- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Négy színben tetszeleg a Galaxy S25 FE
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
Nézd. Tehetsz elém bármilyen tesztet, túlságosan nem érdekel. Mert elég cikis hogy egy új techológiát a régi megelőz videókonvertálásban (dvd9 to dvd5 10 pass). És mint ismeretes ezek a procik ott mutatják meg igazából hogy mit tudnak. Tehát jöhet ez a sok szintetikus xar, ami a tesztekben szerepel a fele marketing, a másik fele meg elviekben olyan előny amitől a valós alkalmazásokban nem lesz gyorsabb a Q9300... a CCE 10 pass az meg a rideg valóság. Én ennek hiszek.
De még1x... nem a 45nm Yorkfield kontra Q6600-ról beszéltem ezért nem értem hogy mire jó hogy belinkeltél egy tesztet.Arról beszéltem hogy átlag 3,4-3,5ghz megy egy Q9450. A Q9300 meg gondolom olyan átlag 3,2ghz-et. Na már most a Q6600-ok legtöbbje 3,6ghz lazán viszik. A ritkább példányok meg a 3,7-3,8-at is. Tehát akkor melyik megy, és melyik éri meg jobban?
Meddő vita ez...kár mélyebben belemennünk.
Tök egyértelmű hogy a Yorkik technológiai előnye jóval kissebb mint amennyibe kerülnek, ráadásul kevésbé tuningosak mint a Kentsfield-ek. Innentől kezdve pedig igenis mondhatom hogy qurva nagy szakadék van Q9300@3,3ghz és a Q6600@3,7ghz között, persze a Q6600 javára. A takarékosságot meg hagyjuk.Többen kimérték mér az ismerőseim közül is...egy húzott yorki 10-15W fogyaszt kevesebbet azonos órajelen kb.
Ha ez meg számít a villanyszámlában ott már nagy bajok vannak és ebben az esetben downgradelni kell 2140-es procira..anyagi helyzethez megfelelően.Keldor: Oké! kíváncsi vagyok.
Ha lehet vedd vissza 3776mhz közelébe, és úgy nézd meg...nekem annyin ment.A ramot nem tudom, de szvsz. 4x1 gb ST 1000 4-4-4-12 946mhz ment.
-
^Boss
őstag
idezojelbe volt teve, nem veletlenul. en sem offense-nek szantam, csak igazabol en nyomtam egy eredmenyt, a keresedre, mig Te nem raktal fel semmi kezzel foghatot (3,6-rol). azt is megirtam, hogy nem az en procim a viszonyitasi alap, mert vannak sokkal rosszabb 6600ok is, de aztlagban joval tobb jon ki egy q6600bol, mint egy q9300bol a szorzo miatt. egyikre sem jott reakcio, ezert gondoltam, hogy vege a vitanak, erreirsz egybol egy mod-os dolgot, amikor talan en vagyok az, aki eleteben ha 5x kuldott dupla hsz-t, akkor is soknak mondom mar
mod: nezd meg, 1414 nap, osszesen nincs 1800 hszem se, nem en vagyok az, aki teleszemeteli a forumot, az tuti
(foleg hogy ebbol 1000 aprohirdeteses hsz..)
-
szacsee
nagyúr
Ami az én szubjektív véleményem, az ez:
Lehet pár ember is ezen a véleményen osztozik, ezért összefoglalnám:
Q9300-ból is és Q6600-ból is vannak nagyon ratyi és nagyon jó példányok, bár 45nm-esből még kevés, mivel nem elterjedt.
Szal fogyasztás:
Kis feszen szerintem ugyanannyit esznek, na jó a York kicsit lehet kevesebbet, de szeintem minimális lehet. (6550 vs Q6600 összehasonlításból kiindulva a fesz számít, hogy mennyit eszik).
Magasabb feszen nyilván a Kent jobban eszi a Wattokat.
Hőtermelésről annyit, hogy ne keverjünk dolgokat.
Nagyobb és kisebb VID-es Quadok ugyanazon a frekin ha jó az IHS, akkor kb ugyanúgy melegszenek, bár szerintem a Yorkok ugyanazon frekin melegebbek lennének.
Sokan panaszkodtak a Wolfok kijövetelekor és most is, hogy inkább magas frekin melegszik, de akkor nagyon. Ugyanúgy a 65nm-esek is inkább frekifüggően melegszenek.
Ha valakinek van egy giga lapja, és egy átlagtuningos Quadja, annál borítékolható, hogy VID-en megy 3200 körül. Ehhez úgy jön a giga lap, hogy ha nem akarja valaki agyonhajtani és nem is akarja, hogy pörgesse a villanyórát, akkor MIT menüben Normal-ra állítja a feszt és belő neki egy 8x400-as beállítást és kész.
Eist alatt 1,1V körül megy 2400-on IDLE leterhelve pedig VID-en 3200-on.
Yorkok még közel sincsenek kiforrva. Nem bántani akarlak, sőt tisztelem a vállalkozó kedvű embörkéket, akik bevállalnak egy új terméket...de előfordulhat, hogy majd saját magad szidod, ha pl október körül 70K alatt R1 stepinges 9550-est vágják hozzád, ami netalántán lehet simán megy 4Ghz-n. Szal szerintem még ne dobálózzunk a York-ra, de a G0-t sem kell szidni, mivel még szerintem a York nem annyira jó alternatíva most sem mint egy G0-s Q6600. -
^Boss
őstag
nem errol van szo. +15k-ert mit kapsz? jo esetben megy 3,3-mat, 3,4-et, mig a q6600ok igen nagy szazaleka megy 3,6-ot. az hogy nekem msot 1,26V, elotte meg 1,32V, az mar szerencse dolga, de aki 1,5V korul nem tudja 3,6-ot beloni, ott szvsz user error van, nagyrewszt.. nyilvan vannak kulonleges esetek, de ugyanugy lehet egy york is (alacsonyabb fsb-wallal)
szoval nem azt vitatom, hogy ritka az ilyen jo proci, mint a topicban nehanyunknak, hanem, hogy a q9300 barmi miatt is jobban megerne.. par fokkal huvosebb, talan kicsit kevesebbet terheli a lapot, de oszinten, ez kit erdekel? 3 ev gari van a lapokra, ha tonkremegy majd kapsz ujat, viszont q6600-al 90% a 3,6ghz velemenyem szerint, mig a q9300-oknal a 3,4 is mar jo eredmeny..
~ mellesleg eddig nem sok olyat hallottam hogy kentsfieldek alatt beszartak volna sorozatzosan a lapok, pedig sokan adnak joval nagyobb feszt is, mint mondjuk en, leggel..
-
-
^Boss
őstag
te allitottad, hogy nincsenek, akkor tajekozatlan vagy, nem fogok idot fecserelni ilyenekre, aki keres, az talal. 480 fsb-t 9/9 proci tudott nalam, es nem mindegyik volt ilyen jo, mint az utolso 2.
es szted a kentsfieldeknel lockolva van a 9x-es szorzo? nyilvan enis 450x8-on hasznalom a procit
ezert a q9450 alatti egyetlen proci megvetelet ertelmetlennek latom a q6600-al szemben, foleg, hogy a yorkie dragabb egy 15 ropival, kevesbe huzhato, cserebe talan huvosebb picit.
-
-
Apraja
csendes tag
Igen rendesen meghúztam és normális adagot kentem a pasztából (nem madárkaki és nem tengernyi).
Amúgy érdekes mert most könyékig bemásztam a gépbe müködés közben és jól megtapiztam a hűtőt, sőt sikerült elérnem a hőcsöveket is közvetlenül a proci felett, és kb kézmeleg vagy inkább hidegebbnek tünik.
Az 50 fok viszont égetné a kezemet amit most is ír a core temp.
Létezik hogy az érzékelő hazudik?
Az alaplap:Gigabyte GA-965P-S3 -
KTTech
veterán
Először maglassulással próbálkozik a proci, aztán kapcsolja le magát, hacsak az alaplapon a BIOS-ban felül nem bírálod a lekapcsolási hőfokot. Nálam 90°C van beállítva, de ha jól emlékszem 80°C felett már elkezdi az órajelkapuzást a proci. A leégéstől azért általában megvédi magát. Persze még mindig ott van a jó öreg Murphy...
Egyébként a Quad tényleg lényegesen jobban melegszik
alaphangon kb. 30%-al több hőt termel, mint egy 2 magos - ha már 2 db 2 magosból van összeállítva, de a gyakorlat szerint nem nagyon terhelődik egyszerre minden mag. Persze normál üzem közben tudja tartani a 95W TDP-t (szemben a 2 magosok 65W-jával), de amikor OC-re kerül sor... akkor könnyen elérhető a 200-210W is vele. Főleg Prime alatt
-
Beowulf_78
addikt
Ez E8200 volt.Az nem degradálódott.Ami degrdálódott az a 2. E8400-em volt, ez meg 80 foknál többet nem látott.
Annyi volt a történet hogy szét volt bombázva a gépem és teszteltem.Ment a Prime, és egy ventit vissza akartam pattintani a helyére, viszont a gépet nem akartam ezért leállítani. Kicsit izmosan kellett visszapattintani, a kezem megcsúszott, neki az Infinity-nek ami persze egyből szétvágta
, és az egyik pöcök valószínű nem volt elég stabil és kiugrott az ütődéstől.Ekkor ment fent prime alatt 120 fokig az E8200. Eladtam már, de nem ezért elsősorban.A tulajnak kutya baja vele, a mai napig hibátlanul megy.
Összetettem a 2 kezemet hogy nem lett semmi kuka.Mert a lap, proci, ram nagy terhelést kap Prime közben.Bármi történik ezalatt, hatványozottan nagyobb az esélye hogy valami összefossa magát. Azt hiszem volt valaki aki E8200-öt tesztelt Prime95-tel és kapott egy áramszünetet közbe.Bár minden működött utána már nem volt stabil a procija.
Lehet volt az áramszünet előtt egy fesz ingadozás, ne adj isten túlfesz, ami prime alatt végzetesnek bizonyult.Szóval ha nincs terhelve akkor valószínű megúszta volna a procija.Nagyon vigyázni kell terhelés alatt...azóta én is óvatosabb vagyok, és persze a Prime-ot se hagyom itt órákra úgy hogy közbe leszaladok ide-oda.
-
Beowulf_78
addikt
Tévedsz.Én is egyet értek Westlake állításával.
Sztem felesleges vitába bonyolódnod és tovább forszíroznod, mert te a levegőbe beszélsz, westlake meg esetleg meg is bizonyosodott róla.Ahogy belelmerültetek ez egyből ki is derült
mod: a polished az "én szótáramban" polírozottat jelent ebben az értelemben...
Persze ettől még lehet lengyel a Quad.
-
westlake
félisten
eleg gyenge ervek..
1. ha a real temp eleve szar ertekeket mutat (allitasod szerint minden esetben), akkor mi szukseg lenne kalibralasra? "mutat valami valósat is" lol
2. attol meg, hogy a tobbseg allit valami, egyaltalan nem biztos, hogy az az igazsag (ertsd: everest, speedfan, stb.) erre pont jo cafolat a 45 nanos procik homerseklete.. az osszes progi azonos ertekeket mutat, kiveve a real temp-et.. megsem a real temp a hibas..
teny, hogy a real temp joval kesobb kerult a koztudatba, mint az everest (vagy pl. a core temp), de kerdezem ismet: TE kimerted egy homerovel, hogy a quad procik tenyleg olyan homersekletuek, mint ahogy azt a progik mutatjak?? (kivetel persze a real temp).. ha a valaszod nemleges, akkor ugy gondolom, hogy semmilyen "jogalapod" nincs arra, hogy barmit is ugy allits, mintha tudataban lennel a valosagnak
reszemrol lezartnak tekintem a dolgot.. -
proci985
MODERÁTOR
jaja. játék alatt előjöhet, hogy atomstabil a rendszer (értsd, 8 óra supreme commander, ami nem gyenge terhelés). sőt, az orthos + 3dsmark próbát is állta. aztán prime alatt meg elszáll fél perc alatt.
a prime stabil viszont egyértelműen a 100%os stabilitást jelenti. szóval még egy picit játsz a beállításokkal szvsz, jön a jó idő, az meg sose tesz jót a stabilitásnak
-
westlake
félisten
tenyleg muszaj olyan dolgot allitani, amit sajat "kezuleg" nem ellenoriztel le? ki mondta azt, hogy a real temp-et mar elso inditaskor kalibralni kell? senki.. nem kell kalibralni, ugy is jo homersekletet mutat a 45 nanos procikra.. gondolom otthon fogtal egy homerot es kimerted, hogy a real temp valotlan ertekeket ir ki?? egyaltalan milyen hitelessegrol beszelunk akkor, amikor az intel nem kepes egy normalis hoszenzort a procikab epiteni? a real temp messze a legmegbizhatobban irja a ki a homersekletet.. vagy esetleg van tudomasod olyan progirol, ami jobb lenne ennel?
#14693: pl. super mario?
#14702: aaaaaaa -
AirBooms
addikt
Nálam szintén kiverte a biztosítékot a #14481 hsz!!!
