Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Penguin95

    senior tag

    Sziasztok!

    Hosszú idő után ismét segítséget szeretnék kérni. Egy kollégám a gondjaimra bízott egy első generációs iPhone SE-t, ami megjárta a vizet, nem lett kiszárítva, és állt is egy ideig. A feladat, hogy képeket lehessen róla lementeni, de akadnak hátráltató tényezők.

    A telefon kijelzője a vizet nem élte túl, így az előttem próbálkozó lelkes személy nekilátott azt kicserélni egy utángyártottra. Ennek eredménye egy szétbontott telefon lett, amiben nincsenek csavarok, le lett vágva az előlapi kamera szalagkábele, és hiányzik pár fém lefogató. Neki nem kelt életre, én eljutottam odáig, hogy a telefon bekapcsol, tölt, és kéri a feloldási kódot, amit nem tudok. Ez nem is gond, a baj az, hogy a telefon az érintésekre nem reagál, és a bekapcs. gombot folyamatosan lenyomottnak érzékeli, bármit csinálok vele. Elvileg a Touch ID működne, de ugye indítás után mindenképp kód kell a feloldáshoz, plusz ettől még nem oldódik meg a telefon kezelhetőségének problémája.

    Az lenne a kérdésem, hogy innét merre lenne érdemes tovább menni? Bennem az OTG-s egér ötlete merült fel, viszont tudomásom szerint ez iPhone esetében nem működik. Aztán gondoltam távvezérlésre is pl. TeamViewer segítségével, de ehhez is fel kéne oldani először a telefont.

    Szerviz sajnos nem játszik, így rám marad a megoldás megtalálása. Szerencsére a tulaj emlékszik a kódra és az iCloud fiók adataira is (ott nincs mentés a képekről), így már tényleg csak az a kérdés, hogy mit lehetne ezzel kezdeni ebben a formában?

    Előre is köszönök minden segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák