- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Tiszta szívás ez a Kodi.
Egy Himedia Q10Pro-n használom jukeboxnak.
Az miért van, hogy egy film ha egyszer bekerül a médiatárba bortíóval stb., akkor van olyan, hogy a következő indításnál pl. már nincs ott? Sőt nem is találom meg fájl betallózással sem, csak fájlkezelőből, vagy a stock médialejátszóval.
Vagy amitől agyf@szt kapok:
Médiatárat frissítem, és a br filmek mappájában található id fájlhoz borítót rendel, valami zs kategóriás filmét. Utána nem győzöm kitörölgetni.Jukeboxnak használom, mert a sajátja a Himediának nekem nagyon nem jön be.
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Ejelhar #2294 üzenetére
ps. amúgy egy jelszóval rendelkező userrel hozzáférhetsz bármilyen windowshoz.
Az LE alatt ilyenkor nem az "SMB tallózást" kell választani, hanem a " hálózati hely hozzáadása" menüpontot.Megadod az elérni kívánt gép nevét (ha nem tudod, akkor a célgépen parancssorból a "hostname" megmondja) , a felhasználót és a jelszavát, és onnan kezdve tudod tallózni illetve média forrásként fel tudod venni megosztásait.
-
junkpod
veterán
-
alPi86
csendes tag
Sziasztok!
Végre feltettem a LibreElec-et a boxomra, minden frankón megy egyelőre egyvalamit leszámítva. Amikor az asztali gépemről megosztott mádiatartalmat szeretném a kodiban hozzáadni a médiatárhoz SMB-n keresztül, azt írja ki, hogy "operation not permitted". Az ip cím, amit beírok jó, ugyanez a módszer androidon tökéletesen működött. Van valami ötletetek, mi lehet a baj?
Köszi,
alPi -
Gabesz87
veterán
válasz
junkpod #2287 üzenetére
Na ezt nem tudtam, hogy már nincsen. Köszi az infókat, akkor megpróbálom. Az a baj, hogy ZDMC-ben tökre másképp néz ki a rendszer, mint a Rpi2-n LE alatt, és baromira nem találtam meg az Add-on beállításokat. De nekifutok majd megint délután, és akkor megpróbálom újra szkennelni az adatbázist. Meg a bill. beállítást is kipróbálom!
-
junkpod
veterán
válasz
Gabesz87 #2286 üzenetére
- port.hu addon nincs már, nem támogatott
- TMDB, Universal Movie Scraper érdemes használni (nekem az utóbbi van most beállítva és megbízható.
- Mindkettő adatbázisában szerepelnek a filmeknél magyar infók is, annyi a dolgod, hogy az Addon menüben a scraper beállításaiban beállítod, hogy mit töltsön le, mi legyen a preferált info nyelv
- angol címek a fájlnévben a legjobb (cím és évszám a legtutibb)
Javaslom, hogy töröld a teljes adatbázist, állítsd be a scrapereket, majd indítsd újra a szkenneléstBillentyűzet beállításhoz hasnálhatod a keymap editor addont.
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Zidoo X8 lejátszóm van. Kodival (ZDMC 17.1) kapcsolatosan volna pár kérdésem. Médiatárat próbáltam felépíteni tegnap, több-kevesebb sikerrel. Próbáltam követni hellyel-közzel zsigus leírását A filmeket sikerült betennem, igaz a borítók, és a tartalom angolul vannak. Elfelejtettem megnézni az alap Movie Database scraper beállításait, most meg utólag az istenért nem tudom megnézni, mert nem tudom, hol keressem, hol találom meg? A Sorozatokat viszont nem sikerült valamiért betallózni. Kétszer is próbáltam felvenni az egész Sorozatok mappát, ugyanúgy, mint a Filmeket, ennek köszönhetően most kétszer szerepel a Sorozatok mappa, és azt sem tudom, hogy kell törölni. Mondjuk erre már kaptam megoldást a Zidoo topicjában, délután majd megpróbálom. Meg akartam nézni a port.hu scrapert, de azt meg nem találtam meg a letölthetők közt. Egyáltalán nincs a listában. Erre tudtok megoldást? De igazából ha a Movie Database is tud magyar infókat adni, akkor az is jó. Az nem baj, ha a gépen (ahonnan a megosztott tartalom megy) a mappák, file nevek nem magyarul vannak? Attól még meg tudja jeleníteni magyarul a borítókat (esetleg a film rövid tartalmát)?
És még egy kérdés (de nem az utolsó valószínűleg): Egy Trust Veza bill.-el használam a Zidoo-t. Az valahogy lehetséges, hogy a funkcióbillentyűk (F1-F12) alapértelmezettként a másodlagos funkcióként működjenek?
-
DoItYourself
addikt
válasz
bobsurf #2283 üzenetére
Futtasd sd kártyáról, mindenki úgy használja, ha mégis kell az android vmi miatt, vagy eladod, stb.
Vannak trükkök amivel lehet javítani az androidos képességeken, de előbb-utóbb mindenki a LE-nél köt ki.
S905 topik. -
bobsurf
őstag
válasz
junkpod #2281 üzenetére
Köszöntem!
Úgy érzem az Androidba már rég belefáradtam, így tegnap hallgatva a jó szóra felraktam a Libre-t. Csodák csodájára minden gond megoldódott, bármiféle állítgatás nélkül!
Még csak usb ről fut, de azt hiszem felrakom állandóra is.Csak azt nem értem, hogy ahogy ezt árulják, úgy nem működik. Ez másnak nem okoz gondot?
-
junkpod
veterán
válasz
bobsurf #2278 üzenetére
Legelőször csinálj egy gyári visszaállítást, majd tlepítsd az OTA frissítéseket (mindet egyás után, mert egyesével jönnek le ha van). Ezután töröld le a gyárilag telepített KODI-t a boxról, sajnos az új KODI-kban már nincs amlogic támogatás illetve a gyári KODIk gyakran kínai berhelések, ez okozhat lejátszási gondot. Tegyél fel helyette egy SPMC-t vagy Vidon-Me XBMC-t. Azzal nem lesz szerintem ilyen gondod.
Forrás oldalról mindenképpen az NFS megsosztás a legjobb, de FHD filmet simán kell vinnie SMB megosztásról is.
Ha kifáradtál az Adroiddal való küzdelemben és csak médiaplayert akarsz és kényelmet és, hogy minden mindig működjön akkor tényleg telepíts egy LibreElec-et SD kártyára, nem kell bábozni sem: kiírod az LE image fájlt a kártyára, berakod a boxba és resettel újraindítod.
-
bobsurf
őstag
válasz
bobsurf #2215 üzenetére
Sziasztok!
A változás annyi, hogy már NFS-el is megy, de semmi javulás. Sőt, egy pendrive-al is ugyanez volt.
Már mindent állítottam, amit értem, de semmi javulás. (advancedsettings.xml, hw coding on/off, ugyanott valami feature %-ának felhúzása...)Lehet a doboz hibás?
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Kodiban a videó fájlok hozzáadásánál van olyan, hogy hálózati hely hozzáadása. Itt van lehetőség ftp kapcsolatra is amivel kapcsolódik is egy seedszerverre de csak a mappákat olvassa be a videó fájlokat nem(libreelec-en nem is kapcsolódik) . Miért van ez? Megoldható valahogy?
-
blakey
titán
válasz
cintula187 #2271 üzenetére
Ha az erősítődön az a neve akkor igen. A bejövő és a kimenő jel is ua. legyen annyi különbséggel, hogy 2 csatornára keveri le.
-
cintula187
addikt
Értem... többnyire.
A "sima" sztereó helyett javaslom az automatikus felismerést, tehát nem a Pure Direct hanem, hogy lásd DD, DTS, stb. feliratot az erősítőn. Automatikus felismerés? Az eddig használt sztereóban is kiírta hogy DTs, DTS ES stb. Az auto surround-ra gondolsz?
-
blakey
titán
válasz
junkpod #2269 üzenetére
Elvileg nem veszi figyelembe, vagyis nem is kéne, hogy felajánljon bármilyen Xovert de ha van akkor valószínűleg az adott freki alá nem nagyon engedi a hangsugárzókat és ilyenkor a 100Hz nem jó, legalább 60Hz de inkább 40Hz legyen, viszont ha mélynyomó van a láncba akkor bizony már small-ra ajánlott állítani a hangsugárzókat és akkor egy jó beállítással jó lesz a zene és a mozi is.
-
blakey
titán
válasz
cintula187 #2267 üzenetére
A "sima" sztereó helyett javaslom az automatikus felismerést, tehát nem a Pure Direct hanem, hogy lásd DD, DTS, stb. feliratot az erősítőn. Mivel 2.0-ád van így a 100Hz "kevés", ha a hagnsugárzók bírják akkor állítsd 40Hz-re, mivel az erősítőben 2.0 van beállítva így a többi csatornát a 2 hangfalra fogja lekeverni. Egyébként meg javaslok egy mélynyomót és akkor lesz dinamika rendesen, igaz, akkor jól be kell konfigurálni a dolgokat és nagyon kellemes lesz a mozi.
-
blakey
titán
válasz
cintula187 #2265 üzenetére
A többi? Vágás, stb? Milyen hangbeállítással használod, Pure Direct, valamilyen DSP-t használsz, stb.
-
cintula187
addikt
-
blakey
titán
válasz
cintula187 #2254 üzenetére
2.0-val is hibátlanul kell szólnia, az erősítő beállításai nem megfelelőek vagy nem tudja jól lekeverni a hangsávokat. Nem kell center ahhoz, hogy jó legyen a beszédhang, most nálam 2.1 van és hibátlan Denon W3100-zal, minden hangot lekever és jól hallható.
-
junkpod
veterán
válasz
cintula187 #2261 üzenetére
Igen, mert a hiba a te készülékekben van: 5.1re keverik a filmeket nem sztereora manapság.
Egy center hangszoro beszerzésével járnál legjobban. A hm-re 3.1 a minimum gond nélkül élvezhető hsz kiépítés. -
-
junkpod
veterán
válasz
cintula187 #2259 üzenetére
Legfeljebb a nagyon "normalizálatlan" DTS -nél a PCM jelet fogom csak kiküldeni az AVR re.
Konvertálni nem fogok az biztos.Pedig az már kovertalas lesz. PCMhez dekodolni kell a boxszal.
-
cintula187
addikt
Váltózó. Most pl. a Guardians of the galaxy 2 4.7 gb körüli DD hangsávja jó. Sőt a majd 30 gigás Die Hard 3 DD magyar sávja is. De ugyanott a DTS-HD MA már necces, bár jobb mint a DTS.
Legfeljebb a nagyon "normalizálatlan" DTS -nél a PCM jelet fogom csak kiküldeni az AVR re.
Konvertálni nem fogok az biztos.
Kipróbálom majd őket az ajánlott beállításokkal. -
csongi
veterán
válasz
cintula187 #2246 üzenetére
Mekkorak ezek a filmek?
Nem lehet, hogy ha lekonvertalod a hangot, vagy teszel melle egy sztereo hangsavot a gond megoldodik? -
bigacsiga962
tag
Sziasztok kérdésem hogy Himedia vagy Ziddo médieplayer a jobb választás?
-
cintula187
addikt
válasz
DoItYourself #2255 üzenetére
17.3 krypton. hang előerősítés van, de külön center kiemelést nem találok.
-
DoItYourself
addikt
válasz
cintula187 #2254 üzenetére
Valahol ott kellene lenni. Hányas Kodit használsz?
Van még egy lehetőség: lejatszás közben is lehet állítani volume amp.-ot, azt is kipróbálhatod. -
cintula187
addikt
válasz
DoItYourself #2253 üzenetére
Ez ki lett löve és PCM megy át de így viszont eléggé gyér,tulzottan dinamikátlan a hang. De akkor evvel együtt kell élni ha csak 2.0 ám van? A centernek külön hol tudok a KODIban extra kakaót adni?
-
DoItYourself
addikt
válasz
junkpod #2251 üzenetére
Ha az erősítőben be van állítva, hogy 2 hangfal van rákötve, akkor lekeveri az erősítő a centert a két frontra.
2252 cintula: junkpod azt írta, hogy be lehet kapcsolni a Kodiban, hogy ő csinálja meg a lekeverést, és a center erősítést, és csak sztereó pcm-et küldjön az erősítőre. Ehhez ki kell kapcsolni a hangtovábbítást (passthrough) a Kodiban. Kicsit lentebb van az opciók között, amit fotóztál. -
junkpod
veterán
válasz
DoItYourself #2249 üzenetére
Center nélkül normalizalhat napestig, akkor sem lesz rendes beszéd hang...
-
cintula187
addikt
Köszi neked és junkpodnak is. kiprobálom.
-
DoItYourself
addikt
válasz
A dts-nek nagyobb a dinamikája, keress egy éjszakai üzemmódot, és normalizáció beállítást az erősítőn.
-
junkpod
veterán
válasz
Kodiban kapcsold ki a hangovabbitast, helyette atkodolasra válassz és center kiemelését.
Vagy az erositoben végezetül el a megfelelő beállítást (nem elég ha nincs bekötve a center, ki is kell kapcsolni, hogy szetkeverje a fontokra, a párbeszéd nagyrészt centerre van keverve gyárilag). -
cintula187
addikt
válasz
Bocsi látom ez az androidos topic.
-
cintula187
addikt
Segítséget kérnék. Adott az alábbi konfig
KODI krypton + Pioneer VSX erősítő HDMI-n összekötve. 2.0 ás hangfal rákötve. Dolby Digital hangsávon AC3 hanggal egyenletes a hang. DTS nél semmi normalizáció a robbanás berobban a párbeszéd halk.
Régóta fennál ez a gondom miket állítsak be?köszi
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Van egy beelink mini mx S905 tv box-om és androidon használom a kodit. Használok egy seedszervert amihez tartozik egy kodi URL és gondolom én, hogy ezzel az URL-el ha be írom valahova kodiba akkor tudnám nézni a seedszerverről a filmeket. Hova kell ezt be írni? Erről van szó [kép]
-
lac14548
aktív tag
Nem tudom szakszóval...
Olyan mintha ottmaradna az arc és aztán ugrik... -
lac14548
aktív tag
Mini M8S II lejátszón (2/16GB, Kodi 17.3 - Libreelec SD-ről)
1080i-s felbontású videóknál kisebb "utánhúzást" tapasztalok.
Finomabb mozgásoknál (pl. egy arc lassan fordul) kicsit "kockásodik" és "késik a kép".Van erre valami beállítás, vagy a lejátszó ennyit tud?
Bár nem hiszem, hogy ennyit tudna, hiszen a 4K videokat is vinnie kell (elvileg). -
csongi
veterán
Sziasztok!
Milyen típust érdemes venni? Szeretném az aktív 5,1-es hangafal rendszeremet használni vele, amin csak analóg bemenetek vannak, 3db jack csatlakozó.
Jelenleg van egy T95N típusú és megtetszett a dolog.
Illetve ha telefont csatlakoztatok hozzá, (Androidos) akkor tudok e a két eszköz között fájlokat másolni? -
Czimby
addikt
válasz
DoItYourself #2230 üzenetére
Köszönöm az útbaigazítást!
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy WD Tv live Streaming playerem van, mi a za lejátszó amire már érdemes lenne lecserélni?
Fontos lenne az optikai 5.1 hangkimenet és a kadenciahelyes lejátszás!
Gondolom ezek a nagyon olcsó V11, V88Plus stb lejátszók semmitérők.
A 912 lenne ami már említésre való? -
GZoli7
senior tag
válasz
DoItYourself #2225 üzenetére
Én úgy emlékszek, hogy csak bizonyos htpc-vel megy LE alatt.
-
GZoli7
senior tag
válasz
DoItYourself #2223 üzenetére
S905-ön már van 3D BD lejátszás?
-
DoItYourself
addikt
válasz
bigacsiga962 #2222 üzenetére
Zidoo X8, esetleg S905/S905X chipes olcsó lejátszó LibreELEC-el. Mindkettőnek van topikja.
-
bigacsiga962
tag
Sziasztok
Szeretnék segítséget kérni
Tudnátok ajánlani valami tuti média lejátszót ami hdmi 2.0 csatlakozo van illetve h.265 4k akadásmentesen lejátsza, Kodi telepithető rá HDR , Dolby Athmos esteleg 3D lejátszás Bluray ISO 3D lejátszás
Szóval elég megbizható és sokat tudó gépet keresnékKöszönöm
-
.zSoLTi.
senior tag
Sziasztok! Megérkezett a minap x96 nevezetű boxom. Tegnapi nap sikerült valahogy rábirnom hogy lássa a pc-n lévő dolgokat. Ma frissítettem a router firmwaret és valamiért nem látja rendesen a pc-n megosztott mappákat. A box is csak idönként van ott a hálózati mappába a gépen. Win10 van, ott a media megosztást bekapcsoltam. Milyen media lejátszót javasoltok rá? Másik hogy van mikor magátol bekapcsolgat, pedig kikapcsolom és a tvt visszaállítom kábel bemenetre hdmi-röl.
-
bobsurf
őstag
válasz
bobsurf #2218 üzenetére
Sajnos sem SMBt, sem NFSt nem sikerült még mindig működésre bírnom.
NFSnél olvastam, hogy az androidos KODI máshogy viselkedik NFS tekintetében, mint pl a linuxos, de az így kapott tippek sem működtek eddig(Próbáltam a UIon engedélyezni mindent, a shares-t editálni, uid/guid okat macerálni wifire váltani, de semmi.
SMBnél meg látta a domaint, de nem tudott belépni. Most már nem is látja...
Valakinek valami egyéb 5let? Amúgy volt bárkinek ilyen problémája?
-
bobsurf
őstag
válasz
Arolotifar #2217 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, este kipróbálom!
Amúgy ha jól emlékszem, akkor elsőre NFSel próbáltam, de nem kért jelszót. Így nem is tudott belépni a könyvtárakba...
-
bobsurf
őstag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen nagyszerű boxot és akadt vele egy kis problémám. A synology NASomról nézett videók gyakran beröccennek. (Van egy PI2-re épülő KODIm ls az mindent pompásan lejátszik ugyanonnan)
100M kábeles kapcsolat, UPNP megosztás.
Van valakinek valami 5lete?
/Mintha rémlene, hogy a PInél is kellett valamit bűvészkedni a buffereléssel, de már nem emlékszem.../
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
junkpod #2213 üzenetére
Olvastam: Nekem régen működött.-> Én azt szeretném tudni, hogy most is működik e. (a legújabb KODI-val).
Én nem kaptam fel a vizet. A KODI névkonvenciós kálváriámra utaltam. Egy jó pár videót csak manuálisan sikerült megoldani (ez a "kaliberezés"
, de hívhatjuk kandeláberezésnek is, ahogy jól esik) és nem akarom előröl elkezdeni. Tehát egy szimpla újra scannelés nekem nem megoldás.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2212 üzenetére
Az első mondatot nem olvastad? Működik.
Miért kapod fel a vizet?
(Ui, mi az a kaliberezett videó?) -
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2210 üzenetére
Nekem régen működött. De mióta rendbe tettem a filmek neveit azóta nincs rá szükség, bármikor hibatlanul ujraepithto percek alatt.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #2208 üzenetére
Nem.
Mediatarat mentsd és töltsd vissza -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
KODI 16.1-ből a Back Up add-on-nal lementett back-upot be lehet tölteni KODI 17.x-be? Csinálta már valaki, minden működik, ahogy kell? Kompatibilis a kettő? Csak a Library meg a hálózati elérések érdekelnének a többi Settings nem annyira.
Köszi!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
KODI 16.1-ből Back up add-on-al lementve lehetséges MINDEN amit az elment (beállítások, Library) importálása az legfrissebb SMPC-be? Nincs inkompatibilitás issue?!
Köszi!
-
s1ru2
aktív tag
Sziasztok!
Ma vettem a Pana tévém mellé egy Himedia Q10 prot mondván, hogy megkímélem magam az idegbajtól egy márkásabb darabbal.... Ez nem jött be és már a hajamat tépem.
1. Az első problémám, hogy csak wifin keresztül érem el a benne lévő 1 Tb os szintén ma vásárolt merevlemezt mert a gyári megosztója SAMBA nagyívben leszarja, hogy van benne egy 1 Tb os lemez és csak a 11 GB os belső tárhelylel operál. Erre van valakinek ötlete?
2. A KODI semmit nem képes lejátszani csak közli h wrapper megállt. Legfrisebb szoftver van a médiadobozon.
3. A gyári egyéb lejátszója a 4k képet összenyomja...
Van ezekre valakinek valami ötlete? Illetve, hogy az istenbe lehet használni egy magyar kiosztású billenytűzetet magyar kiosztásúként, mert egyszerűen képtelen bármelyik itthoni eszköz is lekezeni normálisan. Rapoo E vmi.
Nagyon köszönöm, mert már tényleg az idegroham határán vagyok, hogy semmi nem működik normálisan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Asustor NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- E-roller topik
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Soundbar 2 év garanciával
- Új, bontatlan dobozos Bose Smart Ultra Soundbar 2 év garanciával
- Pioneer VSX-521-K + Jamo Sub 210 + Videoton B32
- LG OLED 48C11LB - 122 cm OLED TV
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus M5A99FX PRO R2.0 990FX chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged