- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- IFA 2025: Csúcskategóriás funkciókat kínál az EarFun új fül- és fejhallgatója
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- iPhone topik
- Bluetooth-headsetekről általában
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tizensok(Huszon!!!) éve használok Brikkát.
Sosem jött le égett végeredmény. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
MC Pite #13996 üzenetére
Kizárt ennyitől a kopás, hacsak nem nyers rizzsel eteted. Az viszont lehet, hogy telement redvával. Óvatosan szét lehet szedni, tengelyt a forgó késsel együtt kihúzva. A kést inkább ne vedd le, de anélkül is ki lehet ecsettel tisztítani mindkét késfelet.
Más ötletem kapásból nincs. Az, hogy finomabbra kell állítani és akár nehezebb is a meló, csak annyit jelent, bejáratódott a kés. -
Srácok, a Kingrinder K2 kb egy éves, kb 400 adag kávé ledarálása után mintha nehezebben lenne tekerhető örlés közben és kicsit szűkebbre is kell állítani.
Új kés/fej kell?
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
buenos!
La Tazza d’oro Gran Miscela 250g fémdobozost keresek, tudtok bármilyen beszerzési forrást, ahol nem heroin/geisha árban megy?
-
lbence
aktív tag
válasz
lallern #13992 üzenetére
Brikkához nem ajánlott előmelegített vizet használni, mert tényleg égett lehet a végeredmény. Az alábbi oktatóanyag megtekintése ajánlott: [link]
Egyébként most voltunk nyaralni, csak a Brikkát vittem, egy mérleget, K6 őrlőt és a BWT kancsót. CMTP volt a kávé, 17,8 gramm ment belőle a 2 személyes Brikkába, a K6 pedig 63-as álláson volt, hasonló ízjegyeket kaptam mint előtte otthon a Dedican. (Nem volt égett.) -
lallern
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13989 üzenetére
Köszi, igen ezen dilemmáztam, DF54 elég jó, de csak 54-es és simpla kés van benne, jobb lenne a 64-es hogy több fajta van, de 120-140 már majdnem kétszer annyi mint a cg301-es és az output elég hasonló lehet, csak a külső,.
CG301-t meg is rendeltem az AVX-esektől, ők is azt ajángatták.
Késekekre kiváncsi leszek, mert SSP-ket 70 körül láttam náluk...
Régi CG1 megy filteres backup-nak, kicsit furcsállom, hogy 2-3 hét alat megkopott annyira, hogy már nem tud espresso minőséget csinálni -
lallern
csendes tag
válasz
AxBattler #13990 üzenetére
Brikka-t vettem, de annyira nem hatott meg, bármilyen kávéval (világos, sötét pörkölés), meleg víz, előmelegítéssel is égett ízűt tudtam csinálni.
Illetve a főzőlapnak is kicsi, mellé kell raknom egy másik fém bögrét, hogy hajlandó legyen működni, de ezt írja is a honlap -
Üdv!
Normális kotyogós kávéfőzőt vennék 4 személynek, indukciós tűzhelyhez.
Bialetti modelleket néztem, melyik ajánlott az alábbiak közül? Brika mivel jobb a többinél?
Brikka Indukciós kotyogós kávéfőző 4 adag (7317) - itt a szelep igényel külön tisztítást, alkatrészt?
Moka Induction kotyogós kávéfőző 4 adag (6944) - a klasszikus, indukciós változatban.
VENUS kotyogós kávéfőző 4 adag (7254/CN) - ez ugye full acél... valaki nem szereti. -
RetepNyaraB
veterán
válasz
lallern #13988 üzenetére
Mindkettő belépő őrlő és ott meglepően jók, ilyen még pár éve se volt, nemhogy régebben. Körberöhögik a kis kúpos brand gépeket (graef, sage, iberital és permutációik). Innentől amelyik szimpatikusabb. Nyilván 70 rugóért nem kapsz Lamborghini limited editiont. Cserébe jól működik. Egyébként a df54 halkabb is, jobb megfogni a fém burkolatot. Én mégis a 64-eset venném és akár igény szerint egy modernebb profilú kést bele (lassan lesz már nem csak gyémántrögökért vesztetegett ssp is).
-
lallern
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #13987 üzenetére
Köszi! Magasabb összegben (df64, vagy olasz örlők) nem gondolkozok. Kicsit sajnálom is hogy cg1 presszora nem alkalmas...
A 301-es lényegesen olcsobb is 70 vs 100 k. 301-esnek az alacsonyabb fordulata is egy plusz pont lehet. Viszont a df 54 sokkal jobban néz ki és kisebb helyet foglal (habár kisebb is..)
-
lallern
csendes tag
Sziasztok,
Örlő választásban kérhetnék segítséget? Filter (aero press) 3-4 éve AVX CG1 használom, ami legolcsóbb kúp késes örlő, eddig szerettem, viszont pár hónapja DB1X-re váltottam és közepes/világos pörkölésből egyáltalán nem tudok megfelelő nyomás csinálni, hiába tiszta a fej, az örlő, 2-4 bar-nal nem megy fentebb.. Rúgos tamper, de hagyományossal is rányomok pluszba, kosár is avx888s a világoshoz/közepes pörkölthőz valól. A DB1x beszerzés után 1-2 kg kávét jól letolt a CG1, de vagy megkopott vagy nem viseli tovább ezt a fajta terhelést...Szerintetek is örlő upgrade? DF54 vagy CG301? az utóbbiban tetszik, hogy akár másfajta kést is lehet belerakni, de a DF54 egyszerűsége is vonz..
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Handball94 #13984 üzenetére
A db1x lehetőségei bővebbek, ha már érted mit miért csinálsz. De a lux teljesen jó gép, igazából meglepően jó. Ha sok tejes ital készülne, főleg párhuzamosan presszóval, akkor egy dupla bojleres (db1x) azért megkönnyíti az életet jelentősen. Nyilván az ára is más.
-
Handball94
senior tag
válasz
RetepNyaraB #13981 üzenetére
Köszönöm, ha jól látom és ugyanarra gondolunk akkor az em1 lux+cg301 pont 200k, míg a másik kombo (db 1X, cg301 ) ha jót nézek, akkor 240k, viszont van fent egy bemutató darab db1x 180k-ért, lehet pont ami nálad volt tesztelésen, megértheti a különbség teljesen kezdőként ?
-
válasz
Handball94 #13978 üzenetére
A friss kávét se felejtsd el
Szerencsére rengeteg jó hazai pörkölő van.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Avx em1 lux+cg301. Esetleg mintha láttam volna avx db1X cg301 kombót 200-210 körül, ami a közröhej kategória.
Forrás a fórum és pár év gyakorlat. Nincs más út, mint az elkészített italok mennyisége.
Illetve egy home barista tanfolyam, de ez nem olcsó és a saját kilóméter belerakását nem úszod meg vele, csak rövidítesz valamit rajta. -
Mr.Csizmás
Topikgazda
válasz
avx bundlek
-
konzumpro
lelkes újonc
válasz
Sage Barista Pro.
-
Handball94
senior tag
Sziasztok!
Eddig automata főzőt használtam, de szintet lépnék, újat vennék, karosat, minél kedvezőbb áron, daráló is kellene, 90%ban espresso, mit ajánlanatok?
Tudom, sok olvasás és tanulás, de mondjuk mit lehet manapság 200-250e körül kihozni, ami jó kezdőgép + daralo lehetne, valamint milyen forrást ajánlotok a tanulásra? -
Biztos ez valami gyári elállítás lehetett, az enyém az első pillanattól simán, gond nélkül, jól állítható módon működött. Kissé túlhúzták ezek szerint.
-
-Pityer-
csendes tag
Megvan, huhuuuu! Leírom, hogy ha más is járna így, okuljon belőle. Szóval a kivehető őrlőkeréken van még egy finombeállítás, amivel a kávé finomságát lehet állítani a gép elején lévőn túl. Nos, ez gyárilag a legfinomabb beállításon volt, ami azt jelenti, hogy már nem tudott átmenni a darált kávé a két őrlőkerék között. Jócskán visszavettem a fokozatot, és láss csodát: kijön az őrölt kávé! Nem gondoltam volna, hogy gyárilag, alapból ennyire finomra rakják, vagy legalább ellenőrizhetné valaki, hogy az a beállítás, amit a szakemberek belőnek a gyárban, egyáltalán lehetővé teszi-e az őrlést. Köszi mindenkinek, aki agyalt a nyavalyámon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- Építő/felújító topik
- IFA 2025: Ott üti az S25 Edge-et a Tecno Slim, ahol fáj neki
- Elemlámpa, zseblámpa
- Félórányi videón a 007 First Light
- IFA 2025: Újdonságok a Cudynál
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - Garancia, Care Refresh
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón 6 akkumulátorral - Garancia, Care Refresh
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, garancia, FPV RC 3, sok tartozék
- LEGO Technic - Bugatti Chiron (42083)
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - újszerű állapotban!
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- Mobiltelefon, konzol és TV felvásárlás gyorsan, biztonságosan!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3360
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3265, 100% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 2 i7-1165G7 32 GB Ram 512 GB SSD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest