Hirdetés
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- MIUI / HyperOS topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az egy 20 éves lánc volt, nulla karbantartással.

IMIIKE1998: csak a nagyáruházi szervizes ilyen. A bringaboltos jámbor fajta.

Egyszer menj el a Bringalandba Pesten.. ott még téged is lebaszhatnak.... -
IMIIKE1998
őstag
Amúgy minden szervizesnek van egy furcsa modora/stílusa? Az Internél is aki volt, elég furán viselkedett, konkrétan előttem baxta le a nyaraláson lévő kollégáját, mert nem adta előre ide a szervizkönyvet, pedig mi kértük, hogy ha majd a kerót visszük, akkor kérjük mellé. Különben mind hozzáértésben, mind segítőkészségben nem volt probléma vele, ha kérdeztem valamit, válaszolt normálisan.(mármint a szervizes)
-
bunddog
aktív tag
-
törölt tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szia!
EljutottamGiant kerékpárhoz, majd vissza olvastam elsőre pozitív majd nem annyira és teljes kétség
.
Tudnál esetleg jobb felszereltséggel hasonló merev villás nem túlárazott kerékpárt 250~? -
joysefke
veterán
válasz
geotigris9
üzenetére
És persze ha hegyre akar edzeni a legjobb a hegy ez eggyértelmű
Igen, kb olyan volt a kérdés mintha valaki megkérdezné, hogy hogyan javíthat az úszásán anélkül, hogy uszodába járna.
ettől eltekintve még ha nincs is igazi hegy vagy akárcsak nagyobb domb simán lehet futóútvonal mellett vagy parkban ahol lehet futni egy kisebb (8-10m) kupac vagy nagyobb lépcső, amit minden körben bele lehet iktatni (egy-egy rövid sprint formájában) a futásba.
A futás ad egy jó állóképességet, tüdőkapacitást, növeli a keringés hatékonyságát, a rövid dombon fel sprintek pedig növelik az erőt illetve ezek dolgoztatják meg igazán a keringést (ha az a futás miatt már eleve egy emelt állapotban van). Erre még az Alföldön is kéne lehetőség legyen...
Spinracing (vagy spining ha valaki azt preferálja) órák meg kb vannak minden nagyobb teremben...
Egyébként örülök, hogy ezeket műveled csak így tovább kitartóan.
Kihasználom, hogy az utóbbi hónapokban már nem kellett dolgoznom

-
válasz
joysefke
üzenetére
En a judot tudom ajanlani, anyagi okok miatt csak egy edzesen voltam, de jezusom, negy napig nem tudtam utana rendesen mozogni, annyira izomlazam volt, pedig csak az esest gyakoroltam, meg par alap leszoritast.
[20k kornyeken van a kis kopeny, az úgy hirtelen nem hianyzott]
-
geotigris9
tag
válasz
joysefke
üzenetére
Csak azt írta, hogy nincs magaslat szóval a heggyel emelkedővel kapcsolatos dolgok kilőve ha jól emlékszek.
Nyilván ha eredményt is akar a rendszeresség az eggyértelmű tényező. (Nem hiszem hogy ő személyi edzőt alkalmazna vagy azon gondolkodna [csak megérzés].)
Rendszerességhez csatolnám társat társaságot mert holtpontokon jól jöhet.És persze ha hegyre akar edzeni a legjobb a hegy ez eggyértelmű.

Egyébként örülök, hogy ezeket műveled csak így tovább kitartóan.

#72993) Crytec210
Persze, mert olyan izmokat mozgattál meg alaposan amiket nem használsz rendszeresen ez azért van.
(Nem is gondolná az ember menyi izom van a testben menyi különböző helyen ..
)
Rendszerességgel ez elmúlt volna vagy csökkent volna az izomláz. Megfelelő nyújtás megvolt a végén? -
joysefke
veterán
válasz
flash-
üzenetére
Hát én ezekkel próbálkoznék:
0, Testtömeg csökkentése, de nem agyatlan éhezéssel -> utóbbi időben 10Kg-mot dobtam le (84Kg->74Kg) vegyesen zsírt és hulladék-izmot.
Amennyivel kevesebb tömeget kell hegyre cipelned, annyival gyorsabb leszel. Ha agyatlanul nekiállsz "fogyókúrázni", azt megsínylik az izmaid és az állóképességed.1, Bicajozás hegyen -> ezt konkrétan gyakorlom, heti többször teszek meg nagyobb montitúrákat
hogy hegyen jó legyél hegyen kell edzeni, ez evidens.2, Terepfutás hegyen/dombon ->lábam néhány hete lesérült, ezt most nem gyakorlom
Erősíti elsősorban a tüdőt és a lábat. Ha nincs hegy vagy komolyabb domb, akkor jó egy kis domb/halom (8-10m) is:
Köröket futsz síkon a domb környékén és minden körben (mondjuk 500-1000m-ként) egyszer _felspirntelsz_
a halom aljától a tetejére. Ezt minden körben megteszed.2.5, Ismerős esküszik a hegymászásra is. Azt mondja utána sokkal jobban megy bicajjal a szintezés. Sosem másztam hegyet.
3, Spinracing -> régebben rengeteget csináltam, most csak alkalomszerűen
Jó edző kell és lelkiismeretesen tekerni. Erősíti a lábat és a tüdőt. Fogyni nem fogsz vele, tehát csak az előzőekkel kombinálva jó.Én ezeket csinálom július eleje óta (futni júniustól, bicajozni július eleje óta) és alig több mint másfél hónap alatt brutálisat gyorsultam bicajjal.
-
geotigris9
tag
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Nyilván egyértelműen közel múltba ellopott bringát, nem visznek regisztrálni vagy az már nem teljesen az a bringa nagyon nem főleg ha értékes darabról van szó.
Ha használtan veszel egy kerékpárt általában nincs semmi írásos nyoma a dolognak, valamint nem lehet csak ritkább esetben visszavezetni ki vette kitől stb. Itt csak a bemondásos alapon tudják regisztrálni tehát, ha valaha lopott volt a bringa nem igen fog kiderülni, mert általában nem jelentik be ha be is jelentik nincs fénykép nincs dokumentum, alvázszám, mi egymás ami alapján be tudnák azonosítani. Ha esetleg meg felismeri a tulaja az utcán triviális eset közben a tolvaj meg beregisztrálta az érdekes szituáció lehet. (Persze az eredeti tulaj nem tudja semmivel igazolni a fent említett okok miatt.) Ha bekerül lopott bringa is a rendszerbe azt nagy valószínűséggel az illető a tolvajtól vagy köztes személytől vehette meg és az lopottan fog bekerülni ezt nem tudják kiszűrni szerintem. (És persze ez az lehet kicserélve lopott bringa lehet átfestve lehet külföldről lopott is főleg, ha a bringa nagy értékű és nem apró darabokra lett szétszedve és eladva alkatrészekként. ... PL.
Lehet már csak az eredeti lopott bringából csak a váz van egy bringában lehet sok variáns. -
joysefke
veterán
válasz
korcsillio
üzenetére
Csak hegyen felfele számít, illetve minimálisan kigyorsításnál. Edzeni kell, mi amatőrök attól leszünk gyorsabbak, nem attól, hogy a bicaj könnyebb 1Kg-mal.
Azt miért nem ellenőrzi senki, hogy az első és a hátsó kerék síkja tökéletesen egybe esik-e? Többet kéne számítson, mint +1-2Kg...
J.
-
geotigris9
tag
válasz
flash-
üzenetére
Igen az előttem szóló fórumtárs jól látja, hogy első sorban a "tüdőt" állóképességet kell edzeni, mert az emelkedőn a "szufla" szokott elfogyni. És azt szeretnéd hogy ne vagy csak jóval később fogyjon el ha mész neki a hegynek ..

Ha sík terep van és ott akarnál edzeni erre bringával:
Kicsit egyszerűsítem amikor bringával mész: pórbáj max. sebességgel haladni folyamatosan ezt a távot kitolhatod fokozatosan.(Km órával lehet nézni javulsz-e .).
Lehet úgy is hogy szakaszosan: kisebb távokat nagyon megnyomsz aztán normál sebesség ha közben kicsit kifújtad magadat megint megnyomsz egy szakaszt.
(Ha éppen kenem neki és kezd a szufla nagyon elfogyni ... lényegében elfogyott
akkor a messzeségben ki szoktam nézni valami pontot fa, bokor lehet akármi akkor ráteszek még egy lapáttal és odáig még fúlón kitekerek és csak utána "halok meg" a bringán képletesen. )
Valamint menyél mindig a legnehezebb áttételen. (Ha nem szoktál lehet könnyebb áttételen is és idővel fokozatosan a legnehezebb áttételre átállni.Az is nagyon jó ha elmész futni itt is gyors sprintekkel lehet cifráznia dolgokat a fentiekhez hasonlóan.
Az is nagyon jó ha úszni mész ..
Gyakorlatok:
Négyütemű fekvőtámasz
Lépcsőzés (lépcsőn) gyors tempóban
Ugrókötél (minél gyorsabban minél tovább)
Guggolás (Ha tényleg már jól és elég sokáig csinálod izzadság tócsa is kialakul alattad akkor már alakul a mennyiség.) [ Egyenes háttal a comb menyen le vízszíntesik <ne csak az elején> és természetesen minél gyorsabb tempóban.]Fontos de nem utolsó sorban: (Nincs sorrend mind egyformán nagyon fontos!)
Fokozatosság elve! (Túlerőltetés elkerülése, tested határaival tisztában kell lenni.)
Bemelegítés!
Elegendő / folyamatos folyadék utánpótlás! (többek között)
Nyújtás a végén!
Helyes légzésre figyelni! (Légzőgyakorlatok.)Remélem tudtam valami hasznosat mondani.

-
StLui
veterán
válasz
ShiTmano
üzenetére
Már kezd tisztulni, és egyben bonyolódni a kép.
Ha jól gondolom spéci szerszám kell a fogaskoszorú leszedéshez, ez a láncos kulcs? esetleg ebből kettő is kellhet, ilyet is olvastam. Most én azt sem tudom kazettás vagy menetes-e a hátsó agy, kazettás fogaskoszorút rendeltünk. Kell racsni leszedő, és valami körmös cucc is, vagy az csak a szétszedéséhez a takarításhoz?
Aztán kell hajtókarleszedő, ez oké, van olyan ami mindkét féléhez jó. Kell középrészkiszedő, de ez nem tudom hányféle van, és hogy az összerakáshoz ugyanez kell, vagy ahhoz semmi, vagy másik szerszám.
Bowdenvágó, ehhez nem jó a csípőfogó? Bowden feszítőszerszám, ez talán csak könnyíti a feszesség beállítását?
Küllőkulcs, na ezzel nem szeretnék még foglalkozni, és nincs tárcsafékes bicó sem a családban, és telóval sem foglalkoznék egyelőre
-
ígyvanferi
addikt
válasz
geotigris9
üzenetére
Igazolnod kell, hogy tiéd a bringa, amit viszel regisztráltatni. De ezt írja is a cikk.
Gondolom, ha egyértelmű, hogy egy előzőleg ellopott kerékpárral állít oda valaki, azt gyorsan le is kapcsolják. -
krisz4b70
aktív tag
válasz
geotigris9
üzenetére
Nem tudom, lehetséges, annyit tudok csak amit az újságba olvasni, amit belinkeltem.

Amúgy elvileg valahogy igazolni kell, hogy tiéd a bringa, mondjuk ha valaki használtam vette azt nem tudom, hogy igazolja. -
geotigris9
tag
válasz
krisz4b70
üzenetére
Ennek van köze ehhez?: BIKESAFE
És mi van ha egy tolvaj egy előzőleg lopott bringát visz regisztrálni ?

IMIIKE1998 Neoprén tépőzáras rögzítésű vázvédőt vennék hozzá még most az elején valamint a fék és bovdenekhez is raknék védőt ez lehet a vezetékeken vagy a vázra ragasztva is.
-
geotigris9
tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Bele lehetne menni pszichológiai dolgokba is emberi természet stb. .. még .
De én ezzel zárnám ezt a kis eszmecserét a részemről: -
ShiTmano
aktív tag
Nekem is olyan Icetoolz van amit 6030D már linkelt.
Nagyon masszív, viszont pont az Alivio hajtókarhoz nem tökéletes. A középcsapágyhoz kiváló, de a hajtókar feszítő csavart alig tudtam meghúzni vele. Túl nagy a tányérja és beleér a merevítő bordába. Kicsit össze is karcoltam szegényt. (Mármint a hajtókart). Ezért ajánlok mellé egy külön eszközt amivel csak a műanyag csavart meg tudod húzni. Ezt: [link]
Monoblokk kihajtóból meg ilyenem van. Icetoolz:
-
StLui
veterán
Igen, lehet, hogy abszurd, túlzás, hogy a múltkori bringatakarításomból (le mertem venni a váltókat
) oda jutottam, hogy én szeretném megcsinálni ezt a teljes hajtásrendszer cserét, de valamiért nagyon kitört belőlem a barkácsláz.
Viszont már értem, eddig csak hajtókar leszedőt kerestem, de kell még középrész kiszedéshez is cucc, és ez lehet sokféle, ha jól sejtem.Hegyimorc: már én is szeretnék magammal hordani, mióta hétvégén félig szétment egy szem, de van marokszerszámom, amiben nincs láncbontó, ezért inkább vennék külön, elfér az a túrán.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Normi™
üzenetére
Amíg lánchajtással jártam, természetesen igen!
De nem külön láncbontót, hanem olyan zsebszerszámot, amin van ez is.

Patentszem is volt nálam mindig. A tip-top dobozában elfér.
6030D :"hegyimorc: ezen gondolkoztam a múltkor. Hogy szakadhat el egy lánc, ha nincs elnyúlva? Amit elvileg ellenőrzöl rendszeresen."
A lánc nem nyúlik, hanem kopik, de nem attól szakad el, hogy már nagyon kopott, mert sokkal hamarabb elkezd ugrálni, úgyhogy hiába ellenőrződ rendszeresen, nem ezen múlik. Elszakadhat bármikor.
Nyilván nem lehet mindnere készülni, egy rakás olyan probléma lehet a bringával amit nem lehet terepen javítani, de amit pár grammos bizbasz "cipelésével" meg lehetne oldani - patentszem - amiatt baromira nem lenne jó az erdő közepén bringát tologatni. Persze ez attól is függ, ki mivel és merre jár. Outival nem annyira gáz, mint montival, amivel sokszor olyan helyen járunk ahol térerő sincs
-
6030D
addikt
A középcsapágy vagy monoblokk tengelyvégére szerelt Hajtóművek mindegyike azonos módszerrel szerelhető le és föl.
Így szeded le, de attól még nem fogod tudni berakni az újat.
A te bringádban mi van? Ezért az egy kiszerelésért én nem vennék szerszámot. Plsuz még a monoblokkot is ki kell szedned, vagy ha régebbi, akkor leszedni a záróanyát, kihajtani a menetes részt mindkét oldalon, az sem leányálom, ha 20 éve ott van, és nincs hozzá szerszámod.
Lehet, hogy jobban jársz, ha berendeled a cuccokat, és elviszed egy szervizbe, hogy cseréljék ki.hegyimorc: ezen gondolkoztam a múltkor. Hogy szakadhat el egy lánc, ha nincs elnyúlva? Amit elvileg ellenőrzöl rendszeresen.
-
hegyimorc
senior tag
válasz
Normi™
üzenetére
"első szereléshez kölcsön kérsz egy eszközt majd utána kézzel szét tudod szedni."
Láncbontó nem csak azért kell, hogy otthon szét tudja szedni a láncot.
Menet közben is elszakadhat és ezt csak úgy tudja ott azonnal összerakni, ha van nála bontó, hogy ki tudja venni a sérült szemet és patentszem, hogy össze is tudja rakni.
Erre viszont jobb egy multitool, amiben van láncbontó is.
-
Normi™
őstag
Lehet,hogy jobban jársz ha veszel egy Sram power linket a lánchoz és az első szereléshez kölcsön kérsz egy eszközt majd utána kézzel szét tudod szedni.Jónak kell lenni shimano lánchoz,kérem a komolyabban hozzáértők erősítsenek meg!
-
StLui
veterán
Bowdenkészlet váltóhoz
Láncszerszám van amelyik csak 8s-ig jó, más a lánc egy 9s, 10s cucchoz? vagy ilyeneket már inkább itthonról?
Középrészhez -
krisz4b70
aktív tag
Hétvégén Győrben lesz kerékpár regisztráció akit érdekel. [link]
Nem tudom, hogy van-e valami haszna, de én elviszem ha már nekem ingyen van.

-
korcsillio
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Lehet
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
szjoci
őstag
válasz
IMIIKE1998
üzenetére
Ez egy rugós villa, semmi extra. A rugóelőfeszítést tudod állítani a bal oldali tekerentyűvel, a jobb oldalon pedig lockolni tudod a kék karral.
-
6030D
addikt
válasz
TomMusic
üzenetére
Sima 15-ös villáskulccsal tudod leszedni. Ha fentről nézed a bringát, akkor a villáskulcsot a bringa hátulja felé forgatva jön le (más a menet a jobb és bal oldalon). Utána töröld meg a menetet a hajtókarban és a pedálon, tegyél rá valami zsírt, és mehet össze. Amit kinyom zsírt, töröld le. Ha kattog, akkor csere valószínűleg.
IMIIKE1998: ez rugós, az egyik oldalán tudsz tekergetni előfeszítést, nézd meg érzel-e különbséget a két végállás között, ha igen, akkor lődd be, ahogy tetszik. A másik oldalon elvileg van lockout, azzal tudod fixálni ha aszfalton mész.
-
concret_hp
addikt
válasz
korcsillio
üzenetére
ha azt mondjuk sok, akkor veszel egy másikat?
amúgy alapvetően az már nem számít könnyűnek, de akadnak nehezebb példányok az alsó kategóriában. -
TomMusic
őstag
válasz
Pttypang
üzenetére
Akkor már csak azt kell remélni, hogy jobbak, mint ami gyárilag a kerón van.
6030D: még nem próbáltam, és tudom szégyen, de egyáltalán nem vagyok kerékpárszerelésre berendezkedve. Még az is jó kérdés, hogy szedem szét.. talán a melóhelyemen vannak valami szerszámok.. Lehet kénytelen leszek emiatt is elvinni egy szervízbe (ott meg jó hülyének néznek, hogy nézmá', ez még egy pedált se tud megcsinálni..
).
De lehet az lesz a vége, hogy x tízezerért veszek szerszámokat, meg mindenféle kutyafülét, csak mindig lesz olyan, hogy valami nincs.. És azok úgyis szombat délután jönnek elő, amikor semmi sincs nyitva.
Szóval az ilyenek miatt nem is nagyon rendezkedtem be.. -
korcsillio
addikt
Outinál a 9,5kg rossz,elmegy vagy jónak számít?(most mértem az enyémet )
-
6030D
addikt
válasz
fpeter07
üzenetére
Nem lesz az sok 3 nap alatt? Regenerálódás? Montival ez kb 4,5-7-5,5 óra + pihik. Én inkább mennék az 1. és a 3. napon egy hosszabbat, pl 7-8 óra. Az közelebb van a teljesítendő 10-hez, jobban látod mit bírsz, hogyan kell kajálni majd.
TomMusic: próbáltad már a menetet tisztítani és zsírozni? Néha az is elég.
StLui: amit linkeltél középszerszám, azzal jön le ami rajta van, de az integrált csapágyhoz más kell, illetve a bal oldali hajtókarban lesz egy műanyag baszás, amit szintén be kell tekerni. Ez a legolcsóbb megoldás. A láncbontó kb. mindegy, nekem 1200 Ft-os deca-s tökéletesen működik. Menetet zsírozni kell, akkor nincs gond.
Nyomatékkulcsról volt szó korábban, hogy ha nem karbon cucchoz kell, akkor ép ésszel nem lehet túlhúzni. Egy trükk, hogy pl. az imbuszkulcs végét ha két ujjal fogod és úgy húzod meg, akkor az pont a megfelelő nyomaték lesz.
IMIIKE1998: nem rugós teló van a bringádban?
-
IMIIKE1998
őstag
Hali!
Nem gondoltam volna, hogy tényleg ennyire nagy különbség van bicikli és bicikli között.
A teleszkópot hogyan kell beállítani? Az üzletben be volt állítva, kipróbálva nem éreztem rossznak. Illetve mivel fedjem be azt a kis részt, ahol a lánc csapódik és le tudja koptatni a festést?
-
ghost364
senior tag
válasz
razzorr
üzenetére
Decathlonban vannak 300-700 forint körüli ársávban. Így néz ki felrakva. Ez ugyan 20-24"-oshoz való, de bőven jó a hossza országútira is (szinte mindenhol elfogyott a normál...). Van hozzá előre is, csak azt nem szeretem. Annyira összehajtani nem lehet, de ha esélyesnek tűnik az eső, akkor felrakod 5 perc alatt felrakod. Volt nyereg alá tehetőm is, de az szinte semmit nem ér.
-
StLui
veterán
Integrált lesz! de azt szerintem valahol itthon egy szerszámboltból beszerzek. Itt ilyen szettben van, ez az ha jól látom
-
StLui
veterán
Ha nem vagyok nagyon pofátlan segítenétek még középrészhez, és lánchoz szerszámot választani
gondolkodtam komplett szerszámos készleten, de imbusz készletem, krova, és kulcskészletem van. Nyomatékkulcsom nincs, az nem tudom mennyire fontos, hogy pontosra húzzam?ja és még a bowdenekkel nem is foglalkoztam gondolatban sem

-
TomMusic
őstag
A bal pedálomból (viszonylag új állapotú MTB kerón) elkezdett ma kattogó hang jönni minden egyes tekerésnél. Egy picit érzem a talpammal is. Ilyesmi van a kerón, gyári. Levettem a külső részt ("U" alakút, amin van a 2 prizma), majd visszaraktam, jól meghúzva a csavarokat, de továbbra is jön a kattogás, ami roppant nyugtalanító tud lenni.
Létezik minőségi pedál 4-5k-ig bezárólag? Lehetőleg olyasmi kialakítású kéne, mint ami a linken van, mert a cipőt viszont iszonyat jól fogja. Persze aki tud jobbat, az ne habozzon!
Előre is köszönöm! -
fpeter07
veterán
Kövi 3 napban edzek a 10 órás versenyre. Holnap balaton parton ~120 km bringa, sörfesztiválon szénhidrátutánpótlás, másnap másik oldalon síkon haza ~180 km bringa. Szombaton szervezett túra a kisbalatonhoz ~140 km bringa.
A bringámon azért látszik, hogy volt használva az elmúlt 7 évben. Kövi nyárra össze kéne spórolni egy használt outira valót.
-
parkr
őstag
válasz
üzenetére
ha tudod milyen méret kell, rendeld németből, olcsóbb és
ingyen szállítják
szerk. bocs a balkánra mégsem szállít.. de azért egy emailt megérhet, hátha -
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Kerékpár hitellel nagyon sok bolt foglalkozott már, többek közt mi is. A gyakorlat azt mutatta, hogy csak a kamatmentes hiteleknek van értelme, de azt meg nehéz szerezni kerékpárra. Illetve, az is úgy kamatmentes, hogy a bolt jutalékot fizet a banknak. Persze ez még így is megérné, ha cserébe meglódulna a kerékpár eladás, pláne a drágább gépek. A gyakorlat azt mutatta, hogy nem ugrott meg számottevően az eladás, és csak a kamatmentes érdekelte a vásárlókat, olyat pedig most nem tudunk egy banktól se. A magyar e-bike piac 95%-át lefedi egyébként az ebikeshop.
Persze nem csak e-bike-ot lehet venni drágán, a felső kategóriában már majdnem mindegy, hogy e-bike vagy sima, nem akkor az árdifferencia.Egyébként a hitel úgy működik mint ahogy fentebb írták, a bank átutalja a boltnak a teljes vételárat, a banknak meg törleszti a vásárló. Ez egyébként 25% előleg befizetéssel működött.
-
imyourfriend
őstag
Urambocsá, elnézést kérek hogy előhoztam a témát.
-
flash-
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
hát egyrészt a közelben nincs emelkedő, másrészt nem biztos hogy fogok télen minuszokba bringázni, és görgőt meg nem akarok venni, sem szobabiciklit (mert gondololom ez lenne a következő javaslatod
) -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Nem tudom, hogy működik ez a dolog. Arról van tudomásom, hogy az üzlet aki a hitelkonstrukciót kiajánlja kap érte anyagi juttatást, így nyilván ő is érdekel abba, hogy az ügyfél ezt válassza.
Mind mondtam lehet teljesen hülyeség amit írok, mert nem ismerem ilyen szinten a dolgokat, csupán egy ötletet vetettem fel. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem az ilyen hitelkonstrukcióknak a bolt részéről pontosan az a lényege, hogy a bolt megkapja a hitelintézettől a teljes összeget, és onnantól csak a hitelintézet és a vevő között van pénzmozgás. A hitelintézetnek meg azért éri meg, mert így lesz plusz egy hitelese aki amúgy lehet más bankhoz ment volna.
-
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Runner_fxr
üzenetére
A kerékpár boltok nem próbálkoznak különböző kapcsolt szolgáltatásokkal? pl. részletfizetés, biztosítás, valami szerviz kedvezmény csomag, stb.
Szerintem az e-bikeok kapcsán nem lenne egy veszett ötlet valamilyen fajta hitelkonstrukció alkalmazása. Az emberek nagy része mind úgy veszi a nagy értékű telefonokat, tv-ket, fényképezőgépeket, mindenféle dolgokat.
Ha sikerül valamelyik nagyobb biztosítóval megegyezni akkor a kerékpár biztosítási díjból és valamennyit a szerződést megkötésben segédkező fél kap meg.
Lehet sokat számítana ha azt látnák az emberek egy több százezer forintos bringa esetén, hogy otthagyja annak x százalékát a vásárláskor a többit pedig havonta fizeti meg.
Mondjuk eladói oldalon nem tudom, hogy kell a nagykerrel rendezni a dolgokat stb. Szóval lehet teljesen hülyeség is amit mondok, mert a bevétel- kiadási oldal olyan szinten felborulna, hogy nem lehetne újabb készleteket berendelni.
Sajnos jelenleg Magyarországon nagyon nehéz jól működő vállalkozást felépíteni és azt nyereségesen működtetni, nagyon sok a buktató, magasak az elvárások, kevés az állami segítség a rendszerben való eligazodáshoz stb. -
6030D
addikt
Ha fittness-t néz, nem kell neki mtb. Ha mtb kell neki, akkor meg legyen benne teló, kivéve ha az alföldi töltéseket akarja vele megmászni. Én is elmegyek merev váz/villával bárhol, csak az élmény nem ugyan az.
Hobbi bringásként gondolkodva meg már leírtam párszor, hogy egy Balaton-körön is látom értelmét a rugós villának a merev helyett, mert nem fájdul meg a csukló a végére. Karbon villát még nem próbáltam, de annak a rugózását szerintem csak az érzi, aki outi-n nevelkedett. Mennyit hajlik egy olyan villa? 0,5-1 cm-t? -
válasz
geotigris9
üzenetére
Hosszú évtizedek óta van egy kialakult rendszer a politikában, hogyan fordítsák a saját javukra a pénzeket.
Amikor valaki bekerül a politikába, és esetleg egy kormányzó párt tagja, tehát a húsos fazék közelébe kerül, egy rendszer része lesz. És valóban vagy zsebre teszi a magáét, vagy odébb áll, de általában mindenki zsebre teszi. Azért ha belegondolsz, egy nem vagyonos ember, aki mondjuk néhány száz ezerből élt eddig, zsebre vághat mondjuk 200-300 milliót (politikus mércével nem is mondtam sokat) úgy, hogy a büdös életben nem derülhet ki, tehát semmit nem kockázat, talált pénz, mintha az erdőben mondjuk belebotlanál egy táskányi pénzbe és csak te vagy ott meg a pénz. 98% zsebre vágja. Persze van aki nem, de az matematikailag igen kis százalék. Annak már örülni kell ha nem gátlástalan.
De be is fejezem mert ez már tényleg nem ide tartozik.
-
smkb
őstag
Miben korlátoz le? A srác aki keres bringát, jórészt fitnesszeket linkelt, illetve merevvillás montit keresett. Nyilván nem ok nélkül nem kell neki a teló. Amennyiben a montit nem kinn a terepen használod, és nem csapatsz vele ezerrel, hanem csak haladsz, akkor csak kolonc egy dögnehéz alsókategóriás teló. Én lazán végigmegyek az acélvillás acélvázas csepel rangerrel is azokon a szakaszokon hármashatárhegy/pilis ösvényein (pedig nem vagyok könnyű), ahol a fox telós merida big sevenemmel. Max a köves, rázós, darabos lejtőkön lassabban és ésszel kell menni. Sőt, most teszek a másik 26os montimba is a ramaty sr xcm helyére egy Salsa CroMoto cro-mo villát. Emelkedőkön nem jön ki a teló előnye, lejtőn meg csak akkor, ha ereszted neki. Ha valaki csak lazán elbringázgat, akkor a kiló alatti cromo acélvilla, vagy a karbonvilla nem korlátoz semmiben, sőt, inkább előny, a 2,5 kiló feletti gagyi villákkal szemben. 200.000 huf környékén új montiban meg csak alja villa van, olyan nem amivel terepen bátran lehet csapatni, és nem hullik szét pár hónap alatt.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
concret_hp
üzenetére
-
6030D
addikt
válasz
Normi™
üzenetére
Octalink, de egyébként igazad van. Erdei túrákhoz jó lehet, de amúgy eléggé lekorlátoz az a kb 2-3 cm, amit a villa + 2 bar nyomás ad.
flash-: tekerj minél többet, egyre hosszabb távokon. A tüdőt is fejleszteni kell hozzá, különben olyan leszel, hogy tudsz 200 kg-mal guggolni, de fél óránál többet tekerni nem (gyúrósok, nem félreérteni, sarkítva írtam). Ha van lehetőség, emeld a távokat és a szinteket is.
Tegnap már linkelni akartam, de akkor most ide úgyis kapcsolódik.Gyakorlatok a friss olimpiai bajnoktól.
-
flash-
veterán
kerékpározáshoz - hogy pl emelkedőket jobban bírjam erővel,stb. - mi a legjobb edzésgyakorlat?
kitörés, guggolás, esetleg belegondolva ami a legjobban hasonlít a kerékpározásra az a fellépés pl valami lépcsőre, dobozra, stb...?
-
smkb
őstag
válasz
üzenetére
Ami a linkjeid és a korábbi igényeid alapján még igazán megfelelne számodra a Giant Toughroad. Végre egy patinás nagynevű és a világ legnagyobb kerékpárgyárója is fel merte vállalni, hogy a ramaty gagyi telók helyett, egy karbon merevvilla ezerszer többet ér egy "montiban". Nagyon ütős bringa lett, tőlünk nyugatabbra nagyon kelendő, viszik mint a cukrot, mert az emberek egy része rájött, hogy egy 2.5 kilos sr xcm förmedvény telónál, ami pikkpakk széthullik, egy 80 dekás karbonvilla ezerszer többet ér. Csak a vásárlóknak is át kell tudni esni azon a szemléletmódon hogy juj teló az de kell ...
-
StLui
veterán
Köszi, azt hiszem akkor a szimpla táska marad, de 20 literesben, otthoni mászkálásra elég az, túrára meg úgyis komolyabbat használunk, nagyobb is, vízálló is (kölcsön szoktuk kapni) klick fix-es kormánytáskám van nekem meg, nagyon jó, még kis ebéd is belefér ha melóba megyek
-
6030D
addikt
Itt azt írja, hogy a zippzáras rész mögött van a kampó, amivel csomagtartóra lehet rakni. Igaz a katalógusban nem tépőzáras rögzítés van, hanem valami reteszes, de szerintem ugyanaz az elv lesz. Ha belelapozol, akkor a kormánytáskáknak más a tartója, az kicsit kiemeli a bowdenházaktól a táskát. Az is jó cucc, apósnak olyan van.
-
6030D
addikt
válasz
üzenetére
Akkor fittness kell? Mert ez mind az.
Ezek közül én a Meridát és a Bianchit kizárnám a fékek miatt, egyiken sem a korábban említett Avid mechanikus fékek vannak.
A Cannondale az jó, csak olyan fura a váza nekem. Viszont karbon villás.
A Torpado számomra passz... a többinek egy részén meg outi cuccok vannak, azt nem ismerem.
Nekem ezek közül a Bergamont jön be, azt használja Runner_fxr is elégedetten. Ő biztos tud róla többet is mondani, főleg, hogy az Ő oldaluk van a link mögött (plusz akcióban, olcsóbban, mint az árukeresős ár).
-
StLui
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Az egyik bringát domestosos vízzel, a másik kettőt a családban ezzel a dechatlonos cuccal (mint kezdő bringatakarító)
-
StLui
veterán
válasz
Normi™
üzenetére
Köszi! Jó, hogy figyelsz helyettem is. Azt hittem itt csak maximum van , de látom itt 44-48-ig van írva, tehát a 44 a minimum gondolom, én meg 40-est választottam végül. Szerencsére még nem küldtem el a rendelést, tudom módosítani!
Más: Betettem két táskát is, de még nem döntöttem el, hogy kérjem-e azokat is. A kormányra valót nem tudom fel lehet e rakni, mert a bowdenektől szerintem nem fér el, bár lehet az is hátra való inkább?
-
concret_hp
addikt
kerekeket mivel szoktátok tisztítani? sima vizes rongy?
-
Normi™
őstag
Ahhoz a hajtóműhöz nem jó az első váltó,az 48-as tányérhoz van amihez én is linkeltem.Ez való hozzá. Azt kell nézni,hogy mekkora maximum nagy tányérhoz írja.
-
noorbertt
őstag
Sziasztok
Cannondale Trail 5 kerékpárt hogyan érdemes karbantartani? Mit és hogyan kellene tisztítani?X időnként lesz szerviz úgy is mert van egy bionix kit hozzá amihez jár néhány ingyen teljes kerékpár +szett szervíz de addig is jó lenne fenntartani a mostani állapotot

-
válasz
geotigris9
üzenetére
Aki azt allitja, hogy nem tartozna a runner altal elsonek besorolt "nyulna, de hagyna is" retegbe legalabb, az hazudik es alszent

-
geotigris9
tag
Nincs időm most átfutni a kommenteket, de kiegészíteném a tegnapiakat.
Az a gond, hogy nem kerülnek oda ha kerülnek is oda a politika mezejére 100 % egyenes oda való ember vagy a többség (korrupt stb.) elnyomja és beáll sorba és kicsit vagy nagyon már nem lesz az a 100 % egyenes gerinces ember. Vagy megmarad a 100 % kosnak, de akkor ideje korán el kényszerül hagyni a politikai pályát... Sajnos a megszoksz vagy megszöksz elv érvényesül.És igen a "Fejétől bűzlik a hal".
Persze ez hipotézis, de nem hinném, hogy tévedek sajnos.

-
Az a baj, hogy en nem hasznaltam a gyari verziot 10km-nel tovabb, szoval nem tudom, ugy az mennyit bir, a felhasznalasi modom se az a boltba jaros, az en tapasztalataimra es leirasaimra tehat annyira ne epits, de egy normalis elso szervizt erosen meghalal a kis gep, csak normalis helyre vidd, ne sajnald erre azt a 10k-t, nekem lassan egy eve volt nagyszervizen es a kerekekhez azota hozza se kellett nyulnom, se a valtohoz, se egyebekhez.
-
smkb
őstag
válasz
üzenetére
Nézz körbe a brit webshopokban. Ott vannak igazi csemegék ilyen témában, ha jó cromo/carbon merevvillás gépet keresel. USA és brit gyártókra fókuszálva. Jamis, Marin, Trek, Specialized... és ugye a brit márkák... Tudom ajánlani az evanscycle. com-ot, nekem is onnan van a Charge Plug 4. Szerintem a Charge Cookerek közt találasz merevillást. Talán a Cooker Maxi 1 a legizgibb köztük. Ez egy 27+ os (ez 3colos gumi) bringa triplán húzott cro mo villával! Nagyon erős akciók vannak, gyenge a font, nagyon megéri britektől rendelni. Pl a full Specialized paletta 25% akcióval megy, meg a Giantek is 20-al. Egy Defy 1 disc pl majd 100.000huffal olcsóbban kijön onnan házhozszállítással együtt, mint itthon. Csak mivel már egy hónapja elindult a briteknél a 2016-os modellek akciózása, a méretek gyorsan fogynak. Egy különbség van, hogy a brit bringákon az első és hátsófék az előírások miatt felcserélve van bekötve a kontinentálisakhoz képest. Amit tudok ajánlani webshopot még a cyclestore. co. uk és a rutlandcycling. com. Utóbbi nagyon erős Giant modellekben. Minden van náluk, amit euban nem forgalmaznak olyan is. Nagyon gyorsan készségesen válaszolnak emailokra is. Mindegyik felsorolt shopban erős az amerikai gyártói paletta, amik nagyrészét itt a kontinentális részen sehol nem kapni. Pl baromi jó áron vannak evansnál a Norco-k, amiből nekem a Search nagyon bejön, de azokat sajnos Nagybritannián kívül szerződéses okok miatt nem szállíthatnak.
-
válasz
Runner_fxr
üzenetére
Imadok felrevezetni embereket, majd szettarni a karjaimat, hogy na de en nem ertek ehhez

-
törölt tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen ezt néztem én is, árban (anyag minőség) megéri?
A vázra mondták hogy pár év állat elfárad! -
6030D
addikt
válasz
üzenetére
Egy cross vagy trekking (sárhányó, csomagtartó, dinamós lámpa) jó lehet, 200e-ért már elég jót lehet belőle kapni. Ha csak helyváltoztatásra, túrázgatni, hobbira kell, akkor jó. A fittnes sportosabb, de a vékony gumi miatt felejtős a rossz minőségű út esetleg földút. Mtb meg inkább erdőbe kell, főleg 2,2-es gumival, sziklára, kövekre, sárba. Aszfalton nem lesz annyira haladós, mint egy cross.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
elkezdtem szemezni a Courier DT-vel. foleg varosba, hobbi stb kellene, viszont sehol nem talalok tiagraval szereltet. nem tudjatok merre keresgeljek?
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez egy érdekes téma egyébként, mert sokan köpködnek a politikusokra, de ha ők lennének ott, ők is ugyan úgy tömnék a saját zsebük. Már Hofi is megmondta, hogy a korrupció az amiből kihagynak.

Én inkább abban látom a különbségeket, hogy vannak az olyan politikusok akik csak szimplán lopkodnak, maguk vagyonát is gyarapítják, természetesen ismerősi köröknek segítenek, de azért hagynak a népnek is, ők gyakorlatilag az átlag ember mentalitásával rendelkeznek. Meg van a veszélyesebb fajta, a gátlástalan rabló, akit az sem érdekel ha éhen halsz az út szélén, csak neki 10-ről 12 milliárdra növekedjen a vagyona. Sajnos Magyarországnak a veszélyesebb fajtából jutott ki mindig, ezért tartunk ott ahol tartunk.
Tehát a Német, Osztrák, Svájci, Svéd stb politikus is tömi a zsebét, csak hagy a népnek is, hogy nyugton maradjon.Azzal nem tudok egyetérteni, hogy csak rövid az élettartam, azért nem látjuk a javulást. Ha csak a 90-es évekbeli rendszerváltás óta bekövetkezett "javulást" nézem, már akkor látható, hogy lósz@r sem lesz itt, nemhogy javulás. Arról nem is beszélve, hogy ami most folyik a migránsok körül, az gyakorlatilag Európa sírját ássa. Tulajdonképpen megtámadták Európát mindenféle népek, és ezt karba tett kézzel végig nézetik az Európai állampolgárokkal.
imyourfriend: Abban egyetértek, hogy túl sok a bringa bolt, sokan akarnak ebből megélni ahol a megfelelő tapasztalat sincs meg. Ez valóban probléma, jobb lenne, ha kevesebb lenne, de az jobban felszerelt.
Sokan segítenek itt, de ha megnézed a PH-t, elég sok topik van ahol az emberek önzetlenül segítenek, így nem olyan nagy dolog ez szerintem.
Közös a hobbink, és erről beszélgetünk. A gond inkább az, amikor hülyeségekkel próbál valaki segíteni, és a segítségből félrevezetés lesz. -
DjKoxi
senior tag
Ha valaki kerékpárszerelő állványt keres, a jófogáson hirdetnek Budapesten egyet, korrekt áron. Nekem is olyan van, bátran ajánlom, nagyon masszív szerkezet.
-
6030D
addikt
Ha megrendeled, akkor majd írhatnál ide, hogy bevált-e, mert ennyiért tényleg jó ajánlat.

Mezzsebben, táskában elfér, a tartó lényegtelen.cooi111: Fitness kerékpárt 2.2 gumival. Ez szerintem esélytelen, nem fog elférni a vázban, mivel a fitness az "gyakorlatilag" outi váz/villa, tehát a 40 mm is necces. Mi lenne a cél vele? CX bringa esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Spórolós topik
- Robotporszívók
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8-16GB I 256-500SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA 400W
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

...50+ km-re otthontól,ahol a madár sem jár mit csinálsz egy szakadt lánccal?
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
).

gondolkodtam komplett szerszámos készleten, de imbusz készletem, krova, és kulcskészletem van. Nyomatékkulcsom nincs, az nem tudom mennyire fontos, hogy pontosra húzzam?