- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Google Pixel topik
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tesztpadon a One UI 8.5
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
Egyrészt jobb, ha felmelegítesz fél liter vizet és abban oldod a cuccot, majd lehűlve öntöd vissza és szépen összerázod. Hidegben csomósodhat, esetleg nem oldódik rendesen.
A pufferoldat készítése felesleges plusz procedúra nekem, én beletolom az 5 literbe és kész. De százados mérleggel, kivéve, ha garantáltan pontos a tizedesed. Ha téved pár tizedet, az érezhető lehet a végén.Innentől hardcore, aki nem akarja nem kell olvasni:
Másrészt nekem jelenleg a puffer (szóda) szerepe igen jól érezhető, mert épp kísérletezem vele. Most olyan 0,42g megy az 5 lityibe, 1,2 keserű mellett (ez utóbbit próbálom majd csökkenteni épp). Ettől a TDS 130-150 körül van, kemény arcok arra esküsznek ne legyen 80 felett, de én abból nem tudok ihatót főzni.
Több puffer mérsékli a savanyát, testesebbé teszi az ízeket (ha úgy vesszük, összemossa a határokat). Mivel többnyire világos tételeket iszom és mindig zavart a citromosság, ez nekem fontos. A 0,2-0,3 nagyon kevésnek bizonyult. -
inf3rno
nagyúr
A pH határozza meg a reakció sebességét. A pufferoldatoknak higítástól függetlenül nagyjából ugyanannyi a pH-juk. A normál oldatokat ha desztvízzel higítod, akkor 7-es felé fog közelíteni a pH. Ha semlegesíteni próbálod a pufferoldatot, akkor ugyanígy kompenzál egy darabig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mini PC
- Jövedelem
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest