- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joydrv
aktív tag
Amíg a boxot ki nem kapcsolom, addig megmaradnak a beállítások.
A legfontosabb a felirat függőleges mozgatása-beállítása. Így jól be lehet lőni a szemnek kellemes magasságba.
De a kép is jobb, így nincs semmilyen túllógása a képernyőn. E nélkül, akárhogy állítottam az LG tv-n mindig van egy minimális "túllógás". Az fps-re nem figyeltem külön, de majd ránézek, hogy alakul különbözőekkel. -
joydrv
aktív tag
Kodiban a képernyő kalibrálást beállítás után hogyan lehet elmenteni, hogy ne kelljen a box minden kikapcsolása után elvégezni újra?
-
blakey
titán
Ehhez, zöld Code gombra klikkelsz majd Download as ZIP, Kodiban meg Kiegészítők/Telepítés zip fájlból.
#4094 Beni2360
Nem másik letöltőról írok hanem egy másik opensubtitles kiegészítőről aminek saját API-kulcsa van és nem kötelező bejelentkezni, de azt is lehet, a letöltéshez, kereséshez. Super Subtitles sorozatokhoz jó, filmekhez nem. -
joydrv
aktív tag
Köszönöm!
gyűrű és blakey
Be- illetve ki-kattintottam ezeket a beállításokat. Valamivel jobb lett, de még mindig vannak akadozások.
Kipróbáltam a box androidja alatt is a kodit és ott eltűntek ezek a bosszantó akadások. Igaz még tüzetesebben nem volt időm rá, de 4-5 különböző sorozatba pár percre belenéztem és jónak tűnt.
Hétvégén majd azon nézzük a filmeket meg az aktuális sorozatok részeit. Ha valóban így, reccenések nélkül fog menni, akkor elengedem a CE-et egyelőre. -
tomy86
addikt
válasz
Melorin #4084 üzenetére
Szerintem csak a home.xml szerkesztésével oldható meg az estuary skinben.
Ezt a részt kell törölni (vagy <!-- kód --> jelek közé tenni)<include content="WidgetListEpisodes" condition="Library.HasContent(tvshows)">
<param name="content_path" value="special://skin/playlists/recent_unwatched_episodes.xsp"/>
<param name="widget_header" value="$LOCALIZE[20387]"/>
<param name="widget_target" value="videos"/>
<param name="list_id" value="6200"/>
</include> -
gyűrű
addikt
válasz
Melorin #4081 üzenetére
Másik skint kell feltenni ami jobban testreszabható. Pl. az estuary mod v2-t.
-
Luissimo
veterán
Utána békén fog hagyni az asszony, meglásd...
-
Melorin
addikt
Üdv, én is kérdeznék.
Az Estuary skint használom és szeretném eltüntetni a főképernyőről a "nemrég bekerült epizódok" listát. Nem szeretném látni a kis pillanatképeket a még meg sem nézett sorozat részekből. Hogy tudom ezt megtenni?
[kép] -
Tanisz
senior tag
Sziasztok,
Nem tudom hogy jó helyre írok-e, ha nem akkor kérlek töröljétek.
Párom az utóbbi hónapokban nagyon rákattanta Netflixre, kezdetben laptopról nézte, de aztán felvarázsoltam neki a Netflix appot a Zidoo x9s -re. Remekül megy, akadálymentesen, viszont a távirányítóval nem mindeg lehet jól operálni (irányítani), gondolom nem véletlen, nem ehhez tervezték.
Kérdésem az lenne, hogy milyen boxot tudnátok ajánlani ami teljeskörűen vezérli a Netflixet?
Vagy melyik topikban tudják ezt megmondani nekem?A terv az, hogy asszony megkapja a TV-hez a teljesen kompatiblis boxot a Netflixhez én meg behúzom magamnak a Zidoo-t a dolgozószobába
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv:
Tanisz -
oszy
veterán
Mit kell tenni, hogy letöltse a feliratot az adott filmhez? A kiegészítő telepítve van, de hibát ír. Talán azt, hogy nem sikerült letölteni.
-
joydrv
aktív tag
A feliratok minden esetben UTF-8 típusúak. A képméretek változóak, sorozatokkal próbálgattam mindenféléket, de mindegy, hogy 480p, 720p vagy 1080p.
Már arra gondoltam, hogy a bőr, amit használok a kodin, megterhelő a boxoknak. Arctic Zephyr 2 skin. Ha találok egy üres sd-kártyát csinálok egy alap skines próbát vele.
Vagy esetleg a CE-t beteszem a belsőre dual módban. Csak nem tudom, hogy azt onnan utána kitudom e törölni, ha vissza akarom állítani eredeti helyzetbe és újra sd-ről használni . -
joydrv
aktív tag
-
joydrv
aktív tag
CE/kodi alatt a felirattal van gondom.
Egész pontosan az, hogy ha be van kapcsolva és megjelenik a filmen az aktuális felirat, a lejátszás elkezd kisebb-nagyobb mértékben akadozni. Ha kikapcsolom a feliratot szép simán megy a lejátszás.
Már próbáltam, hogy mkv-ba beleteszem, vagy éppen kiteszem a film mellé, de semmi változás.Nemrég cseréltem boxot, korábban egy s912-es volt, most egy s905x3-as (H96maxX3). Azt hittem az előző box régi és nem túl kiforrott... , de az újjal is ugyanaz a helyzet.
Van valami beállítás, amit nem ismerek, vagy mi okozza ezt az akadozást?
-
Somatom
veterán
-
narumon
őstag
Sziasztok!
Mi most az ajánlott olcsóbb medialejátszó az alábbi szituhoz?
NAS-on vannak a filmek, kábelen is wifin is el kellene érnie (NFS és SMB megosztás).
4K lejátszás menjen a lehető legtöbb formátumban
Normális külső magyar felirat kezelés
Az sem gond ha van rajta valamilyen digitális kimenet, de ez csak sokadlagos szempont.
Atomstabil működés, egyszerű kezelhetőség.
Ezeken kívül nem kell semmi flikkflakk, nem akarok 80 féle szoftver futtatni rajta, a legolcsóbb ennek megfelelő eszközt keresem.Köszi
-
z67
őstag
Megköszönöm, ha tudtok segíteni. Philips androidos TV-n újabban ha sorozatot nézek, pl. Family Guy-t ki kell kapcsolnom a hardveres gyorsítást. Amúgy csak fekete képernyőt és hangot kapok. Viszont ha ezek után filmet nézek, akkor azt pedig akadozva játsza. Segíthet ezen a cache törlés, vagy bármilyen más tippetek van esetleg?
Ha cache törlést csinálok, akkor elveszik valamilyen beállítás vagy a nézettség jelölés?
Még annyi, hálózatról mennek egy filmek egy synology NAS-ról. A másik Philips TV-n nincs gond és egy MI BOX S-en sem.
Köszönöm szépen!
-
Elemental
addikt
Csak hogy ne legyen egyszerű, a watchdog az egyik boxon jól működik, a másikon nem csinál semmit. Volt újra telepítés, a beállítások ugyanazok. CE 9.2.5
-
pube111
senior tag
válasz
r_zsolt #4057 üzenetére
Telepítsd a Live Tv Serbia tárolót, abban van a tunein webrádió addon. Rengeteg magyar is van benne, de url alapján hozzá is lehet adni bármit. Elmentheted a rádiókat kedvencnek, így nem kell mindig keresgélni.
Repo zip:
https://we.tl/t-pOhAgMbZrR -
r_zsolt
tag
Sziasztok!
Net rádió hallgatására milyen lehetőség van? Létezik hozzá addon?
-
oszy
veterán
TV2 (tv2.hu) repo létezik? Vannak filmek, amit itt néznénk, mert böngészőben körülményes a megnyitás.
-
Pietrosz
addikt
Sziasztok, szeretnék egy Amazon Fire TV Stick 4K -t venni amin majd Kodival elvileg tudom streamelni a gépemről a filmeket. Ez lenne az elmélet. A tv sima dlna módja csődöt mondott, dolby visiont hol lejátsza hol nem, kezelése is nehézkes. A tv kezeli a különböző HDR formátumokat, a stick is elvileg, már csak az a kérdés hogy a Kodi ezeket le is tudja játszani? Főleg a HDR10+ és a DV ami érdekelne, hogy tudja-e ezeket. Köszi
-
Elemental
addikt
válasz
walter70 #4051 üzenetére
Még egy búcsú ötlet, mielőtt kihajítod.
Próbáld ki webdav kapcsolattal. Ha nem használtad eddig, akkor a nasra felteszed a webdav szervert, ha nem engeded ki a netre, akkor maradhat a http. Amikor nekem is szarakodott a samba, akkor kipróbáltam, és jól működött a webdav kapcsolat. -
Beni2360
félisten
válasz
walter70 #4041 üzenetére
Volt már ilyen nálam is de inkább win alól és utána kérte a jelszót a NAS belépésre.
Nem frissült a CE?
Van amikor el állítódig a frissítésnél.
SMB1-3ig engedélyezve van?
Nem tudom de semmi köze a CE alatt a laptoponi beállításokhoz.
Én így állítottam be a CE alatt a NAS elérését.
Nem árt ilyenkor (NAS) mindent újból indítani. -
walter70
tag
Nem tudom,azt hol látom?
-
walter70
tag
Próbáltam,azzal sem működik.
-
walter70
tag
Sziasztok,
CE-ben tallózni szeretném a megosztott mappákat és smb alatt folyamatosan az "Operation not permitted" felirat fogad.A laptopon elvileg minden be van állítva,látja a megosztott mappákat és a lejátszót is.Egészen tegnapig semmi gond nem volt vele,aztán egyszer csak ez a felirat fogadott.
Tudatosan nem állítottam át semmit.A megosztott mappák egy Synology nason vannak.
Tudna valaki segíteni? -
mkovacs
csendes tag
Xonfluence skin alatt tudok-e tetszőleges parancsikont hozzáadni addonhoz? HorizonGO-nál nem látszik semmi, csak a neve??
-
pube111
senior tag
válasz
Norbee8510 #4037 üzenetére
Keymap editor addon.
-
Norbee8510
újonc
Sziasztok,
emlékszem korábban már volt róla szó, de már nem találom, hogy mi a megoldás a kodiban, ha a távirányító menügombja nem műkodik. Official 2.1.4 óta fennáll ez a probléma. -
oszy
veterán
KODI-ban van lehetőség az iPhone tükrözésre?
-
ljan
újonc
Nos mivel választ nem kaptam(gondolom senkinek sincs 10-es box) ezért megpróbálok segíteni 2 nap vacakolás után, aki hasonlóval kinlódna. Nekem a 17.6 hexen jött be az aptoidról. Ez atom stabil nekem
-
Elemental
addikt
Azt valahogy meg lehet oldani, hogy az ékezetes kezdőbetűs filmeket ne a sor végére rakja?
-
rover45
őstag
Bocsánat, rossz helyre írtam...
-
ljan
újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni egy android 10-el rendelkező boxon, a gyárilag telepített kodinál lejátszáskor nem indul a film, cserébe lefagy a rendszer és áramtalanítani kell. Egy stabil verziót tudna valaki ajánlani android 10-re? Semmi extra nem kéne csak 5.1 meg külső hdd-ről lejátszás
-
joydrv
aktív tag
válasz
Beni2360 #4024 üzenetére
Azt tudom. Megosztás be van állítva.
PC és laptopok rendben látják egymás megosztott mappáit.
Csak a CE/kodi nem látja egyiket sem ezek közül. Ezért kérdeztem itt.Közben eszembe jutott, hogy nem az alap kodi bőrt használom. Még az eredetivel teszek egy próbát holnap, lehet az a baja.
-
joydrv
aktív tag
Tesztelni akartam a pc-ről való lejátszást egy s912-es boxon CE/Kodival. De egyszerűen képtelen vagyok a kodin betallózni a pc-n lévő mappát, mappákat. Se smb, se sehogy nem látja a pc-t egyáltalán. Ez elég fura amúgy, mert a win meg látja a boxra dugott hdd-t, meg mindent. És lehet bármit bárhova másolgatni a rendszeren pc-n is, nas-on is, boxon is. És a pc-n bárhonnan nézhetőek is a filmek, nincs baj a lejátszással.
Mondjuk win 8.1 van ezen a gépen, de ez okozhatja ezt? -
oszy
veterán
hogyan kell átírni a filmcímeket, hogy pl mikor elindítom azt is írja ki, ne pedig mást? Igaz ez jelenleg a vlc-nél áll elő, de jó lenne megoldani.
A release készítője jelenik meg nem a filmcím.
-
Zsoly
tag
Sziasztok, adott egy iMac amin futtatom a Kodit és dlna-n szoktam megosztani egy Oppo lejátszóval. A gépen megjelennek a feliratok, azonban ha kiküldöm ott már nem. Milyen beállítást nem veszek észre?
-
adp
őstag
Sziasztok vettem egy TCL androidos tv-t. Van Tarr mobile tv felhasználóm, de sajnos android tv-n nincs Tarr app csak mobileon vagy tableten elérhető. Így szerettem volna tv-zni, de nem tudok... Kodival valahogy össze lehet hozni?
-
-
Elemental
addikt
válasz
Beni2360 #4004 üzenetére
Nem boldogulok az egyik sorozattal, nem jók az epizódok. Katicabogár és feketemacskáról van szó. Konkrétan a második évad, ami problémás. 26 részből áll, az imdb szerint is, viszont a kodi csak 25 részt olvas be. Az első rész, a santa claws az lényegében a 00. rész, és ami az imdb-n a 2. az az első, stb. Viszont a kodi beolvassa a 00-at 1-nek, és mindent eltolja eggyel, a végeredmény pedig az, hogy a 26.részt nem olvassa be, meg sem jelenítí, és az összes többinek pedig rossz a címe az eltolás miatt. Azt próbáltam, hogy a 2. évad mappájába minden rész mellé tettem egy .nfo fájlt, ami tartalmazta az adott rész imdb linkjét, de nem jó. Próbáltam úgy is, hogy tettem a fő könyvtárba .nfo-t az egész sorozat linkjével.
Vagy az lehet a megoldás, ha minden rész mellé tennék egy .nfo-t?
Van valami ötleted? -
Beni2360
félisten
-
Spartaqs
csendes tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Kodiba ha hozzáadok egy videót van amikor a hozzáadás dátuma 1970.01.01 lesz, de van mikor meg a helyes dátummal állítja be. Két boxom van mindkettőnél fennáll ez a probléma. Nem jövök rá mi benne a logika.
Köszönöm. -
Elemental
addikt
Sorozatnál hova kell tenni az nfo fájlt, és mire kell átnevezni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest