre ubuntun 2-es az 5-ös. A többi elvben szabad.
-
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #14194 üzenetére
Kivéve... ubuntu.
-
mzx
senior tag
válasz
rokefeller #14192 üzenetére
Én is vicceltem, nyugi. ;-) De jó poént írtál amúgy.
Nah, azért írok csak most, mert skubiztam a neten erről (tudom, előbb kellett volna, és csak utána kérdeznem itt.
) .
Szóval GRUB a telepített linuxon (vagy SHIFT hosszan nyomva, ha nincs alapból grub), aztán recovery mode, majd root shell prompt, aztán a passwd parancs, majd exit. Ezt találtam leírásban, plusz annyit, hogy egyeseknek így se jött össze, ami mount-olási hibából ered, erre a prompt után:
mount -o rw,remount /
a megoldás, és ezután a passwd parancs....csak ha valaki más is olvassa a párbeszédünket és hasonló problémával küzd.
Bár én csak win alatt küzdöttem (volna, ha végül nem jutott volna eszembe a ps.
Isten bizony be voltam csinálva, h win alatt mit adtam meg magamnak... ott húzósabb...)
Apropó, mi az az init1 ??
Nekem sincs különösebb féltenivalóm a rendszeremen, csak ne piszkálják a jó kis beállításaimat
. Azért jó tudni a módszert, amennyiben elfelejti az ember a passwd-t.
-
mzx
senior tag
válasz
rokefeller #14190 üzenetére
Rosszmájú
;-) Amúgy köszi az infót.
Tényleg nekem kellett egyszer, most meg windows alatt volt ilyen problémám, ezért akarom feleleveníteni, linux alatt hogyan is...
Bár nem emlékszem már, a live cd-n volt ilyen, hogy single mód? Más menüpontok rémlenek... nem valami más néven látható? Gondolom, kitotózom majd. ;-)Ha akarnám se érné meg másét.
"A linuxos haver" úgy is rájönne, ha ilyet tennének vele, mivel nem tudna a jelszavával belépni. ;-) És mivel nem tudom másét, visszaállítani se tudnám.
Egyébként abból is látszik, hogy ritkán windows-ozok -a linux javára-, hogy a napokban kiment a fejemből a saját win admin pswd-m
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
rokefeller #14175 üzenetére
Hmm, hát azzal próbálkozott, amivel a neten is bemegy. Nekem nincs FB-m, így halvány lila gőzöm sincs ezekről, majd legközelebb megpróbáljuk.
Viszont mert kellett az OpenID-m, így lett egy google+ -om, nagyon hiányzott, majd kezdek vele valamit.*
Am. én tavasszal végeztem mint villmérnök, de a beadandók többségét papíron kellett beadni. Egyéb esetben meg valami célprogram saját állománya volt, mint pl. a maple ősrégi, 12-es verziója, mert a tanár még ott tartott...
Ettől független a fontos dolgokat, mint diplomamunkát, az ilyeneket csak PDF-ben lehetett csinálni, ez ki is volt kötve szerencsére, sőt mivel Linuxot szerető oktató volt a felelős ezekért a dolgokért, még külön használati útmutatót is csinált az openoffice-hez, hogy a spec. formázásokat hogyan kell megcsinálni.Amúgy igen, mindent open/libreofficeben csináltam az egyetemen ami szöveges v. táblázatos volt, semmi okot nem tudok mondani rá, miért kellene fizetős MS terméket használni.
-
Lacces
őstag
válasz
rokefeller #14157 üzenetére
Skype, azért jobb nekem, mert az telón is van, így úgymond több hardveren megtalálható és jobban tudom használni
.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
rokefeller #14157 üzenetére
Egy lány vitte el a laptopomat, neki próbáltuk az FB-t belőni pidginen, de nem jött össze. A jelszava meg a felh. neve megvolt, mert böngészőből be tudott lépni. A pidgin viszont se a sima, se az XMPP-n keresztül nem tudott belépni.
