Hirdetés
- Elképesztő robotok, kutyatelefon, Waymo, kártya méretű tracker... CES
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Crackberry Kevin telefonja, óriási Dreame stand autóval a közepén - CES
- Áprilisban már szaggathatja a kínai aszfaltot a Xiaomi SU7 új verziója
- CES 2026: Új összehajtható 3 az 1-ben töltő az Ankertől
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- MIUI / HyperOS topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android Autót minden mobilra!
- Google Pixel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z0mbi
senior tag
Hi,
Es akkor most mi a mondas: az Oscart veri a Norda? Mert en nem is tudom milyen megfontolasbol de a Norda allando kajtatasat abbahagytam (4 ev utan meguntam hogy mindig akkor nincs itthon amikor szukseg lenne ra) es vettem egy Oscar90 et...
Vissza kene szokjak?
koszi
z -
válasz
yazoo1
üzenetére
Sztem a yirgán illik cremának lenni, még akkor is, ha mosott, és akkor is, ha világosabb. Nagyon sok helyen vettem már, mert az egyik kedvenc, de citrom egyik sem volt. Említett pörkölővel viszont az utolsó élményem pár éve az volt, hogy a valamelyik kávé egy hajszálnyit sem hasonlított az előző rendelésből ugyanolyanra, viszont hasonlított valami másra.
Vesd össze egy Kapuczinerrel, egy Pacival... Persze a PY ajánlottabb szvsz. -
jana86
csendes tag
Hirdetem a "régi" kávégépem és darálóm. Első tulaj, nemdohányzó, stb....
De tényleg. Rendben van minden, jó szívvel ajánlom. -
vicces1
aktív tag
válasz
yazoo1
üzenetére
Ha az az 1 hetes pörkölésű most etióp, akkor lehet jót tenne neki pár nap pihi, de eléggé normális, hogy kifejezetten savas.
Nálam most van kapuczinertől etióp abban nem üt annyira savasság, de az nem is mosott eljárással készült és nincs is annyira világosra pörkölve mint az avx-es.
Nyáron a pacifictől is volt nálam yirga az se volt állatiasan savas.Jó egy éve volt avx-től yigra és emlékeim szerint tényleg csípte a nyelvem, de amúgy ízlett az is, ha iszol tejesen, érdemes kipróbálni, mert nagyon egyedi lesz belőle egy flatwhite.
-
-
yazoo1
tag
Vettem avx etióp yirgát.
Lejárat: 2020.10.
Gondolom akkor ez elég friss..
De : normális,hogy alig van rajta crema?!
Autós nem tudom eléggé elkészíteni,de nekem ez annyira citromos hogy csak na...92- 100 fokig próbáltam...mármint a pid ennyit mutatott.. -
SlayerSub
tag
Zabtejet lehet french-pressel habositani?
-
szuszinho
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi! Gázlámpával lehet?
Mi nem lesz jó? Esztergályos szakik mérték ki.
-
szuszinho
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Levittem a szakiknak a műhelybe.
Szóval, az állórészt mennyire problémás kiszedni?
-
szuszinho
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ki van szedve a rotor a házból. A tengelyre vissza lett téve a késtartó...
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Általunk pancsolt vízzel használt hogyan néz ki? Járt már olyan nálad?
-
sz.zs.
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy egy általad felújított SJ megvehető, ajánlott darab, ha valaki ilyet árulna.
-
szuszinho
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Pont most vagyok egy ismeretlen előéletű SJ felújításában. Az imént lett kimérve, és 0,01 "van benne", az alsó csapágy hibátlan. Már csak festenem kell, és összerakni. Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, hogy mennyire macera kiszedni a házból az álló részt? Egyszerűbb lenne festés szempontjából...
-
Noroo
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Köszi! Eddig is tervben volt az átállás a szűrt vízről, de ez elég meggyőző.
Norda lesz az áldozat
-
iatti
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
akkor remélem,az én kazánom is örök életű lesz.csak nordával nyomom
-
72lakiluk
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ez frankó, kösz. Nem gőzölök egyáltalán, csak Nordázok, de volt pár hónap Oscar korábban, remélem nem viselte meg a kazánomat
Így viszont a félévente enyhe vízkőtlenítést is újragondolom és ritkábbra veszem.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
angelside77
üzenetére
Én azthiszem múltkor kiszámoltam valami gyártó infó alapján és ha jól emlékszem napi 2 darálással valami 90 év jött ki.
(Ez a major volt) -
fragola.6035
aktív tag
Mazzer vásárlásnál a következőkre érdemes figyelni:
A daráló legyen a lehető legszebb állapotú, a festés, az esztétikai állapot jelentősen meghatározza az árat.
Legyen a darló gyári állapotú. Ne legyen felújítva, "átnézve", ne legyen csapágyazva.
Ha egy mazzer SJ forgó késtartóját egyszer leszedik a tengelyről, akkor nagyon nagy eséllyel visszaszerelés után pontatlanná válik. A helyreállítás, szabályozás drága. Csapágyazáshoz speciális szerszámok, eszközök kellenek. Ha ezek nincsenek meg, a csapágyak visszaütéskor sérülnek. Egy precíziós Koyo csapágyat károsodás nélkül lehetetlen cserélni megfelelő eszközök nélkül.
Ha mégis lelakott darálót vennénk, a festésre 20-25e, szabályozásra is 20-25e.Ft körüli összeggel kell számolni.
A Minit én nem venném meg, Árban nem is sokkal olcsóbb, mint az SJ. A Super Jolly késmérete miatt jobb, és több féle kés közül válogathatunk. -
angelside77
tag
Hali!
Nálatok mi az általános tapasztalat, a gyári Mazzer kések kb. mennyi ideig bírják a napi átlag 2 dupla adag kávé őrlést, hogy csere érettek legyenek?
-
L4D1K
őstag
Köszönöm szépen a segítséget, Mazzer Mini és SJ nagyon tetszik. Ahogy látom több modell, átalakítás és persze állapot létezik a használt piacon, mire érdemes nagyon figyelni vásárlás előtt?
Még egy kérdés ami már a GC-re irányul. Egyenlőre hosszú távra tervezek a géppel, ezért szeretném jobban megismerni, megtanulni karbantartani. Én már piddel vettem, felsőszűrőt cseréltem benne, de szabadidőmben szívesen elmolyolnék még vele, cserélném amit érdemes jobbra. Szeretném ha kívül belül tip-top állapotban lenne, megőrizve így egy esetleges következő tulajnak illetve generációnak 😊
Tudom, hogy ezen a gépen egy kissé körülményesebb, de úgy hozta a sors h meg kell tanulnom gőzölt tejet készítenem 😅
-
RBJ
addikt
Videó alapján az új se volt annyira ajánlott. Végeredmény lassan, felújított örökéletű Gaggia lesz.

-
soldier2
őstag
Ha nem sürgős akkor várhatsz egy akcióra, nemsokára BF. Románoknál most volt 113000 Ft , vettünk is egyet a kollégákkal a munkahelyre. Sajnos már ott is 125000 Ft körül van, de talán kifoghatsz ott is egy akciót.
Vagy: ráírsz szzs fórumtársra, húzol sorszámot, és veszel tőle egy pöpec állapotú felújítottat (én ezt tenném, de nekünk jól jön az új modell automata kikapcs funkciója, így lett az új). -
sz.zs.
őstag
A 2015-18 közötti kerülendő, mert nem alu kazán van benne, szar a vízterítése, nincs benne hátomjáratú, stb... Most a 2018 jött ki, ami megint majdnem olyan, mint a “békebeli” 2015 előtti modell, csak hát 150e Ft.-ért. Fragola mester szét kapott egyet, itt van a teszt róla: [link] ( remélem nem bánja, hogy belinkeltem?!)
-
RBJ
addikt
Tiszteletem. Évek óta nem voltam. Kérdeznék.
A most kapható Gaggia classic 2015 újba teljesen a régi modelt hozza?
Anno mintha volt valami hiszti a gyártással hogy alu lett a kazán ha jól emlékszem.
Vagy kerülni kell az új modelleket nagy ívben? -
verti1
aktív tag
Új Mazzer SJ kések mennyi bejáratást kívánnak?
-
ussseal
tag
Véletlenül sem flamewar indításnak, de ennyi marketingblamát már régen láttam egy pakkba csomagolva
Coffejack -
Noroo
tag
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
a méret valóban stimm a Graef-hez, de a 17NX amit jónak mondanak, abban meg valóban nemvan használt tudtommal... újként meg majd' 150pénz, ami nagyon sok. Az elődjéről meg kevés jót olvastam.
Cserében egy M-Mini örökélet +2 nap (állítólag), és olcsóbb, meg fémebb is, nemutolsósorban nagyobb is kicsit.
(én mikor megláttam az Eureka Mignon-t az expolygonban a polcon, megkérdeztem, hogy ez makett, vagy tényleg EZ AZ őrlő... és nagyon bután (vagy lenézően, ezt a kettőt mindig keverem)
néztek rám, utána már én is úgy éreztem magam) 
-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
lusta vagyok utánaolvasni, de valami 5-8 gramm rémlik. ami rengeteg.
-
L4D1K
őstag
Sziasztok.
Szeretnék közeljövőben feljebb váltani CM702ről. Pidelt GC mellett használom, úgy gondoltam a GC maradna fixen, de egy jobb őrlőt csak megérdemelne mostmár.
Eléggé kicsi a konyhám, szóval a 702-es méretében keresnék mást. Árban 100 körül megállnék.
Méretileg és kialakításban a Baratza Sette 270 szimpatikus, de 120ig már lehet nem mennék el.
-
sz.zs.
őstag
Eladó K30 [link]
-
John1994
csendes tag
Végül egy Philips Picobaristo deluxe gépet vettem. Bízom abban, hogy nem rosszul döntöttem.
-
Noroo
tag
válasz
üzenetére
lehet félreértem, az írásod, vagy az iróniát nem az i betűnél kerestem?

Juránál nem derül ki a kukac, de van, vagy nincs, mert a tüv cert biztosítja a és a kialakítása miatt nem lehet kukac?áldozat nélkül nincs háború.
Én hajlandó vagyok időt áldozni a csatatér tisztítására minden kávé után, minthogy a minőségből engedjek. Kinek ez, kinek az a kompromisszum. 
-
-
Csápájev
őstag
Kollégám szeretne egy könnyen beszerezhető gépet egy kis orvosi rendelőbe.
Jura e8 at nézett ki.
Ismeri valaki? Esetleg más,amit akanlanátok? -
-
Noroo
tag
https://divany.hu/eletem/2019/10/31/elet-kave-nelkul/ imádom a dívány cikkeit
-
kzoltann
aktív tag
válasz
takacsbotond
üzenetére
Szerintem menekülj, be fog szippantani és egyre több pénzt költesz majd a kavezasra. (ami amugy jo dolog, de készülj fel, hogy nem fogsz megállni)
-
-
Noroo
tag
válasz
üzenetére
hiszek neked, deee tuti inkább valami BES870 lenne használtan (amit itt ti sem ajánlottok jó szívvel), mint egy automata.... tudod ez egy kicsit már fanatizmus.. ha már tudod milyen a számodra jó, neked finom kávé, akkor törekedsz mindig elérni azt a szintet, és már nem éred be kevesebbel.

-
Noroo
tag
válasz
takacsbotond
üzenetére
egyetértek vicces1 fórumtárssal.
és még az öntisztátással sem kell bajlódni egy kotyogónál.

De tényleg:
karosban esélytelen, hogy rendeset kapj 50körül, és ha mákod van, és kapsz, akkor is még kell egy őrlő.
Automata esetleg közelítő élményt ad, mint a presszó (aka: karos) így tényleg az igényed, és a tárcád, ami a metszet.
Ha 50 a keret és jó kávét akarsz, akkor
kotyogó + graef + frissen pörkölt kávé = jó kezdés (az 50körüli automatákkal tuti felveszi a versenyt!)
(amint feljebb akarsz lépni, a graef még megmaradhat, mert rendben van, és a kotyogóssal sem buktál árban, ehhez persze kell egy brikka(hozzáteszem: szerintem!)) -
vicces1
aktív tag
4:50-nél jön a "great idea"
-
vicces1
aktív tag
válasz
takacsbotond
üzenetére
Nem vagyok benne biztos, (de az vagyok) elképzelhető, hogy egy Brikkával jól elkészített frissen őrölt kézműves pörkölésből jobb lesz az eredmény és még fel sem forr az a víz (nem szabad neki)
Frenchpressel pedig tejhabosíthatsz pofonegyszerűen.Kellékek:
- 2személyes Brikka,12.000.- (itt feljebb pont kínálta verti1, az ims szűrővel nagyon megéri)
- Graef 702 őrlő, néha használtan 20ezer körül, de újonnan se sokkal több, az edigitalon most is 32.900.- Black Friday-ban lehet esetleg majd olcsóbb is.
- French press 1.500 - 2.000.- Ft körülA Greaf nagyon jó a kotyogóhoz, több helyen használják filterhez is - specialty helyen is láttam, és még presszóhoz is megfelel.
Az egész szettet nem kell szervizelni, nem romlik el, egyszerű tisztítani, friss finom kávé, és öntheted rá literszám a tejhabot.
-
válasz
takacsbotond
üzenetére
Nehéz ügy lesz.
Ha ragaszkodsz ehhez akkor nézz egy használt Nespresso N550 vagy N560 gépet. Egy alapos kezdeti vízkötelenítés után Norda vagy Vera vízzel etetve iható lattékat csinál.
így keress rá: De'Longhi Nespresso Lattissima Touch | EN 550.BHa rendes kávét akarsz akkor pedig Gaggia Classic vagy Baby és Graef örlő minimum.
-
soldier2
őstag
válasz
capafog23
üzenetére
Előre daráltal jelentős javulást nem fogsz érezni. Egy DeLonghi kg89 vagy hasonló nem propelleres daráló+brikka+minőségi, lehetőleg friss szemes kávé (Pallyotz, Pacificaffe, Kapucziner, AVX pörkölők kínálatának az aljáról érdemes szemezni, 5-8000ft/kg áron) és óriási lesz az ugrás. De előre darált ún "téglától" nem fogsz hasra esni semmilyen ká éfőzővel.
Mondhatnám azt is, hogy szarból csak szarvárat tudsz építeni. -
vicces1
aktív tag
válasz
takacsbotond
üzenetére
Itt egy valamire való disztribútor nem jön ki ennyiből
-viccet félretéve, és nem félreértve, ilyet őszintén senki nem fog itt ajánlani.
-
PeterAgos
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Tapasztalatom szerint az alu-ötvözet sem lehet mindig egyforma. Volt két eredeti olasz 2 személyes Brikkám, a régebbivel semmi gondom nem volt, rendesen patinásodott - az újabb fenekén megjelent a fehéres korrózió, szolidan kráteresedett, pedig mindkettőt ugyanúgy használtam (tiszta vízzel öblítés, szárazra törlés).
-
-
verti1
aktív tag
Még mindig eladó egy 2 személyes Brikka IMS felsőszűrővel:
[link] -
válasz
takacsbotond
üzenetére
Öntisztító, az milyen?
-
Noroo
tag
válasz
takacsbotond
üzenetére
viccet félretéve:
mi a célod? itt főként a karos gépek azok amiket ismernek a lakók. Automatában használtan már talán hozzá lehet jutni, de itt kevés sikerre számíthatsz, mert a többsgéünk nem ért az automatához.Mit szeretnél, azon túl, hogy kezdő vagy? A speciality vonalról amit itt fognak/tudnak neked ajánlani kb: Gaggia Classis 2015 előtti (használt) és egy Graef CM702 (használt) kezdő/induló szettnek kiváló, erről lehet később építkezni... de ez 50ből nem jön ki...
-
Noroo
tag
válasz
takacsbotond
üzenetére
ez mostmár engem is érdekel!
-
takacsbotond
őstag
Sziaaztok. 50e körül szeretnék egy kávégépet.
Lehetőleg darálósat, tejhabosítóval, és előny ha öntisztító.
Mit tudnátok ajánlani?
Kezdő vagyok a témában. -
JózsefK
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
A legjobb víz technológiával készült vízszűrőt és kancsót használtam Oscar párnával.
-
-
capafog23
őstag
Sziasztok, átolvastam az összefoglalót, csak egy gyors kérdésem lenne.
Segafredo darált kávét iszok, egy olcsó kávé főző gépből.
Minőség miatt érdemes lenne lecserélni egy az összefoglalóban említett Bialetti Brikka (Elite)-ra?
Vagy kb ugyanaz a minőség? -
válasz
üzenetére
A fo problema valtozatlan velemenyem szerint az, hogy femesen ossze van kotve az aluminium es a rez, bennuk pedig ott a viz, ilyen vagy olyan, de elektromosan vezeto hig elektrolit. Ez egy galvanelem, ahol az aluminium oldatba megy.
Ha csak rez van a rendszerben, akkor nincs galvanelem, ha csak alu, akkor sincs.
A rez epkent itt nehezebben korrodal, mint az alu. -
válasz
fragola.6035
üzenetére
Persze a lényeg az volna, hogy milyen a kancsó szűrője.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- EAFC 26
- Samsung kuponkunyeráló
- Energiaital topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hálózati kábelek és szerelésük
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(Ez a major volt)
. Január meg nincs is olyan messze.
néztek rám, utána már én is úgy éreztem magam)
Leszokhatna a levegőről is mindjárt, ronda függőség egy ilyen ügyes pszichológusnak.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)