- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
panpeter92 #21495 üzenetére
55"-os verziója pedig 123KWh-t fogyaszt.
Ótvar beállításokkal lehetséges, maximum háttérfénynél stb. 55LM765 kalibrált 2D-ben alig 60 wattot, 3D-ben emelt háttérfénnyel 90-et fogyaszt.
-
BloodRay
veterán
válasz
panpeter92 #21511 üzenetére
10x akkora fogyasztás egyértelmű, hogy vicc.
De azonos méretben, azonos beállításokkal(és ugyanúgy friss készülékek esetén) nyugodtan lehet 2x-es átlagfogyasztással számolni. Persze mindent ki lehet csavarni, mert van aki éjszakai alagútvelvételeket néz plazmán, van aki meg éjjel nappal síversenyt led-en ugye... -
törölt tag
válasz
panpeter92 #21507 üzenetére
Akkor összefoglalva:
Nem fogyaszt kevesebbet mint egy plazma,2D ben szar,3D ben ,ha nem lekötözve és begipszelt nyakkal ( nyakmerevítővel) nézzük szétesik a kép.Van még valami elfogulatlan és objektív hozzáfűzni valód a témához? -
BloodRay
veterán
válasz
panpeter92 #21507 üzenetére
Hjajj...
Gondolom minden nap megvolt legalább az 5 óra igaz(ami még mindig nem 8)? És persze kalibráltan 100% fényerőn ment ugye? Magyarázd már meg, hogy a két érték összehasonlítható...
Te próbálhatod csűrni csavarni, de itt nem hiszem, hogy találsz kellően hülye egyént aki elhiszi neked amit ki szeretnél hozni a dologból. -
BloodRay
veterán
válasz
A kalibrálás függ a felhasználás körülményeitől. Az átlagfogyasztás pedig a felhasználási szokásoktól is nagyban.
Amit írtál LM620 fogyasztási értékek(gondolom LG weboldalról), meg ott buknak, hogy maximális értékek(hibás a magyar oldalon az átlagos megfolgalmazás, mert ők ezt arra értik, hogy max beállításokon napi 8 órával(!) számolva fogyaszt ennyik körülbellül). Míg ugye amit írtál 50ST50-et, az kalibrálva(szóval erősen visszafogva) és nagyon nem napi 8 óra mellett fogyaszthatott annyit."nekem az is hozzájárul a 3D-s élményhez, ha nem hullik darabjaira a kép, ha megmozdítom a fejem" -> LOL!
Használtál te már polarizált 3D-s LG tv-t?? hol hullik ott szét a kép fejmozgásnál?? Vagy az számít fejmozgásnak ha felállsz és fél méterrel a tv fölött 1 méterről akarod nézni?
Mert egyébként ha normál helyen ülsz forgathatod te nyugodtan a fejed... Ellenben pl a Samsung aktív 3D-s modelljeivel ahol ha 90 fokban elforgatod a fejed(pl oldaladra fekszel) megszűnik a 3D, besötétedik a szemüveg...
"42"-on nemhogy a 3D-nek, de még a Full-HD-nak is csak tessék-lássék módon van létjogosultsága" -> Atya úr isten... Persze ha 5-6 méterről nézed akkor nincs létjogosultsága. De ha pl 2D-nél mondjuk ~2m-ről nézed, vagy épp monitornak használod...
-
törölt tag
válasz
És 42"-on nemhogy a 3D-nek, de még a Full-HD-nak is csak tessék-lássék módon van létjogosultsága.
Ez a megállapításod egy technikailag értelmezhetetlen katyvasz.Peace.
-
torma1981
veterán
válasz
Milyen széthullik a 3d-ha elfordítod a fejed? Te mit néztél? Én már néztem jó pár filmet az Lg 47lm669-el de ilyen sosem történt. Pedig felálltam,leültem. Te nem tudom hol élsz.
Az aktívnak a 3d jobb mint a passzív 3d azzal is tudnék vitatkozni. Az Avatar szabályosan kijön a tv-ből. Mi kell ennél több? Mint leírtuk párszor az számít milyen a film nem a tv. Az átkonvertált szarokkal nem lesz olyan 3d hatás mint a rendes 3d-s filmeknél.
-
törölt tag
válasz
>Aktív vs passzívhoz annyit, hogy nekem az is hozzájárul a 3D-s élményhez, ha nem hullik darabjaira a kép, ha megmozdítom a fejem.
Kétségem nem maradt afelől, hogy az egész témakörröl hozzávetőleges fogalmaid sincsenek.
-
BloodRay
veterán
válasz
panpeter92 #21453 üzenetére
"nemrég mérte valaki az 50"-os plazmáját egy hónapig, és kiderült, hogy 137 wattot fogyaszt, ami még a gyári értéknél is sokkal kevesebb" -> Aha... és milyen beállítások mellett is? Full HD a plazmája vagy HD ready? Mert nagyon nem mindegy. Hiába fogyasztanak kevesebbet a mai plazmák mint a régiek, az tény, hogy azonos méretben az átlagfogyasztásuk minimum 2x akkora mint egy azonos méretű LED-é max beállításokon. És ezt nem egy modell mérései alapján írom. Ahogy persze az is tény, hogy forintosítva nem óriási a különbség, de ettől még a tény, az tény.
"ellentétben az jobb LCD-ktől, amik szinte ugyanannyira, ha nem még jobban" -> Azért a még jobban az te is tudod, hogy túlzás.
"Nem véletlenül használja szinte az összes többi gyártó az aktívot." -> He?? Mármint, hogy a Samsung az összes gyártó, meg a Sony aki a Samsung paneleit használja? Merthogy rajtuk kívül LED-nél mindenki vagy passzívot vagy passzívot is használ, főleg idén.
"Egyértelműen jobb térhatást tud produkálni." -> Ez meg egyenesen vicces."Egyedül nagy vásznon van létjogosultsága a passzív technológiának." -> ??? Merthogy? 42"-on mi a baj vele pl?
"És tapasztalatból mondom, hogy sokkal nagyobb térhatás érhető el az aktív technológiával." -> Jó kis tapasztalat lehet az ilyen...
"elnézve a 2013-as palettákat sem váltanak passzívra az esetek nagy többségében" -> Te honnan veszed az ilyen infókat??? Legalább láttál line up-okat?? Még a Sony is hoz ki polarizált 3D-s modelleket...(#21476) Moby -> +1
-
törölt tag
válasz
panpeter92 #21473 üzenetére
Semmi köze a szeparáció metódusának a térérzékeléshez. Semmi. Ugyanaz a •félkép• látható az egyik, és a másik szemem számára mindkét technológiánál.
Pont.
Leszámítva a felbontást, node azért ott sem fenékig tejfel, mert ugye ott volt a samsung kavarása a fhd3d-val, amikor is komplett modellcsaládokat reklámozott evvel, miközben valójában max 960x540-en mentek.
Node eccerű dolog ez, mert shutteres cucc plazmán oké, olcsólcd-n viszont ótvar. Passzívcucc viszont mindenen nagyjából oké. Jó nem lesz egyik sem, soha.>És tapasztalatból mondom, hogy sokkal nagyobb térhatás érhető el az aktív technológiával.
Ezeket hagyjuk. Ezek álmok. Egy vr szemüveggel, ahol a szeparáció tökéletes, sem lesz jobb a térérzékelés, annak mocskosul nincs köze ehhez a kérdéskörhöz. -
huncutka1029
addikt
válasz
panpeter92 #21453 üzenetére
nem haragszom,
Nem kell mindenkinek azonos véleményen lenni.
lehet hogy a fogyasztással kicsit elszámoltam magam, a plazma csak a cinema screen- tévéknél nem tükröz jobban.Kb itt vagyok 3 éve a fórumon, és más fórumokon is, sőt talán már régebben is, egy két témában.
Több ismerősöm is dolgozik értékesítő üzletekben, úgyhogy tudom milyen arányban vesznek az emberek ilyen tévéket.Hogy az aktív jobb térhatást ad? kétlem, ha annyival jobb lenne, akkor a mozikban is ez lenne, és még ki sem tértem a cross talk-ra, a villogásra. arról nem beszélve, hogy mennyivel fényesebb realisztikusabb a passzív, annak ellenére is hogy efffektíve a felbontás kisebb.
Csak nézd meg egymás mellett a két technológiát. Én tényleg hányingert kapok és jojózik a szemem az aktívtól, ezért is választom a passzívot!
Nézd meg tavaly hány új aktív 3D gyártó jött ki passzív technológiás tévékkel.például itt. de segítek: sony, toshiba, panasonic.
Akkor miről beszélünk?Az aktív 3D tagadhatatlan nagy előnye a valódi full hd kép. de idén már ez sem lesz egyértelmű előny, ugyanis véletlenül pont az LG jön az UHD 4K felbontású tévékkel.
Tehát mielőtt sértegetésekbe bonyolódsz, a saját véleményed miatt, olvasd végig az előtörténetet, és a hátteret. -
Indiant
addikt
válasz
panpeter92 #15942 üzenetére
Ha mutogatni akarod, akkor vegyél aranyozottat 30e-ért, ha használni, akkor jó lesz a 700-as is.
-
HIJ
őstag
válasz
panpeter92 #15942 üzenetére
Igazából én még nem találkoztam "rossz" kábellel, de biztos ebből is van nagyon occó/szar. Szerintem az 1,8m -rt az 1000-1200 az reális... Most vettem 3m -es HDMI -t 1800 -ért...
-
HIJ
őstag
válasz
panpeter92 #15939 üzenetére
Ha nincs HDMI -d a PC -n, akkor DVI-HDMI kábelt javaslom. Ígya viszont a hang nem megy még át, azt külön kell megoldanod. Egyébkén a HD5450 -en már van HDMI, ami kiviszi a hangot is és kemény 7-8k.
olahjana: Szerintem meg nagyon kerüld el a 350 megás sorozatokat. Minimum 720p, ami kb 1 giga, de minőségben már sokkal jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3040, 96% Akkumulátor
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E6540! I7 4600U / 8GB DDR3 / 128GB SSD! / HD8790M
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest