- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carvus
senior tag
válasz
KisApám #13123 üzenetére
Nekem a SPAR Prémium anno nem jött be(igaz még régi Sage őrlöm volt csak), karácsonykor viszont kávé szűkében voltam, és gyors kellett, ezért kipróbáltam két Tesco Finestet (Brazil, Sumatra), egész jók, persze nyilván közelébe nem érnek a Kapucziner, Impresso vonalnak, de nem is velük kell versenyezniük.
Új őrlővel, ha ezek elfogynak, lehet futok még1 kört SPAR-osokkal.
-
lojzi1
csendes tag
válasz
KisApám #13123 üzenetére
Mindegyikből sikerült elfogadhatót venni, amikor nem volt más opció a környéken, de nekem az volt az érzésem, hogy semmi garancia a következőre, ha az előző jó volt. Vagyis nagyon nagy a szórás. Gyakran ősöreg tételek vannak a polcon, különösen vidéki üzletekben, láttam már 1,5 éves is a saját szememmel.
-
válasz
KisApám #13123 üzenetére
Spáros az áráért jó teljesen (vagy az volt, mikor még ittam ilyeneket). Nézd meg a pörkölést. A teszkót, mint céget bottal se piszkálnám, arról nem tudok nyilatkozni.
De összehasonlításom sincs a fenti alapvetés miatt. L'Or mikor elkezdték forgalmazni itthon, meglepően iható volt. De ez is még az Aldi barista edition korszakomból infó. Lavazza Oro nem rossz, többi passz. Ja Dallmayrt ittam már kávézóban etiópot, ami finom volt, de olyat boltban nem látsz, vagy nevetséges áron.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
KisApám #13127 üzenetére
az a durva, hogy allegro-ról garantáltan friss pörkölés is megjön 6e körül.
tegnap a blue orca-tól rendeltem, kicsit drágább, 7200 a kilója, meglássuk. napi aljasodásra reggel-délután valószínűleg jó lesz. (a yankee is árat emelt, látszik gyorsan forog az alapanyag, már 6500-nél kezdődik az árazás)
-
válasz
KisApám #12954 üzenetére
Rettenet dolgok lesznek kv ár piacon (emelkedés). Avx ár\értékben évek óta jó. Látod a pörkölés dátumát vásárláskor, tudsz tervezni most kell, vagy még fekteted. Amúgy Pallyotz még ilyen megérős versenyző, ha nem ótvaros drága, de kellemes cucc kell. Illetve az előfizetések mindig megérik, ha kiszámolod.
-
-
L4D1K
őstag
válasz
KisApám #12888 üzenetére
Hali. Szerintem spórolj meg egy kis időt és tedd egyből kukába.
Ez a kávé max szarvasival működik de ott is csak akkor ha már a pokol tüze kicsap a rusztikus műanyag dekor alól.
Viccet félretéve, (számomra) az összes bolti frej kávé ihatatlan - nagyon műízű.
Esetleg - ahogy fentebb is írták - próbáld meg hozzáadagolni valami saját márkás kávéhoz, hátha.
-
-
válasz
KisApám #12699 üzenetére
Na látod, működik. :) A kávédnál azért létezik jobb (Lavazza Oro, házon belül), de amúgy meg ha ízlik, akkor ez a tied és kész. Viszont az őrölt kv az sehol és semennyire sem ajánlott, szerintem itt sem. Más világ frissen őrölve. Sőt, a bab mellett legfontosabb az őrlő. Aztán valamivel elkészíted.
A kávé sajnos rondán megdrágult és a trend folytatódik. Neked kell megmondani, hol a fájdalomküszöb és úgy tudunk ajánlgatni.
-
válasz
KisApám #12685 üzenetére
Teljesen mindegy mit ír a gyártó. Amit a bab kér nálad, az a mérvadó.
Milyen alapanyag? Mikori pörkölés?
Az EM1 Lux alapvetően 12Bar körülre (fölé ) megy fel, ha normál presszót készítesz. Amíg ez nincs meg, finomítani kell.S két állítás között legalább két adagot el kell készíteni, mire beáll az új szemcseméretre az őrlő.Ez kézire nem igaz, bocs.Ja, be kell állítanod a mennyiséget 100Ft -tal a kosárban, ezt nem érdemes megúszni, ha már gondok vannak.
-
válasz
KisApám #12683 üzenetére
nem érdemes ennyire a klikkekhez ragaszkodni, mármint ahhoz, amit mások mondanak
Ezek nem kalibrált cuccok, simán lehet, hogy másnak 3-4-5 klikkel odébb van ugyanaz a finomság.
Ha kevésnek gondolod a nyomást, menj lejjebb max 4-5 klikkel. Készítsd el a kávét, nézz rá a nyomásra, kóstold meg, aztán menj még lejjebb ha úgy érzed.
Ugrálni 45 és 30 között szerintem nem érdemes, a "dial-in" az egy folyamat, amíg megtalálod a megfelelő beállítást.
(+info ami hasznos lehet: milyen kávé?)
-
válasz
KisApám #12677 üzenetére
Igazából a legolcsóbbat 🤷
Tisztább lesz a felsőszűrőd, annyit tud. Én mondjuk mindenképp rakok alá papírt is (bocs), hogy maga a szűrő se menjen tele dzsuvával. Avx-nél van most az új stílusú, ultravékony (0.2mm..?).
Azért lehet jobb a vékonyabb, mert kevesebbet vesz el a pogácsa vastagságából. -
válasz
KisApám #12652 üzenetére
kelleni nem kell sehova semmi.
Felülre azért szoktak tenni, hogy tisztábban tartsák a felsőszűrőt és egyenletesebb legyen a vízterítés, alulra azért, hogy növeljék a kivonatolást (High Extraction Filter Basket -> hagyományos kosárral alulra filter papírt rakva hasonló az eredmény), de ez nagyon speciális eset, semmiképp sem ajánlanám ezzel kezdeni
Felülre papír helyett jó lehet egy puck screen is (ugyanaz a hatás mint a filter papírral), de ez is elhagyható (és szvsz minél vékonyabb, annál jobb).
-
Alabástrom
senior tag
válasz
KisApám #12628 üzenetére
AVX szerintem is jó ár/érték, de ha az is drága, akkor érdemes lehet a környékbeli kávézókban a baristákkal beszélgetni, kérdezősködni. Én pl így jutottam el egy idős olasz úrhoz, aki a szomszéd kisvárosban lakik, és 40 éve pörköl. Korrekt zöldeket nagyon világosra húz, és viccesen olcsón adja.
-
MC Pite
veterán
válasz
KisApám #12628 üzenetére
Szerintem Lidl (Bellarom / Deluxe afrikai meg délamerikai színesek) , Aldi (afrikai meg délamerikai színesek, de állítólag a Bio is finom), Tesco prémium, Spar prémium. Egész korrektek, frissebbek (1,5év lejárattal számolva) mint a nagy márkás kilós kávék, 5-6000 kilónkénti áruk sem vészes, és szerintem előnyös is a 250-400grammos kiszerelések.
Elvileg (tesztek) a nagyobbakból is van jó, de sose merek kevés adattal rendelkező és/vagy 1kg-os kávét venni (ha nem jönne be, plusz sokára fogyna el).
-
válasz
KisApám #12600 üzenetére
Nincs az őrlővel gond, csak nagyon alap gép. Cserébe persze motoros.
Német amazonról egy Kingrinder K6 90 euróért ingyen szállítással köröket ver rá, de igaz, azt tekerni kell.szerk: nem frissítettem az oldalt. Szóval a német akciós ajánlat jobb. AVX most frissítette az árait és nem lefelé ment.
-
-
krono.
tag
-
tailor
őstag
válasz
KisApám #12589 üzenetére
Az AVX bele szokott nyúlni a gépek kialakításába, kér változtatásokat a gyártótól, amennyiben fontosnak látja. Szóval ezek a kínai linken kapható gépek nem relevánsak ilyen szempontból.
(Nem vagyok AVX térítő, csak olvasom a FB posztjaikat, amikor új gépeket rendelnek be).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest