- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Mobil flották
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iGO Primo
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
#28054016 #9561 üzenetére
Azt azért továbbra sem tudtuk meg, hogy ha Kapuczinert keresel árban, ízben, pörkölésben, akkor miért nem Kapuczinert veszel.
A visszakérdezésem is erre irányult, de gondolom a Sheldon Cooperes lényegre törésednem engedi, hogy megértsd a kérdés mögötti javaslatot, inkább pikírt stílusban osztod az észt. Értem.
-
icm
tag
válasz
#28054016 #9552 üzenetére
Nem adsz összeget.
Nem mondod milyen pörkölést keresel (Kalmárnál van minden, PallYotznál is).
Válaszolsz enyhén kioktató módon, hogy milyen paramétereknek nem felel meg - miközben a peremfeltétel elég soványak voltak.
Nem baj az, ha nem tudod mit akarsz de lehetne egy normális stílusban is. -
válasz
#28054016 #9552 üzenetére
Nem, Kalmár keresztbe lenyeli a kapuczinert, mindenféle értelemben. Persze drágább is, ez szintén az értelem része.
Pesten esetleg Pallyotz - nála találsz blendekből hasonló árképzést, miközben alapvetően sötétre pörköl, bár nem feltétlenül annyira, mint a győriek.Ui.: Látom koxx beelőzött, de egy követ fújunk.
Ha helyben szeretnél vásárolni és még a helyet is te mondod meg, radikálisan csökkennek a lehetőségek. -
törölt tag
válasz
#28054016 #7457 üzenetére
Kezd a szlovák “Norda” (valódi név Natura Pramenitá Voda, nesytená verzióban) is szürreális történetté válni. Ha már így bejött az íze, akkor gondoltam, veszek még 5 zsugorral, osztán megvagyok kb. 1 évre előre kávévizet illetően. Ma Komáromban dolgok volt, azaz adta magát a dolog. Ráadásul holnap ér véget a vízre vonatkozó Tesco Club-os akció.
Utólag visszagondolva, szerencsésnek mondhatom magamat, hiszen a komarnoi Tescoban még volt 23*1,5 liter, de több még a raktárban sem, s mivel a palackozás időpontja júliusi, ezért úgy néz ki, hogy ez a termék is ki fog futni. Legalábbis Szlovákiában, a Tescoban. A webshopjukban még találtam amúgy. Ez olyan déja vu, először a Vera Bosco, majd a Norda, most meg ez.
Mivel Csehországban palackozzák, ezért 2023 őszétől majd egy prágai sörözéssel kell összekötni a kávévíz projektet. :-)
Off
Egyéb fura élmények:
- az autóból kiszállva 5 mp alatt kaptam a kérdést egy jól szituált házaspár férfi tagjától: “van eladó forintja?”
- a szlovák nyelvű, itthonról visszavitt és kitöltött klubkártyás nyomtatványt dobták is a kukába azzal, hogy pont nemrég változott a rendszer, a kártyám így is jó lesz, csak majd interneten regisztráljak. Mondom, hogy próbáltam, csak nem sikerült. Egy rövid procedúra után kiderült, hogy valamiért nem érvényes a kártya. Sebaj, ott regisztráltam a kirakott tablet segítségével, ahol szívbaj nélkül behamisította az eladó a lakhelyemet, mert végülis az egész kártyázás csak szlovák lakosoknak jár.Mit meg nem tettem ezért a vízért?! :-)
-
törölt tag
válasz
#28054016 #7343 üzenetére
Elfelejtettem, de közben beazonosítottam még a jobbik ismeretlen vizet is (Cseh teszkós) de az ára miatt nem is mentem tovább vele, olyan 270-280 Ft/.
Illetve a másik ismeretlent is, a sok klór és nitrát tartalmú, de a Vera Boscoval megegyező TDS-ű (166 mg/L) vizet is.
-
törölt tag
válasz
#28054016 #7409 üzenetére
Tapasztalat: nem igazán harmonikus az eszpresszó vele. (Számomra) érdekes módon kb.50%-ban DM-es ioncserélt/desztillált vízzel felöntve már nincs zavaró íz.
Tegnap hosszú küzdelem után (Velký Meder/Nagymegyer Tesco-jának polcain csak a helyét találtam, míg Komarno-ban volt pár zsugorral) levadásztam a másikat is, amiben 123 mg/L a TDS.
Ez már drágább, betétdíj és klubtagsági nélkül 180 Ft/l, úgyhogy beléptem a szlovák Tesco Clubba. :-) Pontosabban egy kisebb hezitálás után hagytam, hogy a kezembe nyomjanak egy nyomtatványt kártyával, s anélkül, hogy bármit csináltam volna, meglepetésemre már meg is kaptam a kedvezményt.
Így 137 Ft/l lett az ár, ami megegyezik a Norda-s “záróárral”, illetve kb. a DM-es pancsolás költségével. Természetesen komplikáltabb utóbbinál, de évente egyszer bezsákolni nem nagy kaland, nem sokkal kell letérnem az alapértelmezett trajektóriáimról. Már ha majd bejön az íze.
-
-
válasz
#28054016 #7225 üzenetére
Semmiféle alapíze nincs a DM víznek - amit a Norda nem mondhat el magáról, de ez mindegyik hólé alapú alpesi vízre igaz. A linkelt HSM recept a 0.1g keserűvel teljesen extrém és nem is magában használja, tehát irreleváns. A keserű felel a víz keménységért a legegyszerűbb receptben. Ezt lehet minél lejjebb tartani, vagy akár erősen feltolni. Én az alacsonyra szavazok (0,8g) , de az alumínium bojler miatt. A szóda pedig segít a testben. Ez sötét dolgokhoz lehet magasabb (0,45g volt a legtöbb nálam, szerintem erősen érezhető volt a különbség, de nem vakteszteltem), világoshoz alacsonyabb. Jelenleg 0.3g van, biztos lehet lejjebb, de nekem már nem jön be. Presszóra. Filter más tészta.
-
törölt tag
válasz
#28054016 #7225 üzenetére
Itt a fórumon sincs egyetértés a megfelelő receptben, amit egyik ajánl, a másik szerint már nem jó, én is a harmadik kutyult receptnél tartok, erre épp nem írta senki, hogy nem jó, mert túl kevés-túl sok benne valamelyik alapanyag. Olyannal viszont még nem találkoztam, hogy a DM víz rossz lenne. Nekem pl egy BWT Magnézium kancsóval volt a legfinomabb a kávém, de ugye az tónkrevágja a bojlert, marad a kevert víz a lapos ízekkel.
Ja igen, nekem 0,4 baking soda - 1,4 keserűsó megy 5 liter vízbe, ez a "Hendon water" recept.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest