- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Ahhoz is speckó progi kell.... Asszem a cyberlink csinál egyet, ami Ati-val müxik, és 2009 első negyedévre ígérték... Döcögősek amúgy ezek a szoftverfejlesztések, gondolj bele, sok encoder még a 4 magot se tudja rendesen kihasználni, mit kezdene akkor 160-al????
Azért idő kell, mire a programozók is felfejlesztik magukat az új technológiákhoz....
-
HSM
félisten
Hűűhhhaaaa..... Szép kis POST! :
Na szóval....
A proci kihasználtságát tudtommal ezek az utasítások sem javítják, ezek csak akkor gyorsítanak, ha erre fel van készítve a kodek... Itt érdemes nézelődni: [link]
Külön érdekes, hogy a TMPGEnc és a DivX 6.8 kombó és a Windows encoder hogyan viszonyul... Vicces még az Itunes tömörítés, melyben szépen órajelarányba sorakoznak az Intel procik...
Plussz érdemes alaposan utánajárni, vajon a te dolgaid fogják-e tudni ezt használni.... Plussz ott van még a levegőben a GPU-s Video transkódolás, ami meg le fogja körözni valószínű a leggyorsabb procikat is.... De ez majd 2009 első felében kiderül....
Én egy jól működő, bevált Q6600 nem cserélnék Q9300-ra... Esetleg egy 9450-9550, de szerintem én azokat is kihagyom, pláne a jelenlegi árukon.... Nem tudnak annyival többet.... -
kem
addikt
Ezt én értem, de mondjuk 30Mb egy képkocka, vagy 1mp az mindegy.
A vinyód meg másodpercenként beolvas mondjuk 60Mb-ot, megdolgozza, aztán visszaírja... Én mindig külön vinyóra renderelek, annak elég ilyen 80Mb/sec körül írnia, a RAID meg olyan 120 körül olvas, így a 2magos Opteronomat se hajtja ki rendesen... Majd megnézem ha meglesz végre a quadom, hogy azzal hogyan gyorsabb.értem én, hogy nem ez a kérdés, de a problémádat nem egy másik Quad fogja megoldani...
-
kem
addikt
Nem azért használ viszonylag alacsony prociterhelést(ezt jól megaszontam
), mert lassú a vinyód? látom RAID0, de lehet, hogy egy 01 vagy 5-re jobb lenne váltani. Elvégre divX nem pörget annyi adatot, az inkább tömörít. DVD-be kódolni, meg nagy mennyiségü adat. Hány Mb is egy frame?!
-
Bagira01
veterán
Na ja 400w-os fsp már lekapcsolt volna ennyin
Most megpróbálom 3,6Ghz-en 1,264 vagy 1,28v-ra átszoktatni a quadot, e2160-nál bejött az okosítás. Aztán még kéne vmi nagyon alulfeszelt eredmény is. Kezdem sajnálni h egyáltalán megfogalmazódott az eladás gondolata bennem, télen "fagyba" kíváncsi lennék mit megy léggel vagy ha addigra lesz vizem
-
Brumi˘
addikt
Elmegy p45-ben is a q6600, csak elofordulhat hogy ugyanahoz az orajelhez amit p35-be ment kicsit tobbet kell allitgatni, finomhangolni.
NFree: wint ujrahuztad lap csere utan? Memok valszeg azert lassabbak mert valami beallitas nem ugyan ugy van. Gondolok itt idozotesre, subtimingra, performance levelre.
-
NFree
addikt
Most vettem p5q lapot quad alá nincs gond vele, nekem stabilabb most a cucc mint a régi lapban.
Sajnos viszont 3dmarkban egy ezressel kevesebb pontot kapok, még nem tudom mitől.
meg a régi lapomhoz képest lassabb a memoria sebeség, ezt sem tudom mitől.
ha meglessz a deszka Írj légyszi mire jutottál. -
sNORh
addikt
Hali
köszi szépen, jó tudni hogy eléglessz rá. Tudtam hogy nagyonjó kis hűtő de mostmár tudom hogy egy kvadot is szépen elbír. Köszi a hűtési tippeket. Nekem Bentről-kifele van állítva a proci, mert hátulrol egy 12-es venti szívja kifele. És ez telibe szívja, viszont a tápnak a hűtője csak a felét takarja le. jajah ottankörül szeretném járatni.
Köszi mindent Üdv. -
Beowulf_78
addikt
Sosem a bios feszt vesszük alapul hanem a CPU-Z által mért Idle és load feszt. Ha 1,4V kap valósan akkor 1,45v-t még simán adhatsz neki, ill. 80-85 foknál ne legyenek melegebbek a magok Prime alatt. Annyira még a dvd konvertálás se izzasztja meg mint a Prime.Hiába megy nekem is 95% a konvertálás a proci 10 fokkal hűvösebb mint prime alatt.Szóval a Prime az szélsőséges terhelést ad a procinak.Valós szituban szvsz. nem is lehet megadni ezt a terhelést.
-
Beowulf_78
addikt
Ha léggel hűtőd, a legjobbak közül, akkor max. 24/7 1,47v bír, de itt már Prime alatt, ha nincs felpolírozva 80 fok felett vannak a magok. De ehhez a legjobb léghűtésre szükség van, és persze a legjobb pasztákra is(AC MX-2, AS 5). TRUE+2 venti, Scythe Infinity+3 venti.Kb. Minnél gyengébb a léghűtésed annál kevesebb feszt fogsz tudni adni neki 24/7.
Milyen VID-je van a procidnak? -
KTompi
aktív tag
-
KTompi
aktív tag
Pl.: TMPEGEnc 4.0 tud csak normálisan DV-DVD (MPEG2) konverziót több szálon... a többi program enyhén szólva sem kezel rendesen 4 magot... legalábbis a saját tapasztalatom szerint (igaz 1-2 hónapja próbáltam én, azóta jöhettek ki újabb verziók). Codec packot én sem használok, csak bevált codeceket. (mondjuk Vista-t sem használok...)
-
twine
veterán
Hogy egyértelmű legyek: igen csak egy Raid0 tömböm van a gépben amin melózok álltalában, és egyéb szimpla HDD-k,....(olvastam már hogy tömbön belül a másolás lehet akár lassab is mint ha két külön HDD-n mozgatnánk az anyagot, de ez nállam szerencsére nem igaz) Elég gyors tömbön belül is az adatmozgatás(mondhatni baromi gyors
)
-
KTompi
aktív tag
Akkor ott codec gond lesz, de annak a kibogarászása csúnya meló lesz... pl. a DV codec nem támogat több szálat, viszont a tömörítő igen, de várnia kell az előző codec kimenetére és hasonlók. Ha egyéb meghajtóról dolgozol RAID-re, akkor ott nem valószínű, hogy szűk lenne a keresztmetszet (az említett Samu 50MB/s-et tud kb a vége fele is, ha T166-os...)
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- DELL Latitude 7340 i7-1365U 16GB 1000GB 13.3" FHD+ TouchScren 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest