- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
-
nfsu17
veterán
válasz
KTompi #12092 üzenetére
Az anyag, amit tömörítek az dvd recorderrel felvett mpeg2 (tévéből).
De bármi, ami mpeg2 és netről való tévé adás, tökéletes erre a célre (klipek főleg, zene).
A végeredmény 128kbps-os mp3 hang, xvid, 768x576-os felbontás, a vdub beépített deinterlace szűrője blend állásban, a resize meg lanczos3.
Az xvid mondjuk 1500kbps, 2pass, high quality (wide search a motion precision).
Divx lehet gyorsabb, de én nem azt szoktam meg.-----
Geller
Az ám a sebesség.
-
nfsu17
veterán
válasz
KTompi #12089 üzenetére
Lennél olyan kedves és megtudnád mondani, hogy most milyen gyors a tömörítés?
Én virtual dub-al tömörítek most, 2pass xvid, 6 High quality, 4 Wide search (tehát a legjobb minőség elérése minden szempontból), de elég szerény az eredmény.
Végülis ha 25fps fölé tudnék az új géppel menni, akkor elégedett lennék. -
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Érdemes várni a qx9450-re?
Mikor fog megjelenni itthon már, és milyen áron?
Vagy hagyjam a fenébe, és maradjon a q6600?Bocs a láma kérdésért és ha volt már ez téma, csak döntenem kéne lassan...várok, vagy most q6600. Ha most lesz q6600, akkor pár évig én hozzá nem fogok nyúlni a géphez.
, hogy 9450 legyen.
-
nfsu17
veterán
Megint sziasztok!
A lap tegnapi tudósításában azt írja, hogy a világelső processzorgyártónál sem halad teljesen problémamentesen az új négymagos asztali processzorok bevezetése, a Yorkfield kódnevű CPU-k piaci premierje ezért akár egy hónapot is csúszhat.
Forrás: PH!Ezek az új procik mennyivel lesznek drágábbak, mint a mostani 4 magosok? Most terveznék újítani, de a teszt alapján elég jók lesznek ezek az újak, és akkor már megérne várni. Nem igaz?
------
Más.
Ezek a tuningolások, hogy ilyen magas órajeleket próbálgattok, ez nem veszélyes a rendszerre nézve? Nem lehet olyan pl, hogy gondol egyet a cpu és "tönkremegy"
? Nem hajlandó tovább már működni >> Kuka?
-
nfsu17
veterán
Megint én.
Olyat olvastam itt ph-n, hogy jönnek kisebb sávszélességű procik (45nm), amik gyorsabbak lesznek.
Érdemes rá várni?
Megfizethető áruk lesz? -
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Egyszer régebben már voltam itt és megkérdeztem, hogy mpeg2-ből milyen gyorsan tömörít xvid-be a szépség VirtualDub-al, de nem emlékszem pontosan a válaszra, vagyis inkább nem akarom elhinni.
Semmi filter nem kell hozzá, egyszerűen 6 - Very High, és 4 Wide search beállításokkal, 2pass-on kb hány fps a sebesség. Úgy olvastam xvid 1.2 már tudja a több magot kezelni, csak azt nem, hogy vdub tudja-e.
Volt már ilyesmi tapasztalatotok?
Akinek van kedve megnézné nekem?
Ez a 3 beállítás (6, 4, 2pass) nagyon fontos lenne.Köszönöm szépen.
-
nfsu17
veterán
Lehetne még egy kérdésem?
A Q6600 alapon, egy jobb léghűtéssel mennyire forrófejű?
Ugye nem kell feltétlenül víz? Mert azt most nem akarnék kialakítani. -
nfsu17
veterán
Köszönöm szépen.
Igazából nekem Vdub-hoz kéne a 4 mag. Azaz, hogy tévéből felvett mpeg2-t tömörítek xvid-be. De nem real-time. Most mindeféle extra nélkül, 2 pass, high quality-ben nagyon lassú a tömörítés, alig 10 fps. Pl egy NeatImage zajszűrő leviszi 1 (!!) fps-re a dolgot. Hát az kicsit....Úgy hallottam, hogy e6600 két maggal már 4-5x gyorsabb, még szűrőkkel is. Na már az is jó lenne, de ahogy néztem a 4 mag még jó 20-30%-al gyorsabb lehet.
Sajnos oldalt még nem találtam, ami ilyen tömörítés-sebesség-processzor kérdéssel foglalkozik. Ami itt PH-n van, az az egy grafikon, az csak körülbelül mondja meg, hogy milyen gyors is egymáshoz viszonyítva a 2 proci.
Szóval köszönöm még1x.
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Biztos már többen kérdezték, de ahogy pár oldalt visszaolvastam, nem találtam erre választ, amit kérdezni szeretnék.
Megköszönném, ha segítenétek.-a 4 magos q6600 mennyivel fogyaszt többet, mint egy e6850? igazából nem pontos értékre lennék kíváncsi, hanem pl 20%, 50%? 2 GB RAM-al, ha számít a dolog
- milyen alaplap lenne jó ennek a quad-nak? ami később tuningban is jó? esetleg milyen márkájú ram?
- és egy utolsó: a videókártya ugye nem számít pl videó tömörítéskor?Ez elég hülye kérdés, de nem vagyok benne biztos.
Most még nem szeretnék venni csúcs kártyát, majd ha ez taccsra ment. Játszani meg amúgy sem akarok.
Köszönöm szépen, és további jó fórumozást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3087
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest