Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jana86
csendes tag
válasz
*Mukeey*
üzenetére
Mindarra, amit felsoroltál, plusz a rögmentesség, egyenletes eloszlás a kosárban, egyenletes, a szűrő peremével párhuzamos tömörítés.
Ezekre egyébként nemcsak nyitott szűrő esetén érdemes figyelni, de az jobban büntet - ha elrontod nem csak nem lesz egyenletes a kivonatolás, de a priccolás után takaríthatsz is. -
72lakiluk
tag
válasz
yazoo1
üzenetére
Én ma nyaltam be 04/2020-as kávét. 80/20-ast vettem direkt. Szép cremás reggeli indítónak szántam, többször nekifutottam, de mintha unikumot csapoltam volna. Crema szinte nulla. Kuka. És ugyanez két különböző típusúval
legalább láttam milyen a döglött kávé. Eddig nem volt. -
*Mukeey*
addikt
Rendeltem ma egy nyitott szűrőtartót a Lelitemhez. Azt szeretném kérdezni, hogy aki használ ilyet hasonló kategóriájú géphez, hogy mire érdemes figyelni? Tömörítés, őrlés finomsága, szűrőbe mennyiség ilyesmi.
-
gergo5991
őstag
sziasztok, valaki meg tudná mondani, mennyibol lehet házi felhasználásra egy "jó" espressó gépet venni?
a másik dolog nem értem egy kávé gépen mi kerül több ezer euróba. 1 a közös mind1ikben kb ahogy nézem a paramétereket, az pedig a 15 bar nyomás -
bl4ze
veterán

Én ma egy Barbera "Mago"-t nyitottam. Rég nem volt a kezemben szicíliai kávé : elsőre sokkolt, hogy mennyire csillognak a babok. Mélyhűtőből kivéve kellemesebb látvány a szemnek
2 shot-on vagyok túl, de jó cucc: karakteres, masszívan csokis-kakaós "klasszik" cucc. -
meander
tag
Scott Rao nagy durranással készül a berlini kiállításra: aeropress papírt rak majd a felső szűrőre. De nem tőlem tudjátok...
-
Noroo
tag
válasz
Rush77
üzenetére
A Hello Sicilia nekem is 16,5 és és... és jó... ivás közben felidéződik bennem valamelyik olasz A4-es autópálya melletti benzinkúton ivott kávé... mindegy, hogy Monfalcone, Fratta, Mestre tök mindegy..
ízjegyek? fene se tudja, csak azt, hogy ez olasz... nagyon olasz és jó...
-
-
Rush77
aktív tag
-
vicces1
aktív tag
Akiknek lehetetlen küldetés!

-
Noroo
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Most hello Szicília van nálam is a porondon.
Képtelen vagyok (szemenként próbálva) a hexagonba 14.7gr.nál többet beletuszkolni. Megmértem a hexa 47ml és láttam a videón hogy 63gr körüli a tiéd is, szal stimmel. Mégis... ehh... Sztem PallYotz mester nekünk "külön főzött")!
Vallj színt pörkölő mester!
-
SoundON
tag
válasz
beleriand72
üzenetére
Pedig "Dalla Corte Mina" néven van aplikáció az App Store-ban, ráadásul ingyen.
-
sz.zs.
őstag
A kávé : Roastopus Black Pearl
-
Koczó93
őstag
válasz
beleriand72
üzenetére
Az r58 és az r60 dual bojler. Viszont az r60 “csak” 3-4 profilt tud ha jól tudom, árban viszont 2x annyi mint az r58.
-
beleriand72
tag
válasz
Koczó93
üzenetére
Úgy is kell azt. Gratulálok, gyönyörű, persze milyen is lenne a legjobb...
De javíts már ki: egy gép vagy HX hőcserélős vagy duplakazános, nem? AZ R58 kétkazános.(szerintem)
Nekem is be kellene ruháznom R58 vs R60 (csak, mert biztosan profilozgatnék)jól jönne 5., 6. gépnek, ha esetleg az előtte állók nem bírnák a napi 4-5 duplát :-) (aztán jöhet a Mina) -
Koczó93
őstag
válasz
beleriand72
üzenetére
Még attól is több..

Újonnan vásároltam. -
Koczó93
őstag
Az r58 mellett tény hogy nemsok értelme van, de nem is racionális alapon vettem
Bár megjegyezném hogy szívesen összekóstolnám 1-2 géppel mert szerintem nem vallana szégyent, sőt.
Ki lett savazva, kapott új fluid o tech pumpát meg pár apróságot, a külseje szinterezve(Ral3003) és lakkozva lett. -
kisati748
csendes tag
Sziasztok!
Kézi őrlőben tudnátok segíteni, melyik alkalmas presszót készíteni?
Esetleg Lido 3 at használ valaki?
Köszönöm. -
-
boygabi_
aktív tag
Vettem egy Gaggia feneketlen kart. Próbálkozom a lassú sűrű csapolásokkal amit a videókon látok.
Néha össze is jön hasonló de azok a kávék nekem 1:1 arányúak. Tehát mondjuk 17 gr örleményből ugyanennyi kávé. Ez így szokott lenni másnak is? Az ilyen kávék túl tömények nekem.Másik kérdés: a karban látható szűrőt kaptam hozzá de nem azzal használom. Ahogy próbálgatom a 21 gr örlemény ebbe még kevés. Ami fölötte van a gaggia sima dupla kosara amibe elég szokott lenni 17gr. Nem sok egy kicsit a 22-23 gramm egy duplához?
-
sz.zs.
őstag
Érdekes, mert nekem a 47 ml-es Hexagon üvegbe “simán” belefér az ami a 18-as IMS-be vagy a 18-as VST-be kell. Világosabbakból 19-20 gram is belefér. Azért tettem idézőjelbe a simánt, mert azért kétharmadnál meg kell rázogatni, oda ütögetni az asztalhoz és utána kell beletölteni a többit és utána a végén még egyszer megrázogatni hogy rá is lehessen tekerni a kupakot. Én úgy tapasztaltam, hogy ami ebbe az üvegbe belemegy, kb. annyi kell a szűrőbe is .
A frupkás üvegbe én 21-24 grammokat töltök a Tripla szűrőhöz. -
Noroo
tag
válasz
SlayerSub
üzenetére
50ml-es engem is érdekelne, kb a világon nem találok* és a problémám egyelőre nem látom megoldottnak.
IMS 12/18-ban készül a végeredmény és jellemzően 17gr kávéból.a 40ml-esbe nem fér el csak cca 13gr (nagyobb dél-amerikai kávéból) apróbb etiópból 14-14,5gr.
a 47ml-es hatszögletű üvegbe sem fér semmiből 16gr-nál több, ennél kevesebből meg nekem nem akardózik kávét főzni.
55ml-es is van otthon pár (frupka teás üveg) ez a legjobb, mert ebbe még 20gr kávé is belefér, de ebből is kevés ami otthon van.
* oké alin van, de találtam olyat, hogy minimum rendelés 2000db, hát az tuti válóok
a tamási méhészetben is 40-es és 47-eseket láttam csak. -
kfjoco
csendes tag
Sziasztok. Nestlé veraval használok egy GC mennyi időnként citromsavazzam ki?
-
SlayerSub
tag
Valaki nem cserélne 25 db 30ml-s mézes üveget nagyobbra, 40-50ml-s kellene. Ha nem akkor veszek, nem nagy összeg, csak gondoltam megpróbálom, mert 12g-re váltottam és az már nem fér be a 30ml-be.
-
-
jana86
csendes tag
Érdekelne valakit alapfokú sensory skills képzés a Flow-ban? Ha érdekel, írj privát üzenetet nekem, l.sz.! (3 ember a minimum létszám, és egyelőre egyedül vagyok, ehhez próbálok társakat verbuválni.)
-
adp
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
nekem van egy dobozos gaggiám

-
Noroo
tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
te k....a élet...

még a gtranslate IS pohártartónak fordítja!
elvonulok kizokogom magam...

-
törölt tag
(#82736) stereofan
(#82737) OPiiPOBocsi én nem értek hozzá! Én egy 4 éves HX gépet nyomok. Soha sem volt ettől kisebb masinám.
Most meg egy DB-t keresek. Ezért nézek be néha a Jófogásra is -
törölt tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Itt egy dobozos GC![link]

-
-
paljoc
tag
Mi mással is indulhatna, mint egy jó kis nyitott szűrős csapolással! /meg árammal😎/
[cafe racer] -
SlayerSub
tag
Ezt fémlapocska kiszerelő manővert a cm702-es modeleknél is érdemes megejteni? Mivel porciozva szedem ki a kávét a hűtőből, ezért én is 5-10 percig szugerálom h minden gramot megkapjak amit beleraktam.
-
Csápájev
őstag
-
stereofan
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
a "gazda" nélküli, közös munkahelyi készülékekről szerintem külön altopicot lehetne nyitni, jópár fórumtársnak lennének történetei!
én is tudnék írni erről...
(egy ideig rendben tartottam a közös gépet, de meguntam a szélmalomharcot, vittem be magamnak egyet)igen, a felépítése miatt a 2015 előtti gc típusok az ajánlottak,
csak külön a doboz nem nagyon szokott lenni, dobozzal is viszonylag ritkább. ha pidelve lesz a szokásos módon, akkor a saját doboza nem lesz használható (a pid miatt nem fér bele a hungarocell részbe) -
válasz
sz.zs.
üzenetére
&(#82713) stereofan:
Rajtam kívül senki nem nyúlna hozzá. Sajnos a kollégák többször is leszerepeltek, az osztályunkon egy automata gépet használunk és sikerült az okosoknak leégetni a szivattyút, mert víz nélkül akartak kávét főzni. Csináltam leírást, hogy használat előtt nézzék meg, van-e benne kávé, víz, meg ürítse ki a pogácsatartót, de néha nem sikerül még így se. Nem nehéz szerintem.
A kedvencem, hogy elfelejtik üríteni a pogácsatartót és behullanak a gépbe a pogácsadarabok és belül is kell takarítani a gépet, mert a túlfolyót eldugítja.Nem viszem be melóhelyre, csak hétvégén iszok jó kávét.

Szeretem a műszaki cuccaim dobozait megtartani, ugye a 2015 előtti GC-t kell vadásznom, sok esetben nincs meg hozzá a dobozza. Van esélyem valahonnan szerezni hozzá eredeti dobozt külön? -
Sziasztok!
Kavefozot szeretnek venni.
Nem vagyok inyenc, de valamiert nagyon erzekeny vagyok a mellekizekre: aluminium, acel, gumi, egett iz, stb.
Ezeket szinte mindig kierzem a kavebol, megha masok nem is.
Az a tippem, hogy az ilyen izu kavek nem is egeszsegesek tulzottan.Az a kerdesem, hogy milyen kavefozot vegyek, hogy semmi ilyen mellekiz ne legyen a feketemben?
Arban nem szeretnek szigoru lenni, de azert 50 folott csak nagyon indokolt esetben koltenek.
Elony lenne, ha megfelelne az alabbi elvarasoknak is, de ezek nem feltetelek:
- alacsony karbantartasi igeny
- egyszeru hasznalat
- 5+ ev mulva is legyen eselyem hozza alkatreszt venni, meghozza a gyarinal nem rosszabb minosegben: tomites, szuro, stb. Amik szoktak kelleni.A formatum lehet barmilyen, csak a mellekizek legyenek 100%-ban szamuzve.
Koszi elore is a tippeket!

-
stereofan
tag
válasz
grizlisandor
üzenetére
szia,
szerintem a pid, rézcsőtuning, stb. nagyon jó ezeknél a típusoknál, mind a hőstabilitást segítik.
viszont ilyen nagy"létszámot" gyors egymásutánban nem fog tudni kiszolgálni ez a gép.
tudom, hogy más kategória, de ilyen célra én egy ese pod-os gépet ajánlanék, pl. egy ilyen Spinelt duál termoblokkal. -
balazs1956
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
(#82706) koxx
#82707) Chrystyn
#82708) soldier2Köszönöm a segítséget.
Még ha arra válaszolna valaki, hogy ugyanaz a kávé a két gép közül melyikben lesz finomabb, jobb, stb., azt értékelném.
Az egész okoskodás az asszonynak, illetve a vendégeknek szól, mert ha azt leírnám, hogy én hogyan fogyasztom a napi 3 kávémat, szerintem azonnal kitiltanának a fórumról
-
sz.zs.
őstag
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nagyon jó egy tuning GC, én otthonra nem is vennék mást. Viszont munkahelyre szerintem vétek lenne bevinni ilyen felhasználásra, de ez csak az én privát véleményem.
Nem is feltétlenül azért mert nem bírná, hanem inkább azért mert senki nem tekintene rá sajátjaként, és le amortizálódna nagyon hamar szerintem... egy ilyen gépet karban kell tartani, tisztítani kell ilyen felhasználás mellett elég sűrűn, és ha gőzölni is szeretnétek akkor mindenképp egy dual bojleres gépben gondolkodjatok.
Aztán lehet hogy csak én gondolom túl ezt az egészet és tök jó lenne oda, nyilván majd mások is leírják a véleményüket ezzel kapcsolatban. -
Üdv, összeszedtem a kérdéseimet a minőségi kávéfogyasztás rögös útjához, kérlek segítsetek az ügyben.

Kelleni fog egy eszpresszóképes kisgép: Gaggia Evolution, Baby, Classic. Utóbbi a szimpatikus. + tuning(link).Felhasználásra A terv, gondolkozom rajta, hogy hétköznap bevinném a melóhelyre, ott használnánk reggel 1-8 személyre és délután is kb ugyanennyi eszpresszó főzésére. Hétvégén meg itthon, ha vendégek jönnek tudjam azt a 1-6 személyre eszpresszót elkészíteni. El tudja látni ezeket a feladatokat a tuning GC (?) vagy jöjjön a B terv és veszek itthonra hétvégénkénti fogyasztáshoz egy Bialetti Brikka (Elite)-t.
Kell fog egy örlő: Greaf CM702. Visszaolvasva kezdésnek ez jó lesz. fémlapot(link) ki kell szednem a pangó őrlemény minimalizálás érdekében.
Friss őrlésű kávét egyszerűen beszerezni tudok KávéKalmár-tól közeli Borháló üzletbe és/vagy AVX alapanyagot viszonteladótól.
Interspar közelében jártam tegnap, benéztem már úgy se voltam még bent, meg ha van Nestle Vera, akkor veszek egy zsugorral. Hát volt, de csak 4 üveggel találtam a polcon, megkérdeztem egy eladótól, hát ennyi van összesen, így muszáj voltam elhozni mindet.

Érdeklődnék, hogy erre a felhasználásra jó lesz egy tuning GC? Vagy valami komolyabb gép kellene?
-
soldier2
őstag
válasz
balazs1956
üzenetére
Olyan utántölthető kapszuláról itt még nem írt senki ami akár csak a közelébe került volna az előtöltött kapszuláknak. A minőségj előre darált kávé meg illúzió, valójában nem létezik (drága van persze, de attól még nem minőségi)
-
Chrystyn
tag
válasz
balazs1956
üzenetére
Nem vagyunk egyformák,én nem azért vettem kapszulás kávéfőzőt hogy töltögessem a kis bigyulát,főleg hajnali 3-kor
,de amúgy Ebay,Ali,Wish sokkal olcsóbban kapsz igaz azok műanyagok.
Ízre ,biztos nem lesz olyan mint a Szarvasi kávéfőző által főzött kávé. (szerintem) -
válasz
balazs1956
üzenetére
Nehogy ennyi pénz kiadj egy utántölthető kapszuláért, én nespressohoz aliról vettem kb negyed annyiért.
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok, tanács kéne a profiktól!
Hirtelen lett 2db Dolce Gusto kávéfőzőm. Betáraztam rendesen kapszulákból is, amikor megakadt a szemem egy utántölthető kapszulán!
Eddig világ életemben szarvasi kávéfőzőt használtam.
A kérdésem az lenne, ha adott egy jó minőségű darált kávé, akkor lenne-e különbség a szarvasiban főzött, vagy a Dolce Gusto utántöltő kapszulán átfőzött kávén?
A szarvasi nagynyomású gőzt nyom át a kávén, nem tudom, hogy a Dolce Gusto milyen elven működik (talán kompresszor nyomja át a meleg vizet), és hogy ez befolyásolja -e a végterméket.Segítségeteket előre is köszönöm szépen.
-
sz.zs.
őstag
Eladó egy makulátlan, gyönyörű, kívül-belül felújított, tuningolt 2011-es Gaggia Classic. Az alábbi alkatrészek lettek cserélve, felújítva:
Gépműhelyben újra szálcsiszolt ház,
új pumpa, új kazán, új főzőfej, új nikkelezett réz vízterítő +ipari felsőszűrő, új szűrőtartó kar új gyári szűrőkkel, új rozsdamentes csepptálca rács alátét, új solenoid leeresztőcső.
Tuningok:
Sestos pid ( hőmérséklet szabályozó ) + Sharp ssr, rézcsőtuning Sioux Chief tágulási tartállyal, szűkítő. Manométernek csatlakoztatási lehetőség kiépítve, ledugózva. A gép csak jó minőségű vízzel ( Norda, szűrt, vagy kevert víz ) használható!
Az ár az állapotot és a sok új alkatrészt tekintve fix 140e Ft.
További képek: [link][ Módosította: Parci ]
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- sziku69: Szólánc.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Alkoholista nevelde
- Motoros topic
- Spórolós topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- darkFlash CF8 Pro
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ezekre egyébként nemcsak nyitott szűrő esetén érdemes figyelni, de az jobban büntet - ha elrontod nem csak nem lesz egyenletes a kivonatolás, de a priccolás után takaríthatsz is.

köszi a bizonyítást.