- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Meater 2 Plus - medium rare
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Innovatív hűtési megoldással állt elő a Red Magic
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Újradefiniálja a Xiaomi 17, milyen egy kompakt csúcstelefon
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Apáméknál bő 20 évig a Jacobs Krönung volt a goto instant kávé, de az jól eltűnt a boltokból az utóbbi pár évben, mióta átkerültek a Kraft Foodstól a Douwe Egberts-hez. (Omnia...)
Nescafék nekem nem ízlenek.
Davidoff meg egy dupla áron adott Csíbó. -
Alusky
senior tag
Az előre zacsizott 3:1 cuccok, meg az üveges ami csak kávépor azért minőségi különbség van közöttük
, gondolom ez érdekli. Én szoktam venni, de azokból is csak ízesítettet, csokis meg cookie ízűt stb.
Ezeknek nem valami nagy a koffeintartalma azért lehet bögreszám inni napi 3-4-et. Egy ilyen ember inna egy tisztességes duplát lehet kukorékolna.
-
-
Ferdzsoo
addikt
Német e-bay felejtős?
-
TheProb
veterán
Kb 2 hete bontottam fel. Simán lehet egyenetlen, mert még nincs WDT-m. Egyelőre csak "büfölöm" a portafiltert és úgy próbálok so-so egyengetni.
#8863iatti: Idő alapján szerintem kb jó az örlemény, mert 30mp alatt folyik le a 15g 1:2-ben. (ez így válasz kmarci25-nek is.)
Én azt hittem amúgy, hogy ha az idő jó és szépen összefolyik középen, nem spriccel, akkor kb jó a shot. De akkor ezek szerint ez még önmagában nem a siker jele.
-
Tomace91
senior tag
Azzal pl. mi a helyzet, hogy Hoffmann uraság és Lance is ajánlja a friss kávé vákuum tasakozását és így a fagyasztóba helyezését. Lance-nél több videóban is látszik ahogy itt van asztalán a fagyasztóból kivett, bontatlanul kiolvasztott (hogy ne párásodjon le a bab) vákuum tasak. Vagy, hogy Hoffmann elmondja, hogy az ilyen módon tárolt kávé 90 nap alatt öregszik annyit, mint a normál tárolás. Továbbá Sprometheus és Hoffmann is elég jó véleménnyel van arról az edényről amit linkeltem. Mind 2 azt mondja, hogy ez a legjobb edény. Mielőtt félreértés lenne, nem azt mondja, hogy jobb mint a szelepes zacskó, hanem hogy a konyhában használt edények közül ez a legjobb.
-
RetepNyaraB
veterán
Fúj. Na ezt nem tudtam, csak pont múltkor láttam a sparban és megnéztem, de nem vettem.
Nb.: az aldis 1,5-ös milfina esl tökéletesen alkalmas tejkrémre. Mint tej biztosan van sok finomabb nála, de én nem iszom tejet évek óta, csak kv-hoz. Nem támogatom az ipari tehenészetet és marhatartást (véleményem nem tükrözi a szerkesztőség álláspontját :) ).
-
RetepNyaraB
veterán
Gőzölés szempontjából a fehérje tartalom a mérvadó és nem a zsír. A garabonciásban asszem 3,7g van \100ml és az messze veri a konzumer piacot. Magas még a kifli.hu szlovák teje. Átlagos a 3-3.2g körüli. Alatta ciki.
Ja bocs ezt nem koxxnak szántam direkte, csak így sikerült.
-
#28054016
törölt tag
Én kerestem még pár palackos megoldást, s bár a hc topikban közzétettem 2 napja, [link] úgy néz ki, hogy megvetéstől átitatott némaság lengi körül a témát.
Tényleg unalmas lehet már sokaknak a víztéma. Én azt hittem, hogy az is hardcore, ha az ember külföldre megy vízért.
De tényleg nem alkalmas egyik víz sem a 4 cseh/szlovák közül? Még ha a 190 mg/L TDS-ű sok is, a 100-120-as sávba esők is? Vagy mindegyikkel van valami egyéb gond?
Ráadásul Szlovákiában betétdíjas lett idéntől a vizek palackja is, azaz valamennyinel nagyobb valószínűséggel kerül újrafelhasználásrs, mint eddig.
-
Beni2360
félisten
Én arra gondoltam, hogy ferdén tömörítette és azzal fellazitja és kocogtatassal már korrigálható a vízszint. De lehet, hogy félre értem az egészet. Persze már lefozes után már mindegy.
Ha vissza gondolok 8 éve kiskanállal nyomogattam le a kávé tetejét, meg amit most olvasgatok.Szarvasi halála után lett Seaco xSmall.
-
#28054016
törölt tag
Pont ez a lényeg, amit írsz. Az ioncserélés nem gond, az a gond, ha nincs desztillálás is, mert a csak ioncseréltnél a baktériumok nincsenek feltétlenül eltávolítva.
Azt tudom, hogy az “ioncserélés” olcsóbb, mint a desztillálás, s kvázi a desztillálás részhalmazának lehet tekinteni (kb.).
Arra tippelek, hogy azért alkalmazzák a kettőt együtt, s nem csak a desztillálást, hogy mire a desztillálóba megy, már tisztább legyen, mert akkor kevesebb (vagy semmi?) lerakódás marad a desztillálás után.
Egyébként mindenkinek kösz a receptre reagálást
(sajnos még posztolási korlát alá esek, így meg kell gondolnom, hogy mit zsúfolok be egyetlen hsz-ba) -
#28054016
törölt tag
Na, nekem pont az volt a bajom a pancsolással, hogy rengeteg a recept, pl. az általad említett verzióval megegyező szódabikarbona, de tizedannyi keserűsó: https://prohardver.hu/tema/kave_topic/hsz_115700-115700.html
Már nem emlékszem, hogy e kettőre értve mindkét verziót kipróbáltam-e, de nem voltam elégedett 3-4 verzió után sem, pedig azokat mind ebből a két topikból néztem ki.
Lehet, hogy azoknak van igazuk, akik a DM-es desztvizet/ioncserélt vizet kárhoztatják, hogy annak van egy olyan alapíze, ami nem biztos, hogy minden desztvíz sajátja.
Elméletileg nem lenne szabad különböznie a többitől, nem? Ld pl https://prohardver.hu/tema/kave_topic/hsz_115700-115700.html
-
#28054016
törölt tag
2022 elején még be tudtam szerezni a Piccolo Italia-tól jó pár zsugorral, de most már úgy néz ki, hogy ők is elvéreztek.
Másik név alatt kikupálódtam itt korábban, ismerem a desztvizes recepteket is, meg az egyéb megfelelő vízelőállítási eszközök is rémlenek, de nekem nagyon bejött a Norda, előtte meg a Nestle Vera megfelelő verziója, azaz az in Bosco.
Nincs olyan most is kapható flakonos víz, amivel helyettesíteni tudnám a Norda-t? A topik közössége nem túrt ki valamit időközben?
Bocs, de idén nem követtem már a hsz-okat. -
Kihagytam. Eltér minden a kezemben, nem vagyok egy cekkeres plázacica. (No meg a kutyások!)
A cuki kis La Pavoni dugattyús gép érdekes volt. Venném! Imádom! Majd veszek valami antik használtat.
Ennyi pénzért órát veszek, nem kávégépet.
A robusztás nekem is tetszett, no meg a Bányai csokis kuglófos kávéja! Nagyon jól lett elkészítve és átjött.
Kávét nem vettem, nincs annyi kezem cipelni. -
Sped
aktív tag
Az elveszés az tényleg nem nehéz, mióta jobban olvasgatok a témában, okosabb nem sokkal, elveszett annál inkább lettem.
Napi 3-4 kávét iszok, presszót, dupla presszót öntök fel tejjel, tehát olyan hatalmas igényeim nincsenek, én a szürcsölgetős típus vagyok, minél hosszabban tart annál jobb. Ezrt is akarom kipróbálni a filteres kávét is, lehet nekem az lesz az igazán nyerő. Gondolom abba meg pláne nem mindegy, milyen kávét vesz az ember, konkrétan ehhez tudtok ajánlani?
Gépnek ez jó lesz?
Vagy ez jobb? Mondjuk szebbnek szebb, csak nem tudom ér e 3x annyit. -
inf3rno
nagyúr
A vanília ami dominál benne, a keserűt azzal lágyítom, nagyjából ugyanaz a hatása, mint a kakaónál. A többiből csak minimálisat teszek bele, ha teszek. Van, hogy simán iszom fűszerek nélkül, attól függ milyen kedvem van, vagy mi kérnek a többiek.
Igen, a crema nem mindig jön össze.
-
Dorian
félisten
"0,2-0,3g szódabikarbóna és 0,8-1,2g keserűsó 5 L deszt vízbe. Érdemes egy pufferoldatot készíteni, hogy könnyebb legyen kimérni az összetevőket"
Először készülök elkövetni ilyesmit, de nem teljesen értem, ez a pufferoldat mire jó?
Lecsavarom az 5 l-es flakon tetejét, beleteszem a sókat, jól összerázom, és ennyi.
Miért nehéz kimérni az összetevőket? Tizedgrammos mérlege minden kávésnak van.
Vagy vmit nem veszek figyelembe? -
sz.zs.
senior tag
És mire jó a timer? Szerintem annak akkora szórása van gramban mérve, hogy nem lesz konzisztens a kávéfőzés. Illetve van olyan kávé amelyikből 16 gram kell egy kosárba és van olyan amelyik ből 20 gram. Szerintem őrlőben az egyik leghaszontalanabb funkció az otthoni kávézást figyelembevéve. Nem beszélve arról, hogy ezeknek a funkcióknak a használatához a bab tartályban kell dögleszteni a kávét.
-
csabám
addikt
Hálásan köszöntem
Keserűsót hol szoktál venni?
Van otthon a gyepápolás miatt, de az gazdaboltból jött. Kicsit furcsának találnám abból készíteni a kávé vizet is, bár a keserűsó, az bárhol veszi az ember keserűsó...
A 100 ml pufferoldatba 5x0,2-0,3 szódabikarbóna és 5x0,8-1,2 gramm keserűsót teszel?
Csak azért kérdezem, mert ha így van, akkor a 20 ml pufferoldat hozzáadásával minimálisan de elcsúszik az arány, ahhoz képest, ha minden 5 literhez mérném ki a megadott mennyiséget.
Köszönöm még egyszer a válaszodat/segítségedet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Windows 10
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Amazon Kindle
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6320 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I DVD I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest