- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ck.
addikt
Üdv Hölgyek-Urak,
Ajándékba lenne egy nem vadonatúj Apple Watch, de picit tanácstalan vagyok.
Hölgynek lenne, nem kripto bányászatra vagy atomfizikára, szimplán csak egy elegáns és hasznos kiegészítőnek az iPhone 11 mellé, szóval nem szükséges a legfrissebb modell.
Series 4 és attól lefelé melyiket érdemes még megvenni ami most is megállja a helyét?[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
Series 3 (ennek a legjobb az üzemideje) vagy 4 (vékonyabb, nagyobb kijelző, gyorsabb), ezt a kettőt merném most megvenni. Ha találsz jó áron S2-t, az is használható, főleg ha inkább az értesítések kezelése, és nem az aktív használat a cél, de hosszabb távra inkább az újabb modellekkel terveznék.
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Mbenyo97
aktív tag
válasz marsu. #210248 üzenetére
Ahha, jah ertem mar, rendben.
es az miert van hogy amit mar ismer wifit nem akar fel csatlakozni, csak akkor ha feloldom a kepernyot, vagy ha egyalatan nem akar akkor konkretan ki kell valasztom hogy mire csatlakozzon fel ujra.
Pedig be van allitva az automatikus csatlakozas, ez is azota ilyen miota az ios 13 van fent. -
Ck.
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek, akkor Series 3 és 4 között fogok keresgélni.
Még egy kérdés, a szíjak univerzálisak a különböző generációk között? -
Gsx-rr
veterán
válasz parandroid #210272 üzenetére
En az otthoni Tv-n nezem minden kutyu nelkul. Samsungok tudjak
-
MasterMark
titán
-
Gsx-rr
veterán
válasz btudos #210281 üzenetére
Amiről te beszélsz az elmélet ,szerencsére van aki ezt ki is próbálja és az alapján igenis nagyobb töltővel fel tud venni többet ,mint a névleges 18w.
[link]
Az én töltőm is 30 és 45w-os.
A lényeg nem ez ,hanem hogy ha kell neki a gyors töltéshez a PD szabvány ami csak Usbc-n elérhető,sima Usb A kábellel hogyhogy ugyanolyan gyorsan tölt?Matermark: Szerinted ez akkor ,hogy lehetséges?
-
parandroid
félisten
válasz Gsx-rr #210312 üzenetére
Netflixet, amazont az enyém is, mást nemigen. Akkor ha jól értem, az egyetlen kulturált megoldás nagyképernyős 4k filmnézésre egy apple tv modul 179 eur-ért. Még jó, hogy ingyen volt az egy év, ha fizettem volna érte, most bosszús lennék.
Van amúgy a tv alatt egy pc is, böngészőben be tudtam jelentkezni az apple id-mmel az apple tv-be, de semmilyen videót nem hajlandó elindítani.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
btudos
nagyúr
válasz Gsx-rr #210318 üzenetére
Senki nem írta, hogy nem tud gyorsan töltődni a készülék PD-t támogató töltőfej nélkül, de nyilván más műszaki specifikációkkal, mint amit a PD szabvány előír.
Te abból indulsz ki, hogy az Apple azt mondja, a gyorstöltést csak a saját cuccával garantálja, de ez nem jelenti azt, hogy más töltővel nem működik, azt meg főleg nem, hogy más technológiával nem töltődhet gyorsabban, mint a gyárilag a készülékhez adott 18 W-os töltőfejjel, csak ezek használatával az Apple semmilyen garanciát nem vállal a tényleges töltési sebességre.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
Screeder
csendes tag
Sziasztok!
2 hónapos Iphone XR-em reggel 6:00-kor vettem le a töltőről 100%-on, most 15:08-kor 23%-on van. Akku állapota 99%.
Apple watchal használom, 18 telefonhívás összesen 10 perc, 2 óra 48 perc képernyőidő, abból fél óra safari, fél óra facebook.A kérdésem, hogy ez mennyire normális ilyen használat mellett, illetve ha vennék egy 11 prot, mennyire lenne előrelépés a kamerán kívül?
Nektek meddig bírja a telótok?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
bjergerking
tag
válasz Screeder #210323 üzenetére
2 honapos telefonnal szerintem nem normalis, valami szivja a hatterben az akksit. En megprobalnam a helymeghatarozasnal kikapcsolni az osszes olyan dolgot, amit nem hasznalsz. Nalam a 7+ reggel 7-kor kerul le altalaban a toltorol es egesznapos nyomkodassal delutan 4-5 fele van 20% alatt.
-
parandroid
félisten
válasz Screeder #210323 üzenetére
Valami eszi az akkut. Az enyém 8-kor jött le töltőről, 2:30 perc eddig a mai screen time-om wifivel, de ment róla vagy 2-3 órát a sonos okoshangfal is, meg állandó bt kapcsolat van a garmin órával, voltam egy órát futni, akkor lte-n ment, kaptam is közben maileket, mert jött az órára értesítés új emailről, valamint az amazon appból is. Folyamatosan bekapcsolt helymeghatározás, bt, most vagyok 85%-on.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
veterán
Valahogy ki lehet kapcsolni azt,hogy automatikusan elindítsa a zene appot a teló amikor csatlakozik az autó fejegységéhez?Minden egyes alkalommal elindul amikor beülök az autóba.Marhára bosszantó.
-
Diokhan
addikt
válasz Sys85 #210326 üzenetére
Az engem is idegesít, pláne, amikor navigációt szeretnék hallgatni. Akár BT, akár kábelen keresztül csatlakoztatom, elindul a zene. ha kikapcsolom, akkor lenémít mindent, ha adok rá hangot, akkor automatikusan elindítja a zenét. Engem is érdekelne, hogy mi lehet erre a megoldás.
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
senior tag
Sziasztok!
Melyik most a leghatékonyabb / legjobb módszer iPhone költöztetésre?
Nem a leggyorsabb érdekel feltétlen, hanem amikor a legtöbb adat megmarad. (jelszavak, Apple pay, stb, stb)
iCloud? Itunes? Vagy amikor egymás mellett van a régi és az új?Köszi
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz parandroid #210287 üzenetére
"Valahol azt olvastam, hogy az apple tv szolgáltatásakkumulátor szeretne lenni"
Szerintem az apple tv-re kiadott szoftverfrissítésre gondoltak itt, mert ott volt egy olyan változás, hogy ha a home gombot megnyomod, akkor a TV app indul el. És állítólag abba lesz integrálva mindenféle más VOD szolgáltatás. De ezt annyira még nem vettem észre.
-
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Tegnap minden elojel melkul elnemult a telo! 7s
Telefonaskor nem hallok semmit es a tuloldal sem! Csinaltam az itunes el visszaallitast es akkor mukodott a telefonalas! Ma reggel megint nem!! Most ott tartok hogy csak bt fulessel tudok telefonalni. Minden mas hang van a telon!!
Mi lehet a baj?? Lehet a 13.2 frissires???
udv -
belan
addikt
-
Mészike
aktív tag
Sziasztok!
Mult héten meg rendben ment az SMS küldés, ma viszont már egyet se tudok elküldeni. Hálózat alaphelyzetben állítása megvolt, telefon kikapcsolva, SIM kártyát kiszedtem, újra beraktam.
-
Gsx-rr
veterán
válasz MasterMark #210319 üzenetére
-
MasterMark
titán
válasz MasterMark #210337 üzenetére
Ja és a teszted meg nem ért semmit, pont azon az oldalon is írják amit linkeltél, hogy 0-50% között tölt gyorsan afölött már ugyan tartja a 9 voltot, de egyre csökken az amper nulláig, 75% fölött pedig már alap 5 volttal tölt...
Vagyis a gyorstöltés lényege 0-50% között van...
Switch Tax
-
Gsx-rr
veterán
válasz MasterMark #210337 üzenetére
Nem gyárival hanem sokak szerint a legjobb Anker kábellal. [link]
Akkor a gyári töltővel miért csak 16 az Ankerral 33 százalékot tölt?
Töltő leadja azt a feszültséget mind a sima ,mind az Usb c portot keresztül. Mert ez már gyors töltés a sebesség miatt.Ok ,megnézem 20 százalékról.
Zsolt 72: inkább 20-80 0 ra nem merítünk telefont ha lehet ,50 meg nagyon kevés
[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Megérkezett a watch 5-öm de nem engedi párosítani mert az xr-en elavult az ios 12... (Telenor meg nem kompatibilis teljesen ios 13-al...) ilyenkor mi van?
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz Gsx-rr #210340 üzenetére
Akkor a gyári töltővel miért csak 16 az Ankerral 33 százalékot tölt?
Azért mert a gyári 5 volton tud 1 ampert, az anker meg 2,4 ampert.
A töltő ugyan leadhatja, de a telefon nem veszi fel, csak PD-n keresztül, vagyis a sima USB-A csati maximum 12 wattal fog tölteni (5V x 2,4A).
Mert ez már gyors töltés a sebesség miatt.
Nem, a gyorstöltés az >12W (18W+).
A gyári töltőhöz képest 5W - 12W között az gyorsabb, de nem gyorstöltés.
inkább 20-80
Ezt nem te döntöd el:
"Gyorstöltés:
Akár 50%-os töltöttség körülbelül 30 perc alatt 18 wattos vagy nagyobb teljesítményű adapterrel" [link][ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
ROBOTER
addikt
Sziasztok!
SE-t használok egy Sennheiser Momentum Free bluetooth headsettel. Nyár közepe óta, talán valamelyik frissítés után (nem esküdnék meg rá) vettem észre egy hibajelenséget. Sok zenét hallgatok a beépített zenelejátszóval. A jelenség az, hogy következő számra léptetés, vagy akár sorrendben való lejátszásnál, amikor a következő szám jönne, a hang nem szól. A számláló megy, hang nincs. Ha az iPhone-on megérintem a pause/play gombot (1x vagy 2x), megszólal a hang, más nem nagyon segít. A headset pause/play gombja nem oldja meg a problémát.
Két szám lemegy, a harmadiknál elakad. Lemegy megint három rendben, megint megakad. NIncs szabályosság. A számok döntő többsége eredeti CD-k a MacBook Proval és iTunesszal importálva (szépen rendezve) még sok éve, de van benne pár YT download is, mindkettőnél csinálja.
Ez egy ismert jelenség, vagy a cuccaimmal van valami gond?
Köszi!
-
legenda
válasz bigdady #210252 üzenetére
Wifi esetén nem csak a telefonon, hanem legalább kettőn - de inkább többön - áll a vásár.
Minden iPhone-t nem próbáltam ugyan, de amiket igen, azok alapján elmondhatom, hogy jellemzően nem gyengébb a vételi képességük, mint sok más gyártó csúcskészülékének.
Más kérdés, hogy érzékenyebbek a beállításokra, csatorna értéke, szélessége...stb., ezek precízebben beállítandók.
Mivel MU-MIMO routerem van, így amikor egymás mellett volt a Note9 és az XS Max, utóbbi lomhább sebességet tudott és picivel a jel erőssége is gyengébb volt azon, de ezt érthető, mert a Note9 MU-MIMO-s, az XS Max viszont nem.
Amikor nem MU-MIMO-s, hanem sima MIMO-s routerrel próbáltam, máris beérte bizonyos esetekben az iPhone a Note-ot, sőt, néha még jobb is volt.
Megjegyzem azért az is, hogy az XS Max sokkal gyorsabban kapcsolódik a MU-MIMO routerem wifi hálózatához is, mint a Note9.
Bluetooth kapcsán meglepett, hogy bár hatótávban nem tér el jelentősen a Note9 és az XS Max, a Huawei okosórámmal sokkal jobb barátságban van az iPhone, stabilabb a kapcsolat, gyorsabb a visszacsatlakozás, amikor ismét látja egymást a telefon és az óra.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Gsx-rr
veterán
válasz MasterMark #210343 üzenetére
Villanyautoknal is altalaban a 80 szazalekra toltest hatarozzak meg. 0-50 nem eletszeru, 20 szazaleknal mar mindenki nyul a toltohoz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen routert?
- Ukrajnai háború
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Háztartási gépek
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nyomtató topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Hisense LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest