- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szülinapi ajándék: megkapta a One UI 8-at egy népszerű Galaxy
- Netfone
- Yettel topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
#28054016 #7225 üzenetére
Semmiféle alapíze nincs a DM víznek - amit a Norda nem mondhat el magáról, de ez mindegyik hólé alapú alpesi vízre igaz. A linkelt HSM recept a 0.1g keserűvel teljesen extrém és nem is magában használja, tehát irreleváns. A keserű felel a víz keménységért a legegyszerűbb receptben. Ezt lehet minél lejjebb tartani, vagy akár erősen feltolni. Én az alacsonyra szavazok (0,8g) , de az alumínium bojler miatt. A szóda pedig segít a testben. Ez sötét dolgokhoz lehet magasabb (0,45g volt a legtöbb nálam, szerintem erősen érezhető volt a különbség, de nem vakteszteltem), világoshoz alacsonyabb. Jelenleg 0.3g van, biztos lehet lejjebb, de nekem már nem jön be. Presszóra. Filter más tészta.
-
törölt tag
válasz
#28054016 #7225 üzenetére
Itt a fórumon sincs egyetértés a megfelelő receptben, amit egyik ajánl, a másik szerint már nem jó, én is a harmadik kutyult receptnél tartok, erre épp nem írta senki, hogy nem jó, mert túl kevés-túl sok benne valamelyik alapanyag. Olyannal viszont még nem találkoztam, hogy a DM víz rossz lenne. Nekem pl egy BWT Magnézium kancsóval volt a legfinomabb a kávém, de ugye az tónkrevágja a bojlert, marad a kevert víz a lapos ízekkel.
Ja igen, nekem 0,4 baking soda - 1,4 keserűsó megy 5 liter vízbe, ez a "Hendon water" recept.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Temu
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- RÉSZLETFIZETÉS.SZLA.GAR. Új noblechairs Epic valódi bőr FEKETE - FEHÉR
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest