Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
-
Mobilarena
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zen42
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
"Volt Major, gondolkodás nélkül az AllGround" Írtad még, hogy a K30 kitúrta a Majort.
A Majort milyen késsel használtad?
A K30 is fölmerült, de csak késileg. Viszont nem tudom mibe lehetne beletenni azokat a késeket ha egyáltalán. Valaki épp hirdet egy SJ-t K30 késekkel. Abban viszont vagy nem gyári a késtartó vagy megfúrta még egy ponton, az ilyesmit meg kihagynám. -
WarLock07222
tag
válasz
billyjoe
üzenetére
Nekem meg se fordulna NZ-t cserélni erre a kombóra. Multipurpose késsel valszeg amúgy élhetőbb lenne espressora, mert ez a kés tényleg semennyi fine-t nem ad ki magából, az viszont igen, a szélén lévő más kialakítás miatt. Mindenesetre teljesen más műfaj az NZ-hez képest.
-
-
Tragger
tag
Új JH vidi érkezett a 1500 font alatti presszó gép kategóriáról. [link]
-
72lakiluk
tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Igen, ez nem könnyű téma. A topik meghatározó tagjai - valós tapasztalattal persze a hátuk mögött - nagyban befolyásolják az 'újoncok' döntéseit. El tud szaladni egy-egy termék irányába rendesen a ló
Én is ültem fel nem egy hullámra már, de mondhatni, nem bántam meg. Eddig. De volt olyan is ami csábított, de ellenálltam és jól tettem, azt gondolom. Ez jelen van főző, őrlő, manuális őrlő, karos főző, habosító.. szóval minden érintett területen. Még a BWT meg egyéb is ide vehető. Na arra is felültem
-
billyjoe
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Kár érte, pedig erre a kombóra talán lecserélném az nz-t, de így legalább nem kell ezen gondolkodnom.
Még azt a fent említett Kopi-t kellene letesztelned
-
WarLock07222
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Rápróbáltam a Bagira kongói kávéjával is. Ez picit sötétebb volt mint a CasMo Burundi filter pörkölés, szóval azt vártam, hogy picit több ellenállást sikerül kicsikarni a kávépogácsából. Ez a tipp végülis megvalósult, olyan 4-5 bar körül tudtam tartani, de viszonylag nagy flowrate-tel, úgyhogy ez is inkább allongé lett, mintsem hagyományosabb espresso. Finomnak finom amúgy. Illetve mindhárom shot ami kijött a Robot + SSP Brewing kombóból iható volt, de szerintem amíg nem futok bele valami közepesen világos pörkölésbe itthon, addig nem próbálgatom tovább, mert a NZ-val is lehet hozni egy határozottan kellemes szintet.
Filterre viszont életem V60-jeit húztam ezekkel a késekkel, de az megint másik történet.
-
-
Bazsee71
őstag
Eladó Rancilio Siliva V5 (fragola tuning), ismerem a hirdetőt, nagyon megkímélt a gép.
-
-
Toobee
veterán
Arco 1000 km hosszú levélből a lényeg:
Here is the new delivery date that we have set: ARCO will be sent out in October.
Várható volt -
Toobee
veterán
Sweet Valley szerintem van még az Embassyban, aki Bp-en jár. Kóstolni meg egy fermentet lehet, ezt is ajánlom, de csak óvatosan, mert eléggé el tud téríteni a klasszik kávé iránytól. Mintha valami ízfokozó lenne benne.
Presszónak is marha jó, én filter pörit szoktam venni monstanában, ha van választási lehetőség.
-
válasz
bencefica13
üzenetére
jópofa cucc, de azért ez a "same 64 mm profi kések, mint a profi grinderekben" gyenge duma, megadhatta volna, hogy mit használ
-
Rohadt jó a Kalmár féle Myanmar kofi, de még mindig nem találom a megfelelő beállítást, visszatekertem oda ahol a Kenya befulladt, ez még simán átzubog.
-
bluesfan
tag
válasz
bencefica13
üzenetére
Azért azt jó látni, hogy egyre több életképes próbálkozás történik célirányosan otthoni használtra készülő, színvonalas őrlők, kávégépek terén.
-
WarLock07222
tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
SSP Red Speed Brewing kések vannak benne.
Picit följebb:
#108139 WarLock07222
#108148 WarLock07222Az örlemény finomságával amúgy nincs gond ezzel a késsel. Szemre simán espresso méretűre hozza, ha kell, viszont zérus fine-t dob mellé a Brewing kés.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
WarLock07222
üzenetére
Jól értem, hogy az eredeti kések vannak benne, nem az SSP? Espresso-ra az szerintem esélytelen lesz kávétól függetlenül, mert filterre is az a kritika az Oda-val kapcsolatban, hogy nem tud elég finomra őrölni bizonyos technikákhoz / kávéhoz...
-
bencefica13
csendes tag
Közben megkezdődött a KOPI Deva kickstarter, ha jól látom. Maga az ár 40 fonttal olcsóbb mint a NZ és még pluszban a szállítás is 50 fonttal olcsóbb itt jelenleg. Mindennel együtt, ha kb jól számolok ez olyan 250-260.000 körülre jönne ki vámmal, szállítással, minden költséggel.
Érdekes ez is, nekem az az egy nem tetszik, hogy ekkora üres tér van a gép alja és a darálórész között, nem tudom mennyire lenne ez kényelmes. -
-
sz.zs.
őstag
válasz
Gery0505
üzenetére
Próbáltam világosabb és sötétebb pörköléssel is, az SSP kés még a 151 B kés szintjét sem hozta. Viszont hozzáteszem, hogy nem járattam be, mivel nem akartam azt, hogy esetlegesen ne tudjam gyakorolni a 14 napos elállási jogomat valami miatt. Ahhoz túl drága volt hogy rajtam maradjon…
-
WarLock07222
tag
válasz
billyjoe
üzenetére
Most kipróbáltam 20g-os adaggal (előtte 19 de ott kb ugyanez az eredmény), CasMo filter Burundival. Először megörültem, hogy micsoda kombót találtam a workflow rövidítésére (lásd alább). Aztán picit szomorú lettem hogy 3-4 bar körül átszaladt a víz az egészen elég gyorsan. Allongénak viszonylag iható lett, de ezzel a kávéval esélytelen lesz. Később nontok valamit ami jó eséllyel sötétebb, mint ez (Bagira Ádám elvileg délelőtt érkezik pár kávéval), aztán majd folytatom.
-
sz.zs.
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
-
p.lac
tag
válasz
Gery0505
üzenetére
Épp ma gondolkodtam azon, hogy sötétebb pörkölésű kávénál szép tigriscsíkos cremát kapok, világosabb pörkölésűnél pedig gyakorlatilag nincs tigriscsík. A szakirodalom szerint a tigriscsíkot az apró kávérészecskék okozzák (gondolom gyakorlatilag a fine).
1Zpresso JE-PLUS-sal őrlök, a világosabb kávékat még finomabbra is őrlöm, elvileg több fine kellene hogy legyen, de semmiképpen se kevesebb, mint sötét pörkölésnél. Nyilván a sötétebb pörkölésű kávé finomabbra törik, mondjuk nem nagy következtetés... De ez azt is jelenti, hogy elvileg igen, a különböző (pörkölésű) kávékhoz elvileg más-más lehet az ideális késprofil.
Kézi őrlőnél egyébként tekerés közben egyértelműen érezhető, hogy milyen pörkölésű a kávé.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Szerintem is itt rejlik a lényeg, hogy mit töltesz bele. Alapvetően imádtam a Majort a felépítése miatt, az örökkévalóságnak építették, jól seperhető a garat, egyadagos őrlésre is kiváló volt. Csak a világos pörikkel küzdöttem, sehogy nem akartak domborítani. A fordulatszám-szabályzóval javult a helyzet, illetve a ZM kés is nagy előrelépés volt. Aztán jött a K30 kés, és a kis csúnyaság kitúrta a Majort.
Az meg be****ás, hogy a Forte 54 mm-es kése mit tol ízben.
Egyébként a Fiorenzato úgy promózza, hogy maga gyártja a kést, így a válasz szerintem az, hogy saját van az AllGroundban is. A saját tapasztalatot úgy szummáznám, hogy nem tűnt fel, hogy rosszabbak lennének a kávék vele, mint bármelyik másik őrlővel, ami mostanában megjárta a pultot. -
Gery0505
aktív tag
válasz
bencefica13
üzenetére
Így van, ez a hobbi is nagyon hasonló a hifizéshez, amiről Parci is mesélt, hogy ott is kemény milliókat el lehet költeni egy apró változásért, és a kérdés az, hogy megéri-e. A Hifiben sincs végállomás, ott is mindig lesz egy jobb készülék, nüanszokon múlik ott is sok minden. Nyilván az ember mindent megtesz egy bizonyos határig, hogy a saját szája íze szerint megtalálja azt a legjobb élményt ami neki a legjobb.
-
válasz
Gery0505
üzenetére
picit azért túl van ez lihegve. egy friss és jó zöldből csinált jó és friss pörkölést egy normális darálóval mindenképp élvezet lesz inni. de ha nagyon kombinálunk, a világos pörkölés sokkal nehezebb ügy, szóval én arra céloznék, mert egy ahhoz jó késsel a sötét pörik is rendben lesznek. maximum csak 90%-osak, de finomak.
-
WarLock07222
tag
válasz
Gery0505
üzenetére
Nem tudom Zsolti pontosan milyen SSP késsel próbálkozott a Majorban anno. De pl. ennek a Red Speed-nek olyan 5kg kávét ajánlanak bemelgítésnek, hogy helyre rázódjon a rend a szemcseméret eloszlást illetően. Én 1kg. után meguntam a folyamatot és inkább főztem magamnak egy V60-t
Majd valamikor átküldöm rajta a többit is. De amúgy igen, alapvetően máshol jó mindegyik kés. Nem ismerem pontosan a Mazzer késeit, mert sosem volt ilyen gépem, szóval azt rábíznám a többiekre. Az SSP mostani, furcsa elnevezéseit/terminológiáját végre sikerült kitúrni az internetből az utóbbi pár hétben. -
bencefica13
csendes tag
válasz
Gery0505
üzenetére
A nagyon fiatal "karrierem" alatt ebben az otthoni kávé, főleg espresso készítés topikban egy dolgot tanultam meg biztosra, nincs olyan, hogy végállomás és olyan daráló, vagy gép, amit ne tudnának űberelni
Más kérdés, hogy megéri-e azért a nagyon apró különbségért több, mint 3-4 ezer eurot kiadni, valószínűleg nem, nekem legalábbis biztosan nem. -
Gery0505
aktív tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Kezdem kapiskálni, tehát a késprofil határozza meg igazából, hogy melyik fajta pörköléshez, milyen késprofil illik. Tehát ha mondjuk én világos kávékat akarnék inni, akkor ahhoz kell választani késprofilt, ha meg sötét olaszos pörkölést innék, akkor meg másik fajta profil kell. Ezt jó lenne Mazzerra is lefordítani, ehhez is van néhány késfajta, a 151A-C-ig, és van hozzá SSP is. Lehet amikor Zsolti csinálta a késtesztet a Majorban, akkor csak egyféle kávéval próbálta? Lehet az SSP is jó lett volna, csak másfajta pörkölésű KV-val brillírozott volna az a kés? Sötétebb, világosabb?
-
WarLock07222
tag
válasz
Parci
üzenetére
Ott a pont. Már ha a késeknél maradunk kizárólag. Itt van a Lagom P64-hez kiadott flowchart az SSP késekhez. Ez ugyanazon gyártó, ugyanazon méretű, ugyanazon bevonítú kése, csak különböző profilokkal. Itt is viszonylag világos, hogy arra veszed, amire leginkább használni akarod. Itt sincs svájci bicska (sajnos).
-
WarLock07222
tag
válasz
Gery0505
üzenetére
Leginkább amúgy a kosárban az örlemény eloszlására, majd annak szintben való tömörítésére - az előkészítés oldalon. Illetve ezután a vízterítésre a főzés oldalon. A többi (hőmérséklet, flow/nyomás viszonya) talán kevésbé izgi "karcosság" szempontjából, mert azokra úgyis mindig mindenki figyel alapból. Viszont előbbi kettő nekem eszközcsere nélkül is mindig nagyságrendeket javított a kávé kerekségén. Amikor ratyi disztribútor helyett saját kezűleg oszlattam el a kávét, majd a dugó + gyöngyfűző tűs eloszlatásra váltottam, mindkét alkalommal iszonyat nagy ugrás volt. De ha mondjuk a Robotot tekintjük, akkor ott is ég és föld a gyári vízterítő cucchoz képest pl. a BPlus-os sűrű fémhálós vízterítő ilyen szempontból.
-
válasz
Gery0505
üzenetére
nincs ilyen univerzális recept, minden kés annyira jó (a köré épített darálóval), amennyire jól hasítanak a kávék vele. nekem a forté nem csinált rosszabb kávét, mint a mazzer kony/robur, pedig sokkal kisebb a kése. szarabb konstrukció, viszont ultra kényelmes (mérleges, másmilyet nem akarok már).
a major egyébként nem volt egy nagy szám sosem, anno ilyen 110e ft-okért cseréltek gazdát, ez a 151c kés lehelt bele új életet állítólag.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Milyen változók vannak még, kíváncsi vagyok. Tényleg érdekelne.

Apropó, mi a véleményetek arról, hogy kellene egy nagy őrlő összehasonlító találkozót szerveznünk, én nagyon szívesen találkoznék Veletek, hogy tanulhassak tőletek. Úgy sokkal könnyebb volna elsajátítani ezt a témát, és nem csak tapogatóznék, hogy ez most akkor jó beállítás?
-
WarLock07222
tag
válasz
Gery0505
üzenetére
Amúgy természetesen van ebben a mondásban valami, hogy a nagyobb késsel megsegíted magad a világos kávék savainál. Viszont van még egy halom másik változó, ami ehhez szintén hozzájárul, hogy így legyen. Nekem mondjuk a Kinu-val se voltak karcosak sosem még a filter pörkölésű kávék sem espressoban. Pedig se nem sík benne a kés, se nem nagy. Niche-sel dettó.
Na majd meglátogatjuk holnap ezt a 64mm-es síktárcsás témát az Ode-dal, viszont ebbe a Brewing kések kerültek (nem Multi-Purpose, hanem tényleg az, ami tényleg minimál fine-t produkál). Szerintem amúgy ultra szívás lesz espresso-ra emiatt és a pultról is ihatom a kávét, nem csak a csészéből. De meglátjuk.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
Ezt még nem tudom, még be kéne jól állítani.
Ehhez még nagyon keveset használtam csak, még be sincs járatva a kés. Majd ha már elég ideje használom, akkor tudok jobban véleményt mondani, most csak ebbe tudok kapaszkodni amit Karthmanntől hallottam. És én hiszek neki, mert régebb óta csinálja mint én. 
@Parci: Az mit jelent, hogy Ditting kés van benne? Ízben mit tudnak ezek a kések?
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Silent77
üzenetére
Hát, szerintem egy Major végállomás lehet, mert szerintem nem nagyon van olyan őrlő, amelyik űberelni tudná. Max csak szolgáltatásban és kényelemben lehet jobb, hogy pl van benne mérleg, vagy jobban alkalmas egy adagos őrlésre. Én is nagyon szívtam a fogam amikor kiadtam a 350-et érte, de ahogy olvastam nem nagyon lenne más ami konkurencia lehetne. Karthmann írta nekem, hogy: "Az ízbeli különbségek a savaknál mutatkoznak meg, egy jobb 64-es felett szép sima savakat fogsz érezni nincsenek benne karcok, bántó mellékízek." Tehát a 64mm-es késnél jobb egy 83mm-es, mert kevésbé lesz karcos vele a KV. Amúgy a Major is jó egy adagos őrlésre, de gondolom ezt már sokkal jobban kitapasztaltad mint én újoncként. Nem probléma kiseperni a garatot, és egyszer ráindítani, kijön belőle minden.
Hát ha van egy kis szerelői vénád, akkor egyszerűen meg tudod nézni a kés típusát, csak kitekered az állító gyűrűt, kiveszed a felső késtartót, és a kést egyszerűen lecsavarozod róla. Ha a gyári van benne, akkor egy 151A feliratot kell láss valamelyik késen, vagy az alsón, vagy a felsőn. Érdemes kipróbálni a 151C kést is, Zsolti javasolta, hogy vegyek bele én is, mert jobb lesz vele az íz. Még nem vettem, így gondolom a gyári van benne nekem, ami a 151A. -
SlayerSub
tag
válasz
SlayerSub
üzenetére
Sokáig nem bírtam magammal, ebayen leütöttem egy használt La Spaziale S1 Rossini-t.
Bár itt nem kaptam választ, hogy mennyire lenne egy ilyen gép jó döntés, remélem nem járok vele pórul. Szerencsére nem volt túl drága.Az a baj, hogy ez nem tartályos, hanem csaprakötős. Átlehet ezt alakítatni?
Illetve a német uriember valami flow-jet systemet ajánlot arra az esetre ha nem akarnám hálozatra kötni. Ahhoz mire lenne szükségem pontosan? -
billyjoe
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Majd írd meg milyen presszóra
-
Bazsee71
őstag
válasz
Silent77
üzenetére
Volt Major, gondolkodás nélkül az AllGround.

A megépítettségéről: korábban írtam, hogy az elején a műanyag kijelzős rész illesztése olyan, amilyen, baj nincs vele, de még faraghattak volna rajta. Ezen kívül egy kis tank, mint általában a Fiorenzatok, nem igazán tudok belekötni, nem úgy tűnik, mint amiből kispórolták volna az anyagot.
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
Petyuska111
üzenetére
Nincs mit.
Illetve + 1 pont az Italmill kés javára, hogy egyértelműen könnyebb tekerni, mint a JX-pro-t.
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
home.barista
üzenetére
Még csak JX-pro-t tudtam összehasonlítani a JE-Plus-al, amiben ugyanaz a kés van mint a JE-ben, illetve a Kinukban. Egyértelműen jobb az íz az Italmill kések javára (a JX-Proban egy egyszerű, 5-6.000 Forintos, saeco/gaggia gépekben használt 48 mm-es kés van).
Commandantét nem próbáltam még, de ismerek olyat akinek van és állítólag filterre nagyon tuti, presszóra nem áradozott róla (de ez így önmagában nem jelent semmit, mivel nem is kérdeztem rá erre külön). -
home.barista
csendes tag
válasz
Krajcsi
üzenetére
Nagyon érdekes, és igaz amit írtál, bár nem ismerem ezeket az őrlőket személyesen. Commandantem van, 30 mikron 1 klikk, pressónál érezhetően kellettek a fokozatok, Red Clixszel 15 mikron, így már egész jól használható, bár néha egy pici még kellene, de ezzel lehet együtt élni. 50-60 mikron az nem jó presszóhoz. Commandante és Kinu vagy JX-Pro vagy JE összehasonlításod van ízprofil tekintetében? Mert nekem egy egyszerű kúpos gépi daráló után brutális fejlődést hozott kávéban a Commandante.
-
válasz
WarLock07222
üzenetére
Abszolút semmit, roszabb ne legyen.
Kíváncsiság, tetszik.
Leginkább presszó, de néha french press, aero press, filter. -
bbuffy
senior tag
Szia ura(m)k!
Rendeltem két kilót az idei Yirga Bukissából, Ethicoffee-tól. Pörkölt már valaki belőle? Milyen lett ha igen?
-
iatti
aktív tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
én el se adtam, betettem polcra spájzba a minit,mikor megjött az nz. időnként van használva,mikor a familiának darálok negyed kilókat. adag őrlésben szerintem a legkényelmesebb az nz. én meg fáznék az ilyen "érintőpanyeles" gépektől
mindig volt banánhéj. tv,mosógép...persze a döntés annál van,akinél a zsé
-
válasz
Gery0505
üzenetére
Ez így van, ezért vagyok gondba.

Addig nem adnám el a majort semmiképp amíg nem vagyok benne biztos, hogy jó vétel a FA.
Rajtam van, hogy ki kéne próbálni másik őrlőt, ami esetleg leváltaná a Majort. Nézegetem más típust is, de ebben az árban mást nem nagyon találtam. NZ lett volna, de sokat vártam vele.
Bevallom fogalmam sincs milyen kés van benne. Ezzel vettem, 2019 végén volt felújítva, kés cserélve. -
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
Petyuska111
üzenetére
Szia!
Sajnos nincsen alternatíva annyiért.
Illetve annyival megtoldanám a gondolatmenetedet, hogy ha presszó a cél, akkor ne a JX-prot, hanem az alap JE-t vegyed, ugyanúgy 60.000 Forint, de az Italmill kés jobb mint a jx-pro kése.
Pont most szombaton volt szerencsém összehasonlítani a két kést egymással és érezhetően jobb, gyűmisebb volt presszóhoz az Italmill kés.
A jx-pro viszont jó filterre is... Amolyan kompromisszumos középút.Ha elfogadsz egy jó tanácsot, akkor veszel egy nagy levegőt, összespórolod a dupla árat és megveszed a JE-t vagy a JX-prot. Ha olcsóbbat veszel, akkor nagyon hamar falba fogsz ütközni az őrlmény minőség és az állíthatóság hiánya miatt és úgy is meg fogod venni valamelyiket a fentiek közül.
Csak, hogy szemléltessem a különbséget, mondok egy példát az állíthatóságra.
A JX-PRO-n, 5 kör, körönként 40 klikk a beállítási lehetőség, vagyis 200 klikk. 1 klikk 12 mikron.
Nekem ilyen örlőm van és bizton állíthatom, hogy van olyan, amikor ez a 12 mikron is nagynak bizonyult és 18 másodperc volt a lefolyási időben a különbség (22 mp vs 40). Az is igaz, hogy átlagosan kb. 8 másodperc.
Akkor képzeld el mi lehet 5-ör nagyobb, 50-60 mikronos fokozatokkal.Tanulópénzt, időt és sok bosszankodást tudsz megspórolni

-
Gyors szösszenet, 1 shotra volt ma időm.
Random odatekertem a tárcsát az espresso állás közepére és sikeresen megfulladt a renekában a goosebumps kenya
5-6 másodpercig néztem majd nagy nehezen megjelent 1 csepp kávé. Szóval bizton állíthatom, hogy lefedi az espresso tartományt. Pár klikk a durvább állásba így már kicsit túlmentem, de lassan meglesz az ideális beállítás. Még az időzítővel kell játszanom kicsit.
Az F64 Evohoz képest
Pro:
- nagyon kis kompakt méret
- a bekapcsoló gombja kevésbé indusztriális
- halkabb (az F64 aktív hűtése azért fújta rendesen a levegőt)
- könnyű állítani (az F64 menüje azért kicsit pilótavizsgás) de nem kell sokat csesztetni
- baromi jó design, szép színek
- az állítótárcsával tényelg pofonegyszerű az állítgatás, a mikroklikkeket figyelve egész jól belőhető
- pango elvileg par tized gramm, legutobb 5,3-at mertem F64-en
- végre figyeltek arra, hogy egy piros csíkkal bejelöljék a tárcsán, hogy merre van az arra, a klasszik fémtárcsán én jelölgettem be filccel.
Kontra:
- lassabb, sokkal
- páratartalom, hőmérséklet és adakijelzés nincs, de igazából nem is kell
- sokkal könnyebb maga a gép, remélem nem azért mert tele van műanyaggal
- a garat részen azért érezni némi kotyogást, remélem ez nem lesz nagyobb ill nem befolyásolja az őrlést
- a babtartály nem rögzíthető (vagy én vagyok béna és nem találtam rá megoldást)Összességében jobb őrlő otthonra, de majd az idő eldönti. F64 evo inkább kisebb kávézóba való.
-
zenwalk
senior tag
Sziasztok
Graef cm702 után mi a következő lépcsőfok őrlők terén? Egy lelit glenda mellé menne. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Petyuska111
üzenetére
Az AVX saját őrlői ránézésre és árra kb. a Timemore C2-vel vannak egy szinten. Ha ez tényleg így van, akkor bár képes lemenni espresso finomságra, de normálisan beállítani nem fogod tudni, mert túl nagyok a lépésközök.
-
Petyuska111
tag
Kézi őrlőkből nézegettem az 1Z Presso JX-PRO-t, de soknak találom az árát. AVX saját őrlőiről milyenek a tapasztalatok? 25e-30e között vannak, fele annyi mint a JX-PRO. Napi 1 espresso-hoz kellene, illetve utazáshoz. Megfelelő minőségűek ezek, presszóra alkalmasak (leírásuk szerint: igen)? S01B, 1026,1029 - valamelyik jó lehet szerintetek? Ezekből melyik? Köszi!
-
bencefica13
csendes tag
Az nem is baj, itthoni használatra tökéletes, napi 4 kávé az átlag, ritkán több, ha jönnek vendégek, de hát azzal gondolom nem lesz problémája a gépnek.
Illetve, azért az asszonyt is meg kellett győzni, hogy ez így bepasszol a konyhába és mindenkinek sokkal jobb lesz így az élete, ehhez nagyon jól jött, hogy kisebb és szerintem szebb, mint egy F64 evo
nekem is pont a fekete-rose gold változat lesz amúgy. -
válasz
bencefica13
üzenetére
Ez alapvetoen otthoni hasznalatra keszult napi 2-5 kavera, nem egy F64 evo robosztussagat tekintve, amig nem esik szet addig nincs gond
-
bencefica13
csendes tag
-
Cathfaern
nagyúr
Ha valaki eddig lusta volt rákeresni, hogy pontosan honnan jön a "fellinizni" (fellini shot), itt van vágott / benagyított formában
[link] (amúgy Flair 58 review videó, de sok újat nem mond szerintem) -
-
kszabi123
újonc
Sziasztok!
Eladóvá vált a Gaggia Classicom nagyobbra váltás miatt, ha valakit érdekelne, írjon nyugodtan. A gép 2 éves, doboza megvan, rendszeresen karbantartottam és a módosításokat magam végeztem rajta. Eladásra kínálás előtt frissen tisztítottam, szétszedtem és átneztem.
Módosítások és tuning a gyári kialakításhoz képest:
- Sestos D1S PID, (0.1 fokonként állítható stabil hőfok)
- Állítható OPV (gyári réz Gaggia, jelenleg 10 Bar-on)
- Szövet nyomócső telflonra cserélve, réz idomokkal
- Réz felső vízterítő
- IMS felső szűrő
- Szilikon kartömítésKépek:
https://drive.google.com/drive/folders/1BDJ5Ws_hdrBrmZ9G59nujIyMe7we77-W?usp=sharing
A PID esztétikai okokból a felső vízbetöltő nyílás helyére került, de ez bármikor átalakítható mert megvan hozzá a gyári vízbetöltő is. Ár: 150ezer, Budapest 2.ker -
SlayerSub
tag
Lenne egy kérdésem a profikhoz, hátha tudnátok segíteni.
Egy pid-elt V4es silviát szeretnék cserélni szimplán design szempontjából egy la spaziela rossinire.
A silvia minőségével teljesen megvagyok elégedve, csak pressot iszok, tehát dual bojlerre nincs szükség.
Specialitit se iszom, szóval nem lenne szükség talán ennél komolyabb gépre.
Elfogadható a minőségű kávét gyárt?
Nincs valakinek épp egy eldó
?
Illetve ha ebayről kukáznék egy leharcoltat lenne valaki aki megtudná csinálni használhatóra? -
-
72lakiluk
tag
Most, hogy nézegettem az egyengetőket, tampereket... Tadamm oldalán a disztribútorhoz is a maroktamper képe van feltéve ? Nincs egy kép az oszlató alsó részéről ?
Érdekes. Nem akartam venni, csak megnéztem volna a különbségeket, hasonlóságokat. -
Gery0505
aktív tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Igen, ez lett volna a következő, ha ez nem jön össze. Amit én vettem, az 100 Euróval volt drágább, de erre még jött 82,15 Euró szállítási költség is. Sokáig nem írt vissza a pasas, (kb 10 napig) vagy nem kapta meg a levelem, amikor írtam neki. Úgyhogy emiatt megakadt egy kicsit a vásárlás. Tán ez a norvég fazon el is küldi. Angliából nem érdemes próbálkozni a Brexit miatti Áfa, vám, stb miatt nem küldik el.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
Zen42
üzenetére
Ne vegyél rá mérget, hogy nem jön össze a Major, tudok egy német céget, akitől én is vettem új Major Electronicot. Rövid elejűt.
Eléggé borsos volt az ára, 350 lepedő volt szállítással. Az E-bay-en a képen volt neki még egy a boltjában, ha érdekel, akkor megadom privátban az elérhetőségét, kérdezz rá megvan-e még. Nagyon szép, vadiúj darab. Rendes hivatalos bolt.
Szerk:
Ez volt az E-bay-es kép, ott a háttérben látszik még egy őrlő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vége a régi Kindle-öknek? Az Amazon május 20-án beszünteti támogatásukat
- Kábellel oldaná meg a 12VHPWR gondjait az ASUS
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Olcsóbb lett a Game Pass Ultimate, de a Call of Dutyért cserébe várni kell
- Proxmox VE
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- AKCIÓ! LENOVO ThinkPad P15 Gen2 munkaállomás - i7 11800H 32GB DDR4 1TB SSD RTX A2000 4GB W
- HP omen 17-w131ng bontva
- Samsung 870 QVO 8TB Sata 2.5 SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) valóban, de újak. Használtat keresek, egy új nem fér bele a büdzsébe.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mindig volt banánhéj. tv,mosógép...persze a döntés annál van,akinél a zsé
Érdekes. Nem akartam venni, csak megnéztem volna a különbségeket, hasonlóságokat.