- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Citroware #256899 üzenetére
Nálam gyári Apple szilikon Magsafe tokban van a 13 Pro,kocsiban egy HOCO mágnesestartóra rábűvölt (fémlap a töltő hátulján) gyári asztali magsafe töltő tartja.
Elég tré utakon is közlekedek,sokszor a vasúti átjárókon sem megyek át finoman,de soha nem eset le se a 13 Pro,se a korábbi 12.Sőt néztem már be fekvőrendőrt is nagyobb tempóval,akkor sem esett le.
Pont annyira erős hogy stabilan tartja,de nem tépi le a tartót amikor leveszem.
De kell hozzá magsafe-es tok,sima tokon keresztül szinte semmit se ér a telefonban lévő mágnes,semennyire sem tartja meg a telefon súlyát.
Asztali állvánnyal nincs tapasztalatom,de ha van normális súlya az asztali tartónak,akkor azt sem fogod a telóval rántani. -
veterán
válasz Citroware #256899 üzenetére
Egy valamit viszont ne felejts el ha nem csak Magsafe-es tartót akarnál,hanem töltőt is.Hogy nem minden Magsafe kompatibilis töltő tudja a 15W-os “gyorstöltést”,nagyon sok csak szimpla qi töltő ami a Magsafe mágnesével rögzül,ezesetben pont annyi töltési teljesítmény lesz mint bármelyik mezei qi paddal (7,5W).
Nagyon alaposan át kell böngészni a leírásokat. -
addikt
Köszi a válaszokat. Még egy kérdés: Úgy tudom, hogy az akku élettartama szempontjából az a legjobb, ha nem hagyjuk teljesen lemerülni és nem töltjük full 100%-ra.
Lehet-e olyat, hogy akár az autós mobiltartónál, akár az asztali állványnál, annak ellenére hogy kényelmi okok miatt odateszem és magasan van a töltöttség, ne töltse tovább?
Pl ha kihúzom az áramforrásból, a mágnesesség megmarad, de tölteni már nem fog, ugye?
És mit csinál akkor, ha be van dugva és tölti és már 100%-on van az akksi? Akkor is próbálja tovább tölteni, vagy kikapcsol?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Citroware #256907 üzenetére
Huhh ezt a kérdést nem a legjobb feltenni!Ebből mindig vallási vita van.
Van aki esküszik a “csak 20-80% között töltöm mert akkor kímélem” töltésre,sokan mások meg le sem …. hogy meddig töltjük,töltjük ameddig időnk engedi,vagy amíg fel nem tölt.
Hatalmas különbség nem lesz az akku élettartamában.
Amúgy az elektronika nem erölteti tovább ha tele az akku.Persze ha menet közben merül akkor újra visszakapcsol hogy mindig tele legyen.Nem az fogja meghatározni hogy gyorsabban degradálódik-e az akku hogy meddig töltöd,hanem hogy közben mennyire melegszik.
Ebből a szempontból a legrosszabb a vezetéknélküli töltés autóban nyáron.Vezetéknélküli töltésnél alapjáraton is jobban tud melegedni,ha erre még rájön a nyári forró napsütés az nem egészséges hosszútávon.Persze ha telibe tudod fújatni a hideg klímával akkor ez a kockázat is sokkal kisebb.
Én azt vallom,hogy van elég más dolog az életemben amire figyelnem kell,a telefon 20-80közötti töltésére pont nem fogok görcsösen 1 perc figyelmet sem áldozni.Ha mondjuk cirka 2 év után akkut kell cserélni hát nagy kaland.Amúgyis szerintem csak belefér egy 400-500k-s telefonnál 2-3 évente 15-20e forint egy akku cserére,már ha valaki addig megtartja.
Amúgy nincs opció a max százalékos korlátozásra.Van benne optimalizált akkutöltés,de ez akkor működik ha aránylag rendszeres az életed (értsd kb ugyanakkor fekszel és kelsz).Ekkor este ha töltőre rakod akkor 80%-ig tölti csak a telefont és a felkelésed előtt tolja bele a maradékot.
Ez ha mondjuk valaki össze-vissza dolgozik több műszakban nem igazán működik.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Citroware #256909 üzenetére
A mágnes passzív,semmi köze ahhoz hogy bedugod-e a kábelét,tehát tartja.
Nálam a melegedés miatt a vezetéknélküli töltő kábelét ki is húztam nyáron,kábellel töltöttem a telót,a gyári magsafe töltő csak tartó szerepet töltött be a kocsiban.
Amúgy a telefonban (és a magsafe tokokban) van a mágnes,nem a tartóban.[ Szerkesztve ]
-
SharpSA
veterán
13 Pro-ra keresek minél vékonyabb magsafe-es tokot. Ki tud ilyet ajánlani?
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
half333
őstag
Üdvözlet! Lenne 2 kérdésem:
1. Használ valaki VoLTE szolgáltatást,mert ha igen kíváncsi lennék mik az előnyei és hátrányai.
2. igaz a hír hogy az ios-15 megjelenése óta még kikapcsolt állapotban is megtalálhatóak az elveszett készülékek? Ezt hogyan lehet beállítani,és működött már valakinél (feltételezem ha csak 1 iphone-od van ami elveszett másik ios készülék nélkül nem tudod megtalálni) -
burgatshow
veterán
Elso Telenor eSIM tapasztalatok egesz jok, egyetlen kellemetlenseg, hogy idonkent (meg nem jottem ra, hogy mitol fuggoen) az iOS eldobja a fizikai SIM jelet. Ilyenkor “No Service” felirat jelenik meg es egy gyors repcsi mod bekapcs-kikapcs utan jo lesz. Eddig 2x volt ra szukseg az elmult 1 het alatt.
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz half333 #256915 üzenetére
1. Jobb hangminoseg es hivas eseten nem szunik meg az adatkapcsolat.
2. Igen, igaz. Igen mukodik, reszleteket itt olvashatsz. -
beci
őstag
Sziasztok.
Rendeltem egy ilyen töltőt,most igen jó áron adják.
[link]
Viszont kellene még bele egy magsafe töltő.
Láttam pár helyen,hogy hirdetnek újat 9-10 ezer körül.
Kép alapján megállapítható hogy eredeti e?Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
addikt
Egy másféle kérdésem is adódik, nem közvetlenül az iPhone-nal kapcsolatos.
Ez lenne az első Apple termékem, így kétséges, mennyire fog bejönni. És hát elég költséges cucc, ezért jól megfontolnám.
Igaz az itt is, hogy jobb online rendelni, mert akkor élhetek a kéthetes visszavásárlási opcióval ha nem tetszik a termék (akkor is ha nincs hibája), ha viszont személyesen megyek be megvenni, akkor már a nyakamon marad?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Citroware #256923 üzenetére
Ha online rendeled és úgy is veszed át, illetve ha online rendeled, de személyesen veszed át, akkor is jogosult vagy a 14 napos indoklás nélküli elállásra.
Ha viszont csak besétálsz az üzletbe,hogy neked ez a cucc kell, abban az esetben nem.Apple Watch Ultra eladó: https://shorturl.at/RPJJU
-
nord_
veterán
válasz burgatshow #256916 üzenetére
Hálózatvesztés esetén sokszor ez a triviális módszer segít: SIM-kártya ki, radírral az érintkező megtisztít, SIM-kártya vissza.
-
törölt tag
Kicsit zavar iOS 15-nél a Safari lapok kiterítve vannak, a korábbi pakli kártya felülnézetből pörgetés jobban átlátható volt. Több lapot láttam egyszerre, a bezárás X gomb fixen egy oldalon volt. Kár erre nem hagytak opciót, mint arra címsor alul vagy felül legyen.
-
noorbertt
őstag
IPhone 13 gyári tok mennyire kopik el zsebben hordva? Van értelme azt venni vagy inkább spigen?
-
KillerATi
tag
válasz noorbertt #256932 üzenetére
Nekem az iPhone 6 óta gyári tokjaim voltak, mindig. De az iPhone 13 gyári tokja iszonyat hitvány. Nagyon hamar elkezdett viseltes lenni, és egy esés esetén könnyen kijön belőle a telefon(így jártam). Szóval én hithű Apple tartozék használó voltam, de kifejezetten lebeszélnék mindenkit a gyári tokról, már. Jelenleg spigen van, ég es föld, bár, tény hogy a gyári tok sokkal jobban néz ki.
-
addikt
Nemrég volt szó róla, hogy vannak az alap Qi töltők, amik csak 7.5W teljesítményre képesek:
Satechi Aluminum 2-in-1 Magnetic Wireless Charging Stand - 60$Illetve vannak például az Apple hivatalos oldalán kapható cuccok (15 wattal tölt):
Belkin BOOST↑CHARGE™ PRO 2-in-1 Wireless Charger Stand with MagSafe - 100$Két kérdés merül fel:
1. Töltési időben ez mekkora különbséget jelent?2. Az árkülönbséget a minőségbeli különbség indokolja, vagy az, hogy az egyik hivatalos Apple által támogatott termék, a másik pedig third-party?
Ugyanez a kérdésem merül fel a többi kellék kapcsán, például tokok, tartók...Nyugodtan vehetek bárhonnan valamilyen noname márkát ha azt ígéri, hogy tudja a MagSafe-et? Mert az sokkal olcsóbb, de ugyanazt adja tudásban?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Citroware #256937 üzenetére
Természetesen nem csak az “Apple által támogatott” cuccok tudhatják a 15W-ot.Ha egy termék (márkától függetlenül) tudja a 15W-os vezetéknélküli töltést,akkor csak tőled függ hogy adsz-e érte annyit amennyit kérnek érte,van olcsóbb,van drágább.A Belkin soha sem tartozott az olcsó cuccok közé,sok terméknél nem feltétlen a minőség indokolja a magasabb árat,hanem a márkanév.
Nézd meg mennyibe kerül egy MFI-is Blitzwolf kábel és egy hasonló Belkin…
És egy fokkal sem jobb,megbízhatóbb,vagy minőségibb a Belkin.A 7,5W és a 15W között ugye elvileg kétszeres különbség van,elvileg ez töltési időben is kétszeres különbséget kéne hogy jelentsen,de ez nem ennyire fekete,vagy fehér.
Minden töltésnél (vezetékes,vagy vezetéknélküli) változó a töltés alatti teljesítmény,sosem konstans az a teljesítmény amivel reklámozzák.
Ha nagyon lemeríted akkor az elején gyorsan tölti,aztán ahogy egyre jobban töltődik az akku úgy vesz egyre visszább a teljesítményből.
Magyarán ha mondjuk 10%-ról kezded tölteni akkor gyorsabban lesz tele a 15W-os töltővel,de nem 2x gyorsabban,nagyjából 1,5x gyorsabban mert a vége felé ez is belassul.
Ha viszont mondjuk 60-70% körül (vagy felette) dobod fel rá a telót,akkor már sok különbség nem lesz a 7,5W és a 15W között,ilyenkor már a 15W-os sem 15W-tal tölt az akku kímélése miatt.
Ez kábeles töltésnél is így van. -
Eladó445
tag
Sziasztok! (12 mini) telefon és a tok között van egy mágneses korong, mert vettem egy mágneses autós tartót.. Így nem veszi a töltést egy IKEA-s LIVBOJ v.nélküli töltővel.
Milyen másik töltőt lehetne helyette venni?
A korong nincs végleg beleragasztva. Így kivéve a tokkal (nem magsafe-es) tudja tölteni..
(az is érdekes, hogy az első éjszakai töltésnél reggelre 35%-on volt az akku. 1x feltöltötte 80%-ra majd reggelre 35-ön volt)..https://bit.ly/2AJ3lz6
-
-
fordjee
aktív tag
válasz Citroware #256928 üzenetére
Szia. Én karácsony előtt vettem át az első iphoneom, sima 12 lett végül. Nekem nagyon bejön, ha tudom hogy ilyen a rendszer, már régen váltottam volna. Én mondjuk a windowsos telefonokat is nagyon szerettem, nem igyénylem az állandó állítgatást stb. amit szoktak mondani az ios-re, hogy nem annyira piszkálgatható.
fordjee
-
Arcképgyáros
Az beallithato, hogy amint kapcsolodik bt-on az autohoz a telefon ne induljon el egybol a zenelejatszas?
-
Qtyii
tag
válasz Nordik #256945 üzenetére
Kár volt feladni a Google-t
az e-mail szolgáltatásuk 100x jobban működik mint egy iCloud mail, sajnos ez a valóság.
a fotók sem árt ha meg vannak 2 helyen is, semmi pluszt és fáradságot nem jelet ha fent van a telón a Google fotok aki oda is menti a képeket az alap iCloudon kívül.
es mivel a legjobb mail szorosan összegfugg tárhelyileg a Google fotókkal ezért én megtartotta a Google szolgáltatásait semmi hátránya nincs ugyanis ha vannak sőt sokszor előnyös és egyszerűbb a használata[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest