- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
Új hozzászólás Aktív témák
-
nmate91
tag
Ha bárki túrázgat a keleti osztrák alpokban (Schneeberg, Rax), de egy jó espresso azért lecsúszna, ajánlom ezt a helyet: [link] Nyitvatartás olyan amilyen, de a kávéjuk nem rossz, nem csak az a nagyon sötét pörkölés kapható legalább, ami a legtöbb helyen.
Nem a top bp-i specialty helyekhez kell persze hasonlítani, de kellemes kis "hidden gem". -
nmate91
tag
Hali, eddig csak olvasgattam a topikot, most viszont nagy lelkesedéssel írok is kicsit
Nincs nagy felszerelésem, V60-02 meg egy Bialetti Moka Induction (2) majdnem teljeskörűen kielégíti igényeimet (mindig 2 főre főzök és egy nagyobb kotyogóst még beszerzek majd, reggeli adagnak nekem kevés lenne a 2-es). Nem releváns most, de tejhabosításnak egy kicsi Ikea frenchpress a kis lifehackem és egy AVX Café KC200 felel az adagok méréséért.Még régen kutatómunka nélkül vettem egy Hario kézi darálót, azzal toltam eddig. Sokáig szkeptikusan álltam hozzá, hogy jó ez ami van, minek ennél jobb, ledarálja vagy nem?
Na, aztán most vettem egy Kingrinder K6-ot és csináltam egy kotyogóst vele - még az én nem túl kifinomult ízlésemmel is érezhető a különbség.Az meg, hogy 2 perc helyett kb. 20 másodperc volt a darálás, a másik csoda.
Szóval vegyétek, ha daráló kell, átlag ember igényeit maximálisan kielégíti. Én napi 2 kávéra nem látom, hogy ilyen paraméterek mellett hol kellene NEKEM elektromos daráló?Kotyogósba:
- 115g 95 Cfokos víz
- 12g kávé
- papír filter
Most 65 klikkre raktam, majd elkezdek még esetleg lefelé menni, felfelé nem gondolnám. 9 fokozatos az indukciós lapom, 4-esen kezdek, amikor már jön az illata és egy kis hang is, akkor 3-asra leveszem. Pörköléstől függően max. 60-75ml amit kiengedek belőle, utána eddig mindig elkezdte odaégetni nekem, akármilyen babbal akármit csináltam (most épp Mathias Rex - Cauca Popoyan volt az áldozat).Tldr: Érdemes hallgatni az itt leírtakra! Én is ajánlok egy K6-ot annak, aki épp darálót keres és bizonytalan, már az egész kávékészítés élményét feldobja és az ízeket is kiérezni, amatőrként is.
Szerk: kimaradt szavak, typo.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Tőzsde és gazdaság
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mozilla Firefox
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- BestBuy topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- SzoftverPremium.hu
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged