Hirdetés
-
Mobilarena
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
kiszakadt a bowden
-
parandroid
félisten
Persze, amit írtam, az lenne az optimális, de ‘ain’t nobody got time for that’. A lábaidat meg úgy kíméled, hogy ha alacsony ellenállással pörgetsz. Elsőre célozd meg a percenkénti 80 körüli pedálfordulatot (hehe, kinéz egy pedálszenzor
), és úgy válts, hogy mindig ebben legyél, ha nagyon belejössz, akkor lehet emelni 90-ig, ha tudod (nem mindenkinek megy). A kardionak is ez a jobb, meg a térdednek is.Szerk.: Pulzust ennyire azért nem kell komolyan venni, az már nagyon fakírság, először legyen 140, főleg, ha nem vagy beedzve, dombon, hídon, felüljárón elmehetsz 145-150-ig is, de utána azonnal essen vissza. Ha megvan egy alap alap (lol), akkor lehet próbálkozni lejjebb tenni a limitet. Idővel úgyis elindul felfelé a pulzus (úgy ertem, egy tekerésen belül), a cél az, hogy ezt az időpontot minél jobban ki tudd tolni, ha nagyon megy, akkor akár a teljes időtartamra - azaz 1,5 (jóval később 2-3) órán át azonos teljesítmény azonos pulzuson. Nem olyan egyszerű, mint amilyen egyszerűnek hangzik.
p
-
.LnB
titán
válasz
andrisbandi
üzenetére
Monoblok csere megvolt. És másik pedállal is megpróbáltam. Nyeregcső meg váz kitakarítva. Egyébként is kattog kiállva is.
-
Tin
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Na, hát ennyi időm sajnos nem lesz. Heti 3 alkalmat tudok csinálni, alkalmanként max 1.5 órát. Hétvégén talán belefér 2-3 óra egyszer, de több nem. Mindegy, a lényeget megértettem, hogy komolyabban vissza kell vennem, és fokozatosan felépíteni, szóval először is síkon fogok tekerni 140 alatti pulzussal, aztán majd meglátom, hova jutok vele. A semminél, amit eddig csináltam, már az is több lesz. Plusz talán kinyírni sem fogja a lábaimat

-
flash-
veterán
ha leszállsz a bringáról, megforgatod csak a kereket külön elsőt-hátsót akkor is kattog?
vagy ha rátámaszkodsz a súlyoddal a nyeregre és úgy tolod?
vagy csak ha tekersz?nekem ami okozott már kattogást:
nyeregcső(kivétel, megtakarítás,zsírozás megoldotta)
de nekem pl ha elkezd időközönkéntt kattogni akkor a mosás után abbagyja egy pár hétig
aztán olyan is volt már hogy a küllők kattogtak, aztán ujjammal láncolajat rákentem az agy felöli végüknél és azóta nincs kattogás

illetve kulacstartó sem volt jól behúzva,ráhúztam és egyszer az oldotta meg a gondot -
Sleek
senior tag
válasz
itouchfan
üzenetére
Nekem olyan a gyári nyeregcső ,hogy hátul van két imbusz csavar egymás mellett.
Viszont a Wilier országútim olyan ,hogy két csavaros.
A csavarokhoz kis negyed colos imbusszal fértem oda. Azt mire beállítottam a nyerget jött a döbbenet ,hogy hosszú a csavar és amikor ülök a nyergen beleér a nyereg aljába. Így szétszed csavar levág. De jó szórakozás mire beállítod a nyereg dőlést. Mindig csak egy fordulatot lazítottam az egyiken a másikon meg annyit húztam. Jah még az is mókás ,hogy alapban menetrögzítős volt a csavar ,hiába csak 9Nm írnak rá alig tudtam meglazítani.
-
flash-
veterán
slime: na megtöltöttem vele a belsőt de valamivel a cimkén való jelölés felett van a foyladék vagyis kicsit kevesebbet tettem bele (44-622 külső) azért üt a kerék?
pedig megforgattam vagy 15 percig forgattam a kereket ,megállitottam,ütögettem, rázogattam,sb..első kerék szelepét ki se tudtam szedni a kupakkal,úgy megszorult. ilyenkor mi a jó tipp? mivel szoktátok kiszedni az autószelep szeleptűjét? (nincs kiszedőm)
"Melóba járni szerintem jó a Sora," ó, szerintem nyélen menni is nagyon jó,csak hiányzik síkon pár áttétel 35 körül ha feljebb váltok azt már nehéz tekerni, ha pedig nem váltok és úgy pörgetek jobban azt meg már nehéz nekem tartani ilyen erőkifejtésnél (a 90et, 85 körül jobb lenne,dehát nagyobb az ugrás két fogaskerék között hátul..
-
Csokicsibesz
aktív tag
-
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
a gumit nem is néztem, mi van rajta. commuting lenne a fő rendeltetése. akkor az 500as lesz, köszi.
-
avl
senior tag
zonak: darazsfeszek, nem egyforman definialjak, de azert sok a közös, belöhetö mit celszerü
egyszer raerö es kivancsi idömben gyüjtöttem:
[mayo] [fanaticbike] [cyclingweekly] [polar] [garmin] [taylorleonard] [verywellfit] -
tacto
aktív tag
válasz
Ringman
üzenetére
En semmit egyelöre, epp vettem egy keretest, pont a 700-ast. Egyelöre inkabb zavart a keret, vissza is csereltem 520-asra, ugy ereztem, felesleges sulytöbblet meg kiallo felület, inkabb dokkolasi akaadaly. Hozzateszem, trailt mondjuk nem latott meg a kombo, nem os fog valoszinüleg, esetleg ott kijön a stabilitasi erzet (?) különbsege.. Fura modon, a legkenyelmetlenebbül dokkolhato cipöm epp a sajatmarkas Shimano (xc 502), minden egyeb gyartoeval könnyebben csatolok be. De ez lehet, egyedi erzes es el is mulik, par honapja hasznalom.
-
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
velizare
üzenetére
Attól függ mire akarod használni.
Nekem 500 van ez a rohangálós, melóba járós, meg féli gravel a G-One gumikkal. Erre sztem a Sora teljesen tökéletes.
Ha országútiként szerettnéd használni, akkor megérheti a 105, a fék is jobb abban a bringában. Szóval a 80k nem olyan nagy felár szerintem. -
fulton
addikt
válasz
Jester01
üzenetére
Itt vannak most az új gumik. Feltettem ezeket. Megnéztem alaposan a régit, belül nincs károsodás repedés, szövet is ép, ez a vékony külső gumi rész megnyilt. (Ez annyiban nem jó h könnyebben eljut a szövetig a "kosz ez az"... Gyanítom nem triviális dolog. DE, visszaküldöm a 2 gumit. Kép alapján sztem ez is ugyan ott végig fog nyilni. Ez a gumi ilyen gyártva..hm. még arra gyanakszom, hogy lemostam a gumit is vagy 2 szer kerekpártisztítóval (szivacs). Elképzelhető h ez hiba volt. Azt a réteget lemoshattam róla ami védi ezek falát, esetleg az a "vegyszer" rossz hatással volt a gumi oldalfalára.
Valószínüleg elhasználtam volna mielőtt tönkre megy, de legyen tiszta lap, most oda fogok jobban rá figyelni, és meglátom ez is reped e (sztem fog).
New: [kép] régi: [kép] -
MPowerPH
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Le a kalappal parod elott. Azert durva tavokat megteker, nagyon jo tempoban. En az enyemet mar nem tudom ilyenre ravenni, pedig probalkozok.
Btw, egy ember lesz, aki alazni fog. Mindenki tudja, kire gondolok.

-
Tin
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Az nekem nem fog menni. Asszony 2 éve nem bírt rávenni, hogy rááljak a futópadra, egyszerűen nem az én stílusom. Ezért is vettem bicajt. Akkor majd kiveszem a körömből a lejtőt és az emelkedőt, és megyek csak síkon oda-vissza, és ha jól értem, akkor csak arra kell figyelnem, hogy a pulzusom a 2-es zónában maradjon végig. Hát, nem lesz egy kellemes edzés így, meg gondolom akkor így sokkal többet is kell mennem.
-
MPowerPH
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
"...a múltkor meg már ígérted, hogy jössz, aztán valamiért nem jöttél. 🤔"
Szerintem akkor tortem a vallam, vagy volt a mutetem. De most mindenkeppen mennek, meg ha a belem is log.
jjeahh: De az downhill section volt.
Itt mar ismerem az osvenyeket, merem jobban ereszteni. Ismeretlen helyen ez nem mukodik lefele, megtanultam a lecket.
-
stickermajom
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Na akkor gyorsan átírom nálam az összeset Z-re.
Legyen kire fognom. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Olyan lassú, hogy ma is lett egy KOM-ja, 4 kupája és megszámlálhatatlanul sok PR-je
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
...T7 elöl, ha fosol lefelé és kell előre a plusz tapadás (better grip), T5 hátul, ha vadászod a KOM-okat (good speed) és csóró is vagy (no wear) - ez lennék én, ha ilyen gumit vennék
. A gumi hátul sokkal gyorsabban kopik és ott számít igazán a gördülékenység, előre meg nekem jobb tapadás kell, mert béna vagyok lejtőkön. Mondjuk a profik is agresszívebb vagy lágyabb gumit raknak előre, pedig ők nem fosnak lefelé
.Más, akkor már Kenda Booster Pro SCT tapasztalatok eddig: szárazon marhajó, rövidebb a féktáv, mint a Maxxis Rekonnal, valamiért azonos nyomáson ujjal megnyomogatva is puhább, nagyon képlékeny gumi és ezt menetközben érezni is, jól csillapít. Ami nem jó: sárban és a múltkor 26%-os emelkedőn, avaros laza erdei talajon kipörgött
. 6030D-nek részben igaza volt, ilyen körülményekhez túl sűrű a mintázat. -
parandroid
félisten
válasz
MPowerPH
üzenetére
"Nem mindenki kepes gorgozni. En sem, mert hianyzik az, amiert tekerek."
Mind mások vagyunk. Nekem csak az van meg benne, amit tekerek, és az összes zavaró körülményt ki tudom zárni. Én a futással is jól elvoltam padon, de ott azért kevésbé zavarók, illetve jobban el lehet kerülni az idiótákat / forgalmi helyzeteket / szélsőséges időjárást / szükséges, de nem tervezett logisztikát / szerelést, stb. Én biciklizni is szívesebben mennék, ha zárt pályán lehetne csinálni, ahol senkivel nem találkozom, és jön a szerelőcsapat, akik mindig ott vannak, ha gond adódik.
p
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ismerős, a két hónapot használt barna oldalú Race King-ből a hátsót kukázhatom, és így - mivel sehol sincs készleten - a még szőrös első is kényszerpihin van.
Kedden jött meg a fekete szett, majd ebéd után felrakom őket.
Mondjuk nekem annyira nem jött be a barna, képen szép volt, de a bringán már annyira nem tetszett. Azért, ha lesz még valaha készleten, majd veszek egyet, felemásan én sem akarom használni.Ringman: Nekem ME700 van, de nincs összehasonlítási alapom, nem volt előtte keret nélkülim. Nem tudom, mi számít puhább talpú cipőnek, de érzésre tartja rendesen. Pláne akkor jó, mikor elindulsz egy lámpánál, de nem tudtál elsőre becsatolni, talán könnyebb tekerni, mint egy keret nélkülivel.
-
Tin
veterán
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Köszi, az a gond, hogy én amikor elkezdtem és utánaolvastam, azt írták, hogy heti 3x menjek 1 órát kezdésnek, de az első két alkalmat leszámítva az csak akkor volt "elég", ha rendesen beletapostam. Múltkor a fiammal mentünk el féket állítgatni, az volt tizenpár km, na ott a 2-es zónában maradtam végig, de el se fáradtam, így délután elmentem még egyszer egyedül megnyomni.
#248761 itouchfan: köszi neked is a hasznos tanácsokat.
Akkor valószínűleg nem így kellene edzenem, mint tegnap. Oké, ez kicsit tényleg jobban meg lett nyomva, fájnak is a térdeim meg a combjaim, de általában a 3-4-es zónában megyek, kicsi 5-össel.
Akkor ha jól értem, a 2-es zónában kellene maradnom, belenyalva a 3-asba, és ezt csinálni pár hónapig?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
A 'Z ride' az asszonyos kor lenne Nalad?
Most esik le.
Ha lesz topikbringazas, gyussz e? Bar azt sem tudom, en megleszek e hivva, felek, hogy rohadtul nem birnam a tempotokat.parandroid: Nem mindenki kepes gorgozni. En sem, mert hianyzik az, amiert tekerek.
Szerintem alapozni montival is lehet, ki kell valasztani egy nagyon hosszu, betonos vagy erdei, vagy foldutat, keves szinttel, es menni rajta, egyenletes tempoban, odafigyelve, hogy a pulzus ne lepje at azt a bizonyos 130 -at. Es tolni kell 4-5 orat is akar... De persze ugyan ez igaz orszagutira is, csak ott nem mesz terepre, es a foutak nem biztos, hogy jok lesznek alapozni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
6030D
üzenetére
Te mocskos szájú!
...igen, KOM gumi, nagyon jöttek vele a KOM-ok, ezért ugyanolyant vettem. 🤭...valójában meg ez a legolcsóbb a faxtrakból és a legtartósabb összetételű is, és mivel itt van azért Zasszonyos-aszfaltos is éppen elég ezért ekkő...(a lábam meg csak pihentetem az íróasztalon a régi bringás cipőmben
)
...a T5 kell ha gyenge a lábad (no grip) tehát nem pörögsz ki, de mindig sietsz munka után tekerni (good speed) és fösvény is vagy, meg aszfaltozol (no wear)
..a T7 akkor jó ha mész sárban is (better grip), de ráérsz (less speed) és nem sajnálod a pénzt sem annyira rá (less wear)
...a T9 meg az erős lábú sarazós vaddisznóknak (best grip) akik ráérnek egész nap tekerni (no speed) és ráadásul kőgazdagok is, akik az erdő mellett laknak, mert ez kopik mint állat és drága. Vége...
-
itouchfan
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ez jó, el fogom menteni és bármin ragodok csak elolvasom
pont a héten szereltettem össze és be a bringába a még múlt ősszel vásárolt DT kerekszettet, új féktárcsákat és fékpofákat plusz akkor már volt egy kisgenerál is, mindezt 1 nap alatt megcsinálták. Szóval ha esetleg valakinek gyors és jó szerviz kell, tudok ajánlani (teleszkóppal nem foglalkoznak, ajánlanak más üzletet (DRBike-ot ők is)). -
flash-
veterán
gratula, arról én még mindenütt csak jókat hallottam, mindnekitől.(mavic-al összehasonlítva pláne ezt szokták ajánlani vagy a fulcrumot)
én nekem is felmerült a kerékvásárlás groupset csere miatt,de nemtom mikor
ne aggódj nálam is ezt irta előző rendelésnél aztán mégis megjöttek a cuccok hamar!
itouchfan: nekem az a tapasztalatom hogy kell menni keményen is mert akkor jön a sebesség, viszont nem sokat, tehát intervallum edzéssel z4(4x8-2x20p-2x30p)-z5(6x3p-5x4p), nem pedig 2 órán át nyélen, na az ami megölt kezdőként nagyon hamar...
-
itouchfan
őstag
Nem attól fejlődsz, hogy minden alkalommal széthajtod magad. Vagyis de, egy ideig, aztán 2-3 hónap után jönni fog a plató, és onnan se előre se hátra tovább, és el fog menni a kedved. Jól írta mindenki, alapállókepességet kell fejleszteni, a max pulzus 60-75% között. Akkor kell magasabb intenzitása váltani, ha ettől már nem fejlődsz (Hatékony Terhelési Minimum elve, idézve: ("angolul: Minimum Effective Dose, MED).Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy egy adott sportoló esetében mindig azt a legalacsonyabb terhelést (pl. intenzitást) válasszuk legmagasabb ingerként, ami még alkalmazkodást vált ki a szervezetében - vagyis, amitől még fejlődik az illető"). Hogyha így végig ment 3-4 hónap és esetleg tudod növelni az edzések időtartamat fokozatosan, akkor lehet váltani feljebb. Persze, hogy ne legyen nagyon monoton, 2-3 hetente beleférhet egy intenzívebb tekerés de ésszel.

Szerkesztés: és ha már megvan az alapállókepesség elégséges szintje, akkor sem mindig kell intenzíven menni, akkor jön be a 80-20 arány - 80% alap, 20% intenzív.
-
Ringman
félisten
Nuroad aluvaz es villa tomege cube szerint
The frame wheight is around 1593gr. and the fork around 495gr.
-
ZolkoW
őstag
válasz
zseko
üzenetére
könnyen belátható, hogy ha a felsőcső szöge is változtatható, akkor a nyeregvázcső hossza nem mond semmit. Ez régről maradt, amikor minden felsőcső vízszintes volt, így ha nagyobb volt a bicikli, ahhoz nagyobb NYVCS tartozott. Ma is használatos, de látod te is, hogy egy trekkinget sem tudsz összehasonlítani vele egy montival. a trekking felsőcsöve vízszintesebb még mindig..
Szóval kiindulásnak mindenképp jó a gyári ajánlás, ökölszabályként attól felfelé vagy lefele egy méretet el lehet térni, különösen ha határon vagy, de kettő méret különbség már legyen gyanús. Rókarájderből én is az L-est mondanám.
Ja, a felsőcső (vízszintesen mért) hossza sokkal mérvadóbb, de valójában az sem mindenható, a stack/reach értékeket meg nem szoktam fejben tartani, lehet hogy az jobban működne. Más nyeregcső-szögeknél már kicsit módosul a kényelmes felsőcső-hossz is. -
Csokicsibesz
aktív tag
-
Tin
veterán
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Köszönöm, így már értem. És akkor a zónák is rendben vannak. De a 2-es az túl könnyű, hogy a fenébe lehet abban maradni?
-
zseko
veterán
Üdv, segítsetek már egy picit, mert valamit marhára nem értek. Ritkán biciklizek mert ami van azzal nagyon nem esik jól, ám haver biciklijével (valami régi Hauser, 10e forintért vette) viszont teljesen más élmény volt.
177cm magas vagyok, a belső lábhossz 82cm. A testbike oldala szerint állítólag nekem ez a méret lenne a jó:
Ez ugye a nyeregcső hossza lenne, legalábbis úgy írják:

Viszont akárhány biciklit nézek, köze nincs a méreteknek ehhez. Már csak úgy találomra, keresgélés közben pl. az alpinbike oldaláról egy cross trekking méretei: [kép]
Valamint egy, szintén találomra Rockrider ST120 MTB méretei, ahol méret alapján L-es kellene: [link]
Szóval egyáltalán nem értem mire jó a mérés, ha aztán közelében sincsenek a méretek... vagy én nézek be valamit, de nagyon.
Más, próbálgattam pár (Rockrider) biciklit. Elvileg, a magasságom alapján M és L határán vagyok, hol ezt ajánlja, hol azt, ennek ellenére az XL-es méretűt találtam a legkönnyebbnek hajtani. Nem tudom jól jellemezni, de azt kb. úgy éreztem mintha sétálnék, míg az L-es méretűt pedig biciklizésnek éreztem, vagyis hogy hajtom (sík terület volt csak). Viszont az XL-esnél meg persze a kormány kissé messze van, ezért az a pozíció hosszútávon kényelmetlen lenne, de még az L-es is kicsit messzinek érződött. Az ülésmagasságot beállítottam magamhoz, mert azt lehetett, mással nem tudtam variálni. De mégis azzal éreztem kényelmesebbnek a hajtást.
Úgyhogy fogalmam sincs mi alapján válasszak biciklit.
-
Csokicsibesz
aktív tag
Max pulzus 60-70% közötti zóna. Se nem túl könnyű, se nem túl nehéz. Ebben a zónában a szervezeted elsősorban zsírból próbál dolgozni (ami nem csak fogyáshoz jó). Amikor először elkezdesz ebben a zónában menni, akkkor lassúnak fogod érezni, de türelmesnek kell lenni. Ahogy elkezdesz ténylegesen erősödni, úgy leszel egyre gyorsabb.
Mert valójában akkor erősödsz, ha a leadott watt nő, azonos pulzus alatt. Ez utána kihat a többi zónádra is, hiszen ha alacsonyabb pulzuson erősebb vagy, akkor magasabbon is az leszel.
Nyilván aki már ki van alapozva annál már más a helyzet, de kezdőként szerintem inkább az alapokat kell megérteni.
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez lesz az új lábas kép?
Ez is KOM gumi? Jön az emelkedőn Hasaggymeg, és a homlokodra (gumi neve).
stickermajom: nálunk szerencsére beragadt az Ez a szerviz megint egy tizes lesz, mi?
-
.LnB
titán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Abszolút a barna mellett vagyok. Mert jobban néz ki szerintem. A következő guminál szerintem majd kifizetem én is a felárat. Most még újoncként mindegy volt nekem. Ezért lett fekete GP5000. Meg így elsőre meglepődtem a sima fekete árán is.

De szerintem a követezőre kipróbálok majd egy Vittoria gumi szettet, és azt barna oldalfallal. Kíváncsi vagyok a Vittoria-ra, még úgy is, hogy a hajamat eldobom most a GP5000-től. Nagyon tetszik.
#248751 peetie1
Igen, akartam is írni az előbb, csak mire eszembe jutott, kifutottam a szerkesztési időből, hogy valószínűleg a raktárkészlet pont az én rendelésem után fogyhatott el (jó esetben), ha jól működik a rendszerük. Szóval annyira nem félek. Majd kiderül. -
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nagyon lekorlátozza a lehetőségeket ha ilyen kissé is "különleges" gumit használsz, főleg úgy, hogy félibőben csak egyiket, a hátsót kell cserélni mert így nem is kombinálhatod akármivel...van pl. egy új másféle fekete (X-King) gumim ami így nagyon felemás lenne egy barna gumival...vagyis macera van vele na, több mint amennyit nekem a kinézet számít.

-
Tin
veterán
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
Az már megvan az izomfájdalomból, hogy valamit nem csinálok jól, azt írtam le, hogy mit és hogyan csináltam eddig. A 2-es zóna melyik? Mert amit használok program, aszerint a "weight control" (a maximum pulzus 60-70%-a), de a neten meg mindenféle más információt találtam erről. Nálam 5 zóna van, az 1-es az 50-60% közötti alacsony intenzitású, az 5-ös a maximum pedig a 90-100% közötti.
Edzés közben javarészt a 3-as és 4-es zónában vagyok egyenlő arányban, néha az 5-ösben, tegnap pl. sokat (24%), de általában ez inkább csak 5%. A 2-esben nem igazán szoktam lenni, vagy csak minimálisan. -
.LnB
titán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Bácsi! Nyomjál már egy enter-t a kép linkelés után, mielőtt írni kezdesz! Köfi!
Marha jól néz ki a barna oldalfalú gumi. Bár lehet csak azért vagyok oda érte, mert nekem még nem volt.

-
ZolkoW
őstag
válasz
6030D
üzenetére
#szarfulcrum, meg #szarfrancia, mi?

Ez belül 25mm-es felnis, naprakészebb lesz
(jól érzitek, úgysem nyugszom, amíg ki nem próbálom rendesen, élőben, hosszabb távon, hogy milyen)
Apróság, de hátul az asszonybicóban szerintem nem fér el a 650b x 2,6, pedig olyan külsőm van. Azt jó, hogy nem adtam el. Ja, hogy jellemzően semmit nem adok el?Hasaggymeg:

nem adom meg a számát, mert eddig az volt, hogy "hát minek szólna ő ebbe bele", de aztán pár ilyen telefon, és még elgondolkodik, hogy lehet ezt máshogy is
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Angie™
üzenetére
Mit csináljanak meg, felfújni?...nincs telópumpád?

#2487306030D...ah, fiatal vagy még!
...az ilyent nem szabad megelőzni csak menni mögötte és pitbullként tapadni rá amíg kifullad. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
#248733ZolkoW...küldd nejed telefonszámát. Szívesen!

-Haló, üdvözlöm, ZolkoW nénit keresem
-Én vagyok, tessék
-ZolkoW bácsi megint egy rakat pénzt készül rálocsolni értelmetlenül a hüJe hobbijára. Háború, infláció válság van meg minden, gondoltam szólok...
-
Tin
veterán
válasz
6030D
üzenetére
Igazad van, helytelenül fogalmaztam. Erősíteni akarok, ezen keresztül az állóképességem fejleszteni. Jelenleg a cél, hogy heti minimum háromszor el tudjak menni 1-1.5 órára, és akkor beleadni, amit tudok. A több órás tekerés egyelőre még nincs tervben, szerintem nem is bírnám, plusz semmi értelme csigalassan haladnom. Először meg akarok erősödni annyira, hogy már normális sebességgel tudjak haladni, aztán persze jöhetnek a hosszabb utak, de az majd nyáron.
Használok egy sima Samsung okosórát, a lényeget le tudom szűrni belőle, szóval látom a zónákat, a fejlődést, és így tovább. Mondjuk edzés közben egyelőre nem annyira nézem, mert tolom, amit tudok, aztán utólag szoktam megnézni, milyen volt. Általában nem az a gond, hogy kifulladok vagy nem kapok levegőt, hanem az, hogy már fájnak az izmaim az erőből tekeréshez.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
sőt, ugye minél több pénzt költök egészségre, annál nagyobb jóság, nem? örökké fogok élni, vazzeg! itt rontom majd afórumot 99 évesen is, bár addigra se a boomert nem értik majd, se a fórumot, mint olyat.
-
ZolkoW
őstag
válasz
6030D
üzenetére
Ez nem jó, a gravelt is 3 alatt használom bőven. Múltkor direkt kirpóbáltam hátul 2,5-ön, az már talán épp alacsony, de max 2,7 körül még jó lehet. Szóval erősebb érvek kellenek, mert egy új gumi is majdnem olyan, mint egy új bringa, de új kerék+új gumi már végképp. Ez ellen milyen érv van már eleve?!?! Úgy lesz gyakorlatilag új bringám, hogy nem foglal többet a falon. A gyakorlatban nálam a két kerékszett egy bringához azt szokta jelenteni, hogy úgyis csak az egyiket használom örökké, de azért a másikat gondosan őrizgetem. (rendben, valamikor ténlyeg fogom használni azt is, de nincs az, hogy egyik héten ez, másikon az) Külsőből már annyi van, hogy el kéne adni a 3/4-ét.
Basszus, ha még azt is hozzáveszem, hogy a non-boost 27,5 kerekek még feleségem bicójába is jók lennének... hogy aztán tegyek rájuk félduci (teltkarcsú = thick) külsőt. Ja, venni kell hozzá külsőt. Honnan is ismerős ez az érzés? -
Tin
veterán
válasz
ZolkoW
üzenetére
Köszi a tippet, megpróbálkozom ezzel is. Nem cél, hogy a pulzusom végig 160 felett legyen, csak amikor "lötyögök" (simán haladok komolyabb erőfeszítés nélkül), akkor úgy érzem, mintha nem csinálnék semmit. Mármint nem erősít, nem fáraszt igazán, csak haladok. És alapvetően nem helyet akarok változtatni, vagy nézelődni. De lehet, hogy kipróbálom ezt is, mert többen is írjátok, hogy ez is hasznos.
#248727 avl: Én úgy szoktam, hogy kimegyek, aztán tekerek, amíg bírom, aztán haza
tegnap az érdemi edzés közben 145-175 között volt a pulzusom, ez úgy 40 perc volt, összesen oda-visszával valamivel több, mint 1 óra. Ilyeneket szoktam csinálni. -
válasz
ZolkoW
üzenetére
Azért kell az neked, mert megérdemled, sokat dolgozol! Nem baj, hogy rendeltél 622-es gumikat, jó lesz a többi mellé a polcra, vagy legfeljebb eladod. A monti az nem ugyanaz, mint a gravel, gravellel lehet száguldozni, meg tök menő is.
Gondolj az elismerő hsz-ekre, amiket majd itt kapsz a csatolt fényképekre, meg a sporttársak irigy pillantásaira az utakon! Stravára is első körön fel kell tölteni, különben semmi értelme megvenni.
150k nem sok, más sokkal többet költ sokkal értelmetlenebb hobbikra. A kerékpározás mégiscsak sport, életérzés, szabadság, egészség!
(így gondoltad?
) -
.LnB
titán
Na kíváncsi leszek, hogy mi lesz. Mert most már 11 hetet írnak szállításnak, a hátsó kerékhez: [link]
Így volt kb. tegnap is. Viszont a visszaigazoló email-ben is 1 hét van írva. Ezért is rendeltem meg ma reggel. Remélem nem csak valami hiba/bug volt, és tényleg megkapom. Mert 11 hetet nem akarok várni.
Érdekes lesz, izgi. -
Ringman
félisten
válasz
ZolkoW
üzenetére
pont emiatt vetem el mindig a 650b-s szettet, hogy van már 4 szett 28"-os külsőm (ebből 3 db is 40 mm-es, ráadásul a tufo speedero elég hasonló a hutchinson touareghez), mi lesz ezzel a sok gumival? (van 2 kerékszettem is - jó, a gyári cube/alexrims joytech agyakkal nem egy nagy eresztés).
---
most a conti endurance gumikkal lemértem a nuroadot; csengővel, több mint fél kilós pedállal, 2 kulacstartóval, elasztomer-csillapítású nyeregcsővel, pumpával 9,5 kiló, ez így nem rossz.vsz spd-vel és karbon nyeregcső+karbon nyereggel be tudnám rugdosni 9 kiló alá is, ami technikailag menetkész tömeg lenne, úgy hogy a cr1600 az nem a legkönnyebb kerékszett.
-
ZolkoW
őstag
posztolós napom van, a feladatotok az lenne, hogy beszéljetek le arról, hogy 27,5-ös kerekekre csorgassam a nyálam a gravelbe. Segítségül:
-Minek nekem az?
-Most rendeltem elvileg fain 622-es gummákat (Conti Terra Speed), de még nem értek ide
-Van montim
-150e körül van egy Mavic Crossmax pár (kellene XD rotor is, szóval tényleg valahol 140-150 körül állna meg)
Az a tervem, hogy arra tennék 47-50 mm körüli gummákat, kicsi tterepesebb mintával. Ja, nem ráz eléggé a MTB karbon villája, ez van. -
Ringman
félisten
válasz
DopeBob
üzenetére
Egy kevésbé terep gumival aszfalton tekerve nem hiányzik az első váltó? Itt mondjuk külön előny a régi váz, megvan a hely a váltónak
. Pl a jelenlegi régi bicóm 21 sebességes, egyenes úton kényelmesen tekerve 25-30km/h sebességgel tudok haladni.
rose count solot nézve a 32-11-es áttéttel 80-as pedálfordulattal mész kb 30-cal. -
6030D
addikt
Nagyobb távokat egyelőre nem is akarok menni, inkább az állóképességem akarom fejleszteni.
Az állóképességedet a hosszú távval fejleszted, az erő-állóképességed a sprintekkel, hegymenetekkel.
Ha valaki fejlődni szeretne, akkor el kell dönteni, hogy mi a cél. 1 óra alatt kifingatni magad, és minél előbb feljutni ebben az egy órában a közeli hegy tetejére (időfutam, xco), vagy 3-4 órát letekerni egy seggel értékelhető tempóban (maraton, granfondo). Utóbbit soha nem fogja elérni az, aki csak 1-1,5 órákat tud menni, mert a szervezete, az anyagcseréje és az izomzata nincs rá felkészülve. Tudom, mert itt járok most.
Megint pongyolán fogok fogalmazni, elnézést a doktoranduszoktól. Függetlenül attól, hogy valaki néz pulzust, vagy nem, hisz benne, vagy sem, a szervezet úgy működik, hogy adott terhelésen (pulzusnál) a vérben megjelenik valamennyi tejsav. Ez nyilván emelkedik az intenzitással, és befolyásolja azt, hogy mennyi ideig képes a tested fenntartani azt az állapotot. A pulzuszónáid pontosan megmutatják, hogy egy bizonyos pulzustartományban mennyit tudsz tekerni. Utána ezeket specifikus edzésekkel lehet ide-oda tologatni, attól függően, hogy mi a cél.
Régen nem mértek pulzust, most is elvannak sokan nélküle, ők a lélegzetvételt nézik, meg hogy közben mennyire tud beszélgetni. Ezzel is be lehet lőni. Kapkodod a levegőt, mert sprintelsz vagy mászol, síkon meg lassan beszívod, kifújod. Utóbbit hosszabb távon meg tudod csinálni.
Vadidegenekkel meg nem kell nekiállni versenyezni, mert sose tudod, a másik akkor kelt fel, vagy már tekert 150 km-t, ne adj isten regenerál.
Erre egy sztori: nyomtam a kis regeneráló edzésemet Verőcéről hazafelé, 120-130-as pulzuson, olyan 24-25tel (aszfalton 29x2,25" 2,5-3 bar). Elkerültem egy outis srácot, később hallom, hogy lobog mögöttem, marhára élvezi. Éreztem, hogy az alagút előtti emelkedőn biztos meg akar leckéztetni, de fegyelmezettek vagyunk, nem megyünk bele hülyeségbe. De!
Út kiszélesedik, srác kilöki balra, ellövi, jó, akkor menjünk. Olyan 15 métert kapott a tetejéig, igaz, amikor visszanéztem, már ülve tekert csak.
Edzőnek írtam, hogy bocsi, ez volt. "Nyertél?" Igen. "Helyes. Holnap nagyon fog fájni". Így is lett. 
-
Alg
veterán
válasz
flash-
üzenetére
Tudtommal nem szokták lezárni az utakat UB-hoz, szóval lehet tekerni ott is ahol a bringaúton megy, de nyilván számítani kell rá hogy sok lesz a futó meg a bringás kísérő (illetve bringatúra is megy párhuzamosan). + a váltópontoknál kisebb rendezvények vannak mindenhol.
-
DopeBob
addikt
Sziasztok, bicót keresgélek magamnak, alapvetően a 'fitness' kategóriában, heti 1x 20-50km lightos tekerés gyerekekkel, aszfalt, földút, illetve bár ha lenne egy normálisabb, lehet elmennék néha egyedül is. Nézegettem az ajánlott boltokat az összefoglalóban és szembejött a Rose Count Solo 1/2, ami ugyan MTB, de annyira baráti az ára, hogy nagyon szimpatikus lett. (most éppen 639€). Maximum egy gumit cserélnék rajta. Úgy tűnik, több kategóriával jobb felszereltsége van mint bármi másnak. (Kross Evado 4.0 volt a korábbi kiszemelt).
Egy kevésbé terep gumival aszfalton tekerve nem hiányzik az első váltó? Itt mondjuk külön előny a régi váz, megvan a hely a váltónak
. Pl a jelenlegi régi bicóm 21 sebességes, egyenes úton kényelmesen tekerve 25-30km/h sebességgel tudok haladni.Illetve alig van különbség árban az 1 és a 2 között. Ez a két villa között csak a remote lockout a különbség?
Rock Shox Judy Silver TK, tapered, QR, Solo Air, schwarz/matt 29", 100mm, 51mm Offset
Rock Shox Judy Silver TK, Remote, SoloAir, 9mm quick release skewer, tapered, schwarz matt 29", 100mm, 51mm OffsetInterneten alig van teszt róla, használ esetleg más hasonló Rose bicót? Mennyire elégedett vele?
-
flash-
veterán
Ultrbalaton:
most ultrabalaton lesz hétvégén
tudja valaki hogy ilyenkor mi szokott lenni a bringásokkal? gondolom egész bringaút ilynekor a futóké.. az autók között meg főútán gondolom ilyenkor sem lesznek azért elnézőbbek az autósok merthogy másutt nem tudsz tekerni.. -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Angie™
üzenetére
Doctorbike gyorsan dolgozik, mondjuk cserébe ki kell menni Csepelre.
Nekem is egy nap alatt meglett a bringám pedig volt teló, fék, hátsó agy szervíz is.
Igazából már aznap megvolt a bringám, tehát reggel vittem be és délután már vihettem volna el, ha meg tudtam volna oldani, hogy 4-re odaérjek érte. -
jjeahh
nagyúr
Én mindíg akkor lépek új szintre, amikor új, nálam erősebb emberekkel kezdek tekerni. Mivel utálok hátul szenvedni, én lenni az utolsó, akire várni kell, ezért mindíg eldöntöm, hogy gyorsabb leszek náluk, hogy amikor ők szenvednek, az nekem laza tempó legyen
. Szinte biztos, hogy ha kizárólag egyedül tekernék, most nem lennék ezen a szinten (sem). Viszont jelenleg akikkel tekerek, hobby montisok között a keménymag, innen már csak két lehetőségem maradt feljebb lépni, már ha egyáltalán szeretnék... a helyi országos bajnokkal, profi triathlonosokkal tekerek, vagy elkezdek versenyre járni. Egyelőre egyik sem igazán érdekel, főleg a versenyzés nem, mert síkon, felfelé ugyan gyorsnak gondolom magam, de mivel újonc bringás vagyok, lefelé nincs meg a technikai tapasztalatom, ha elengedem a féket, elesek
.
Szóval ez a fejlődés téma olyan dolog, hogy ha egyedül tekersz, azt csinálsz amit akarsz, annyira vagy gyors, amennyire jólesik, de ha bandázva is szeretnél tekerni, akkor bizony fel kell zárkózni, fel venni a többiekkel a tempót, ergo: muszáj fejlődni, különben megdöglesz és a többieknek sem fog tetszeni, hogy várni kell rád. -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Köszi az ötletet, de azon gondolkodom valahova begurulnék, hogy csinálják meg, csak nem tudom melyik szuperszerviz legyen az
-
.LnB
titán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
"minél fentebb vagy annál tovább látsz."
Ez milyen igaz!
De csak azokkal kell foglalkozni, akik leelőznek. Nagyon előre nem kell tekinteni, mert az fájhat az egónak. 
Én mondjuk mivel rendszeresen nézem a profi versenyeket, így mindig az van a szemem előtt, hogy felesleges túltolni az arcoskodást amatőr szinten, mert ott a másik szint, a profik. Akik meg úgy mennek, hogy hihetetlen.
Múltkor megelőzött egy srác dobkőre felfele. Ott mosolyogtam magamba, mert arra gondoltam, hogy utána kellene szólni, hogy "Jó persze, de a te lábad le van borotválva!
" Szóval én így szórakoztatom is magam. Viszont sokszor volt már az, hogy elmentek mellettem, és akkor kapcsoltam, hogy csak lötyögök, és tudok én ennél gyorsabban is menni. Szóval sokszor jó ébresztő is nekem, ha elbambulok. Szerencsére viszont ritka, hogy előznek, még ha nem is vagyok erős. Mert valljuk be, azért nem esik az jól, ha otthagynak. Főleg ha ebike-os, de ezt hagyjuk is.
-
ZolkoW
őstag
(most tén vagyok hülye, és ezt tegnap már beraktam, vagy tényleg végül nem küldtem el a posztot?)
https://9gag.com/gag/a1P5VbP -
ZolkoW
őstag
ilyet sokszor hallani, hogy "vagy rendesen, vagy sehogy", sőt, én is elég szélsőségesen tudom értelmezni a dolgokat, de kezdd el inkább úgy felfogni, hogy most a "rendesen" az az, hogy szép fokozatosan építed fel az említett piramist. Mentális edzés, hogy tudd kordában tartani magad... Az is jó, ha eleinte csak felváltva "okosan, meg nem okosan" tekersz. Nem kell mindent egyik pillanatról a másikra. Tudod, meddig tartott, hogy betartsam, hogy azon a nem is olyan nagy emelkedőn ne menjen 140 fölé a pulzusom? Még mindig tart

-
flash-
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
jolvan, bevállalom, én se gondolnám hogy gond lenne, de kiváncsi voltam ti mit mondtok
majd jelentkeztem hétfőn hogy élek e még 
(megvédem a szerelőt, mert most már úgy emlékszem ugye volt tavaly vagy tavalyelőtt?
egy kilazult amit ideiglenesen kivett és úgy centirozott aztán abba maradtam vele még hogy majd visszaviszem pár nap múlva és tesz bele küllőt, csak valahogy elmaradt részemről a dolog, outi jott látott győzőtt nálam
azóta trekking csak ilyen terepen néha tekergős géppé vált -
Hasaggymeg
Topikgazda
Oda se neki, meglátod, hogy minél többet fejlődsz annál nagyobb lesz a szakadék közötted és az igazán edzettek között...ez már ilyen, minél fentebb vagy annál tovább látsz.
flash-...kábé semennyire nem számít 36 küllőnél egy, kettő, vagy éppen három...hacsak a 3 nem egymás mellet van
...Ugyanakkor meglehetősen porhéjas megoldás egy szerelőtől, hogy ha éppen nincs olyan küllő, akkor oda nem teszünk.

-
Tin
veterán
válasz
ZolkoW
üzenetére
Valószínűleg, de sajnos alkatilag olyan vagyok, hogy vagy csinálok valamit rendesen, vagy nem csinálom sehogy. Szóval az alacsony intenzitás nem igazán megy, mert általában tolom, függetlenül a terepviszonyoktól.De az tény, hogy a bemelegítésre és a levezetésre jobban oda kell figyelnem, már kerestem cikkeket is, mit hogyan érdemes, mert annyira kezdő vagyok, hogy még ezekről sincs fogalmam. Ezért most a helyes bemelegítés, felvezetés és levezetés a következő lecke, hogy jobban bírjam a közepét. Idővel majd alakul.
Pont tegnap amúgy belefordultam egy bringás MTB csapat közepébe, ők épp mentek az erdőbe, én meg a köröm végéig, megvan azért annak is a feelingje, amikor csapatban mész.
-
flash-
veterán
36 küllő helyett 35 van a trekking kerékben hátul az mennyire gáz?
ki van centirozva, lehet hogy még a szerelő csinálta mert épp nem volt nála bele való küllő, aztán abba maradtunk hogy jó ez, nem emlékszem már, trekkinget ritkán veszem elő, mtb-ként használom, de azért most feltünt
így ez para vagy nem? jó hát ugratni nem fogok vele, csak kb túrázos tempóval terepen-síkon menni...Tin: tényleg ne foglalkozz azzal hogy ki hol tart, ez általános erőnléttől,edzettségtől, sok mindentől függ, saját fejlődésed nézd, és úgy képzeld el az egészet mint egy piramist, alul legyen a legtöbb az alapállóképességi edzés, ha az van (pár hónap folyamatos alacsony intenzitású tekerés az is folyamatosan felépitve nem kell egyből 5 órát menni) aztán utána menj tempót vagy z4 intenzitás környékén (előszőr rövidebb 4x8 perces intervallumokban,mjad később lehet hoszabb is 2x10,2x15,stb), nem kell max pulzus közelépben menni amig az alatta lévő szinteket nem edzed le,egyrészt a lábad is legyilkolod, meg hamar kiégsz.itt a lassú viz partot mos elv tényleg célra vezet. én így csináltam és jobban megy a tekerés mint eddig..
-
ZolkoW
őstag
Nyugi, én annak örülök, hogy valójában nemigen találkozom TÉNYLEG edzett bringásokkal, kivéve talán néha versenyen, de "minek mentem oda", és amúgy tényleg ritkán járok.
Viszont múltkor is mintha olyasmit olvastam volna tőled, ami szerintem kicsit ellene megy a tudománynak, ez a mostani nem biztos, de szerintem lehet hogy pont okosabb lenne alacsony intenzitáson, és hosszabbakat menned. Persze lehet benne emelkedő is, de ne a leizzadásban mérd a munkát, inkább alapozó jelleggel told, főleg az elején. és szigorúan SZERINTEM, majd jönnek a többiek, és megfejtik jobban.Ringman: arra én is kíváncsi vagyok, eleve hogy méretezik ezt... a cipőtalptól is függ ugye, és még a sima eggbeateren is van távtartó gyűrű (2-est típustól felfele legalábbis), stopli alá pakolható alátét meg mindegyiknél működik, és néha kell is.
-
Ringman
félisten
válasz
ZolkoW
üzenetére
szerintem az ilyen kialakításoknál a keret max a mechanikai sérülésektől véd és segíthet becsatolni - irányba állítani a pedált. a (nem használt) time atac mx2-esem is hasonló.
a keretes downhill/trail/enduro pedálok másabb felépítésűek, kíváncsi vagyok, hogy aki ilyennel teker, az veszi-e hasznát a platformnak.
-
Tin
veterán
válasz
kobayashy
üzenetére
Ja nem, értettem az élcelődést benne, nincs vele bajom. 100 kg vagyok, de a csontozatom miatt én 80 kg-nál már ropivékony vagyok. A cél inkább a 90 kg. Szóval igazából az órához, pulzushoz, illetve a saját körömön való fejlődéshez hasonlítom magam, és már látom az előrelépést. Nyilván egy edzett bringáshoz képest ez semmi, de amikor "hasonlítok", akkor csak azon csodálkozom, hogy mekkora hatalmas "rés" van köztem és egy valóban edzett és ideális testsúllyal rendelkező bringás között. Tegnap például az emelkedőn egy huszonéves srác lazán elgurult mellettem, és nem látszott, hogy túlságosan szenvedne (oké, nekem az már a negyedik köröm volt). Majd alakul. A jelenlegi fejlődési görbémet nézve egyelőre a 20 km/h-s átlagsebesség a cél (15-ről indultam, most vagyok 19 környékén), aztán azt emelem tovább. Nagyobb távokat egyelőre nem is akarok menni, inkább az állóképességem akarom fejleszteni. Majd talán nyáron már mehetnek a hosszabb távok is. De most pihennem kell pár napot, mert a térdeim-combjaim eléggé kikészültek a hajtástól.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid
üzenetére
Jobb híján kis vizet ráöntesz a kulacsból a gyanított helyre és gyakran akár az is ideiglenes megoldás lehet mert egy ideig elhallgat.
-
.LnB
titán
válasz
flash-
üzenetére
Ezek a százalékok brutálisak.. Nem véletlen, hogy profi WT versenyeken sem mászatnak nagyon 20% felett a profikkal. Szinte értelmetlen.
Az az 54.8% meg valami "bug" lehet. Mert ez alapján nem tűnik annyira durvának: [link]
Ez a korábbi videójuk: A legmeredekebb budapesti utcák | Top 10 -
ZolkoW
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
nem válasz a kérdésedre, de egy Eggbeatert (valójában Candy 1, azt hiszem) vettem kerettel, na az nekem sehol nem is ér a cipőmhöz, nem is értem a funkcióját

#248706.LnB : bő zsírral összerakva esetleg?
Ja, közben felfogtam, a ragasztott részre gondolsz. Engem aluvázban a váltótartó fül szivatott meg annyira, hogy már cseréltem presfit monoblokkot is miatta.
Azért elraktam a régit... -
parandroid
félisten
válasz
ZolkoW
üzenetére
Valaki itt a topikban mesélte korábban, hogy mindig hord magánál olajat, mert annyira szeret szerelni, hogy még tekerés közben is inkább megáll, és azt csinálja, ha valami nyikorog.

Mind mások vagyunk, na. Én pl szarok a zajokra, akkor szoktam ránézni, amikor valami mechanikai fennakadás van (kattan, szorul, mittudomén). Jó, a váltón nyilván szoktam állítani, ha hozzáér a lánc, aztán megint, mert nem lett jó, aztán megint, aztán megint, aztán elszidom a kurva anyját, és beviszem szervízbe, hogy állítsák már be normálisan.
p
-
ZolkoW
őstag
válasz
Jester01
üzenetére

Vagy: elindult, és 200m múlva elkezdett nyöszörögni valami, amikoris a fejéhez kapott, hogy ÓBAZ***, ez az a pedál, ami már múltkor is nyikorgott, de elfelejtettem kezelni.
Esetleg már az első méteren csinálja, de választhat, hogy aznap vagy teker, szégyeszemre, vagy szerel. Amúgy én is utálom, amikor valaminek hangja van, de ilyenkor előre menekülök: az összes országútis izagolt versenyzőt leelőzöm, hogy ne kelljen égnem emiatt. -
.LnB
titán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Én attól félek -de igazából azt sem tudom, hogy lehetséges e-, hogy nehogy a monoblok fém perselye (amibe belecsavarjuk) mozogjon a karbon vázban, és az kattogjon. Mert ha ez lehetséges, és az pattog/kattog, akkor azzal nem tudok mit kezdeni. De bízom benne, hogy valami piti probléma van csak. Ezért is rendeltem meg inkább a felnit, az előtt, hogy megoldódott volna ez a kattogás.
-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
emlékem szerint az m520 már a csomagból kibontva elég zsíros volt
---
aki használt már m520-as xc és trail spd-s pedált (pl PD-ME700 ), a puhább talpú cipőknél jobban megtámasztja a lábat általános esetben az utóbbi - keretes - pedál? -
Hasaggymeg
Topikgazda
A kattogást meg majd orvosoljuk valahogy.
...nehogy végül mikor már a vázat is lecserélted és új bringán ülsz még mindig kattogjon...és kiderüljön tulajdonképp a térded volt. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viccet félretéve tegnap alapos takarítás után én is telenyomtam picit morgó bal SPD pedálom fincsi friss Shimano zsírral, hátha az pattogott egye-egyet a munka ünnepén lenyomott körön...a pedált amúgy hálás szervizelni, a külső takarítás után nyomsz zsírt a testbe és amint összerakod élvezet nézni ahogy a keletkező nyomás hatására a friss zsír kinyom minden régi kenőanyagot és szutykot a réseken.
...ez már többszöri törlés után. -
.LnB
titán
Megrendeltem a felniket. DT Swiss PR 1600 Spline 32 lett természetesen. ROSE-on volt elvileg készlet. Durva, mert tegnap néztem, és akkor még nem volt a hátsóból.
413€ lett a vége szállítással. Nem akartam tovább várni vele, mert most eléggé jó az € árfolyam.ui: A kattogást meg majd orvosoljuk valahogy.

-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Angie™
üzenetére
Terepen én felfele is hagyom mozogjon, kivétel a nagyon döngölt nagyon sima szakaszok...esetleg fújd kissé keményebre és kész.
#248696kobayashy...a 15% szerintem már senkinek sem éppen "átlagos", még akkor sem ha itt-ott tényleg 20+%-os rövid szakaszokat is kimászik.
Az kábé olyan mint mikor jön valaki, hogy ő simán tartja a negyvenet montival.
-
itouchfan
őstag
válasz
Sleek
üzenetére
Giant-es kolléga, te rájöttél, hogy kell állítani a nyereg szögét az XTC montin? Én most néztem meg először tüzetesebben de ilyennel még nem találkoztam, cserébe a szervízben ráhúzták nekem mint állat, szóval nem merem izomból tépni semelyik irányba a hátsó imbuszt, mert nem tudom mit csinál. Ellenben az első állítós csavarhoz meg nagyon nehéz hozzáférni és pláne erőt kifejteni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SK Hynix, Samsung és más 16GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
- Jó ÁRON ELADÓ! Üzleti HP Elitebook 1040 G9 4g modem! / i5-1245U 16GB 256GB FHD+
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 2800 Ft-tól CsomagExpress
- Dell Latitude 5310 2-in-1,13.3",FHD,i5-10310U,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11,LTE KÁRTYA,TOUCH
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), és úgy válts, hogy mindig ebben legyél, ha nagyon belejössz, akkor lehet emelni 90-ig, ha tudod (nem mindenkinek megy). A kardionak is ez a jobb, meg a térdednek is.

)
Most esik le.
)

...az ilyent nem szabad megelőzni csak menni mögötte és pitbullként tapadni rá amíg kifullad.
így ez para vagy nem? jó hát ugratni nem fogok vele, csak kb túrázos tempóval terepen-síkon menni...