Nekem nincs fb-m, így nem próbálkoztam vele tovább.szerk:
viszont megmutattam a gépen a Manjaro-t, meg a 4 asztalos elrendezést, ezt-azt, aztán megmutattam a még gépen lévő XP-t (szűk vinyós régebbi gép, így nem erőltettem újabb wint) is, és azonnal azt mondta, hogy ezt hagyjuk, menjünk vissza az előzőre, az tetszik, az XP nem. Mindezt úgy, hogy Linuxot még nem látott. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
rokefeller #14138 üzenetére
A legjobb játék Linuxon az a Tron motorversenyét mintázó, rózsaszín szívecskéket szóró pónis játék a Pinp Pony.
[link] -
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #14138 üzenetére
nah ha ssd-t veszel, kösd fel a gatyát.... nem, nem a fedora miatt.
Egyébként meg: ikszboooksz????
ps3
-
wmati
addikt
válasz
rokefeller #14125 üzenetére
Mit is ?
-
wmati
addikt
válasz
rokefeller #14114 üzenetére
Köszi mindenkinek " apt-get install libspring-orm-java " ez volt a nyerő
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #14091 üzenetére
Igazad van, pl. Fedorát Gnome Shellel, openSUSE-t KDE-vel érdemes, de _DE_ Ubuntunál az Unity óta a Xfce vagy LXDE sokkal-sokkal kényelmesebb windóz után, mint az Ubuntu.
Fedorát, openSUSE-t és Debiant sem ajánlanám kezdésre, egyszerűen több az Ubuntu user, könnyebben talál magyarul segítséget, ha elakad. Angol helpel sokan nem tudnak mit kezdeni, ill. keresni sem tudnak rá. Amúgy majdnem mindegy, hogy mit, mert aki kitartó, az találhat megoldásokat mindenre. Mondjuk openSUSE nekem is csalódás volt (gnome változatot próbáltam, ez is lehetett a baj), Fedorával minden "smooth" működött, kevesebb gondom volt, mint Ubuntuval - a gondok nagy része a 11.04-el indult, 11.10-nél feladtam, pedig ~8.04-óta aktívan használtam. Fél év párhuzamos linuxozás, meg windózozás után végre újra rátaláltam Fedorára, ami anno asszony gépén símán ment, amíg a HW ki nem döglött alóla -
Vladi
nagyúr
válasz
rokefeller #14102 üzenetére
"akkor az új rendszerben ha valami megoldandó probléma lesz, akkor a megoldás a lustaság miatt a reboot-to-windows lesz."
Na abból lesz linuxos, akinál a több hónap win nem indítás után, a probléma megoldás: reboot-to-linux lesz.
A másként gondolkodás nagyon így van. Kezdőknek nem is azt ajánlom, hogy kde-t tegyen fel, hanem kezdjen el gondolkodni.
Az arch wikire meg +1, az új gentoo wiki, a fél foss abból él.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
rokefeller #14096 üzenetére
Többnyire egyetértek veled.
Chakrán mondjuk nem is fogsz más felületet kipróbálni, ott csak KDE van, az egész disztró a KDE köré épült, így gyakorlatilag az egyetlen olyan disztró, ahol a "teljes KDE élményt" megkapod. Amennyire tudom nincs még egy ilyen disztró. (hogy mennyire számít kicsi disztrónak, azt nem tudom megítélni, tavaly karácsonykor elértek 44 ezres letöltést az akkor kiadással)
Továbbá ami nekem nagyon bejött, az az Arch alapokon lévő disztróknál mint a Chakra az Arch-os wiki. Ubuntun a fórum, meg a hup.hu-s fórumok jönnek be találatnak a googleben ha valamit meg kell oldani, Arch wiki meg ott van nagyon jól összeszedett leírásokkal, amit bárki meg tud csinálni, nem kell hozzá a fórumot bogarásznia.
Egyébként hogy kis disztrót említsek, ott van a Manjaro. Volt vele problémám, egy hibás update kicsit hazavágta a grafikus felületet rögtön a telepítés után. Írtam a fórumba, írták h. ezt ők rontották el, hamar kaptam megoldást és azóta is hasít a laptopomon.
A kudarc kérdésre meg remek példa az Ubuntu. Ajánlgatják mindenkinek pedig...
Amúgy én is Ubival kezdtem (8.04), de mindig volt valami baj, mindegyik kiadásnál. Első tapasztalatom az volt, hogy kernel paramétereket kellett módosítani, hogy más ACPI mód legyen beállítva, mert ez nélkül a hálókari mindig bontotta a kapcsolatot...
Én kitartó vagyok, de sokan nem azok, és a kevés Ubuntus ismerkedés után jön a szokásos reakció: "a Linux egy kalap... ". -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
rokefeller #14091 üzenetére
Hmm, miután kipróbáltam az aktuális OpenSuse-t, egyáltalán nem ajánlanám kezdőknek, szerintem csak bonyolítottak rajta a korábbi állapotokhoz képest.
Ubutuval és leszármazottaival kapcsolatban meg kifejtettem már mi a bajom.Debiant merem ajánlani, főleg mióta kitalálták, hogy Gnome után Xfce felületet fognak használni, nem Unityt...
Én a magam részéről továbbra is a Chakrát javaslom kezdőnek. Egy kezdő valószínűleg Windows után áll neki, oda pedig a KDE a tökéletes kezdet, nem lesz teljesen idegen tőle. Valamint szerintem a legjobb DE.
-
selenge
tag
válasz
rokefeller #14050 üzenetére
Intel gma 4500mhd...
-
sekli
addikt
válasz
rokefeller #13983 üzenetére
Összesen ennyi releváns információt találtam a kilométer hosszú kimenetben:
Linux Tulip driver version 1.1.15 (Feb 27, 2007)
-
wmati
addikt
válasz
rokefeller #13996 üzenetére
Posta galambal a legjobb álítólag
szal saját levelező szervere gondoltam ki hogy oldaná meg
-
MasterMark
titán
válasz
rokefeller #13947 üzenetére
Nem igazán értem ezt az egészet. A home is root bigyós. Akkor azt miért tudom megosztani, a másikat meg nem? (A webmin-be is root-ként vagyok bejelentkezve és onnan megy a samba.)
-
MasterMark
titán
válasz
rokefeller #13945 üzenetére
Annyira abszolút kezdő vagyok, hogy nagyon.
Szóval konkréttan milyen parancsot írjak be, hogy olyan jogai legyenek a /mnt-nek is mint a /home-nak.
És hogy nyitom meg nano-val?szerk.: Az esetleg megoldás, hogy újraindítom a gépet, és akkor a /home-ban egy könyvtárba csatolom?
-
MasterMark
titán
válasz
rokefeller #13943 üzenetére
De hogy írjak a végére?
Hogy adjak jogot?
-
MasterMark
titán
válasz
rokefeller #13941 üzenetére
Na a csatolás megvan. Erre az mnt-re más mint a /home? Mert Webmin-en keresztül Sambán nem bírom rendesen megosztani. Ugyanúgy állítottam be a megosztást mint a home-nál, meg is jelenik, de nem lehet belépni mert nincs engedély azt írja. Erre ötlet?
/dev/sdb1 /mnt/data ntfs rw 0 0
Ez jön ki az utolsó parancsra. Ezt akkor hova írjam és hogy?
-
ViZion
félisten
válasz
rokefeller #13933 üzenetére
gondolom arra gondolok
netbúkón nyomkodtam és tetszett, de nem néztem a "lelkébe"
.
-
Иван
őstag
válasz
rokefeller #13896 üzenetére
Radeon HD6490, nem oszt nem szoroz. a HD 3000 is kiszolgál az esetek 90%-ban, meg van benne film dekóder vagy mi, és az a lényeg. Képe meg elmegy. Linuxra is elég lenne, ha besegít a filmezéshez.
Jó lenne nekem a lightweight disztró is, mondom, csak ez a 10-15 dolog kéne és kész.
A felület meg nem tudom, egyikhez se vagyok szokva. Úgyhogy mindegyik új lesz. Nem kell csillivili, az is elég, ha csak ki van rakva az a 10 ikon, ami nekem kell: fájlkezelő, böngésző, VLC, skype, levelező, openoffice esetleg, meg egy torrent még talán. Ennyi.
-
nolika
senior tag
válasz
rokefeller #13858 üzenetére
Probook 4330s-em van, azt kaptam hozzá full konfigolva stb...
Szóval gondolkodom hogy felteszem így win7 mellé, ugyanis leendő mérnökként szükségem lesz a linuxra ha kell ha nem
SUSE-hez vannak megírva a driverek, amit a HP örömmel biztosít nekem.Ubuntuval az a baj hogy pl bluetooth egér megy rendesen, mindig újra kell párosítanom ahhoz hogy menjen, nem tud újra csatlakozni. Akkor nem tudom hogy történik a grafikus processzorok közti váltás (ugye ha hordozom a francnak se kell a HD 6490 ) szóval ilyen apróságok. Gondolom a HP ezt szépen megoldotta a SUSE-ra.
-
MasterMark
titán
válasz
rokefeller #13688 üzenetére
Igen, ez egy jó hasonlat, de igaz.
-
mzx
senior tag
válasz
rokefeller #13651 üzenetére
Hm.... sejtem mire gondolsz, tehát hogy először elvégzem az install-t csupán swap, "/" és "/home" partíciókkal, majd partícionálatlanul, formázatlanul hagyok annyi helyet, amennyit médiafile-oknak szánok, és az installálás UTÁN egy partícionálóval, pl. gparted-del létrehozom a kívánt adat partíciót a médiafile-oknak?
-
mzx
senior tag
válasz
rokefeller #13649 üzenetére
Látom nem érted, amit elsőként írtam.
A linux install live cd nem enged a telepítés során akként létrehozni partíciót, hogy nem adunk meg csatolási pontot.
Nem engedi folytatni az installálást, ha nem adok meg...
-
mzx
senior tag
válasz
rokefeller #13647 üzenetére
Köszi, értem, egyet kivéve: a linux telepítő mivel feltétlen elvárja, hogy válasszak csatolási pontot bármelyik partíció képzéséhez, nem tudom, mihez csatoljam azt a (leendő) partíciót, amit kizárólag adatoknak (pl. média file-ok) szánok. Tehát mihez? (Mint írtam, jobb ötlet híján a "/tmp"-t választottam, de ezek szerint hiba volt.) Lehet h nem jól értelek, de a válaszod az, hogy a "/data", avagy a "/mnt" -t válasszam a linux installálása során?
-
mzx
senior tag
válasz
rokefeller #13644 üzenetére
Jut eszembe, recovery disc alatt mit értesz? Megfelel e célra a Linux Mint live cd-je is, azaz ott is kiadhatom az általad említett parancsot a grub létrehozásához?
SZERK.:
/dev/sdX
-hez melyik partíciót adjam meg? -
mzx
senior tag
válasz
rokefeller #13644 üzenetére
Értem, köszi.
A 3)-as kérdésemre is érdekel válasz, please valaki.
SZERK., további kérdéseim:
I)
Apropó , hibás működést fog eredményezni linux-ban, hogy a merevlemezen először linux-ot installálva létrehoztam egy partíciót "/tmp" csatolással, majd ezután win xp-t intalláltam ERRE (persze leformázva és ntfs filersz-t képezve)? Tehát ledaráltam win xp installal a linux "/tmp"-jét.II)
Hogyan lehetett volna (hogyan lehet) adat-partíciót képezni linux install során? Semmi más ötletem nem volt, mint "/tmp"-kéntcsatolni... Ha nem adtam meg csatolási pontot, a linux install nem engedett továbblépni, tehát kötelez csatolási pontot megadni... -
syC
addikt
válasz
rokefeller #13637 üzenetére
Köszönöm az infót! Akkor megpróbálok bootolni egy linuxot.
-
syC
addikt
válasz
rokefeller #13628 üzenetére
Akkor átfogalmazom: meg tudom oldani valahogy azt, hogy lássa a wifi adaptert a kicsi gnome?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Tőzsde és gazdaság
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- iPhone topik
- Autós topik
- Formula-1
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock FORMULA OC RX 6900XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest