- Telekom mobilszolgáltatások
- A Galaxy S26-tal együtt késik a One UI 8.5
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Nincs több titok: íme, a Samsung Galaxy TriFold!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Giga akkumulátort kínál a OnePlus Ace 6
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Van most valami vidéki pörkölőnél 5x20 dekás kóstoló pakk. Én most had hozzam elő mégis a Crazy Raisin-t. Ott is szingle origin, de már elérhető a 100 grammos csomag is. Az aroma leírások elég jók.
-
L4D1K
őstag
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Keress ra porkolokre es nezd meg van e vmi kostolo pakk
-
kmarci25
veterán
válasz
ForRedGlory
üzenetére
Hát azért a Starbucks-nak pont babkávéja nincs túl sok, és ha jól gondolom a gépedbe babot kell tenni.
Ha rám hallgatsz, akkor rámész egy AVX, vagy Kapucziner blendre, ami jó áron van, hazai, frissebb és jobb minőségű mint a Starbucks.
Ha viszont annyira csíped a Starbucks világot, hogy ilyen-olyan ízesítőket, meg szirupokat is teszel a kávéba, akkor igazából teljesen mindegy az alapanyag, a szirup úgyis elvisz/elfed mindent. -
ForRedGlory
félisten
Sziasztok!
Tegnap vettem egy gépet (De'Longhi Eletta Explore ECAM 450.55.S) azzal a címszóval, hogy végre minőségi kávét ihatunk itthon is.
Na és itt jön a problémám. Rendkívül tudatlan vagyok, hogy melyik kávét is "szeressem". Gondoltam, hogy csak van olyan kávé válogatás, ami alapján kiderül, hogy melyik is ízlik, de kisség lyukra futottam.
Alapvetően capuccionos és lattés gyerek vagyok, tudtok esetleg valamit ajánlani? Viszonyításképpen nagyon szeretjük a Starbucksos dolgokat. Ebből is van annyi, mint állat.

-
L4D1K
őstag
Roviden: az ilyen felfogasu cegek mennek tonkre es menjenek is tonkre. Megkeseredve, gyulolve maguk korul mindent es mindenkit, es valtig allitva hogy mindenki hulye csak ok helikopter.
Hosszabban: mindenkinek mast jelent a kavezas, a kave altal okozott napi orom / rutin / stb...
A cikk iroja kegyesen elfelejti, hogy egy igen tisztesseges meretu reteg sosem fog magaban inni kavet / vagy speciality-t. Mert:
* a kave ize megoszto sokak szamara, es csak tejjel + aromakkal egyutt elvezheto
* a kave draga
* a kave keszitessel szarakodni ido, kaves cuccokat venni meg penzEn ugy tekintek a szirupos vagy vagy agyon tejezett kavera mint a Harry Potter konyvekre. Jo konyv? Nem. De segitett egy teljes generaciot ravenni az olvasasra.
Szoval kivancsi vagyok a kaves ipar hogyan fogja megszolitani azt a regeteg aki szereti a cukros kavet , es megprobalni nekik eladni a cukormentest magasabb minosegben.
-
nmate91
tag
Starbucks a pumpkin spice latte előtt is szar volt. Olyan, mint a meki egy kézműves hamburgerrel szemben. Szóval tök mindegy, ez ilyen clickbait kampány amit csinál a faszi, számomra legalább annyira idegesítő, mint ami ellen kampányol. Aki szereti a matchát meg az ilyeneket, igya csak, miért zavarna engem ki mit szeret? Nekem legalább több kávé marad és nem csak az espressora tudnak árrést rakni, hanem ezekre is, így nem megy csődbe talán annyi specialty kávézó.
-
goom
senior tag
Talán maradhat...? Egy barista, Dritan Alsela oldalán olvastam:
A Starbucks kezdte az egészet - a szirupok, a Pumpkin Spice Latte, a karamell álmok, minden édes hülyeség, aminek semmi köze a kávéhoz. Aztán az összes többi lánc vakon, lélek nélkül követte, gondolván, hogy ez a sikerhez vezető út. Nagyobbak, hangosabbak, üresebbek lettek. Zsebeiket megtömték, azt biztos megadhatjuk nekik, de eladták a kávé lelkét - műanyag ízesítésre, cukorra, hamis trendekre cserélték. Most a Starbucks bezárja a boltokat, a Coca-Cola el akarja adni a Costa Coffee-t - 3,9 milliárd fontért megvették, és még a felét sem tudják visszakapni, mert már senkinek sem kell ez a műanyag kávékultúra. És ez még csak a kezdet - mások is követni fogják, mert ennek a korszaknak vége. A marketing korszaka, kamu történetek, tökszirupok, epres matcha turmixok és cukor identitás. A Matcha volt az utolsó csepp a pohárban – az utolsó zöld kifogás arra, hogy spirituálisnak tettesd magad, miközben teljesen elfelejted, honnan jön a kávé. De most már vége. Most rajtunk a sor. Most azok beszélnek újra, akik ténylegesen főzik a kávét - akik megsütik, megszagolják, megérzik, megélik. Nincs szükségünk trendekre. Nincs szükségünk influenszerekre. Nincs szükségünk csillámos poharakra vagy műmosolyokra. Újra szükségünk van szívre, mesterségre és őszinteségre. A kávé kávé marad - fekete, erős, őszinte, emberi. A nagyfiúk megtömték a zsebüket, most már mehetnek. Visszavesszük. Vissza a gyökerekhez. Vissza a helyiekhez. Vissza a babokhoz. Tiszteld a babot! Mindig.
-
sherlock82
senior tag
Sziasztok, keresek hétköznapi használatra, egy autómata ( nem karos ) darálós kávéfőzőt. De'Longhi Magnifica Start eddig jó ötletnek tűnik, de ha tudtok ehhez hasonlót és mondjuk olcsóbbat , azt a tanácsot szívesen fogadom.
-
t256
őstag
Sziasztok,
Kotyogóhoz és Wacaco Nanopresso-hoz keresek kézi örlőt. Kotyogót használok otthon, a Nanopressot munkában. Tehát a Nanot naponta egyszer használom, a kotyogót naponta kétszer plusz hétvégén is kétszer, háromszor. Egy személyes Moka express-ről van szó.
Két örlőt néztem ki, max 30 ezer Forintom van rá.
Tehát Kingrinder K2 vagy Timemore C3(ESP).
Úgy látom Aliexpressen most jobb árban van a C3.
Egyébként honnan érdemes beszerezni ezeket a darálókat? -
iatti
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
na meg a boltok is pofátlanul dobálóznak a számokkal.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Jamby18
üzenetére
A gyári nyomásfokozós előnye, hogy szinte bármilyen szutyokból presszó-szerűséget varázsol. Cserébe aloménijom öntvény (hamar megelgszik, de hamar is hűl) és hát az ízeknek nem használ. Rendes kar nagy hátránya, hogy el kell kezdeni rendes babbal etetni, rendesen őrölve és végtelen a tanulási görbe. De ugyanez benne a szép is

-
cziczas
csendes tag
Sziasztok, továbbra is kávégépeken elmélkedem, szeretném megérteni valaki magyarázza már el, mitől van 1,5 szeres ára a rancilio silvianak a lelit annához képest? Konkrétan kiben jobb? Mivel a lelit anna olcsóbb, nyomást lehet állítani, pid-es, a habosító karja áttehető a rancilioé, mégis miben jobb akkor mégis? Vagy nem jobb egyszerűen csak a márkát kell megfizetni?
Van most használtan egy la pavoni puccino gép, gaggia classic áron, ez mennyire jó vétel?
-
Ami azt illeti, a bolti még jobbnak emlegetett kávék ára is ebben a kategóriában van már. Van pár microbrand ami 20 felett van kilóval. Na azt már nem!
Ezek a csomagja 175-200-225 grammos csomagok had ne nyűgozzenek már le belföldieket. Ami eddig standard 250 volt...
Szóval ezt a kis gyártót kipróbáltam. Eddig jó. Szerintem ma már le kellene állnom 4 dupla után.
-
válasz
Jamby18
üzenetére
Ha annyira el akarod fogyasztani a Sega-t, tedd vissza a gyári nyomásfokozós kosarat (egy kis lyuk az alján) és azzal főzd.

Ezzel a kosárral csak is frissen őrölt, és nem döglött kávéval próbálkozz. Hidd el, kell az a K6. (Várni lehet akcióra, de addig sem élvezed a hasznát
)
Kár próbálkozni másképp, nem fog menni. Továbbá. 7 gr-t sem értem, szimpla presszót a legnehezebb főzni, menjen dupla rendes mennyiséggel ami belefér a kosárba (15-17g). -
Jamby18
senior tag
Sziasztok!
A tapasztaltak most jót röhögnek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mit rontottam el? Gondolom kb mindent. Csak finoman
Vettem a Dedica-hoz AVX tól szűrőkosarat, tampert meg AVX kàvét (Malabar, Brazil Santos)
Csak mivel még volt le őrőlve Segafredo így azzal csináltam. Van ékszer mérlegem 7g ot kimértem le tampereltem, de nagyon kevésnek tűnt így tettem bele még, hogy kb a tamper széle egy vonalban legyen a szűrőkosàr szélével. Hàt amit kaptam az egy össze vissza csapkodó híg bàr kàvé ízű lötty lett. Nem igazàn az lett mint YouTube-on a short videóknàl, hogy egy lassan lefolyó krémes vilàgosbarna kàvé jön le. Tudom tudom nem is kézi őrlőt hasznàltam, de kb annyi lenne a gond? Gondolom csak àtzúzott a víz a kávén. K6 örlő van tervben, vàrok vmi akcióra vagy, hogy jönnek az ünnepek csak fel fog menni az àra? Felesleges vàrni?

-
Nos srácok. Megvettem egy szettet a Crazy Raisin-től. Az őrlőbe a Brazil Yellow Bourbon került. Frankó! Elégedett vagyok.
Friss, aromás, ízlik!
A mexikói Alturára kíváncsi vagyok nagyon. A brazil Santos mindig jó szokott lenni (kivéve ha Sega....do)
Szombaton adták fel. Aminek külön örültem.
-
t256
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Elèg az első főzetet kiönteni.
A kávè legyen nagyon jó minősègű. Az follyon át a rendszeren először. -
AssAssynn
addikt
Srácok, köszönöm a segítséget, de itt adott egy Dolce Gusto kávéfőző és ehhez szeretnék tablettát. Nem tudom előállítani magam és nem is terveztem, csak pusztán kapszula formájában ki akarom próbálni (meg ajándékba adni), ha már ennyi szó esik róla. Egy dobozt nem szívesen rendelek netről, mert több a szállítás, ezért gondoltam, hogy elugrok érte valahová.
-
nrbx
tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
hello, a hasznalati utasitas szerint az elso 3 főzetet ki kell onteni, nem meginni.
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Új kotyogóst ajánlott valahogy "beavatni"?
Elég csak az első főzetet kiönteni, és kész, vagy ennél azért valamit többet érdemes tenni?
Keresővel nem találtam...
Köszi előre is! -
AssAssynn
addikt
Dolce Gusto kapszulás pumpkin spice lattét melyik fizikai boltban árulnak? Csak ezért nem rendelnék online, de szeretném kipróbálni, ha már annyit hallani róla.
-
KisApám
addikt
válasz
KisApám
üzenetére
Kávédarálót vennék.
Szerintetek melyiket lenne érdemes kb. max. 100 000 alatt, körül?
Pl. AVX Café CG301?
HiBREW G5
Lelit PL043MMI Fred
Sage the Smart Grinder Pro BCG820(A fenti hozzászólásom törölhető.)
-
KisApám
addikt
Kávédarálót vennék.
Szerintetek melyiket lenne érdemes kb. max. 100 000 alatt, körül?
Pl. AVX Café CG301?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k 3.5 512e SAS HDD ST6000NM0034
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) Sztárfáksz kv-t, majd' 19k Ft kilóáron. Hát, nagy az Isten állatkertje, aki ezt megveszi ennyiért, az erőst meg is érdemli.
1 hónapja van meg a gép eddig a gyàri karral főztem jó kàvét főzött. Akkor 15-17g-al próbálkozok.
)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mr.Csizmás