Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mutyi

senior tag

válasz weinmaker #76311 üzenetére

Na ez engem is érdekel,mert A Mignon Specialita és a Fio f4e nano között vaccillálok egy ideje.
    Árban olcsóbb a Specialita,nem tudom hogy olaszos vonalon hoz-e többet a Fio otthoni környezetben?
    Eddig a Mignon-ról épp a rögösödés miatt mondtam le,nem tudtam,hogy ebben az újban ezt megoldották.

Más:
    Aki régóta használ Marzocco 7g-os szűrőt 41-es tamperrel, az hogy szokta elkészíteni,hogy a lehető legjobb legyen?
    Két napja tesztelem,de eddig vegyesek a tapasztalatok.
    Azt tudtam hogy víz marad a tetején, hiszen távol van a felsőszűrőtől, ezzel nincs gond. Azt hallom ahogy a végén lekapcsolom,hogy a háromjáratú visszavezeti a vizet a csepptálácába, gondolom ez abból fakad,hogy a felsőszűrő távol van a kávétól.
    7-8 gramm között mérek bele,de már a 8 grammnál is azt érzékelem,hogy ha beletenném mindet,akkor nem csak abban a mélyedésben lenne kávé,amit tudok tamperelni a 41-es tamperrel,hanem akkor már körülötte is lenne kávé.
    Így viszont szinte nulla crema lesz valamiért. Az íze rendben van, nekem bejön.
    Ki hány gramm kávét szokott ebbe a szűrőbe tenni? Finomabbra nem tudom venni,hogy több férjen bele grammra,mert most épp jó a lefolyási idő.

Új hozzászólás Aktív témák