Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sped
aktív tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Köszi, a többieknek is!
-
Sped
aktív tag
Ha presszóképes örlőt szeretnék a 150-200 ezres tartományban, kifejezetten elektromost, akkor e mellett mi jöhet még szóba, mint jó alternatíva? K6 kézim már van, szeretem, de nem mindig van időm/türelmem tekerni, ezért kellene egy gyorsabb megoldás is. Külföldi opció is érdekel.
-
Sped
aktív tag
Old Man kínálatából melyik a sötétebb pörkölésű vonal?
Mert azt látom hogy bármelyikből kérhetsz presszót és akkor az a sötét, de tapasztalat alapján van-e különbség? -
Sped
aktív tag
A legújabb kütyük, amitől mégjobblesz a kávé
-
Sped
aktív tag
Hűű, és így belefér? Nekem akkorára nő a térfogata, hogy a 110 ml is alig fér be a kávé mellé. Mondjuk lehet jobban ki kellene ütögetnem a buborékokat belőle. 
#127078 Igen, ez a bajom túl sok tej mellett kevés marad a kávéból, pedig azok már egyre jobban mennek és élvezem az új ízeket, amiket produkálok, nem szívesen nyomnám el.
-
-
Sped
aktív tag
-
Sped
aktív tag
válasz
kmarci25
üzenetére
Delonghi Dedica, pod-ot is tud és habosítani is.
Teljesen jó gép erre (is). -
Sped
aktív tag
válasz
Abrakad786
üzenetére
Pontosan ezért megyek az Impressósokhoz 1 napos alap workshopra, hogy tanuljak és belekóstoljak abba, ők hogy főzik a kávét. Így legalább össze tudom hasonlítani, én hol tartok és biztos tanulok majd sokat tőlük.
Még pontos időpont nincs, de szólnak ha összejött a létszám. -
Sped
aktív tag
válasz
Abrakad786
üzenetére
Nálam pont fordítva, inkább a Brasil mint a Columbia! Dehát ilyen az ízlés, elég szubjektív.
Én az AVX-es portafilterhez adott 16 g-os kosárral főzök ugyanilyen Dedicával, 18-as IMS kosarat viszont lehet szerzek majd be később (most csak kisebb van, 12-14g, de az azokkal főzött kávét nem érzem olyan finomnak). Én még két ünnep között rendeltem, dec. 29-én kaptam kézhez a 28-án pörkölt kávét... ezek nem viccelnek
Holnap bontom majd a Brasil-Indiát, kiváncsi vagyok az milyen. -
-
Sped
aktív tag
válasz
Abrakad786
üzenetére
Sok tapasztalatom még nincs, de most fogyasztom az Imresso Classic vonalát és eléggé bejön.

(mondjuk nem tudom milyen a klasszikus olaszos, de ha a hagyományos, sötétebb vonalat képviseli, akkor ez a termékvonal sztem stimmel.)
-
Sped
aktív tag
válasz
vicces1
üzenetére
Nekem van aliról ilyen, csak hatodárban, szeretek vele gereblyézni, nekem ez és a tamperelés rendes megtanulása mindenféle csatornázós gondomat megszüntette (jó persze nem mindig tökéletes, de sokat javult az átlag). Amúgy érdekes ez a kávézás így lassan egy fél év után azt látom ez is egy olyan hobbi ahol a tudományos eredmények, a meggyőződés és a hit erősen keveredik, a végén pedig úgyis mindenki arra esküszik hogy az ő kávéja a legfinomabb.
-
Sped
aktív tag
válasz
vicces1
üzenetére
Tudom hogy itt népszerű őket szapulni, de laikusként, aki még csak most ismerkedik az ízekkel és eszközökkel, azt kell mondjam, ár-érték arányban jó kávét csinálnak. Én eleve kedvelem a kakaósabb,csokisabb kávés vonalat, és szerintem ebben hoznak egy stabilan megbízható szintet, ami nem túl különleges de legalább jó árban van (értem ezalatt, hogy 2-3 ezer forintért tudnak adni 250 g-ot).
-
Sped
aktív tag
Hm, észre lehet venni a különbséget.
Bár nem CM-es kávét csináltam, hanem AVX-est, ami eleve szegényesebb ízvilágú, de még ezen is észre lehetett venni. Kíváncsi vagyok majd filternél mit jelent ez.
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget és tippeket!
-
Sped
aktív tag
-
Sped
aktív tag
válasz
üzenetére
Most kezdem értelmezni, miután mindhárom összetevőt sikerült beszereznem.
Szóval nulla egész kettőszázkilencvenkilenc tized gramm szódabikarbóna és egy egész négynullakilenc gramm keserűsó kell öt liter vízbe? És mi van akkor ha kerekítem mert csak tizedes mérlegem van? Gondolom észrevehtetlen a különbség ilyen apró mennyiségeknél. -
Sped
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Tudom, csak most próbáltam ki először... btw a kókusztej - nekem - még rosszabb ízt produkált. Pusztán a kíváncsiság vezérelt.
Ja meg az is érdekelt, hogyan tudom őket habosítani... és amellett, hogy amatőr vagyok meg a rendelkezésemre álló eszköz lehetőségei is korlátozottak, a 2,8-as tej után a kókusz és a mandulatej is totálisan értékelhetetlen eredményt hozott.
De rendkívül szórakoztató ezekkel kísérletezgetni. -
Sped
aktív tag
Nem tudom érdemes-e vennem szűrős kancsót, ha presszózok is, féltem a gépet.
Nem találtam meg hogy a Dedica E685 milyen anyagból van belül, ahol a tapasztalatok szerint roncsolást okoz a szűrt víz, ha az nem réz, vagy rozsdamentes acél (ha jól emlékszem).
Ha viszont nem kancsós szűrt víz, akkor valaki tud linkelni egy recepetet vízhez? Kipróbálom ha nem túl bonyolult. Készen nem lehet venni dm, rossmanba amúgy?
(Vagy presszónál nincs is akkora jelentősége, mint filernél?
) -
Sped
aktív tag
CM-es rendelést tegnap átvettem, nov. 25-i pörkölés, meg lehet már bontani vagy érdemes még várni vele? "Hadd érjen"
Pénteken lenne egy kis céges irodai lazulós nap, oda vinnék filtert kóstóltatni. -
Sped
aktív tag
válasz
beleriand72
üzenetére
Elérkezett az idő hogy kipróbáljam őket.
Be is rendeltem 3 féle espressót és 2 féle filtert. Biztos fincsi lesz
-
Sped
aktív tag
válasz
Flashback
üzenetére
Kb. két hete filterezek, soha életemben nem ittam még ilyet.
Elindultam egy Hoffman recepttel (Clever Dipper, tehát kőegyszerű) és ugyanezt tapasztaltam. Pedig csak egy Lidl-ös etióp-brazil, nem ez a lényeg, de frissen semmi íze, fél óra múlva meg van neki.
Fel is merült bennem a kérdés, hogy filterből ki mennyit készít el egyszerre? Én csak magamra főzök kávét és amit egyszerre megcsinálok kb. 3 deci végeredményét azt bármennyire is szeretem nem kívánom egyben meginni. Egyelőre az a stratégia, hogy kettébontom az adagot és kb. 4 óra eltéréssel iszom meg, a kihűlős tapasztalat miatt 4 óra múlva is van íze a kávénak és iható. -
Sped
aktív tag
Ebből a pár hsz-ből is látszik, ízlésben nem lehet tanácsot kérni... ami az egyik szerint fantasztikus, a másik szerint ihatatlan.
Ezért is létezhet ennyi féle pörkölő és ennyiféle kávé, mert minden megtalálja a saját piacát. -
Sped
aktív tag
válasz
vicces1
üzenetére
Én is kísérletezgetek, ez ma sikerült, eddig a legjobb.
A kb. 25 mp alatt mondjuk kicsit sok volt a lefolyt cucc, 14 grammból, még a tamperelésem nem az igazi, új kosár is kell. AVX, indiai kávé, sötét pörkölés. -
Sped
aktív tag
válasz
athew
üzenetére
Én nagyon laikus vagyok a témában, de ugyanez a dillemmám van.
Sokan mondják hogy mi a jó kávé, de valójában az a jó kávé ami neked ízlik. Te és én azért vagyunk itt, mert kíváncsiak vagyunk, milyen a pro-k szerint a jó kávé. Arra jutottam, hogy ennek kiderítésére csak egy módszer van: egy csomó mindent ki kell próbálni.
-
Sped
aktív tag
Ha vkinek kell egy ilyen, szívesen eladom neki 8 ezerért, rosszat rendeltem véletlenül
egy kis karc lett az oldalán, amikor próbálgattam és akkor esett le hogy itt valószínűleg tévedés esete áll fenn.
(Nekem a három füles verzió kell.) -
Sped
aktív tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Ja értem, köszi.

Graef CM702 - 48 e
Graef CM800 - 52 e
Graef CM900 - 60 eKezdőszinten van értelme a drágábbak közül választani vagy igazából 'hótmindegy?
Igazából ilyen árak mellett arra vagyok kíváncsi, hogy a 702 és a 900 között van-e 12 e Ft különbség, a középső nem is játszik, csak viszonyításképp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 58.5 mm full fém tamper
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Krups EA 877d10 Intuition Experience+ automata kávéfőző
- Új multikapszulás, multifunkciós kávéfőzők garanciával. DG, NESP, POD, Őrölt kv. egy gép.
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 32GB 1000GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4567
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol Starfield extrákkal garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 11 i7 / 32GB / Garancia 2026.11.19
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Hűű, és így belefér? Nekem akkorára nő a térfogata, hogy a 110 ml is alig fér be a kávé mellé. Mondjuk lehet jobban ki kellene ütögetnem a buborékokat belőle. 
)
(Nekem a három füles verzió kell.)