Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
Annyit szerencsétlenkedtünk oda-vissza, hogy végül 2x rendeltem meg a 9barista (beta) heat transfer plate-et, ami most eladó, hirdetés ITT.
-
-
ribarszki
őstag
válasz
FrezeR
üzenetére
Próbáld meg még 1-2x végigcsinálni a folyamatot. Ecetes oldat helyett citromsavat használj! Ecet amúgy sem jó a tömítéseknek, másrészt az ecet leoldja a vízkőlerakódást, de nem minden esetben oldja fel. Így nagyobb darabok megakadhatnak. A citromsav jobb. 50gramm citromsav mehet 1 liter vízhez.
-
zolnagy
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Hát ez ennyit nagyon megér. Vegye meg gyorsan valaki.
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok.
Remélem itt kapok választ a kérdésemre hátha tud valaki ötletet adni. Van egy Sencor ses4040bk típusú kávéfőzőnk. Kb fél éve vettük, talán picivel több. Elkezdett villogni rajta egy kis sárga led, ami elvileg azt jelzi, hogy vízkőtelenítés lenne szükséges. A gyári papírban lévő leírás szerint készítettem ecetes-vizes keveréket, amivel le is futtattam a tisztító folyamatot 3 hét alatt 2x is. Viszont semmi nem változott, a sárga led ugyan úgy villog rajta azóta is. Mi lehet ennek az oka?
-
fragola.6035
aktív tag
-
-
TotO'
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy graef 702-t, összeraktam, megítélésem szerint jól illeszkedik a tartály az örlőre, áram alá helyeztem, tettem bele kávét, de a hátsó gomb megnyomásával nem történik semmi.
Van valami lépés, amit kihagytam, vagy lépjek kapcsolatba a vevőszolgálattal? -
válasz
Alvarez81
üzenetére
Szia!
Persze, nyugodtan.
A KVX face csoportba leírtam a történetet.
Sok a pangó. Raktam fel oda képeket, nézd meg, vagy elküldöm ha kell.
Bevallom engem nagyon zavar, de a többi tulajt nem. Már kezdtem magam rosszul érezni, hogy mindenki elégedett, csak én nem.
Itt a fórumon 3 embernek van rajtam kívül akiről tudok, Ők is elégedetten használják.
Még vasárnap este is úgy voltam, hogy visszaküldöm. Tegnap eldöntöttem, hogy marad. Pangóra meg találok megoldást.
Jobban ízlik, tetszik az egész a pangót leszámítva.
Major ettől függetlenül marad, és veszek bele egy C kést. -
Alvarez81
csendes tag
válasz
Silent77
üzenetére
Szia! Zaklathatlak még az AllGround tapasztalataidról?
Még mindig jobban ízlik a kávé az AllGround-on? Beállt a pangó?
Ha kicsit jobban ráérek, már lehet, hogy megvettem volna a máshol hirdetett Majort, de nem volt időm elmenni érte. Mondjuk, ha megvettem volna, az még nem változtatna azon, hogy piszkosul kíváncsi vagyok az AG-ra
. Köszi! -
lszlfrng
csendes tag
Én most vagyok állok itt amikor te ott.

Kisarkítva:
Kell egy k...a jó
- gép,
- őrlő
- gleccser víz (vízlágyító)
- (pörkölő?!)A gépet szedd szét és cserélj ki benne mindent (logó maradhat), pideld, modold, szűkítsd, rézcsővezd, tömítsd.
Cseréld le a kart, felső szűrőt és szűrőkosarat. Vegyél új tampert, rögösítés mentesítőt és disztríbútort.
Az őrlőbe tegyél új titánkéseket és küldjél át rajta 5 kiló kávét.Mennyinél tartunk?
És innen kezdődik az, hogy kell kávé és kísérletezgetés, de egyedül csak te iszod és nem tudod, hogy amit iszol az most jó vagy lehetne jobb is.
Boldogok a lelki szegények ...
-
looser
addikt
válasz
Silent77
üzenetére
Köszönöm a válaszod, 58.5-ös lesz, azzal nem nagyon lőhetek mellé...
(#109263) WarLock07222: igen, erről van szó, de ezt már egy ideje így csinálom :-) Általában olcsóbb decaf megy bele (Lavazza, Dallmayr a Coolcaffe-től), de nagyon szeretem a Molinariét is. Jelenleg viszont pont az ő egyik kávéjukat használom koffeinesnek, mellé pedig a Pacific decaf van keverve. őszinte leszek, egyszer évekkel ezelőtt feladtam, de állandóan visszavonz. Persze nem nagyon játszom, de ha új kávé esik be, izgalommal állítgatom az őrlőt, de a hőfokhoz már egy ideje nem nyúlok (92 fok mindig). Egyébként 60ml körül csapolok a 15g kávéból. Szóval a koffein rendben van és elég nagy adag a kávé is :-)
-
válasz
Silent77
üzenetére
Mondjuk hardcore világosból is divat telenyomni, mert "több megy bele". Viszont a savanykás ízt is nehéz kiszerelni belőle, pedig egy 3.0 körüli, vagy fölötti shot már elég hozzá. Viszont mondjuk 20-21g-ból az már elég sok lé, míg 16 körül meg értelmezhető. Csak a tudat ugye, hogy nem igy "szokták"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Flashback@ ahogy koxx prófétálja. Plusz ha világos a cucc, az is sokkal jobban tömörül, mint egy sötétebb.
-
WarLock07222
tag
válasz
looser
üzenetére
Jól sejtem, hogy itt a koffein bevitelt szeretnéd picit "meghackelni"? Nem tudom pontosan, hogy milyen fajta kávét tolsz, de mondjuk 100% arabikánál azért nem hiszem, hogy nagyon tartani kell a koffein túladagolástól, ha csak nem indokolja valami egészségügyi állapot
Az a baj a blendekkel (esetedben fele ilyen fele olyanm gondolom örlésenként kimérve, de egy előre elkészített blendre egy hatványozottan igaz) hogy picit olyan mint a kinder surprise. Attól függően, hogy épp hogyan állnak a csillagok, ihatsz belőle ultra-jót, mert éppen nagyon kiadja, aztán pedig semmi. Pedig nem változtattál elvileg semmin, csak épp máshogy / más arányban kerültek bele az alapanyagok a kosárba. -
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Biztos igazad van, alá még szerintem sosem töltöttem. Az már kevés lenne szerintem.
Pont ehhez a kosárhoz vettem az 58,6-ot. -
Na az miért van hogy:
Azonos örlöbeállítás mellett két különbözö kávéból ledarálok 20-20gr-ot.
Az egyiket össze lehet nyomni tamperrel ("disztribútolás" után) viszont a másik féle kávét nem... A lefolyás oké viszont lehetne több crema.
Ilyenkor célszerü állítani az örlön? Ha igen merre? -
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Mi az aktuális trend? Meddig kell tölteni a VST kosarat?
Nálam még egyszer sem szorult meg, picit kevesebbet teszek bele mint a IMS-be. -
-
looser
addikt
válasz
Silent77
üzenetére
Alább a képek :-) A kisebbik a gyári, ami nekem bőven megfelel a maga 14-15 grammos töltésével, a nagy a nakedhez volt. Sokáig használtam, de már csak a kisebbik duplát, azt is fele-fele decaf és normál kávé, mert szimplával (akár a gyári, akár az IMS Single 8.5) még nem tudtam megfelelőt húzni. A jelenlegi felállás az első képen van :-)
(#109249) Bazsee71: köszönöm szépen, őszintén ezt venném inkább, remélem nem lesz gond. Szegedről szeretném, ott most az 58.4-es baromi jó árban van (5db 10e Ft, lehetne másnak is, ha kellene) de persze nekem csak egy kell és abból is a jobban passzoló. Még mindig "bannolva" vannak itt?
-
-
törölt tag
-
looser
addikt
A Gaggia gyári dupla szűrőjéhez 58.4 vagy 58.5-ös tamper lenne megfelelőbb? Szeretném lecserélni a sima 58-ast. Tudom, rosszul hangzik, de ami megmarad a szűrő falán, azon "körbe szoktam menni" és rátamperelem, hogy ne maradjon semmi. Na ezt szeretném kiküszöbölni.
-
eeent
csendes tag
Sziaszok!
Ascaso steel uno gépemhez keresek nyitott kart, viszont nem nagyon találok hozzá passzolót. Lefotóztam, lemértem, megkérdeztem az Expoligontól, két tippet küldtek, de a fül méretében van eltérés:0,2 mm + illetve -.
https://expolygon.hu/webshop/termek/460016-n-szurotarto-nyitott-ra-we-lascal
https://expolygon.hu/webshop/termek/700299-n-nyitott-szurotarto-raAkinek van vagy volt ilyen gépe, és használt nyitott kart, tudna tanácsot adni?
Köszi előre is!
-
djboris
csendes tag
válasz
qvik27
üzenetére
A brazil variánsok, a feldolgozás, illetve ami a legfontosabb az ott lakó mikroorganizmusok eléggé definiálni tudnak egy területet. Mindettôl független brazilía nagy, de elég jellemzô a "brazil íz". Mostanában amúgy vannak egyre jobb tételek ahol figyelnek a feldolgozásra, talán még a higéniára is, ezáltal kontrollálhatóbb a fermentáció, habár ez a feldolgozási higiénia kávénál nem elterjedt egyelôre. Lenne mit tanulni borosoktól sörösöktôl etéren. Viszont azért vannak már kellemesebb brazil kávék, de még mindig nem a világ legcsodáltosabb komplex kávéit kóstoljuk onnan.
-
válasz
WarLock07222
üzenetére
Bor: nem tudom, hogy sur-e, de én a Jászain ittam amforás fehérbort a DropShopban, az volt opálos. eléggé más, mint a megszokott borok. Nekem kifejezetten ízlett.
-
WarLock07222
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Szerintem engedd el ezt az előítéletet
Nagyjából mindenhol is van lehetőség leőröltetni egy csomag kávét, ahol lehet kapni. Láttam én már 7000Ft / 250g -os Aprilt is egy az egyben átküldve az EK43-on előttem.Nálam amúgy a Téesz jócskán Top 3-ban van a képzeletbeli listámon, mert valahogy nagyon betalálnak az én személyes ízlésvilágomba. Mellényúlni még nem sikerült velük, pedig az utóbb 1 évből szerintem mindent is kipróbáltam tőlük. Valaki járt már amúgy arrafelé mostanában? Elvileg júli közepe és aug eleje között zár az üzletük határozatlan időre - de szerencsére upgrade miatt, mert beruháznak egy új pörkölőre.
OFF: Ha már bor, amihez amúgy határozottan nem értek, és jó ideig azt hittem, hogy nem is igazán szeretem. Nyaralás alatt kóstoltunk egy sur lie eljárással(?) készült fehéret, amire a Gugli azt mondja, hogy magyarul fnom seprős... Na de terméket nem igazán találok hozzá, pedig szívesen kóstolnék valami ilyesmi jellegűt, ami itthon készült. Valakinek valami tipp, hogy hol érdemes keresgetni?
-
-
válasz
Parci
üzenetére
Igen, de az is igaz, hogy Brazília valahogy kivívta magának ezt a kvázi státuszt. Amikor néhány éve tán pont a flow-ban volt valami brazil, és amikor a srác rámutatott, hogy az is elég jó, akkor kérdés nélkül kezdte is mondani, hogy "de ez nem az megszokott tömegkávé, hanem ..." Vettem is, és elég jó is volt.
Monnyuk a bagirás brazil az nem az a nagyágyú, de ez igazából csak a kivétel náluk, írtam, hogy hogy van. -
válasz
WarLock07222
üzenetére
A Téesznél én is vettem elég jó kávét, de nem brazilt, hanem tán valami etiópot.
-
válasz
WarLock07222
üzenetére
amúgy ez valószínűleg kicsit olyan, mint hogy "a villányi bor az mindig hordós, barrique-olt és cabernet, ezért nem szeretem". miközben villány egy bazinagy termőterület, aminek vannak persze sajátosságai (melegebb, mint az északi részek), de azért ott is termelhető nagyon sok minden.
"brazília", mint ízjegy kissé rásszistá

-
WarLock07222
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
[Ezért] is bármikor kiadnám újra akár a 3300 / 200g-ot is. Illetve tőlük a Maxuel Lopes is elég nagyot szólt itthon is és kávzóban is. (Ráadásul a horvát kávék amúgy bőven a magyar árak fölé voltak lőve). Persze árnyalja a helyzetet, hogy anaerob feldolgozás. De mostmár azért Braziliából is eléggé változatos variánsok, illetve feldolgozások fordulnak meg itthon is a pörkölőknél. Ádámnál pedig szerintem kiváló az árazási politika, még mindig. Én abszolút értékelem, hogy nem kell az árakon agyalni, mert minden ugyanannyiért megy, ami szerintem még 3200 / 250 áron is bőven kedvező. Amúgy a Perfect Matchben/Cirkuszban, illetve egyéb lelőhelyeken már amúgy is 3200-ért ment az utóbbi 1-2 hónapban a csomag.
-
Alvarez81
csendes tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Már le is foglalta valaki.
Én is gyorsan bekértem magam a csoportba, de a médiatartalmak között már előbb láttam... PIROS ... de 65-ért még akár meg is lehet szokni
. -
sz.zs.
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Most engedtem be én is a csoportba.
-
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Gyanúsan olcsó.
-
Peti...(16v)
tag
Fb barista eszköz csoportba felkerült egy Fio F64 Evo 65-ért. Ha valaki olcsón akar jó őrlőt, csapjon le rá! (nem én hirdetem).
-
Hangsúlyozom: nem vagyok ügynöke vagy kerítője a Bagirának, egyszer szinte véletlenül keveredtem oda, kóstoltam, és vásároltam. Azóta nagy kedvenc.
Persze: "kinek a pap, kinek a paplan". Engem a (kávédzóban fogyasztott) Goosebumps nem indított arra a gondolatra, hogy vásárolnom kéne belőle. Na, annak van ára, mint több másnak is. -
-
kfjoco
csendes tag
SZ.ZS köszönöm

-
válasz
JackFeryll
üzenetére
Bagira kávék kb. ennyirét voltak a covid-os megroggyanás előtt is.
Én sokat vásároltam tőlük, kétszer volt, hogy egy picit elégedetlen voltam, egyébként mindig bitang jó volt mindegyik.
Szerintem 3200.- 250g ilyen kávékért erősen baráti ár. Nálam kb. a Casmo van előttük, de nem sokkal. -
-
sgery
őstag
válasz
vicces1
üzenetére
Nem annak szántam, egyik ilyen ismerős se ner lovag, sőt, sokan igenis keményen megdolgoztak/nak a pénzükért. Egyben igazság is ez mindannyiunkak, miszerint a pénz semmit se jelent az ember életében, lévén egy kézi egyszerű őrlővel és olcsó eszközökkel simán sokkal nagyobb értékű kávét lehet teremteni.
Inkább arra vagyok kíváncsi, mit tudhat egy top kategóriás automata kávéfőző, ami bár itthon urizálós történet, amerikában szinte már hétköznapi termék.
Ha kipróbáltam (ismerve ezen megrendelőmet én fogom beépíteni..) feltétlen írok róla
kfjoco
Én is kerestem, de sehol se találtam. Inkább rendeltem az itt és máshol javasolt bestprotect vízszűrőt - bár szerencsére nálunk egész jó a csapvíz a városi régi lakózásas borzalmakhoz képest. ( pl. 74mg/l CaO ami ritka kevés) -
kfjoco
csendes tag
Üdv.Légyszives segítsetek abban hogy ahol lakom nem kapok az utóbbi időben sem nestlé vera sem norda vizet.Olvastam valamikor itt a fórumon hogy sokan ezt valami desztvíz keserű só keverékkel megoldjátok,tudna nekem valaki pontos receptet írni ez ügyben köszönöm
. -
WarLock07222
tag
válasz
sgery
üzenetére
Szerintem ezzel az a baj, hogy ahhoz, hogy az applikáció olyan tippet tudjon adni, ami tényleg működik, ahhoz olyan "kérdéseket" kellene feléd feltenni, ami már nagyjából feltételezi azt is, hogy valójában tudod min kellene állítani. Például egy hőhiány miatt alulkivonatolt kávé máshogy lesz rosszabb ízű, mint egy túl gyors lefolyású. Már pedig ha ezeket el tudod különíteni, akkor igazából te is tudod, hogy min kell változtatni.
Plusz a turbo, blooming, allongée shotok világában és ennyi variáns, ennyi fajta feldolgozása mellett nem mindig van univerzális megoldás. Legalábbis nekem egyre inkább így tűnik.
-
sgery
őstag
válasz
PpenoO
üzenetére
Én mostanában a Babszinháztól rendelek - nem tudom kivel pörköltetnek, de valahogy az Ő kávéikból mindig könnyebb jobb eredményű kávét készíteni. Picit macerásabb, mert írni kell nekik FB-on, küldik épp mi van mennyiért és úgy lehet rendelni - és mivel Ők is ezekből főznek, el is mondják az aktuálishoz tuti általuk bevált receptet.
Egyébként ha valaki Kecskeméten jár, érdemes betéri hozzájuk, számomra tényleg csúcs kávézó, Budapesten a legjobbak között is megállná a helyét - és imádják a kávékészítést
Létezik olyan mobil app vagy bármilyen program, ami segít a kávé ízvilág elérésében?
Teszem azt beírom, hogy X gramm X fajta kávét készítek X hőfokon X idő alatt X végeredménnyel - de számomra pl. keserű, vagy vizes stb... akkor kiírja miken állítsak?
Mert végülis a legtöbb pro youtuber ezeket magyarázza, de nem könnyű összerakni végülis épp min állítsak. Pedig elvileg minden információ adott, egy program simán javasolhatna megoldásokat. -
-
PpenoO
őstag
PYon, Pacificaffen, Roastapuson, Kapuczineren és Oneelevenen kívül tudtok ajánlani olyan forrást akiktől házhozszállítással, főleg afrikai, világos pörkölésű so kávét tudnék rendelni max 3200Ft/250gr áron?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4649
- BESZÁMÍTÁS! Asus Sabertooth Z97 Mark 1 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 220 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4070
- Apple MacBook Pro 13" M2 (2022) 8GB / 256GB asztroszürke
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

/