Az egész egy jól összetömörített (ám nem éppen szófukar) butaság: a polírtól kisebb fesz kell, meg a wolf topik kész X-akta...a múltkor meg a semmitmondó, ám jó hoszú tápos dolog, előtte pedig a 4 GB sokszor jól jön 64 bites Vista alatt de a rendszer nem fog gyorsulni... Jézus!!!
Az a legnagyobb gáz, hogy a kolléga olyan vehemensen és szószátyár módon ontja itt magából ezeket a dolgokat, hogy azt kell feltételeznem, hogy teljesen komolyan is gondolja mindezt, és küldetésének érzi, hogy okítsa itt az embereket.
Végül is teljes joga van neki itt lenni és írogatni... -
Macka
veterán
De nem a CPU adta fel, hanem a shader tesztnél csîkozótt be a kép, ami ugye VGA hiba. Haba VPU- visszateszem 1.45 volta, akkor ugyanennél a tesztnél hibátlanul teljesít. Szeritem a CPU 1.6 voltja, a VGA 1.3 voltja, a RAM 2.2 voltja, a MCH +0.15 voltja, a vízpuma sok a 1.5 éves tápnak. Szerintem ingadozik a feszültség, és a VGA esetén az alá a határ alá esik a feszültség, amin stabilan biztosîtaná az órajeleket.
-
Beowulf_78
addikt
Mi volt bizarr?
Akinek nem inge nem veszi magára...kb. ennyi.A másik hogy a hsz-em nagy része a Vista memóriakezeléséről szól és nem a mennyiségbeli gyorsulásáról, mivel általános probléma hogy a júúzerek ezért bővítenek memóriát, mert a Vista "felzabál" kapásból 1gb-ot. Erre írtam a "tévedésbe vagytok"-at.Ha te is így gondoltad akkor persze a "tévedésbe vagytok" rád is vonatkozik, ha meg nem akkor meg miért akadsz fenn rajta?
Azért mert többesszámot használtam most akkor mindenkinek be kellene fordulnia, és megsértődni? Kétlem...
taxi: Subaru-val csináltuk közösen a polírt, egyéb iránt meg nem értem mi a kérdés a hsz-edben?
Hogy hazudok e az aláírásomban szereplő adatokról?
-
floxet
tag
azért lehet ezeket is húzni. és lehet jó helen korrekt áron beszerezni 1000-es G.Skilt is. nekem is az van. Amúgy 64 bites op alatt van csak értelme 4 gigának mert 32 bit 3-at lát és csak 2-őt használ utána lényegtelen mennyi van benne nem fogja semire sem használni. lapozófájlba beteszi. 64 bitre meg nem írnak 64 ites progikat. Pl egy photoshop nem használja ki a 4 gigát. Sem semmilyen képkezelő tudtommal....
Skhizo faán megy a proc még mindig. Kórházban punnyadtam eddig közben unokatesó nyűddte. Sajna néha kékhalál lesz és újraindulás de szerintem ez a win hibája lehet mert game alatt még csak egyszer csinálta. amúgy meg simánéjszaka egyszercak újraindúl alap állapotban
-
Larry303
addikt
próbáltam 4x1el és 2x2 vel is..ha normális lapba pakolsz normális modulokat semmiben nem fog hátráltatni...persze ha nem benchelés a cél...
gskillek és corsairek is kaphatók olcsón 1000esek 1066osak is...jómagam 2x2GB Gskillt használok és nagyon meg vagyok elégedve vele... -
szacsee
nagyúr
Kevesebb fesszel nem megy?
Tudom a VID-je nem a legjobb, de Westlake oldalát elnézve VID+0,02V-al szoktak menni 3,3-3,4Ghz-n ezek a jószágok..igaz ebből nem kell messzemenő következtetést levonni.
Valakinek megy VID alatt is, valakinek meg csak akkor, ha megkínálja rendesen kakaóval. -
Beowulf_78
addikt
Nem gondolotam meg magam.
Miért tettem volna? Elvileg 3-4db E8400-et is lesz lehetőségem megnézni, lehet már ma délután.Majd utána dől el hogy mi lesz a Quad sorsa.A vevő tudja hogy milyen cipőben járok, és azt is tudja hogy 2 szék közül nem fogok a földre huppanni.
Még mindig kitartok a mellett hogy jó a wolfi arra amire én használom a gépet, de hogy lesz e a 8xx FPO között tuningosabb darab, az még kérdéses.
-
SimonYana
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 32GB 1000GB 15.6 új akksi 1év garancia
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest