Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
panpeter92
tag
válasz
BloodRay #21494 üzenetére
"Hiába fogyasztanak kevesebbet a mai plazmák mint a régiek, az tény, hogy azonos méretben az átlagfogyasztásuk minimum 2x akkora mint egy azonos méretű LED-é max beállításokon."
Amiről én beszéltem, az egy 50ST50-es készülék, ami egy erős középkategóriás plazmának számít. Nem tudom milyen minimum és maximum értékekről beszélsz, de én egy kalibrált készülék beállításaival készült mérésről beszéltem. Természetesen egy hónapig volt a mérve, és ezután lett átlag vonva a számokból. Így 137KWh. Na most egy hasonló árfekvésű(ám összehasonlíthatatlanul szerényebb képminőségű) LG LCD, pl LM620 47"-os verziója 92KWh-t, 55"-os verziója pedig 123KWh-t fogyaszt.
Tehát hol van itt a minimum 2X akkora fogyasztás?
Aktív vs passzívhoz annyit, hogy nekem az is hozzájárul a 3D-s élményhez, ha nem hullik darabjaira a kép, ha megmozdítom a fejem. És 42"-on nemhogy a 3D-nek, de még a Full-HD-nak is csak tessék-lássék módon van létjogosultsága. -
panpeter92
tag
válasz
huncutka1029 #21470 üzenetére
"Több ismerősöm is dolgozik értékesítő üzletekben, úgyhogy tudom milyen arányban vesznek az emberek ilyen tévéket."
Ugye tudod miért az LCD-t veszik? Mert plazmát már nem is kapni az üzletekben. LCD van tonnaszámra, mert a gyártók sokkal nagyobbat kaszálnak ezeken a készülékeken, aminek oka, hogy sokkal kevesebb pénzbe kerül előállítani és az emberek megveszik az irreális árazás ellenére is.
"a plazma csak a cinema screen- tévéknél nem tükröz jobban."
Samsung csúcs LCD-i Ultra Clear panellel rendelkeznek, amik egyértelműen jobban tükröződnek, mint a bevonatos plazmák
"Hogy az aktív jobb térhatást ad? kétlem, ha annyival jobb lenne, akkor a mozikban is ez lenne, és még ki sem tértem a cross talk-ra, a villogásra."
Egyedül nagy vásznon van létjogosultsága a passzív technológiának. A szemüvegek is sokkal olcsóbbak a moziknak, mintha mindenkire 4 ezer forintos szemüveget aggatnának. És a fényes nem egyenlő a realisztikussal. Kalibrált készülékek esetén lehet 3D-s profilt is csináltatni, ahol már nem igazán lesz eltérés a 2D-s és 3D-s anyag fényerőssége és színhűsége között.
"Csak nézd meg egymás mellett a két technológiát. Én tényleg hányingert kapok és jojózik a szemem az aktívtól, ezért is választom a passzívot!"
Természetesen, aki nem bírja ne vegyen aktívot. Szerencsére volt nálam 3db aktív és két passzív készülék is, úgyhogy tudom miről beszélek. Volt alkalmam összehasonlítani a kettőt. És tapasztalatból mondom, hogy sokkal nagyobb térhatás érhető el az aktív technológiával.
"Nézd meg tavaly hány új aktív 3D gyártó jött ki passzív technológiás tévékkel.például itt. de segítek: sony, toshiba, panasonic."
Attól, hogy van ilyen tévéjük még az aktív akkor is sokkal elterjedtebb és elnézve a 2013-as palettákat sem váltanak passzívra az esetek nagy többségében. Ráadásul hol van a Toshiba és a Panasonic LCD eladásban? Sehol.
"Az aktív 3D tagadhatatlan nagy előnye a valódi full hd kép. de idén már ez sem lesz egyértelmű előny, ugyanis véletlenül pont az LG jön az UHD 4K felbontású tévékkel.
Tehát mielőtt sértegetésekbe bonyolódsz, a saját véleményed miatt, olvasd végig az előtörténetet, és a hátteret."Szerinted mennyiért lehet majd 4K-s tévét vásárolni? Tudomásom szerint 7 számjegyű árakról van szó, úgyhogy teljesen felesleges volt ezzel példálóznod.
Hol fedeztél fel sértegetést a soraimban? Te tényként állítottál valótlan dolgokat technológiákról, én ezt megcáfoltam ráadásul ne adj isten még a véleményem sem egyezett a tieddel. -
panpeter92
tag
válasz
huncutka1029 #21429 üzenetére
Ne haragudj de nagyon sok butaságot sikerült összehordanod.
"Az LCD kijelző nem olyan szép mint egy plazma, de 1/10 annyit fogyaszt, nem ég be a kép olyan könnyen, és nem tükröz annyira, ergo nappal is nézheted, nem kell bebetonozni az ablakokat."
A plazma papíron 2X annyit fogyaszt, mint egy LCD, de nemrég mérte valaki az 50"-os plazmáját egy hónapig, és kiderült, hogy 137 wattot fogyaszt, ami még a gyári értéknél is sokkal kevesebb.
A jobb plazmák nem igazán tükröződnek, ellentétben az jobb LCD-ktől, amik szinte ugyanannyira, ha nem még jobban."Az emberek 95%-a szerint a passzív jobb, én konkrétan beokádok 20 perc után az aktívtól"
Ezt felmérést honnan szalajtottad? Nem véletlenül használja szinte az összes többi gyártó az aktívot. Egyértelműen jobb térhatást tud produkálni."Jelenleg a passzív 3D kijelzők 99%-át az lg gyártja, adja a többi gyártónak. (pana pl)"
Még szép, hogy ők gyártják a 99%-át, ha ők használják a 90%-át.Ok, hogy ez az LG LCD topic, de maradjunk már a realitás talaján.
-
panpeter92
tag
Valaki nem tudja megmondani, hogy, hogy lehet megállapítani, hogy hány hz-s a tévé? Valaki írta, hogy aminek az mci értéke 400, az már igazi 100hz-s, de akkor ahol az mci 100hz ott a valódi képfrissítés az 25??? Ennek így nincs értelme. Konkrétan a 42lm3400-as készülék érdekelne.
-
panpeter92
tag
Sziasztok! Tegnap vettem egy LG 42LM3400-ast. Egyelőre pc-ről megy, és érdeklődnék, hogy milyen csatlakozással/kábellel érdemes használni? Melyikkel lehet elérni a lehető legjobb eredményt? Sajnos hdmi kilőve, mert nincs a videókártyán.
-
panpeter92
tag
Sziasztok! Tv vásárlás előtt előtt állok, és az LG 42LM3400-at néztem ki magamnak. Ez tűnt a legjobb ár-érték arányúnak. Tudtok róla véleményt írni? Tudja a 24p-t, mert erről nem találtam pontos infót, mindenhol mást írnak. Ezenkívül milyen tv-t ajánlanátok? Kb 140-ig, 106centi körül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- SkyShowtime
- ZIDOO médialejátszók
- Kerékpársportok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest