- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Magisk
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
garga01
őstag
(rögzített hozzászólás)
Sziasztok!
Megosztom a driver pakk -hoz a linket ismét, nagyon sokszor kapok még mindig mailt, hogy a régi driveos linken hozzáférést kér valaki. Fent van nyilvánosan, de sajnos valamiért a régi hsz-t találják meg sokan (gondolom Google oda visz).
Tehát mindenféle Leadtek Winfast Tv kártya drivere, PVR2 telepítő, stb. letöltése ITT
Van egy BTFLASH.ZIP, azt csak az használja, aki tudja mire való, valamilyen chip ID-t lehet helyreállítani vele, korábban volt szó itt a topikban róla.
Segíteni sem privátban, sem mailben sem tudok a kártyákkal/driverekkel kapcsolatban, már régen eladtam őket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eladohardver
őstag
Szia Zóólee!
Ma váltottam Digi ről T-home Sat TV-re.
Beltéri INTEK S50CX
WinFast PxDVR3200 H tuner el CVBS el van öccekötve és az összes csatornánál bal oldalon van egy fekete sáv...
WinFast TV Pro 1920 esetén hibátlan a kép sehol a csík
Ötlet?
Anno digi-nél csak pár csatornánál jobb oldalt volt az említett csík
Így eléggé furcsa felvételt tudok csak készíteni hüp-hüp
-
milszab
senior tag
-
PNP
őstag
Az nekem nem jó, két monitort használok, egyiken TV megy, ha belenagyítok, akkor átmászik a kép a másikra is.
1. Azt nem lehet megoldani, hogy a képarányt és méretet (4:3, 16:9, Pan&Scan, stb) csatornánként elmentsem?
2. Hol tudom a csatornákat hozzárendelni a távirányító 1, 2, 3 stb. gombjaihoz?
-
katt777
félisten
Teljes képernyőn csak nagyítóm van, de nem nagyít, kis képen kell alkalmaznom a nagyítást, és úgy fullba váltani. Ez nálad hogy megy? Egyébként 125%-ra nem csinál semmit, 150%-ra kell váltanom. Nem tudom, miért csak ilyen elnagyoltan működik.
Milyen távirányítóhoz és hogyan adtad hozzá a nagyítógombokat? -
katt777
félisten
Hát igen, ez tény. Viszont nem nekem fizetnek, ergo nem én alkalmazkodom. Alkalmazkodjanak a rabszolgák a saját verítékükért, az az ő dolguk.
Nem ellenem találták ki, hanem kvázi a felhasználók ellen. Azt persze minden cég szereti megmagyarázni, hogy a saját dolgai a felhasználókért vannak, de ezt kis koromban sem vettem be, amikor a saját bőrömön mást tapasztaltam.Ha a .ts formátum szabadon kezelhető lenne, nekem semmi bajom nem lenne vele. A legszebb, hogy a tunerhez mellékelt UV Studio is magasról szarik a .ts formátumra.
DVB-X topicban nem kaptam segítséget szerkesztés témában, és ott sem hozott a kereső semmi használhatót.
Azt sehol nem írtam, hogy a Leadtek file formátuma lenne a .ts, nem vagyok hülye. Az a bajom, hogy egy ilyen "szabvány" a legtöbb szerkesztő program számára nem is létezik.
A gyártót pont kellene, hogy érdekelje, miért okoz gondot nálam a szoftvere (akadás), mert mint írtam már, még mindig én fizetek a termékükért, és nem ők nekem, hogy használjam, amit gyártottak.
Ezt a Super(R)-t honnan lehet letölteni? 3 féle keresővel próbálkoztam, és mindenféle szarságot behoztak, csak ilyen progit nem.Az alábbiak fényében tartok tőle, hogy TV2/RTL Klub esetében ez is bajos volna, ha csak nincs közvetlen tapasztalatod ezekkel.
Az én további tapasztalataim:1. ORF-ről szépen lehet felvenni MPG-ben, de hiába HD, csak 720x576 lesz, gondolom MPG miatt.
Eszerint célszerű lenne ott is .ts-t használni? Viszont ott legalább reklám nélkül adják a filmeket. (ATV-n sajna nem.)
2. M1HD-ről .ts-ben vesz fel, teljesen rendben. Ezt már tudom konvertálni, Media Player lejátssza.
3. RTL Klubról/TV2-ről megint csak "hang nélkül" vesz fel, és a videókonverter (Xilisoft) programban is hibásan jelenik meg (innen gondolom, hogy akkor másban is), Media Playerben nincs hang, VLCPlayerben van. .ts (Matroska) codecet telepítve sincs hang, nem csak a w7 codecs nem volt jó.
4. Media Center felvétel (WTV) lejátszható sima Media Playerrel, TV2-ről és RTL klubról is, viszont ezt megint nem kezeli a video konverter.Viszont elismerésen a MS-nak, hogy a MediaCenterük ennyire mindenes, sokkal kezelhetőbb benne a műsorújság is, mint PVR-ben, ahol nem lehet jobbra görgetni.
Eddig úgy fest, hogy valamiért a TV2/RTL Klub szar, ill. az ezekről készült felvétel, "királyi" tévék jók. Ez is szép a kereskedelmi adóktól, ha az ő saruk.
Mivel a .ts-nek nincs felbontása, HD műsorokat 1920x1080-ba érdemes konvertálni?
Tényleg, PVR2-ben mi az EPG billentyűparancsa? Hogy ne csak távirányítóval jöjjön be.Elnézést, ha nehéz a fejem, de szeretem, ha a dolgok úgy működnek, ahogy kellene (rendben), és nem úgy, ahogy mások akarják (mindenféle hibával).
Továbbra sem vélem úgy, hogy el kellene fogadnom bárki kifogását, aki elfogadta a pénzemet a munkájáért.
Egyelőre tehát úgy fest, hogy a felvétel használhatatlanságát a keresk. adók okozzák, viszont a hardverelőnézetes probléma a PVR2-ben van. Azt egyébként az újabb outrideres meghajtóval frissítettem (a drive ua.). Lehet, ez a hiba, és a régi driver kéne az új PVR2-vel? Neked mindenesetre nem olyan tunered van, mint nekem, az adatlap szerint.daa-raa: Köszönöm az okítást.
Hiába 10 éves, nem foglalkoztam eddig vele, mert nem volt miért. De az még szebb, hogy ennyi idő alatt még nem tudja bármely program rendben kezelni.
Live Movie Maker tényleg?Gondolom a Windows Live csomagra gondolsz. Az megvan, akkor feltelepítem, és megnézem. Majd holnapra jelzek, sikerrel jártam-e TV2 és RTL Klub ügyében. WTV-t is?
Neked is köszönöm a türelmedet.
-
katt777
félisten
Most az szerinted érdekel, hogy más még rosszabb?
Az OS-eimmel semmi gond, ráadásul ha új progit/hardvert tesztelek, mindig visszateszem a fullos partíció-mentésemet, hogy semmi ne okozhasson gebaszt.
Mint írtam, a sok nyűglődéssel, és az itt, vmint DVB-T topicban kapott sok segítséggel a hibák többségét már megoldottam, de még mindig nem tudok videót szerkeszteni.Valaki most ajánlotta a ProgDVB programot, megnézem, az hogyan vesz föl, vesz-e egyáltalán, illetve most, hogy belőttem 1 csatornára a felvételt, megnézem holnapra azt az 1 szerkesztőmet is, amely képes kezelni (csak multicsatornával rossz volt), hogy így működik-e, mert akkor max. MPEG konvertálás, szerkesztés, és DivX konvertálás macera lesz. Holnap visszajelzek. Ha addig küldenél vmi alapból .ts-képes szerkesztőprogit (linket), megköszönném.
-
katt777
félisten
Nem hiszem, hogy érdekelnie kellene engem, mint felhasználót annak, hogy MIÉRT NEM MŰKÖDIK vmi a hardveren, amiért fizettem, ergo feltelepítem, és mennie kéne gond nélkül, nem ennyit szarakodni vele. Megnéztem, mi a .ts, de ettől még nem tudok videót szerkeszteni.
Tehát nem is lenne szabad használni a Program Stream-et?Az még szebb, ha megveszek valamit, aztán letiltanak benne funkciókat, nehogy már használjam.
Egyébként ts-ben beállítva az 1 csatornát ps-re, már tudtam felvenni vele.
Ha egyszer vmit halkabban vesz fel, azt lejátszás közben sem tudom annál erősebbre állítani, ez triviális.
Külön köszönöm a szerkesztőprogramok linkjeit.(Kereső sem talált semmit sem itt, sem DVB-T topicban.) Tényleg nem tudsz egyet sem?
-
katt777
félisten
Nem hiszem, hogy a hardver-előnézetes akadás ne PVR-hiba lenne. XP-n és W7-en is ugyanúgy csinálja: 3-4mp késleltetéssel indul a kép, aztán pedig akad, mint Zállat. Az meg Leadtek-sár, hogy csak .ts-ben képes felvenni. Feltétlenül olyan formátum kell ugye nekik, amely a lejátszók többségével lejátszhatatlan.
Nem, nem lehet egy csatornát választani, csak ha előbb transport stream-re kapcsolom, és akkor marad úgy. Nem véletlenül írtam, ez is dettó mind2 rendszeren.
VLC-t letöltöttem, de MediaCenter is lejátssza hanggal, csak az az érdekes, hogy akkor WMP miért nem.
Mik is azok a felsoroltak szerkesztésre?Ha láttam volna ilyet, nem keresném.
A felvétel hangerejének állításával nem volt problémám, csak a végeredménnyel. -
katt777
félisten
Már bocs, de nekem a mentés nem elég, szerkesztenem is kellene a felvett anyagot, szóval legalább MPG2 konverter kellene, de méginkább egy .ts-t hasznáni képes szerkesztő. Sorolom a hibákat:
1. MPG stream-nél azért volt kavarodás, mert csak a "minden jel rögzítését" lehetett "kiválasztani". Kínomban (mást nem tudtam tenni) átállítottam transport stream-re, ott már meg lehetett adni a "csak adott csatornát", majd visszaállítottam MPG stream-re, és láss csodát, ott maradt a "csak adott csatorna", és tényleg azt veszi fel! Bravo, Leadtek!!!
2. Le csak a PVR2 játssza hanggal a felvett műsort, de nem lehet közben kikapcsolni a TV-t, külön ablakban megy a videó, ráadásul sokkal halkabb, ergo az élvezeti értéke ZERO. Normálisan tehát lejátszhatatlan.
3. 3 féle programot is letöltöttem, egyik szarabb, mint a másik, közös tulajdonságuk, hogy a Tuner-nek még a kereséséig sem jutnak el.
4. MPC-HC hibával elszáll, ha lejátszani akarom a felvett műsort, a PxDVR2-re pedig nem tud felcsatlakozni.
5. Szerkeszteni és hanggal normálisan lejátszani még mindig nem tudok semmivel. Legfrissebb codec csomagot és x64 komponenseket feltelepítve sem javult a helyzet.
6. A normális digiTV kezeléshez (kérdőjelek helyett feliratok) fel kellett tennem a legújabb meghajtót és PVR2-t (amelyek a hivatalos oldalon vannak), amelyekkel nem lehet normálisan felvenni analóg módban, ha hardveres előnézetet használok, anélkül viszont halk a hang, viszont legalább csúszást nem észleltem (még, mert nem volt időm sokáig nézni).
7. Media Centerben tudok felvenni, de szerkeszteni a felvételt nem, ráadásul irdatlan nagy fájlokat (WTV) csinál, néhány mp. 500MB lett. Vmi PlayReady szoftvert is keres, azt honnan tudom leszedni (az, hogy önmagát frissítse, kizárt)? Nero Vision használhatatlan továbbra is.
8. Hardveres gyorsítást kikapcsolva is lefagy, elég párszor csatornát váltani.
Konklúzió: Még mindig egy kupac szarnak tűnik az egész. Leadtek-et beskáláztam az AMD driverek és szoftverek ALÁ.
-
katt777
félisten
Hát én pont itt néztem, és az jött le, hogy kell a sima adáshoz is. Ha mégsem, akkor minden OK. Tehát akkor a PxDVR3200H-val egy sima dig. antennálval ezt mind tudom fogni külön MPEG4 dekóder és egyebek nélkül, ugye?
daa-raa: Nekem milyen paraméterű dig. antenna kellene, hogy az ORF normális minőségben bejöjjön? (Anno Graz-ban volt adó, a digitálist nem tudom, van-e közelebb, ill. hogy ahhoz milyen sűrűségben kell adókat telepíteni.) Sajna leginkább csak szobaantenna jöhet szóba, de az eladók tudása a környéken kb. ZERO, ill. az az érzésem, hogy csak rám akarnak sózni valamit.
-
katt777
félisten
Hát, lehet, hogy megkockáztatom. Ha analógból veszem fel, akkor m1-en ált. egyébként szélesvásznú, de ha ott lecsippentem a feleslegeket, akkor 720x480-as filmet kapok. No de ha ennyit javítanak fel "HD"-be, akkor megint a part szakad.
thesound: Remélem, rendbe jön. Én megszívtam az újabb driverrel ill. PVR2-vel (20333), mert behalt indulásnál és felvételnél, meg szaggatott. Nem tudom, driver volt-e, v. PVR2, mert gyorsan visszatettem mindkettőből a régebbit. Én amúgy az anno letöltött drivert teszem föl a saját telepítőjével, aztán a PVR2-t. Nálam az eszkezelős megoldás nem is jó.
-
katt777
félisten
Hát, ugye, ilyesmire gondoltam. Ami miatt még érdekelne, hogy azt látom, minden csatornán levágják a kép két oldalát. HD-adásokat is, vagy azok széles vásznon jönnek? Mert a válaszodat olvasva max. azért érné meg akkor digitális vételre átállnom (leszámítva, hogy digi antennával alighanem ismét tudnék ORF-et fogni, és nem balfaszokat kéne hallgatnom minden F1 közvetítés alatt
). Átméretezni én is tudok bármit, még képminőség-javítással is, szóval az egész HD-mizéria így egy nagy kamunak tűnik.
Sir Psycho: Vagy nem illeszkedik pontosan a kari? Az én tuneremet pl, miután beszereltem és rögzítettem, újra be kell nyomni a slotba. Mind2 lapban, amelyben volt, uaz. Hibát nem okozott, mert mind2x már a beszerelésnél észrevettem, hogy nem passzent, talán 1mm sem volt a kimozdulása.
thesound: Nálam a videó eszköz beállításainál van PVR2 settings-nél (a kicsavart filmecske ikon), legalul.
-
Sir Psycho
aktív tag
De, arra csak már kicsit felbosszantott. A kártyát kivéve majd ismét be felismerte.
Az alaplapra nem gyanakszom 2 ok miatt, ettől még lehet.
-majdnem új lap 7. hónapba vásárolt
-vga is volt a lapban.Az volt érdekes, hogy "hideg indítás" után csinája. Ha most kapcsolom ki és be akár áramtalanítom simán felismeri.
-
-
-
JONAS77
aktív tag
-
SPQR
tag
Nem csipázom ezt a stílust! "De nem ez volt a kérdés." Nem kell ledegradálni az embert mert valamit nem tud. Szerintem pont annyira válaszoltam mint te.Honlapról letöltöttem a driver-t és telepítettem mint ahogy bármi máshoz. Telepítés után az előbb csatolt képet kapom. "a megoldás korábban már le lett írva." Hol? Mikor? Azt hittem segítesz és nem szívatsz.
win7 32 bit -
madd dogg
senior tag
Átállítottam, elolvastam a régi hsz-eket, profi módon állítgatom már a távirányítót, minden resetelve, stb. De nem hozza be a PVR2-t. Ha bejött a program, együttműködik, de az előugró menü vagy nem jön elő, vagy nem hajlandó belépni a választott funkcióba. (pl tv, hibernálás, alvás, stb.)
Valamint a PVR2-ben nem működik a hangerőszabályzás, szépen mozog a csúszka, csak a hang nem lesz se halkabb sem hangosabb.
Köszönöm a gyors választ.
-
azbest
félisten
Nekem 512MB az integrált videókártyának van adva, ezért írja hogy a 6GB-ból 5.5 használható (feladatkezelőben 5631MB). Ha a memory remap aktív, akkor max az integrált videókátya által levett mennyiséggel lehet kevesebb a szám.
Memory remap is activated from BIOS/Advanced/Chipset/Northbridge Chipset ConfigurationSupport válaszát idézte be:
Ive talked with Leadtek support; here is the answer:
Dear customer!...Mondjuk van ahol 2GB+ van ahol meg 4GB+ ramra írják a problémát... ha lekorlátozom a memóriámat 2GB-ra úgy emlékeszem nálam sem csinálja, olyankor gondolom nem akad ki és fut valami végtelen ciklusba a driver.
-
azbest
félisten
"Ha én tudom, akkor ők még inkább, hogy ez így ebben a formában nem igaz.
Az Expertem PCI-os, CX2388x-es(igen hasonlít a DTV1800H-hooz), és 64bites Win7-en 4GB RAM mellett 1-3%-os a cpu terhelés a 7002-as driverrel(is), de Aver tunerként is hasonló eredményt kaptam."Már bocs, de feltételeztem, hogy ha van működő driverük a chipsethez, akkor azt használják minden olyan kártyánál ami arra épül és nem szívatják a felhasználókat a bugos változattal.
Mondjuk érdekes, hogy a fórumokon az Expert-Global-DTV1800/DTV2000/DV2000 kártyákat érintő problémáról írtak annó. Nincs véletlen kikapcsolva a memory remap a géped biosában? A teljes 4GB ram használható, nem csak 3.5 vagy kevesebb? Sőt, más esetében értelmesebb választ is tudott adni a support [link]
daa-raa:
köszi a tippeket, körbenézek arrafele -
(Bundás)
addikt
Talán annyi, hogy a merevlemez tökéletesen és hibátlanul üzemelt mindaddig amíg a lentebb említett tuner kártya nem került bele és nem akasztotta ki az operációs rendszert a szintén lentebb leírt beállítás kombinációval. És ha a szoftverében bizonyos hardver körülmények között ilyen bug csalogatható elő, akkor igen is a témához kapcsolódik.
-
törölt tag
Gondoltam én is, hogy valami efféle lehet a gondja, de a távirányító beállításainál direkt kiveszem a pipát az MCE távirányító felirat elől, és leokézom. Ez a PVR2 első indításakor jól megy, de ha kilépek és megint indítom, akkor már rossz. Pedig megnéztem, a beállításoknál az MCE működés ekkor is ki van kapcsolva. Lehet, hogy elfelejti a beállítást?
-
törölt tag
A távirányító nálam is furcsa dolgokat csinál, akkor is, ha nem MCE üzemmódban van. Nekem egy Leadtek WinFast TV2000 Expert tunerem van. A távirányító csak a PVR2 első indításakor működik jól. Ha bezárom az alkalmazást, majd kicsit később újra megnyitom, a távirányító meghülyül. Bármit nyomok, akár hangerőt állítok, akár csatornát léptetek, mindig az történik, hogy bezárja a PVR2 alkalmazást.
-
Adrian Mole
senior tag
Megvolt a PVR un és reinstall, közte egy újraindítás.
Ami változott:
- be tudtam állítani a codec-et, végre kirakja egész képernyőre a tv-t (nincs körben fekete csík, csak annyi, amennyi az oldalarány és a monitor arányai közti eltérésből jön). Viszont nem tudom reprodukálni, elfelejtettem, hol sikerült
- a tálcán nem látszódik a PVR ikonja, csak valami alap Windóz exe ikonnal jelzi, ha megy a tv
- települt egy távirányító szerkesztő
Ami nem változott:
- nem megy a távirányító, továbbra sem -
Csorbi
addikt
Ha jól olvastam ki a mindigtv oldalán, itt BP-en a Száva/Széchenyi adók közös frekvencián szórnak, és van mux A (746 MHz) és mux B (802 MHz). Ezen a két frekvencián nekem a TSreader semmilyen jelet nem észlelt. Csak a 610 MHz ad jelet, a fentebb mellékelt kép szerint (Ez DVB-H és Hármashatárhegy?).
Visszatettem a nálam jól működő 29-es PVR2-t, de az sem fogott be semmilyen csatornát.
Kenhetem a hajamra az egészet? -
gelbelex
őstag
(nem adminoknak, fejlesztőknek)
Értettem én elsőre is...
(Csak örültem volna, ha a Mikrosoft rugalmasabb...)Dvb-t adást nem tömörítünk sehova. Elmentjük úgy, ahogy érkezik,
Ez világos volt, de köszönöm.2012-ben max megint világvége lesz, más nem.
A kábeltévék nem fognak megszűnni.
Nem is gondoltam én azt..semmi haszna, nem is használható a hw encoder.(sőt, semmilyen).
Ez a lényeg, köszönöm.DTV2000H-ba több kábel dugható egyszerre.
Utóbbit olvastam a speckóban. Szempont is valamennyire.Köszönöm a választ!
-
törölt tag
Apróság. Még így is az egyik (ha nem A) legkisebb helyfoglalású. A DTV 4 utolsó telepítőkészlete 69,1MiB. Arról nem is beszélve, hogy mikor anno teszteltem azt a szerencsétlen Pinnacle tunert, nem volt elég 800MiB szabad hely a rendszerpartíción arra, hogy felrakjam a Pinnacle MediaCenter Pro-t...
-
törölt tag
Tovább rontja az összképet, ha beiktatom a Belkin koax túlfeszültség elleni védelmét is. Ezt ugye csakis a beltéri elé tudom helyezni.
Műholdas TV-ről van szó, és hát kicsit megkérdőjelezhető a dolog hatásossága, mert gyakorlatilag csak úgy keletkezhet túl áram, ha belecsap a villám a tányérba... akkor meg ...
Maga a beltéri hálózati aljzata rá van csatlakoztatva a túlfeszültségvédőre.
-
azbest
félisten
Köszi a gyors választ.
A 29-essel elég gyakori, hogy a gui elemei lemaradnak, tapasztaltál ilyet? (ablakméretező gombok területén fekete téglalap). A 29-esben elrontották a pan&scan-t is , csak függőlegesen húzta ki teljes képernyőre, oldalról fekete sáv és hosszúra nyúlt arcok jellemzik, ezt is javították?Ütemezett felvétel kapcsán más érdekességet is tapasztaltam:
szerkesztettem a befejezés idejét rögzítés közben, s ezután új fáljba kezdett rögzíteni (szerencsére a régit is megtartotta, így pár másodpercet vesztettem el azt hiszem). Esetleg az is lehetett az oka, hogy áthúztam másik monitorra rögzítés közben - csak most még nem tudom próbálgatni, mert épp felveszek valamit. -
AXisBOLD
addikt
ja hát nem ilyen csíkok.
köszi, akkor nyugtázom hogy a gyenge jel miatt van. egyébként is megszoktam.
az érdekes(számomra), hogy az első tv képe nézhetetlen(de ott van digitális beltéri), a végeken meg majdnem hogy a legszebb a kép.
ez a bal oldalt erősebb sztereó is gondolom a nem megfelelő minőségű sugárzás miatt van. mert van ahol rendben van, van meg hogy a bal sokkal hangosabb(de ott meg duálra teszem és úgy jó).
a PIP vajon miért nem működik?
-
AXisBOLD
addikt
majd frissítem. azt akartam, de ahol vettem azt mondta az ürge hogy ő is kipróbálta otthon és jó az ami a cd-n van. mindegy.
na egy kép, de szinte semmi se látszik rajta a csíkokból:
az utolsó mondatot nem nagyon értettem
, de ez a képzaj lehet a sok tv-től is gondolom. a kábel bejön->ketté van osztva, az egyik ágon 3 tv, a másikon 2 tv(igaz ebből csak 1 megy) és a tuner.
-
azbest
félisten
Na mesélj, mi a legvalószínűbb? Volt már pár botrányos minőségű pvr2 verzió is, hogy a kép pixelesedett be, hol elszállt digitális adás csatornaváltásakor, evr móddal is sokáid késlekedtek (2-3év)... vmr módban még mindig hajlamos darabosodni a kép.
Nos, mivel nincs semmi szabályosság abban, hogy mikor jó és mikor nem jó, így nehéz pontosan meghatározni az okát.
Mikor 3GB-ra limitáltam a win memóriáját, akkor is megesett, hogy nem normálisan működött. Most az eszközkezelő piszkálgatása és a bios pci latecy változtatása után éppen jól megy 6GB ram mellett is.
Az nem ok, hogy 2GB memóriánál több van a gépemben, ez csupán a tünet kiváltásához feltétel. Az ok az, hogy nem tudnak tisztességes drivert írni a kedves gyártónál. Talán nem tartották be az ms tanácsát a driver készítésnél: [link], vagy szimplán arról van szó, hogy a régi drivert foltozgatják a minimális működési szint eléréséig. Ebben közvetve a Leadtek is hibás, hisz ki más gyakorolhatna hatást a chipset gyártójára, ha nem az aki megveszi tőlük a chipeket. Talán az ms is hibás abban, hogy nem dobta vissza a 64bites drivert, amikor certificatet kértek rá.
Egyébként, mintha régebben olvastam volna arról, hogy 64bites rendszeren is 4GB címtartomány alá töltik a drivereket pont a kompatibilitás miatt, az eszközkezelőben megnézve látszik is, hogy FB000000-FDFFFFFF címtartományban van a tuner minden része. A felső 32 bit csupa nulla, nem kell semmit trükközni a kezelésében.
Eddig túl sok konstruktív dolgot nem mondtatok a témában, nem tapasztalom, hogy (a szavaidat idézve) jobban értenéd a probléma okát.
-
weszil
csendes tag
Köszi, hát egyelőre XP alatt jobban működik, kevésbé fagy le, mint win7 alatt. Pedig azért vettem főleg az új kártyát hogy win7 alatt használjam!
Win7-em csak 32 bites, ATI Radeon 9600 videokártyával
Sajnos semmit nem tudok állítani a PVR2 progiban, mert annyi történik hogy megjelenik az ablak, alatta a kis vezérlő panel és vár.. ha bármit nyomok rajta már jön hogy not responding.
Kipróbáltam a 24-es, a 28-as és a 29-es verziójú winfast pvr2-vel is, a drivert mondjuk nem töröltem minden alkalommal, de a progit uninstalalltam, újra indítottam a gépet és úgy ment fel az újabb változat.Ha más nem akkor marad a windows media center, azzal legalább működik... csak hát a távirányító nem..
-
bmwm3
tag
-
bmwm3
tag
Köszönet, a verziófrissítés megoldotta a dolgot!
Azóta win7em van, azon sem jelentkezik ez a probléma, viszont van egy másik.
Creative live 24bit 7.1-es hangkártyám van, 5.1-es hangrendszerrel. Nagy nehezen (az sem volt könnyű) sikerült elérnem, hogy a nem 5.1-es hangokat is szétossza a hangszórókhoz és a mélyhez. Ez a CMSS elvileg, winampnál egyéb hangoknál működik is.
Nem fogjátok kitalálni hol nem megy?A TV-nél. Ott csak 2 hangszóró szól összesen.
A hangkártya és a TV kártya egy belső audio kábellel van összekötve, amit kaptam a tv kártyához. A tv-ben csak akkor van hangom, ha az auxiliary nincs elnémítva a 4 lehetőség közül (microphone, line-in, auxiliary, s/pdif-in)Van valakinek valami tippje, hogy hogyan lehetne a többi hangszórót életre kelteni TV esetén is?
Nagyon köszönöm előre is!
-
Hoek
tag
Szia! Most nincs fent semmi szutyok, sőt még a windows is új. Az ujratelepités is megvolt kipróbáltam, úgy se ment. Amit még nem próbáltam az egy régebbi driver, most a legújabb van fent.
Azért gyanakszom most már hardverhibára mert mindkét rendszeren ugyanazok a tünetek. Ha legalább valami zajt látnék vagy hallanék azt mostanám hogy valami codec hiba vagy gyenge a jel, de digitálison semmi sincs.
Van még valami amit kipróbálhatok? A win7 64bit alatt nem sikerült elinditani a tsreadert, de xp alatt kb. ugyanazt mondta a jelszintre mint a dvbdream. -
A hangkártya driveréhez nem merek hozzányúlni mert voltak vele gondok stabilitás terén de így recsegni nem recsegett még (driver majdnem a legfrissebb). Egyébként x-fi-m van ami hardveresen jó, de szoftverből katasztrófa és csak reménykedek hogy lesz normális driver egyszer így több év után.
Chipsetdrivert azt keresek, nem raktam fel semmilyent és a win7 gyárija van.Csodálkoznék hogy egy ilyen kártya nem tudná azt az RDS-t, ha egy vacak autórádió tudja akkor egy ilyen profi tunnernek is illene. Jelen formájában az FM rádió része annyit tud mint egy 15éves ISA-s creative fm tunneres hangkari. (volt olyanom 5x86-hoz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Xbox Series X|S
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- TV antenna és jelerősítés
- Bluetooth hangszórók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nyaralás topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- UHH! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop 14" -45% i5-1145G7 4Mag 32/512 FHD IPS Intel Iris Xe Magyar
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G - 8/256 - Media Markt garancia
- Xiaomi Redmi 9at - 2/32 - szürke
- Xiaomi Mi8 - 6/128 - fekete
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged