- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple Watch
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- AI társ és butább S Pen a friss Galaxy S25 morzsái között
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pászka
tag
válasz Debilon #3598 üzenetére
Én is gondoltam erre, ezért megpróbáltam még tegnap a pc-n is elindítani mert azon is van kodi. Ott látta is és engedélyezte is. Aztán visszamentem a másik szobába és ott megpróbáltam a média boxot, és megint kérte a párosítást. Lehet az a baj hogy a pc az emeleten van egy upc routerbe dugva az alsó szinten pedig egy másik router fogadja az upc-s routerről kábelen a netet és ott szórja a wifit. Na most a médiabox az alsó szinten lévő routerhrhez csatlakozik wifin keresztül. Tehát valószínű hogy mindegyiknek más az ip címe. Na majd még próbálkozom hátha...
AMD Ryzen 5 5600x // ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI // ASUS GeForce Dual V2 RTX 3060 12GB OC GDDR6 // G.Skill 32GB /3200 Aegis DDR4 RAM Kit (4x8GB) CL16 (F4-3200C16D-16GIS)
-
devil-k
nagyúr
Sziasztok!
A legegyszerűbb és legolcsóbb boxot szeretném arra, hogy a kislányom YouTubeon keresztül nézhesse a meséket rajta. De fontos, hogy ezeket az idióta reklámokat le lehessen tiltani lejátszás közben. PC-n az adblocker megállítja ezeket, de van valami alternatíva ezeknél a boxoknál? Előfizetni nem akarok erre a szutyok YouTube Premiumra.
- mozi bolondéria -
-
pászka
tag
Sziasztok! Teljesen új vagyok kodiban még csak most kezdtem vele foglalkozni. Vettem egy Xiaomi Mi Box 3 AndroidTV 4K-t. Az a problémám hogy feltelepítve a kodit és beüzemelve a movie sharkot némely film lejátszásánál a vev.io-n kellene párosítani a lejátszót, de tv boxon ezt nem tudom megcsinálni mert nem tudok a linkre kattintani.
AMD Ryzen 5 5600x // ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI // ASUS GeForce Dual V2 RTX 3060 12GB OC GDDR6 // G.Skill 32GB /3200 Aegis DDR4 RAM Kit (4x8GB) CL16 (F4-3200C16D-16GIS)
-
Norbee8510
újonc
Sziasztok!
Androidos médialejátszó FW frissítése után a médiatárat importáltam (frissítés előtt Kodi 18.4 exportáltam külső meghajtóra).
Most 18.5 van fent, de nem találja a filmeket. SMBn keresztül ment eddig is, a filmek helye nem változott.
Ha nem muszáj nem akarnám az egészet médiatárat újracsinálni.
Köszönöm!HiMedia Q5 Pro Official Fw 2.1.4, Kodi 18.5
-
Flash82
tag
Sziasztok
Pc t szeretnék összekötni a H96 max-al
Igazából már megtörtént az összekötés a lejátszó látja a gépen lévő anyagot .Ugyanezt szeretném visszafelé tehát a pc szeretném látni a lejátszó fájljait. -
Beni2360
félisten
Szerintem csak főzött rom ha van hozzá. Gyári frissítést ne is nagyon keressél csak kivételes boxok kapnak.
Van letölthető YT ami tudsz telepíteni. Ezt próbáld ki. Máshol is ezt ajánlják.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
t.lali
friss újonc
Üdv!
X96 S905x 4Gb/16GB Tv box Andoid 6-tal megy. Youtube frissítést kért. Üzenet: nem kompatibilis a rendszerrel.
Mi lehet az oka?
Frissíteni kell Android 7-re?
Ha igen, hogyan?
Sok info van fenn a neten, de nem találtam letölthető és működő! frissítést.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
gyűrű
addikt
Ezen kívül csak régebbi 912-es boxaim vannak, de azokat már nem érdemes szerintem megvenni. Ugyan nem tv box de ilyesmi hardverrel jó támogatással, igaz sokkal drágábban a Vim 3 pro ... Esetleg az amlogic topickban biztosan ajánlanak majd más típusokat is...
-
gyűrű
addikt
Az ennyémmel annó volt lan probléma..
Hónapok óta megszűnt az ilyen hiba a fórumokon.. (beelink, 4pda, freaktab)
Két kollegám is vett azóta, és mindkettőnek jó.
Miért ajánlanám szerinted ha gond lenne vele?
Szoftveresen és hardveresen is frissíti a gyártó.
Ha nem jó, akkor mitől kuka? Vissza lehet küldeni mint bármelyik másikat.
Ha nekem annó nem ment volna én is visszaküldöm. -
blakey
titán
Inkább a legerősebbek egyike, de nem a legerősebb. Egyébként meg lehet vele gond, sajnos, nem egyértelmű, hogy nincs vele gond. Ha hibásat kap, esetleg nem tud vele mit kezdeni akkor számára kuka, a tiéd sem volt hibátlan, enyém pl. az, de amikor kaptuk akkor 10-ből 2 volt jó bekapcsolás után.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nyekk1
csendes tag
Szia, akkor nincs probléma vele olvastam egy cikket rola nagyon lehúzták
https://logout.hu/cikk/beelink_gt_king/bevezeto.html[ Szerkesztve ]
-
nyekk1
csendes tag
ha valakinek van és használja vélemények, tapasztalatok? Beelink GT-King
-
Flash82
tag
Sziasztok
Nemrég vásároltam egy h96 max ot .
Szeretném pc ről átrakni pl a filmeket.Próbáltam már megosztást stb de a kis lejátszót nem tudom hogy kell beállítani. -
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Arra van megoldás hogy Kodi-ban a telefon billentyüzetét használjam, iráskor?A Kodi beépitett megoldásán gyakori a félrenyomásom.
-
csucsotke
aktív tag
Sziasztok! A flac zenei fájl ID tagjába, bele tudom íratni valahogy a kodival a rating-et, amit a kodiban adtam a számnak? Úgy veszem észre, alapból azt csak magának jegyzi fel. És ha van a számnak eredetileg tag-ba beírt ratingje(monjuk2), és megadok neki önkényesen 4-et , akkor library frissítéskor felülírja az eredetivel tehát újra 2 lesz.
-
tahepa
senior tag
Beelink GT1 esetében az HBO GO csak wifi kapcsolattal hajlandó működni , kábeles kapcsolattal az internetes kapcsolat hiányára panaszkodik és el sem indul...miközben van élő netes kapcsolat (~800 Mbit-es Digi net)
Mi szösz lehet vele? -
Beni2360
félisten
válasz ctrlaltdel13 #3571 üzenetére
Szia! Van.
Sajnos a médiatár frissítés nem mindig 100%-s.
Ilyenkor be kell menni a VIDEÓK mappába és a beszkenelt mappában meg látod melyik filmek amikkel nem birkózott meg. Több hiba lehet. Rossz videó cím kevés infó az NFO-ban stb. Én egyenként szoktam ilyenkor betallózni és megtaláltatni a kívánt filmet.
Az adatbázis általában nálam https://www.themoviedb.org/movie
és itt tudom ellenőrizni az eltérést. Csináltam egy bemutató videót ezek javítására. Talán segíteni fog.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
ctrlaltdel13
őstag
Hi all.
Kodihoz kellene kis segítség.
Adott egy pc amin egy megosztott mappát lát a kis amlogic lejátszóm(corelec).
Eddig minden frankón működött.
Töltöttem le új filmet, frissítettem a médiatárat,mint mindig hogy lássa az új tartalmat, de semmi.A fő könyvtárba látja az összes filmet, de a média tárba nem rakja be csak egy részét.
Töröltem már mindent, elérési utat, médiatár tisztítása, stb.
Utána újra megad minden, frissítés, és megint nincs ott minden film.Mi lehet a szar?
Valakinek valami 5 let? -
LLKobe
veterán
Üdv!
Rokonnak keresnék TV alá médialejátszót.
Egyetlen egy dologra lenne használva: külső vinyóról film lejátszás.Ami kellene:
- Stabil működés
- Egyszerű kezelés
- 1080p x264, illetve 4k HEVC HDR videók problémamentes lejátszásaSemmi más nem kell, netre se lenne kötve, semmi.
Mi lenne erre a legolcsóbb alternatíva?Esetleg az előttem említett X96 Max?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
preludium975
tag
Hali, 20k-s keretben milyen mediaplayert ajánlotok? Én a 4/64-es X96 Max-ot néztem ki. Erre van valami elec (libreelec, coreelec, stb)? Semmi szükségem nem lenne androidra, szóval jó lenne, ha csak Kodi lenne rajta, olyan elec, ami már legalább Kodi 18 (Netflix miatt). Illetve ha nincs, akkor androidon belül ha Kodi-t használok, akkor azon a DD, DTS jel ki tud menni optikain?
-
Technoman
őstag
válasz junkpod #3567 üzenetére
Kösz az ötletet. Úgy látszik, hogy nem a rendszerem (kártya, készülék soft.) a hibás. Mivel:
-Cash tár ürítés, frissítés, kikapcsolás meg minden istennyavalya megvolt.
- más kártyára feltelepítettem a stabil CorElec9.03-at, majd onnan visszamásoltam az előzőleg lementett videotárat (nem a teljes rendszerproggal)
Esetleg még megpróbálkozom régebbi szoft-tal is (CE vagy LE-vel) -
Technoman
őstag
Sziasztok, Hátha tudtok segíteni...
Van egy Amlogic s905-ös Boxom (Minix Neo u1), amin jelenleg a legfrissebb CorElec (9.2) van.
Sok-sok filmem és sorozatom van, amit Jukebox formában, profi módon katalogizálva van már évek óta. Eddig minden szépen működött, viszont az utóbbi időben észrevettem, hogy amikor rámegyek egy film egyik szereplőjére régebben egy ok gombnyomásnál kijött 2 lehetőség: keresés a filmek/sorozatok között vagy adatlap és a színész teljes eddigi életútja.
Na, nekem ez sehogy sem akar előjönni, már hetek óta.
Aen Nox Silvo-t használok. A kiegészítők mind működnek.
Szerintetek min kéne állítanom, hogy működjön az info oldal
thx -
Beni2360
félisten
Mobilon is van válaszadási lehetőség. De nem számít.
Na megcsináltam a videót KODI cimkézés. Ha valami még nem tiszta akkor kérdezhetsz priviben is.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Majd Du. csinálok egy videó bemutatót egyszerűbb mint magyarázni és később is lehet hogy valakinek majd kell.
Ha válaszolsz akkor ott a felső sorban a dátum előtt a "Válasz " gomb. Így értesítést is kapok, hogy nekem jött valami válasz.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
oszy
veterán
Nekem úgy van, hogy az egyikbe bevan dugva szinte folyamatosan egy HDD, de a másik porton lévőt néha leveszem, mert az egy "mobilabb" (számomra). Viszont ilyenkor is mutatja ennek a tartalmát. Nincs NAS és nem is lesz. Így akarom kihozni a legtöbbet a KODI-ból.
A főoldalon is látom az összes filmet pl.
Hogyan kell kicímkézni?Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Beni2360
félisten
Ha a meghajtókon levő mappákat beolvastattad akkor a ki lehet őket cimkézni és akkor azt a cimkét nyitod meg amelyik HDD be van dugva és ott nem látni a másik meghajtón levő filmeket. Ez is egy megoldás szvsz.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
blakey
titán
Ti hogyan oldjátok meg pl. 2 hdd tartalmát a kodi-n? - NAS-al.
Ha leveszem az egyiket, akkor ott van a másik tartalma. - igen, ott van ha beolvastatod a tartalmát. De pont ez a célod, hogy ha megint csatlakoztatod az eszközt akkor újra tudod nézni a tartalmakat, ha állandóan cserélgeted a lemezeket akkor semmi értelme a borítóknak, csak simán fájlkezelőből indítsd a filmeket.*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
oszy
veterán
Ti hogyan oldjátok meg pl. 2 hdd tartalmát a kodi-n? Ha leveszem az egyiket, akkor ott van a másik tartalma. Ezt ki lehet küszöbölni valahogy? Vagy ez ilyen?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz junkpod #3553 üzenetére
Még ha Ausztrália lenne is, villámgyorsan belógatnám a tv-met
az otthoni alhálómbaa BIX környékén valakitől apróért vett kis VPS-beanyám/haver alhálójábaegy OpenVPN megoldással, akár saját maga által (Android tv, app adott), akár egy erre képes külső router-el és akkor így abba dugva. Problem solved.[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Beni2360
félisten
válasz Bacusuz #3554 üzenetére
Törölni a nem létező médiákat csak egyenként vagy a beállításokban levő tisztítással lehet.
Előszór a megosztást törölni tartalom nélkül aztán mehet a tisztítás. Sokáig el tud vacakolni. Vagy alapra állítani a rendszert és mindent elölről kezdeni.
Azért öröm van, hogy sikerült.
UI: Ha nem törlöd főmappa megosztását akkor megeshet az újbóli beolvasása.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Bacusuz
addikt
-
Beni2360
félisten
válasz tomigonzo #3550 üzenetére
Én olvasatomban ezek az itthoni szolgáltatók műsora csat Magyarországi ip címekkel működnek. Külföldről nem elérhető a szolgáltatás. Sokan panaszkodtak erre másik topikokban.
-
Rudee80
csendes tag
Sziasztok!
Valószínűleg rossz helyre írom a kérdésem, ezért előre is elnézést kérek.
Küldöldön élek és magyar tv csatornákat nézek/nézünk. Ehhez van egy parabolánk és egy Openbox V9S beltérink (ami szerintem egy hulladék) . Mindezért havi díjjat fizetünk egy emberkének. Ez a rendszer nagyon rosszul működik sokszor. Elmegy az adás és csak scrable channel van. Az üzemeltető azt mondja szar a netem és azért nem megy. Ilyenkor átalában ki és bekapcsolás segít, vagy rosszabb esetben áramtalanítás. Csak sajnos ez sokszor előfordul. Van egy másik személy aki ugyanilyen tévézést kínálna, Amiko beltérivel. De erről semmit sem tudok.Igazából a kérdésem az lenne hogy én saját magamnak meg tudom e ezt csinálni valamilyen box-szal vagy kell valami előfizetés,vagy hogy működhet ez?
Ha tudna valaki ebben segíteni ,megköszönném.Üdv
-
Beni2360
félisten
válasz Bacusuz #3544 üzenetére
Igaz én SAMBA-t használok de a média tárnál élősszőr rögzítem a NAS-t )192.168.0.15) és onnan kiindulva rögzítem a rajta levő mappákat. Itt egy film láthatod miképpen.
-
Bacusuz
addikt
Siasztok:
A következő gondom lenne, amiben kérném a segítségeteket.
Andorid GTking + kodi 18.3 leia kombóval nézem a Synology nasról NFS-el megosztott filmeket.
A megosztott mappa tartalmaz képek; doksik; programok;filmek almappákat.
A Confuence-ben beállítom a megosztott filmek almappát, de a médiatár frissítésekor az egész megosztott mappa tartalmát vizsgálja át, emiatt tele van mindenféle valótlan borítóval, melyek sokszor ismétlődnek.Be lehet valahol állítani, hogy csak a kijelölt mappa tartalmát vizsgálja?
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Dißnäëß #3542 üzenetére
Háttérinfó: a Digitől kértünk egy eszközt, volt is nekik - katalógusban. Készleten nem, előjegyeztek minket, stb stb, de mai napig nem jelentkeztek, hogy akkor hoznák az eszközt, szerintem valami nagyon nem oké az ellátással és úgy egyáltalán, ezekkel. Tehát nincs DVB-C vevőnk, de amúgysem kellene már, fontosak a lentebbi funkciók, inkább nézek egy android kütyüt.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, lehet rossz helyen járok "Androidos media-boxok" miatt, lehet nem. Zavarjatok el másik topic-ba nyugodtan.
Szóval: 15 éves lánygyermeknek van egy 80-as 720p-s plazmája, régi, de gyönyörű képpel még mindig. Csak analóg a tunere (igen, van ilyen, nem, nem benézem, ez tényleg ilyen). Bekötötték a Digi 1000-et (ftth optika), hozzá a kis box, ami coax-ra DVB-C-re teszi az adást, amiben van digitális jelfolyam is és analóg is.
A digitálisat gyönyörűen veszi a mi új tv-nk, viszont az analóg adók sokkal kevesebben vannak, na és a minőség sem olyan ugye.
Tudnátok-e olyan DVB-C kütyüt ajánlani nekem, amivel lesz a gyerkőcnek mindenfélefajta médialejátszási képessége ?
A nagy tv-nk egy nemrég vett Philips Ambilight-os csoda, Android tv, életünk első ilyenje, félve, de behúztam, csalódva kicsit az LG WebOS-ben. Hát nekem soha többé nem lesz más tv-m, csak Android-os, az biztos. Szóval nagyon szuper eddig.
Amire használjuk:
- digitális tv adók
- Kodi, NAS-omról helyi hálón (wifin) film nézés
- HBO GO
- NetflixMind kifogástalanul megy, tökéletesen.
Ezt szeretném egy androidos csodakütyü formájában belevarázsolni a régi tv-be is egy HDMI kábel segítségével. Van rá esély ? (Kell a wifi is, és a fentebbiek mind).
Próbáltam ettől a külföldi linktől okosabb lenni, hááát...
-
blakey
titán
válasz Beni2360 #3539 üzenetére
Az Universal Media Scarper miatt van angol ismertetőd talán. - a beállítások miatt, Mindegy, melyiket használja, UMS-ben is beállítható, hogy a TMDB-ről szedje le a tartalmakat, sőt ott sokkal több minden beállítható.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Beni2360
félisten
Én a másikat használom. TMDb. De ha avval is beszkennelteted elképzelhető, hogy 2x lesz meg minden film. Ha zavar akkor törölni kel a beolvasott mappát a média tárból a vincsiről NEM és egy újat csinálni. Közben egy újra indítást csinálni és ellenőrizni, hogy eltűnt-e a VIDEÓ-k közül minden, ha nem akkor egy tisztítással kell eltüntetni.
Az Universal Media Scarper miatt van angol ismertetőd talán.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Akkor passzolom mivel nálam is a 2 guns OK.
Csak valami beállítás hibádzik de hol?
Beállítás után lefrissítetted? Csak egy tipp.
Milyen skint használsz? Talán az eredetivel kellene próbálkozni és aztán ha kész váltani.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
A linkelt oldalon a film ismertető magyarul van? Mert ha nem akkor miért vársz magyar leírást. A friss angol nyelvű filmeknél ahol esetleg van házi felirat ott ne nagyon várj magyar leírást. De a regelsz az oldalra akkor te is fel töltheted a magad adatbázisát magyar nyelvű leírással,stb és akkor már más is eléri azt a lehetőséget.
Írd ide egy ilyen film címét.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
Igen ugyan ott ahol jártál a Vidiók alatt van Médiatár importálása, exportálása. Mehet NAS-ra.HDD-re is amit állandóan használsz és be van dugva.
Nálam inkább sorozatoknál fordul elő az epizódoknál az angol nyelv. Még mindig nincs valami ott jól beállítva.
A sorozat beállítás a nehezebb. Na meg az átnevezés is lényegeges. Volt ahol 1 órát szívtam mire rájöttem, hogy csupa nagybetűvel volt fent a TMDB-nél és azért nem találta meg.[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
válasz Beni2360 #3531 üzenetére
Köszi!
Átállítottam már mindent, de a filmek leírása még mindig angol. A címek már magyarul vannak. Haladok.
A sorozatoknál is addig állítottam, míg be nem olvasta az összes rajta lévőt.
--
Apropó. Mentést lehet csinálni az egész beállításról valahová? Mondjuk egy külön pendrive-re?
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
A médiatárban - videók - a megosztott mappán menügomb és ott tartalom változtatása -és ott a beállítások.
-
blakey
titán
Ha dupla részes akkor igen, elvileg jó. megnézem, hogy nálam van-e duplarészes anyag és ha igen akkor hogyan van elnevezve.
-
junkpod
veterán
-
blakey
titán
Magnum - 01E01E02 1980 ?- ez így nem jó.
Magnum.P.I. (1980)/Magnum.P.I.S01E01.mkvAz adott oldalakon nézd meg, hogy pontosan mi a neve a filmnek (IMDB, TMDB) vagy a sorozatnak (TVDB), nem megfelelő név esetén nem lesz találat.
-
oszy
veterán
Akkor az 1. évad helyett átnevezem Season_1-re. De az egyiket miért ismeri fel, a másikat nem? Mondjuk mindegy is, mert ha felismeri, akkor jó.
És a neve pl.:
Magnum - 01E01E02 1980 ?
Filmeknél még amit észrevettem, hogy azokat is átneveztem angolra, de úgy is írja ki. Szóval nem a magyart látom a borítónál.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Minden sorozat címe után legyen ott az évszám mappa esetében "Sorozat cím (évszám)", továbbra is azt írom, hogy a mappák neve se legyen magyar, angolul legyen, pl. "Season_1". A magyar és egyéb nyelvű megnevezésekkel az lesz a gond, hogy esetleg nem kezeli megfelelően az ékezeteket, nem egyszer, nem kétszer vagy háromszor volt rá példa. Legyen angol és kész.
-
oszy
veterán
Újra lett telepítve a Kodi.
tomigonzo leírása alapján beállítottam.
Filmek: Universal Media Scarper, sorozatok: the movie database addon.
Plusz: "hasznos addon lehet meg a missing movies scanner ami a tartalomhianyos, beazonosithatatlan es egyeb okokbol nem a mediatarba kerulo media fileket gyujti ossze automatikusan".
A sorozatoknál vettem észre furcsaságot.
Konkrétan ezt felismeri:
|----Person of Interest [mappa]
|---1. évad [mappa]
|___ Person of Interest - S01E01.mkvViszont ezt már nem:
|----Magnum 1980 [mappa]
|---1. évad [mappa]A filmek mappára már nem jutott időm. Majd ma este. De első ránézésre jobb lett, mint eddig volt.
Kodi skinből melyik az, ami a legjobb lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Ejelhar
senior tag
válasz Andrew801 #3514 üzenetére
Egy lehetséges megoldás, ha a NAS-on csinálsz egy mappát, mondjuk "Torrentek" néven.
Ezt megosztod a hálózaton a Kodinak és egyúttal ez lesz a torrent kliens alapértelmezett mappája.Alatta pedig csinálsz még "Filmek", Sorozatok", "Zene" stb. almappát.
A Kodiban pedig -úgyis rekurzívan veszi- a scrappereket elég beállítani az adott mappákra.Tehát például így:
Torrentek
Sorozatok
House of Cards
House of Cards.S06.2160.NF.Webrip
House of Cards.S05.BluRay.REMUX.1080
House of Cards.S04.HDVT-1080i- a "Sorozatok" mappa scrappere a TVDB
- alatta érdemes csinálni egy sorozat_neve mappát és alája bepakolni külön-külön az évadokat külön könyvtárba.Nekem így minden cafrang nélkül felismeri a sorozatokat, a fentivel is ez a helyzet.
Ha éppen futó, még nem teljes évadról van szó, annak érdemes csinálni egy külön mappát S0x néven (az x az évadszám), majd ez alá bepakolni az epizódokat. -
tomigonzo
aktív tag
-
Beni2360
félisten
válasz Andrew801 #3514 üzenetére
Érdekes mivel nekem a House of Cards-t szépen beolvasta minden évadot peig két HDD volt. A média tárban egybe rakta. Nemv változtattam rajta semmit. csak a beolvasásnál törőltem ki a sallangot amíg megcsinálta.
A Torrent NAS-nál oedig eleve a nas megosztásnál van Video és Sorozat, Zene stb mappa engedélyezve.
Na most amikor video után sorozatot tőltesz le a felugró ablakban tőrlöd az utosó nevet (Video) és beírod a megosztott mappa (Sorozatok) nevét Legközelebb már lenyíló lehetőség fogad és választhatsz. Ha a zenét írod be akkor már 3 lehetőséged van. És így tovább.
Az ideglenes mappát j(félkész fájlok mappája) előld be ez segíti a HDD élettartamát.
Itt egy alap példa képe.
Mivel a kereső is vagy videó vagy sorozatokat talál szét kell választani őket.
Ui: Ha netán nem érted összedobok a videó gyorsan.[ Szerkesztve ]
-
Andrew801
tag
válasz tomigonzo #3488 üzenetére
"Persze tudom, most jon az, hogy de akkor nem erted, meg magyarul ismered meg tolmacsot kerek, de ne menjunk bele ekes anyanyelvunk vilagon elfoglalt helyzetebe."
Nem nem jön, tudok angolul.
Meg lett a hiba. Nekem a sorozatnál a könyvtár neve is az volt, ahogy leszedtem neten. Pl. House of Cards.S06.2160.NF.Webrip ….
És ezt nem bírja a KODI, az összesnél ki kellett törölnöm a cím utáni részt. Így már felismerte.
Ami érdekes, mert filmnél meg nincs ilyen problémája.
Na mindegy ezzel így kell együtt élni.Illetve, ami nekem nagyon furcsa, hogy külön könyvtárba kell raknom a filmeket és sorozatokat. Ez Torrent NAS-nál egy kis kavart azért okoz, szét kellett szednem a torrenteket és külön könyvtárba rakni Őket. Egy könyvtárt vagy filmnek vagy sorozatnak lehet felismertetni. Vagy erre van más megoldás?
-
junkpod
veterán
válasz tomigonzo #3507 üzenetére
Maximum a "meglepően jo" jelzőt mondanám. De 3zvcsak az angol verziokra igazak, és még itt sem a 15GB releasek minőségéről beszélgetünk és nem hd hanggal. Egy hd hangsav akkora sávszélességet kér mint egyes netes filmek videóval egyutt... Magyar nyelven meg még ez sincs.
De. Aki tv-n nézné, hm berendezések nélkül, annak persze kiváló.Box's don't touch!
-
Beni2360
félisten
válasz junkpod #3505 üzenetére
Igazad van, én még nem találtam olyan szolgáltatót aki jó minőségben szolgáltatta volna a filmeket. A sed meg nekem is jól jön egy pl 5 éves sorozatnál. Amíg van 500 GB helyem addig nem szoktam torőlni. Még 300 nál sem. Ilyen előfizetéses cuccok meg nem érdekelnek elég a net fizetése.
-
tomigonzo
aktív tag
válasz junkpod #3505 üzenetére
nekem ez egy regi berogzodes volt, ami tokeletesen mukododtt amig hasznaltam, de szerintem te se adj tanacsot elavult tapasztalat alapjan
movieshark ill annak eredetibb/jobb forkjai kis rasegitessel ma mar gond nelkul 4k/fhd ill komoly dolby hangminosegu kontentot tudnak produkalni -
junkpod
veterán
válasz tomigonzo #3503 üzenetére
Akkor egy elavult tapasztalat alapján adtál tanácsot. Nem volt hasznos így.
Oszy: minden mappa és fajlnev legyen angol, ne szíved magad. A mediatarban már beállítható, hogy mindent magyarul keressen: cím, tartalom, trailer...
Tomigonzo: van akinek jó a movieshark, aki fhd/4k kiváló minőségre és hd hangra vágyik annak ez nem alternatíva, a torrentek meg seed királyság nélkül is meg vannak pár óra alatt...[ Szerkesztve ]
Box's don't touch!
-
tomigonzo
aktív tag
válasz Beni2360 #3500 üzenetére
a lenyeg, hogy erted amiket leirunk
en nem beszeltm semmi hbo/netflix rol, csak az ahhoz hasonlo felhasznaloi elmenyrol, kodi addonokkal, aztan nem kell buveszkedni a terrabytos fel el toltogetessel, meg seedkiralykodni, de kinek hogy, minek csinaljuk egyszruen ha lehet bonyolultan is -
blakey
titán
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szólánc.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...