- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- One mobilszolgáltatások
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
Új hozzászólás Aktív témák
-
cintula187
addikt
válasz cintula187 #2698 üzenetére
Régebbivel sem megy.
KODi verzió 17.3
A hanglejátszás eszközét akár DIRECTsoundra akár wasapira állítom (a beállítások után újraindítva a KODIT) csak a DD megy ki.
Ennek a kimeten konfigurációnak mi értelme van amúgy?Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
junkpod
veterán
válasz cintula187 #2695 üzenetére
Ha a driver frissítés óta nem működik, akkor a driverben én nézz szét.
Box's don't touch!
-
cintula187
addikt
Sziasztok!
Az alábbi gondom van. Amióta frissült az alaplapi hangkártya driverem 3 napja (Realtek high def. audio driver)
A kodi nem kapja meg a DTS/HD-MA jeleket. Úgy értem, hogy akármi van beállítva a kodiban az audio továbbításban az erősítőn legjobb esetben is csak DD/PCM kijelzés jelenik meg.
Viszont HDMI-n megy a kimenet, és azért a vga driver felel nem?Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Suineg
senior tag
válasz junkpod #2682 üzenetére
Nekem a Nasban 2 wincsi van.
Az egyiken lévő mappát felvittem a Kodiban a Filmek menüponthoz. Itt szépen meg is jeleníti ezeket a videókat.
Eljutottam oda, hogy a másik wincseszterre is kerültek videó fájlok amiket szeretnék szintén a FILMEK menü alatt látni a Kodiban. Mit kellene csinálnom? -
DeFranco
nagyúr
válasz junkpod #2688 üzenetére
persze, O-ra látom is hogy hw gyorsít és h264-es kodek "alatt" teszi ezt.
de ez igaz egy sima avi-ra is azt tudtommal nem is gyorsítja hardveresen csak prociból.
egyébént a hardveres gyorsítás dxva-ra van állítva, de ha visszaállítom automatára sem jobb.
a prociterhelés mindemellett akár hd mkv akár sd avi nem túl magas, 20-30%, akadáskor fel-fel ugrik de bőven nem 100-ra, hanem 70 köré
hd tartalomnál természetesen a videokártya is kap terhelést, de az se túl sokat, kb. 20%-ot.
ha bezárok minden mást, akkor jó, de ha csak fut a chrome, és nem használom aktívan akadni már akkor is akad. ha használom még jobban.
ugyanakkor vlc-t futtatva röccenésmentes a lejátszás, innen gondolnám, hogy a kodival lehet gond, nem létezik, hogy egy ilyen kihegyezett program ennyire sokat egyen.
-
blakey
titán
Próbáld ki az SMB-t ha nincs gond akkor nem kell az NFS-sel próbálkoznod, ha viszont valami nem kerek vagy ki szeretnéd próbálni akkor tedd meg, a Linux NFS pári így kevesebb terhelés alatt is maximumot nyújt, de az SMB sem gond, nálam max sebességgel bír 1-2% prociterhelés mellett.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Mauzes
addikt
válasz junkpod #2682 üzenetére
Van egy Nvidia Shield TV-m és ott a beállításokon belül van olyan opció, hogy mount NAS. Ez egy állandó csatolás, ami arra szolgál, hogy minden app lássa a NAS mappáit fixen.
Ez működik is, csakhogy a Kodi-n belül ez annyit csinál, hogy a mappákat látja DLNA-szerűen és a mappán belül tudok fájlt kiválasztani lejátszásra.
Szóval közben már rájöttem, hogy a fenti opciótól függetlenül kell manuálisan hozzáadni a NAS-om mappáit. Az NFS és SMB megosztás között amúgy van lényegi különbség?
-
DoItYourself
addikt
válasz DoItYourself #2663 üzenetére
MySql beállítás ügyben addig jutottam, hogy az advancedsettings.xml-t bemásoltam LE alá a \\LIBREELEC\Userdata\ könyvtárba, újraindítottam, de nem történt semmi, maradt a régi médiatár beállítás.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
junkpod
veterán
kicsit nem értem, hol adtad hozzá ezeket a NAS mappákat? Valami DLNA szervert futtatsz a NASon?
A Kodiban a video fülön először add hozzá a NAS-od megfelelő mappáját video forrás-ként (tud magyarul a Kodi), itt kitallózod a NAS mappádat (SMB megosztás elég lesz), beállítod a tartalom típust (film), kiválasztod a scraper-t és elindítod a szkennelést, média tárba felvételt.
A Mozi fülön csak olyan tartalmak jelennek meg (katalogizálva, borítókkal...) amiket már beolvasott a médiatár adatbázisba.Box's don't touch!
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok!
a kodinak van-e valami extra erőforrásigénye más lejátszókhoz képest? nálam az a felállás, hogy a gépre van kötve egy monitor és egy tv, a tv-re ki van lőve a kodi, a monitoron meg megy a pc-s móka, általában böngészés.
a proci egy athlon II x2 250, két mag, 3ghz, 8 gb memóriával egy 7770 mellett.
azt tapasztalom, hogy ha lejátszok valamit kodin, legyen az full hd mkv vagy egy 700x400-as avi, akkor az szaggat nem kicsit hanem durván ha csak egyáltalán fut a chrome a másik monitoron, akkor is, ha csak egy ph oldal van megnyitva.
ha vlc-t indítok és átlövöm teljes képernyőre a tv-re akkor a monitoron vígan netezhetek görgethetek egy indexet vagy bármit, akkor se röccen, kodival viszont nagyon.
a procikihasználtság átlagban alacsony, 15-25%, kiugrások akadnak de nem throttlingol úgy hogy így akadnia kelljen, azért ki kellene tudnia tolni ennek a procinak ezt a feladatot erőből.
tudtok valami tanácsot adni?
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Bizros nagyon béna vagyok, de valaki le tudja nekem írni, hogy a Kodi-ban hogy tudok hozzáadni egy mappát a NAS-omon, amit azt akarom, hogy a Movies szekcióban szkenneljen be a Kodi és legyen ott az összes filme a Movies alatt?
Van egy Nvidia Shield-em, ehhez már hozzáadtam a NAS-t, tehát minden app látja a megosztott mappákat (pl. Filmek, Sorozatok, Fényképek). A Kodi is látja ezeket a mappákat, de amikor a Movies fül alatt arra kattintok, hogy Enter files section, akkor ugyan ott vannak ezek a mappák, de nem engedi kiválasztani egyik mappát sem, hanem a mappákon belül tudok kiválasztani egyes média fájlokat. De én nem egyes fájlokat akarok kiválasztani, hanem egy egész mappát.
Remélem érthető voltam.
-
Technoman
őstag
A biztonsági mentéssel kapcsolatban kérnék egy kis "felhomályosítást" Úgy gondoltam, hogy vágom a dolgot, de rá kellett jönnöm, hogy van még mit tanulnom. Előre is elnézést, ha kissé hosszú leszek
Mivel, nagyon gyorsan jönnek ki az új LE verziók (tegnap is jelzett a Minix-em), gondoltam: nehogy két szék közé essek, csinálok egy másolatot a jól működő rendszeremről, ha véletlenül nem lesz annyira jó az új frissítés.
Eddig úgy mentettem le az LE rendszeremet -mint kiderült, sok értelme ennek nem volt-, hogy bementem az LE saját mappájában és a Rendszer/Rendszer és Kodi mentéssel lementettem a teljes hóbelevancot (ez egy .tar kiterjesztésű, elég nagy, 7,8Gb fájlt generált) és ha gáz lesz, akkor az egyel lejjebb lévő "Mentés visszaállítás" amivel visszatudom pakolni a bizt. mentést. Hát ez nekem nem jött összeTegnap egy másik, gyorsabb kártyára, (amin már volt egy szűz új, még be nem lakott 8.0.2.e) rászerettem volna húzni a jelenlegi, stabil és belakott 8.2.3.1.-est, de kiírta, hogy nem tudja, mert nincs elég hely a lemezen (jogos, egy 16GB-s kártyát használok, és egy 8GB-sra akartam rátenni)
Gondoltam, hogy akkor ráteszek egy másik -szintén belakott 8.0.2.e-s- korábbi mentésemet, hogy legalább a beállításokat és a teljes jukeboxot meglegyen a másolatomon (rengeteg filmem/sorozatom van, így nagyon nagy az adatbázisom is)
Rá is ment, de amikor be bootolt semmi változást nem láttam (maradt a gyári skin, az angol felület és az adatbázist sem sikerült áttennie) Az volt a furcsa, hogy a bootolás után úgy hip-hop bejött az LE logo, pedig az update-k során fél óráig is eltart, az új feltelepítése.Ezután próbálkoztam az 905/912-es összefoglalóban leírt (62h1) Backup addonnal, amivel sikerült a szűz 8.0.2.e SD-re, a jelenleg használatos 8.2.3.1.-es beállításait és az adatbázist is ráhúznom, úgy hogy a rendszer továbbra is maradt a régi 8.2.0.e verzión.
A "gond" csak az, hogy nem tudta 100%-ban átemelni a beállításokat. Nekem kellett a hátteret, a betű színeit, meg más kis dolgot beállítani.A kérdéseim:
1. Ezek szerint ez a Kodi Backup dolog, csak az adatbázist (JukeBoxot) és az általam beállított dolgokat menti le, egy más -akár régebbi-változatra, úgy hogy nem írja át a mentett SD-n lévő régebbi verziót?
2. A beállításoknál láttam ilyet: Saját mappa1 és 2. Ezek mik? Ha bepipáltam teljesen kifagyott a mentés, megállt az első filmem adatánál és 30 percig nem is mozdult. Ki kellett lépnem.
3. Ha ez a normális biztonsági mentés, akkor mi az, amit az LE mappában -fentebb már írt- rendszer mentésnek hívnak és mit csinálok rosszul, hogy nem tölti vissza egy másik, uolyan verziót használó SD-re az adatokat?Thx
-
junkpod
veterán
válasz Tibor66 #2672 üzenetére
A kodiban nincs hagyományos értelemben vett iptv. Ha van szolgáltatói szerver hozzáférésed, akkor a csatornalistat megadhatod a Kodin belül egy tv-kliensnek, onnantól lesz tv menü is.
Azon túl, hogy a hms-rol fogalmam sincs mi lehet (meg a rövidítés feloldása után sem...) A dvd-s bekezdesedbol sem értek egy szót sem: mit és hova szeretnél telepíteni?[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Tibor66
újonc
válasz DoItYourself #2673 üzenetére
HMS- home media server
-
kmarci25
veterán
válasz DoItYourself #2673 üzenetére
Her Majesty's Ship
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
DoItYourself
addikt
válasz Tibor66 #2672 üzenetére
Egy kis olvasnivaló, kezdésnek nem rossz: XBMC kezdőknek.
Egyébként mi az a HMS?Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
Tibor66
újonc
Üdv mindenkinek! Telepítettem a Kodi 17.6 a laptopomra, abban a tudatban, hogy ugyanúgy működik mint a HMS. A videók megnézésekor nincs is semmi problémám.
Először is mim van: laptop, Samsung HT-J4550 Blue ray, Technika TV mind egy hálózaton belül.
Tehát telepítettem a Kodit a laptopra, IPTV, mindent szinte. A Tv képernyőjén csak két könyvtár jelenik meg: Music library és a Video Library. Tehát az IPTV nem jelenik meg sehol. A HMS-nél ez Filmek mappában Internet TV alatt volt elérhető.
Sajnos a DVD-re nem tudom hogyan lehet telepíteni, mível is a VEWD van rajta, és nincs lehetőség, vagyis pontosabban én nem tudom, hogy lehet hozzáadni widgetet (DNS csere nem megy, az UPC nem engedi).
Ha valaki tud valamilyen segítséget- előre is köszi és vendégem egy jó cseh sörre. -
lac14548
aktív tag
válasz lac14548 #2661 üzenetére
Hátha másnak is szüksége van rá ezért leírom.
Téma: AEON NOX
Ebben lehetőség van egyedi főmenü elemek létrehozására.
Első nyilván a könyvtárszerkezet létrehozása.
Ez után: Videók - Fájlok - "+" videók hozzáadása - Tallózás - Gyökér - (itt megkereseni a mappát/csatolt eszközt/ , nevet adni neki, tartalmát megadni, scrapereket beállítani stb. - OK
Menüelem készítése
Rendszer - Felszín beállítások - Aeon Nox főmenű beállítások - Custom 1 kiválasztása - Alapértelmezett kiválasztási művelet - Video könyvtár - Források - Itt betallózni az előzőleg megadott csatolt mappát - Create menu item hereNagy vonalakban ennyi, ebből már el lehet indulni.
Aki szeretné bővítheti, kiegészítheti, összefoglalóba berakhatja ezt a leírást/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
blakey
titán
válasz DoItYourself #2667 üzenetére
SPMC, Minix XBMC, MrMC esetében a Szolgáltatások alatt van. Ha Kodi esetében nincs akkor kénytelen vagy másolni advancedsettings.xml-t.
(#2666) z67
Philips TV-nél nem tudom, ha van Kodi, SPMC, bármi és netán eléred a iserdata mappát akkor lehetséges. A MySQL egy központi adatbázis ami egy gépen, NAS-son tudsz létrehozni és az eszközök mindig onnan "táplálkoznak".[ Szerkesztve ]
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Android alatt elég a Szolgáltatások alatt bekapcsolni a MySQL-t és megadni az adatokat, úgy is menni fog.
-
Dolphine
addikt
Ha megvagy, lehet, hogy majd kérdezek, ha nem gond.
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
DoItYourself
addikt
A tévén 16.1-es Kodi van, a boxon pedig LE 7.0.3.012l, ami szintén Jarvis. Majd kiderül, hogy lesz-e velük probléma. Nos, tényleg nem tűnik bonyolultnak, MySql telepítve, user létrehozva, advancedsettings.xml megszerkesztve, holnap bemásolom, médiatár exportálással nem foglalkozok.
[ Szerkesztve ]
-
lac14548
aktív tag
válasz junkpod #2660 üzenetére
Így már megvan!
Több mint fél éve megvan a lejátszó, de még eddig nem sikerült beállítani ahogy szeretném a menüt.
Ez a két szó sokat segített!
Most már úgy tűnik menni fog.
Finomhangolások vannak még hátra, meg a médiatár frissítése..../Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
-
lac14548
aktív tag
válasz junkpod #2655 üzenetére
Igen látom, hogy abban módosítani lehet a főmenü elemeket, de arra nem jövök rá, hogy hogyan lehet egy mappát az adott menüponthoz csatolni.
Van erről valami tutorial valahol?/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
blakey
titán
válasz Dolphine #2653 üzenetére
A NAS-odnak megfelelően keress rá a neten, de elvileg a bekapcsoláson kívül kell egy phpMyAdmin ahol létrehozol egy "kodi" felhasználót. Neten biztos találsz a NAS-odhoz megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Dolphine #2651 üzenetére
Abban, hogy több eszközön is ugyanazt az adatbázist használod és ha egyiken elkezded akkor a másikon tudod folytatni. Minden központilag van tárolva, nem kell új eszköz esetén megvárni míg beszkenneli, stb, azonnal ott van és minden a helyén. Kényelmi előnye van, az anyagok amúgyis NAS-son vannak, így minden egy helyen van.
-
blakey
titán
válasz DoItYourself #2649 üzenetére
Mysql médiatár beüzemelésén gondolkodok, - a beüzemelés gyakorlatilag 1-2 perc, egyik boxon beállítod a MySQL-t, elkészíti az adatbázist, a többi eszközön már nem kell semmit betallózni, csak a MySQL beállítása kell és kész, ennyi, tökéletesen működik, amit egyiken elkezdtél a másikon folytathatod, stb., nekem is NAS-on van az adatbázis viszont 1 dologra kell figyelni, azonos verziószámú Kodi (fork) esetén működik megfelelően.
[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
addikt
válasz lac14548 #2648 üzenetére
Azt hiszem Aeon Nox-ban lehet ilyet csinálni, majd junkpod megmondja a tutit.
Mysql médiatár beüzemelésén gondolkodok, van NAS-om amire fel lehet tenni. Van két 2-3 eszköz otthon, amin Kodi fut, a tartalmak pedig úgyis a NAS-on vannak. Érdemes vele tölteni az időt?
-
lac14548
aktív tag
Kodi 17.6-hoz keresek skint, ami a lehető legjobban testreszabható, de ugyankkor egyszerűen kezelhető.
Van például a Ghost in the shell c. film ami ugye animációs, de mégsem gyerekeknek való, ugyanakkor van a Szépség és a szörnyeteg (élőszereplős) ami nem animációs, de gyerekek is nézik.
Ezért kellene olyan skin amiben a főmenüt úgy tudom módosítani, hogy az általam létrehozott menüpontokhoz mappákat(!) rendelek.
Így amit én a mesék mappába rakok az mese lesz, attól függetlenül, hogy az imdb besorolása micsoda.
Amit viszont a filmek mappába rakok, az nem kerül megjelenésre a mesék között.Ezen kívül még külön szeretném választani a természetfilmeket, mert az se nem mese se nem film, ezért külön menüpont kellene neki.
Természetesen minden menüpont megynyitásakor a filmek képei és leírásai jelenjenek meg ugyanúgy mint a médiatárban.
/Motorola V2288/Siemens C35/Siemens MT50/Nokia 6600/HTC Touch Cruise/ZTE Blade/Samsung Galaxy S+/Xiaomi Redmi 1S/Xiaomi Redmi 2 Pro/Xiaomi Redmi Note 6 Pro/Realme 8 ...
-
blakey
titán
1440px-re talán megvan a válasz, ha minden igaz akkor a 1440px feletti videók VP9-ben vannak fent amit az Inputstream egyelőre nem támogat.
(#2647) junkpod
Egyelőre csak az inputstream-ről van szó és S912-n is ugyanaz a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz junkpod #2644 üzenetére
Szerintem csak annyi, hogy melyik volt előtte telepítve, nekem a Kodi repo-ból volt így az official-t küldtem rá és frissítette a meglévőt.
Nekem most "csak" 1440px-ben megy, megnézem mi lehet a gond.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Youtube 4K
Ha valaki 4K-ban szeretné nézni a YT videókat Kodi alól az töltse le a legújabb kiegészítőt és az MPEG-DASH-nél kapcsolja be a proxyt: Youtube addon Github*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
junkpod
veterán
válasz Technoman #2640 üzenetére
Közben teszteltem, bármilyen taggelessel működik, csak egy meglévő gyűjteményt helyrepofozni a music brain több szintű felismerő automatizmus avval sokkal könnyebb, illetve úgy rögtön bekerülnek az MB azonosítók és minden más tag mező. Ezt szereti a Kodi is
Box's don't touch!
-
Technoman
őstag
válasz junkpod #2593 üzenetére
Ez engem is nagyon érdekelne, mert én is szeretném a filmek/sorozatok után, a cca 500Gb-nyi zenémet is katalogizálni.
Írod, hogy csak ezzel -a számomra eddig még nem ismert- progival lehet Win alatt előzetesen szerkeszteni , majd az LE alatt felismertetni/katalogizálni a zenéket. Én eddig erre a célra a TagScannert használtam (Droidos mobilon tök jól müxik)
Elképzelhető, hogy ezzel nem lenne -(8.xxxx) LE alatt- kompatibilis a rendszer?
thx -
blakey
titán
válasz handrash #2636 üzenetére
Ott van, menj a Frissítésre és alatta írni fogja az elérési útvonalat.
-
handrash
őstag
A filmek listájában néhány duplán vagy triplán jelenik meg. Valószínűleg azért mert valóban többször szerepel a könyvtárstruktúrában. Hogyan tudnám a legegyszerűbben megtudni egy adott filmről, hogy fizikailag éppen hol van?
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
handrash
őstag
Ismer valaki olyan kiegészítőt amivel a Vh1 classic műsora nézhető (és működik)?
Biztonságot? ---> http://www.athsecurity.hu/
-
JohnDoe_Hun
tag
Sziasztok. A kodi felismeri vhogy az azonos hálózatban futó plex vagy servio szervereket? Illetve található vhol leírás a pc-s mappák megosztásáról. Egy miboxon fut nálam a kodi.
Köszönöm a segítségeteket. -
blakey
titán
Top Gear-rel ugyanaz az elnevezés mint egyébként, így kell elnevezni: cim.S00E01.mkv, tehát így speciális résznek számít és azon belül az első, ha 10 évad alatt van mondjuk 9 ilyen rész akkor folytatólagosan kell elnevezni. Itt van a sok különkiadás.
[ Szerkesztve ]
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni fájl elnevezés ügyben.
A Top Gear sorozatnak vannak epizódjai, amik a tvdb-n “Specials” rész alatt vannak, és akárhogy próbálkozom az elnevezéssel, nem sikerül összehozni.Van esetleg valakinek konkrét tapasztalata ezzel a műsorral, vagy hogy a specials epizódokat hogyan kell elnevezni?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
zsozsoooooo
tag
Sziasztok!
Találkozott már olyan problémával valaki, hogy 7.1.2-es androidon (VIbe Z2Pro resurrection remix 5.8.3) a frissen play storeból installált kodi , nem csatlakozik a netre?
Kodi appon belül a System Info -> Network -> a következőket írja:
Link : not connected,
Mac addr, IP addr, Subnet mask, Gateway mind üres
DNS server IP-ket mutatja.
Internet : ConnectedSe Wifin se Mobil neten nem látja a készülék hálózati adatait a Kodi, ha váltogatok a Wifi és Mobiladat kapcsolat között, akkor a DNS server ipket frissíti értelemszerűen.
Minden más app esetén megy a net jól a telefonról természetesen
SPMC ugyanezen a készüléken megy. Mutat minden hálózati adatot és Link: Connected.
Android ->beállítások ->alkalmazások ->kodi -> adathasználat -> "Minden hálózati adat tiltása" ki van kapcsolva, Wifi adatelérésnél a "Minden Wi-FI adat tiltása" ki van kapcsolva.
Nincs ötletem. Valaki futott már bele ilyenbe ?
Köszi
Zsozso
-
Lacko66
tag
Mini M8S II box, Libreelec 8.0.2e, Kodi 17.4 alatt egyik pillanatról a másikra megszűnt a Youtube videók 720p feletti lejátszása. Nem történt rendszerfrissítés, nem változtattam semmilyen beállításon, az inputstream adaptive verziószáma se változott és annak a beállításaihoz sem nyúltam. Ugyanazon a kábelen kapja a netet a box amin eddig és modem újraindítás után sincs változás. Sokáig jól működött az 1080p és 4k videók lejátszása de pillanatnyilag csak 720p a maximum és nem tudom mitől lett ez.
Tud valaki segíteni esetleg ?Diablo 3 Battletag: Misilaci#1165 | PSN ID: OBH_MihalyLaci |
-
kmarci25
veterán
válasz DeFranco #2623 üzenetére
Talán a bufferelés változtatása is segíthet...
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
DeFranco
nagyúr
válasz junkpod #2620 üzenetére
silly me, nem volt bekapcsolva a wifi (ergo nem volt belső hálón) az én telefonom így már megy egyszerre. szarvashiba bocs.
viszont van más kérdésem, ez nem tudom mennyire triviál: letöltöttem egy tagesschau nevű kiegészítő modult, ez az ard német csatorna hírműsorát adja, viszont nálam az adatlapomon szereplő gépen meglehetősen szaggat a lejátszás ezzel 1280x720-as és 960x544-es felbontáson is, még kisebb felbontáson (512x288) már jobb, de ott is vannak mikroakadások.
nem ismerem a kodi képességeit ezért kérdezem, hogy ilyenek normálisan előfordulhatnak-e valamilyen érthető okból, vagy ez beállítási gond, esetleg a gépem (athlonII X2, 8GB ram, 7770, lásd adatlap) lenne kevés hozzá? elvileg streamingben ennyit bírni kellene a rendszernek egy 120-as nettel szerintem.
a rendszer nincs leterhelve: [kép]
természetesen a sima videólejátszás megy mint kés a vajban.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
sziasztok!
nagyon kezdő vagyok kodiban, most ismerkedek vele. feltettem a telefonomra a kore appot amivel jól tudom irányítani a kodit, de ahogy feltettem és csatlakoztattam feleségem telefonján is a kore-t ugyanahoz a kodihoz amit addig az én telefonommal irányítottam, az én telefonom elvesztette vele a kapcsolatot.
a kapcsolatokat kézzel állítottam be, ugyanazokkal az adatokkal (minden ugyanaz volt, felhasználónév-jelszó is).
lehetséges, hogy egyszerre két telefonról irányítsuk a kodit, vagy egymást kizárja a két kore?
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
A távirányító power gombjára szeretném rátenni az “Advanced Power Menu”-t.
Estuary skin alatt ezt hogyan tudom megtenni?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz SunMount3r #2614 üzenetére
A fajlkezelovel add hozzá a forrást.
Megnéztem, aeon nox-ban is csak gyökér, sajat mappa és usb kulcs szerepel. Nincs más lehetőség mint parancs sorból mountolni a képek mappadat...Keress egy droid appot amivel lehet hálózati mappákat csatolni.
[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
Ejelhar
senior tag
válasz SunMount3r #2614 üzenetére
Hááát ... ezt csak ötlet szinten mertem említeni, ugyanakkor Android alatt is ugyanez lehet a megoldás szerintem:
a kép kiválasztásánál csak a helyi file rendszert lehet tallózni, viszont ha egy tetszőleges file rendszer (akár hálózatos is) be van építve, akkor ez nem gond. Most már csak azt kéne tudni ezt hogyan lehet Android alatt megtenni (vagyis az eljárás szerintem biztos ugyanaz, a konkrét formája kérdéses, ehhez kéne egy perfect androidos, magyarán a konkrét megoldást nem ismerem, csak ötletet adtam)
-
SunMount3r
nagyúr
válasz junkpod #2612 üzenetére
Hát ez az, a Pictures-ben a képeket tartalmazó hálózati mappa hozzá van adva, de a System->Interface->Background alatt csak az "External Storage" és a "Root filesystem"-ben enged böngészni, az SMB megosztásokat ott ki se listázza.
(#2613) Ejelhar: köszi, de mindezt hova és hogyan kellene beírnom? Valami batch file-ba, vagy egy KODI rendszer file-be? Meg ugye ez továbbra is egy Android Box, Android-os KODI-val (Q10 Pro).
-
Ejelhar
senior tag
válasz SunMount3r #2609 üzenetére
Kicsit zavarban vagyok az "android box" kitétel miatt, Androidhoz nem értek, de LE alatt így lehet:
1.) Léthehozunk egy könyvtárat az LE alatt, ide fogjuk beépíteni a hálózatos file rendszert:
mkdir /storage/mount
mkdir /storage/mount/K1
Mint látszik a "/storage/mount/K1" helyre fogjuk beépíteni majd a hálózati megosztást.2.) próba, próbáljuk meg becsatolni, a parancs (dune felhasználó; dunejelszo jelszóval csatlakozik a 172.16.168.1 IP-jű host mount/K1-2TB megosztására):
mount -t cifs -o username=dune,password=dunejelszo,ro,sec=ntlm //172.16.168.1/mount/K1-2TB /storage/mount/K13.) ellenőrzés, sikereres?:
mount | grep cifs
//172.16.168.1/mount/K1-2TB on /storage/mount/K1 type cifs (ro,relatime,vers=2.1,sec=ntlmssp,cache=strict,username=dune,domain=DDS-DESK,uid=0,noforceuid,gid=0,noforcegid,addr=172.16.168.1,file_mode=0755,dir_mode=0755,nounix,serverino,rsize=65536,wsize=65536,actimeo=1)
Úgy tűnik igen.4.) akkor a hálózati file rendszer csatolását végző parancs kerüljön be a /storage/.config/autostart.sh file-ba, az eredmény, lehet tallózni a hálózaton is:
[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
válasz SunMount3r #2611 üzenetére
Nem tudom, aeon nox skint használok. Próbáld meg a fajlkezelovel először felvenni mint új forrást az smb mappadat.
Box's don't touch!
-
junkpod
veterán
válasz SunMount3r #2609 üzenetére
Melyik háttérképre gondolsz?
(A wineset nem én csináltam már kifejtettem, hogy ezt azért nyitottam /eredetileg droiddal) mert a Kodi addonod topikban a Kodi beállítások elvesznek. Winesrol még nem is tudtam, de tény, hogy az is különbözik...
Box's don't touch!
-
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Bár előzőleg sem jártam sikerrel, azért lenne egy újabb Skin (vagy inkább rendszer) mod-dolós kérdésem:
Jelenleg a Confluence-t használom 17.6-on. Azt szeretném valahogy megoldani, hogy a háttérkép az SMB hálózatról is beállítható (betallózható) legyen. Mert most csak az Android-os Box belső tárhelyéről lehet betallózni, más lehetőséget nem ad rá. (Amit egyébként nem értek, hogy miért korlátoztak így le).
Van erre lehetséges megoldás, pl. valami rendszer file átírásával?
Köszi!
(Amúgy nem értem miért van külön a Windows-os KODI Topic, annyira egyik sem pörög, hogy ez indokolt legyen...)
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Állítsd Profi módra Haladó helyett, ott lesz a Karakterkészlet alatt.
-
blakey
titán
-
lemmy9
őstag
Sziasztok!
Kodiban (Minix U1)lehet valahol felirat pozíciót, színt, betűméretet állítani?
Totál újszülött vagyok a témában.[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
pocokxx
Közösségépítő
1) Ha bedugom, és olvas, akkor rendben van?
2) Ez bejött, köszi.
3) és 4) Android indul el a KODI-t távirányítóval indítom. A Kodi viszonylag gyorsan indul, de az android rendszer lassabban áll fel, ha be van dugva a winchester. Ha sd-ről futtatom elölről kell kezdeni a repok meg effélék telepítését? Illetve az gáz, ha folyamatosan be van kapcsolva?"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
blakey
titán
válasz pocokxx #2602 üzenetére
1. Próbáld ki, a ház elektronikájától függ, hogy kell-e neki az Y kábel vagy sem.
2. Beállítások/Videó/Médiatár/Médiatár tisztítása, Kodi verziótól eltérő lehet, de ua. a neve.
3. Mennyi idő a lassú? Ha SD esetében a LibreELEC-re gondolsz akkor igen, érdemesebb az Androiddal szemben.
4. Android vagy LE?*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
pocokxx
Közösségépítő
Sziasztok!
Egy 3TB winchestert kaptam, és arra gondoltam, hogy felmásolnám rá a filmeket, amik asztali gépen illetve notin vannak, de akadt egy-két kérdésem.
1) Egy Sunvel T95 tv boxom van. Erre rá szabad kötni állandóra a winchestert? Y kábel kell hozzá?
2) A médiatárban már benne van a filmek jó része, mivel hálózaton már látta őket, viszont így kétszer lesz meg, de csak az egyiket játsza le (hiszen a gépről letörlöm őket). Van rá mód, hogy töröljem a duplikált elemeket vagy akár nulláról kezdjem az egészet?
3) Kicsit lassan áll fel így a rendszer, Érdemesebb lenne egy sd ról futtatott Kodi?
4) Biztonságos eltávolítás létezik...?"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor
-
Gilberto
aktív tag