Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- iPhone topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WiZARD
veterán
-
-
Köszi srácok a sok szíves gép ajánlást!
A helyzet viszont, hogy most nincs pénzem ilyen bohóságokra. Április végén lesz. Ne is fájdítsátok az szívemet. PPHa addigra viszont megvadulnak az árak, marad a gaggia. Több, mint jót lehet húzni ezzel is.
Egyébként hx gépet nem szeretnék. Nincs kedvem motyogva varázsolni; molyolni a GC-vel is lehet. Ha már, akkor DB. -
Uyuarasy
tag
Lehet "rosszul" hasznalni a WDT-t? Korabban amikor Graef-al oroltem, voltak neha eleg nagy rogok is, most a C40-el lehet nem kellene bantanom az orlemenyt, de maradt meg a megszokas.
Az elmult napokban ketszer is elofordul, hogy huzasok kozott tobb masodperc (5+) kulonbseg is volt a lefolyasoknal. Mennyiseg/viz/hofok/stb. ugyanaz, arra tudok gondolni hogy vagy tul sok vizet spricceltem a babra vagy tul aggressziven gereblyeztem at az orlemenyt (bar egyiknel sem ertem miert kovetkezne ezekbol a kulonbseg).
A porkoles meg eleg friss, 2 het koruli lehetett, lehet a CO2 mennyiseg is kozrejatszott?
Ennyibol gondolom nem derul ki mi volt a gond, igazabol csak arra lennek kivancsi, hogy elokeszitesnel mire figyeljek jobban. -
WiZARD
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
Kezemura
Valahogy kéne szerezni még párat, mert én hülye anno csak 2 darabot vettem. Ami nyilván kb mindig a mosogatógépben vár koszosan. Arról ne is beszéljünk, ha vendég jön annak miben adok kávét...

Jöhet tipp más hasonló design/kézműves csészékre, amik kaphatóak is.
-
WiZARD
veterán
válasz
phranxinatra
üzenetére
-
goom
senior tag
Köszönöm mindenkinek! Húzok is oda...
-
törölt tag
válasz
Toobee
üzenetére
"Ez a tizedfok mekkorát változtat az ízen bullshit nagyon sok embert félrevitt."
Tudok pár srácot, akik ezt már olyan szintre emelték, hogy ki van nekik számolva, hogy a gép bekapcsolása után 28 perccel 2,9 ml vizet engedve, 4 másodperc gőzölés és 12 fekvőtámasz után 29 másodperccel szabad csak elindítani a csapolást, mert akkor a fejhőmérő épp 92.7 fokon van és akkor lesz igazán ananászosmogyorós puding ízű a kávé. Mindezt egy 3000 forintos aliexpress fejhőmérős tapasztalatra alapozva, mert ugye a megfelelő hőfok sokkal fontosabb, mint egy rendes kivonatolási arány. -
törölt tag
válasz
Papacoffee
üzenetére
A háromféle dripperről van valami infó, melyik miért jó? Köszi hogy eszembe juttattad...
-
Toobee
veterán
válasz
WiZARD
üzenetére
WDT toolt vegyél szerintem. Nekem ez vált be a legjobban (B-suit, ha nem arra vinne a link).
Milyen gépet vettél? -
WiZARD
veterán
Meglett végre a kávégép, ismét lehet itthon feltölteni az eszközöket...
Milyen oszlatót érdemes venni?
Keresztapper már sajnos nem készít, mi a következő legjobb? -
Papacoffee
csendes tag
válasz
Papacoffee
üzenetére
Jegelve.
Bocsi -
goom
senior tag
Szép napot kívánok mindenkinek!
Teljesen amatőr szinten vagyok, de javulni szeretnék kávéfőzés terén. Jelenleg egy Bialetti Moka Espress-t használok, de a Jézuska egy (bevallottan is) kínai Blitzwolf-al fog meglepni. (itt találtam róla nagyon részletes és nekem nagyon tetsző cikket).
Látom, hogy ez a lépcsőfok csak nekem nagy az itteni szinthez képest... De nekem most ennyi fért bele.
Kérlek benneteket, hogy ajánljatok a szintemnek megfelelő topicot, fórumot, ahol bátran kérdezhetek. Hülyeségeket is. Az itteni összefoglalót alaposan elolvastam, linkeket nyitottam és olvastam ott is... De maradtak kérdések bennem. Jó eséllyel megmosolyogtatók számotokra, nekem viszont fontosak.
Ha pedig mégis szabad itt is, kérlek, írjátok meg. -
NagyGL
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha koxx-szal vagy norkov84-gyel nem jön össze a dolog, szólj
Egyébként ha dual bojler + flow control a cél és új gép, akkor én ma is Biancá-t vennék. (Anno még a linkelt Lance videóban is szereplő, slayer mod-olt Breville Dual Boiler-t néztem, funkcióban az internet okosai szerint tudja ugyanazt féláron, de ott a megépítettség még inkább kompromisszum.) -
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
ECM Mechanika még mindig akciós, plusz veszel egy flow kitet, 700 elejéből megvagy.
-
Papacoffee
csendes tag
Mivel még nem hirdetem előtte itt tenném fel a kérdést.
Érdekel valakit egy VST 18 gr perem nélküli kosár?
Amikor vettem akkor ment át rajta fél kiló kávé.
A Reneka után nálam nem teljesített igazán jól az általam kedvelt világos pörkölésű baboknál.
Most megint elővettem, de a teljesítmény most sem javult az én megítélésem szerint.
Korábban már járt nálam LM kosár és annak a kezét is hasonló okok miatt engedtem el.
13, 22 és 25-én Pesten személyesen is átvehető a reggeli órákban.
Akit érdekel irjon, mert hétfőn teszem hirdetőre. -
norkov84
tag
válasz
Gery0505
üzenetére
Soktényezős: egyrészt csökkent az igény a tejgőzölésre, másrészt hely- / energiaigény szempontból is érzek némi belső nyomást (napi 3-4 dupla mellett), plusz egy elhúzódó ház felújítás/építkezés, ahol minden plusz fillér jól jönne.
És itt jön képbe egy vágyam kb. a flow control megléte óta: karos / dugattyús gépek. Rugós-karos profillal főzök jó ideje, és ha már… kölcsönbe került egy Robot hozzám, s megszerettem. Így elég sok fenti tényezőt kipipálok úgy, hogy a csészeélmény megmarad.
-
norkov84
tag
Csak halkan: nekem lehet pont lesz egy eladó, flow controlos R58-am, új Bia árban (3 éves, én vagyok az első tulaja, csak lágy vízzel ment, kb. 1000 kávét főzött le).
Attól függ, kollégám mit mondd, kell-e neki (övé az elsőbbség
). -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
De v2 vagy v3? Avx-en 800 a v3, en mar azt vennem.
-
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Kávétársaságnál nem 809k?
-
-
rastacsz
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem gyanús, hogy bármilyen flow control kit jó lesz(esz) bele, nem hiszem, hogy más menet van a random e61 és a rocket fejegységen. De ha feltétel az új, garis gép, akkor én is a biancat venném. De lehet, hogy van valami dual boiler e61 masina ami alapból pides, roto
pompáspumpás és még olcsóbb is a biancanál. Van ilyen? -
törölt tag
Az otthoni presszózásom időszaka alatt még soha nem találkoztam olyan kávéval, amiben eltéveszthetetlenül és teljesen felismerhetően ott vannak a csészében azok az ízek, amik a csomagolásra vannak írva, de ma a Roastopus Black Pearl olyan élményt adott, hogy még nem tértem magamhoz. Ilyen intenzív szilvás kakaós ízt még nem éreztem. Imádom.
-
PeterAgos
csendes tag
Sziasztok, Győr környékén keresnék egyszerű 3d nyomtatási lehetőséget (diafilm tároló henger kupakkal, más méretben). Előre is köszönöm! Válaszokat privátban, elérhetőséggel várnék.
-
-
vicces1
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ok, ja az feltétel, hogy a (spec) kofi 1 hónapnál ne legyen öregebb a polcon.
#122550 zolnagy : köszi az infót.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Azt olvastam, hogy jövőre meg fog rendesen emelkedni a Bianca ára. Ha tudod, még ebben az évben vedd meg. A Flow Control valóban nem olcsó, de miben tud segíteni? Én egyébként a Willhabenről vettem a Rocky-t. Itthon mióta olvasom a fórumot, ami már kb 3-4 év, csak egy eladó Rocketet láttam, külföldön sokkal több van.
-
Papacoffee
csendes tag
Eladó sorban kerültek a Melitta porcelán dripperjeim.
[link]
Még csak itt hirdetem aki a csoportból viszi annak holnap fel tudom vinni Pestre és neki az ár csak 7 ezer/darab
Na jó legyen egy húszas a három
-
-
Gery0505
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én egy Rocket R58-at tudnék Neked megmutatni, ha esetleg érdekel. Persze nem eladó, csak mutiba.
Szerintem nagyjából ugyanaz, mint a Bianca, csak Flow Control nélkül.
Egyébként a Rakéta használtan is jó vétel, ha nem leharcolt. -
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen, nem sok volt. Anno lemaradtam a rézbojlerről, de utána pár nappal Fragola írta, hogy az egyik vevő visszalépett és gyorsan lecsaptam a bojlerre. Eddig 3x adtam el a gépet, mert mindig visszavettem, amikor a vevőm is el akarta adni. Lehet nem is kellett volna eladni most sem...

Ha lenne rézbojlere Fragolának, valószínűleg most is vennék tőle (de persze tudom, hogy nem tőle függ..)@vicces 1,
R Coffee & Roastery, nekem az első tapasztalatom, mikor rendeltem, hogy nem volt rossz, de nem is jó. Aztán a nyáron mikor ott voltam személyesen, akkor egy tényleg finoman elkészített kávét kaptam és a polcon elég friss volt a szemes kávé, vettem is (valami etiop volt). Na az itthon is jó volt. -
válasz
vicces1
üzenetére
Írtam róla itt többször, keress rá bátran.
Röviden nem voltam hasraesve tőlük, az árulni való zacsik konkrétan több hónaposak is lehetnek, ami kispörkölőnél vállalhatatlan. Viszont nehezített pályán vannak, az is biztos. Ember nem ivott Rétságon (Rétsàgott) szpesöltit előttük, az fix.Zolnagy @ na akkor a tied volt az országban lévő pár darab egyike

-
vicces1
aktív tag
R Coffee & Roastery
Ismeri valaki, kóstolta?
Spanom ott van, esetleg hozatok vele, ha nem gáz? -
Sped
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Tudom, csak most próbáltam ki először... btw a kókusztej - nekem - még rosszabb ízt produkált. Pusztán a kíváncsiság vezérelt.
Ja meg az is érdekelt, hogyan tudom őket habosítani... és amellett, hogy amatőr vagyok meg a rendelkezésemre álló eszköz lehetőségei is korlátozottak, a 2,8-as tej után a kókusz és a mandulatej is totálisan értékelhetetlen eredményt hozott.
De rendkívül szórakoztató ezekkel kísérletezgetni. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Március óta használom a V2 Biát igen

-
zolnagy
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én 2-3 hónapja adtam el...
-
válasz
weinmaker
üzenetére
Űrgaggia=rézkazános. Sztem olyan nem nagyon van égen-földön...

Koxx @ bármikor. Mingyá szülhet a asszony, utána rohamosan mennek pocsékba a lehetőségek. :) Mert Neked olyanod-e van-e?

Sped@ egyrészt minden szokás kérdése, másrészt talán a zabtejek íze legkevésbé zavaró.
-
weinmaker
őstag
Sziasztok! Űrgaggiától valaki nem akar megválni? Ha igen dobjon rám egy privátot! Köszi!
-
törölt tag
Szerintem a kancsós víz legnagyobb átka (azon kívül, hogy árthat a gépnek, ami szerintem sehol nincs egyértelműen kijelentve, csak írják itt-ott), hogy a szűrő használódásával változik a víz minősége is, ami nem igazán jó konzisztens ízek eléréséhez a kávéban.
Víz keveréséshez a Barista Hustle írt egy szuper és alapos cikket, leírásokkal, receptekkel, minden benne van, ami felmertülhet a kutyulás során: [link]
Én a Hendon receptet használom presszóra közülük, az itteni leírások alapján szerintem többen is ezzel mennek, ahhoz például ez a recept:
5 liter DM desztilált vízbe 0,299 gramm szódabikarbóna és 1,409 gramm keserűsó kell és kész is. -
bbuffy
senior tag
Urak!
Mi a különbség a K4-K6 között. Azt látom mit írnak de ettől függetlenül kérdezem, mert ez az all brewing methods elég szűkszavú leírás. Piszkálja a csőröm a legnagyobb
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mikor gondoltad?
-
Figyeljetek fejek!
Jövő áprilisban lejár valami retek életbiztosításom és egy részét szívesen eltapsolnám egy Biankára. Igen, olyanra is (csak a nejem meg ne tudja), de előbb egy kv gépre gondoltam.
Van-e valaki pesti (budai) - nem Battonya, Záhony, Nyíregy, Moson, Zalaszántó, Békéscsaba, Makó illetőségű Bianca tulaj fórumlakó, aki meghívna egy duplára és demonstrálná nekem a gépezetet?
Nem lennék hálátlan. Illetve dehogynem, viszont sűrű köszönetem övezné örökkön.
-
Sped
aktív tag
Nem tudom érdemes-e vennem szűrős kancsót, ha presszózok is, féltem a gépet.
Nem találtam meg hogy a Dedica E685 milyen anyagból van belül, ahol a tapasztalatok szerint roncsolást okoz a szűrt víz, ha az nem réz, vagy rozsdamentes acél (ha jól emlékszem).
Ha viszont nem kancsós szűrt víz, akkor valaki tud linkelni egy recepetet vízhez? Kipróbálom ha nem túl bonyolult. Készen nem lehet venni dm, rossmanba amúgy?
(Vagy presszónál nincs is akkora jelentősége, mint filernél?
) -
vendingo
veterán
válasz
ribarszki
üzenetére
Éveken át magamnak pörköltem, ezért is nem vagyok képben a pörkölőkkel és portékájukkal. Alapból sötét, 2. reccs kezdetéig pörköltem elnyújtott véggel. Egy gyümibombának szánt etiópot is képes voltam ihatóra "égetni". :)
Pár hete találtam itthon ~5 kiló maradék zöldet, tavasszal megy a komposztálóba.public NMY: alap brazil nagyon bejött, brazil columbiai is egészen jó. Most rendeltem brazil india kombót is, arra is kíváncsi vagyok.
rasztás:az említett kávék nem az én árszabásom. Próbálok 10k alatt maradni, ott is elég jó választék van.
-
rastacsz
tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Ez nem az ajándék terminál? Ott most roastopus is kapható.
@Cathfaern ja 162, bár az üres, lapos, a puffer hiánya is lehet. Franc se tudja, elfelejtettem meghinteni szódabikarbónával, pedig tök könnyen tesztelhettem volna.
@vendingo Úgy rémlik, hogy klasszikusabb roastopus is van , ami inkább a belépő a spec világba. Vagy a bányai csokis kuglóf.
@GAthersw ha a tibire gondolsz, akkor a rossz hírem, hogy nagyon az importőr, névadó sem javasolja nem "sötétebb" pörkölésekhez
-
GAthersw
csendes tag
Sziasztok,
A véleményeteket szeretném kérni.
Röviden: Lehet e 15 bar nyomással finom kávét főzni közepes és világos kávékból?
Hosszabban:
Egyszerűen a világosabb kávék a leggondosabb előkészítés ellenére is a csapolás vége felé csatornásodásodnak, most éppen egy közepes kolumbiaival küzdök. A végeredmény néha bántóan savanyú néha pedig fanyar grapefruitos keserű. Sötétebb braziloknál, malabarnál, kubainál nem igazán tapasztalom és ízben is jön aminek kell, de izgatnak a gyümisebb jegyek. Hozzá kell tenni, hogy a gép egy pid nélküli thermoblockos szegedi csoda, könnyen lehet, hogy több körös melegítés ellenére is hőhiányos ezekhez a világosabb kávékhoz. Próbálköztam csapolás közben a gőzcsappal csökkenteni a pogira zúduló nyomást és ha jól kaptam el, határozott javulás volt ízben. Érdemes lehet egy rendes opvt bedobnom, vagy engedjem el és keressek valami pides gépet? -
-
hoffman_
nagyúr
válasz
bbuffy
üzenetére

hogy legyen még más finomság karácsony előtt is. nagyon rá voltam pörögve a kerámiákra pár hónapja - azóta se vettem, de még tervben van. az Etele plázában, talán a földszint vagy elsőn találtam egy szuper magyar design / kézműves boltot (egy építész barátom szerint csak ebben az időszakban van nyitva, nem tudom valós-e) és beleszaladtam pár kincsbe, hátha valakinek érdekes:
-
bbuffy
senior tag
CM tesztpörkölés on!!!
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
rastacsz
üzenetére
162 GH?
Én 50-60 GH-val szoktam tolni, Rao/Perger/Gagné-féle ajánlás is csak 90 GH filterre.Mondjuk annyiból egyetértek, hogy szerintem a Kenyaiak annyira nem érdekesek, legalábbis amiket eddig ittam. Nagyon sav hangsúlyos, nekem hiányzik egy kis komplexitás belőlük.
De attól még nem kéne, hogy "zöldséges" legyen. -
brumi1024
veterán
válasz
rastacsz
üzenetére
Presszó pörkölésű Awaken Kenya Kagumo, Barista Hustle #4 víz, 18->39g, sima egyszerű "flat 9 bar" profil (a standard eséssel ami a pogácsa eróziójával jön). Eleinte szilvás-kicsit ribizlis íz, édesség és a test miatt a dzsemes jelleg teljesen kijött, végén kicsit narancsos-narancshéjas utóíz.
-
rastacsz
tag
Látom, idén a kenyai kávék mentek, viszont nekem nem állt össze. Akinek bejött, milyen módon készítette?
Nálam V60, 22g kávé, 330g víz. A víz kevert, 162GH, 14KH.
Forrás után egyből öntve 66-70g, 30mp blooming.
Utána vagy 2 részletben felöntve, vagy egyben, de volt a 4 részletben is. Körbe forgatva, kavarva a V60-at, de próbáltam kanállal keverve is. 3:40-4:néha tovább is tartott az össz lefolyás. Ízben nem volt "semmi extra", de inkább a zöldséges vonal, sok sav(nem bántó) , de nem annyira gyümölcsös jelleg. Biztos vagyok benne, hogy nem a pörkölés volt a hibás.
Espressonak próbáltam kétszer, de különböző tételeket. A pearless ami elvileg csak sl28 és sl31, egészen jó lett filter pörkölésű espressohoz képest. De egy korábbi, ami ruiru 11-et is tartalmazott, az durván savas volt. (a fenti, alig pufferelt vízzel, ami érthető is) -
Krajcsi
csendes tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Amennyire oda voltam az etióp kávékért, most annyira örülök neki ha előfizetésben nem azt kapom. Szinte mindig etióp az egyik a kettőből, volt, hogy 2 fajta etióp is jött az egyik alkalommal.
Nekem mostanában a kenyai és a kolumbiai vonal jön be nagyon, illetve a guatemalaiak is nagyon jók voltak idén. -
billyjoe
tag
Robot tulajok. Ha esetleg valaki kipróbálná a pogácsa alatti filter papírozást, ez a lyukasztó pont jó méret (tesztelve):
-
ribarszki
őstag
-
Mano66
senior tag
válasz
vicces1
üzenetére
Én sem vagyok híve a szemét gyártásnak. Ikea aromazáros zacsiban van duplán elrakva.
Ahol lehet nem a kilós kiszerelést részesítem előnyben. De itt a gyártót is meglehet érteni miért csak nagy csomagos a kiszerelés. Egy nagy pacsi nekik, hogy olcsóbban kapjuk a teszt pörkölést. A Honduras kávé elsőre úgy hogy vakon repültem a beállításokkal. Elsőre is elég jól sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik
- Mozilla Firefox
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- World of Tanks - MMO
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- További aktív témák...
- GAMER PC! Intel Ultra 245 / RTX 5070 / H810M-X WIFI / 32GB DDR5 / SSD 512GB / 700w! BeszámítOK!
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Infinix Hot 11s / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

).