- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb házba rejti a Galaxy A17 5G az Exynost
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz
#95904256 #24246 üzenetére
Akkór szerintem marad a Q6600 mivel lapot nemszeretnék cserélni
Fogyasztás annyira nem szempont, a teszteket elnézve pedig elhanyagolható külömbségek vannak a 45nm, és a 65nm-es procik közt azonos órajeleken. Amugy vólt Q9550-esem ami 3,8Ghz-en eldöcögött eben a lapban 1,45v-on, de sajnos anyagi okok miatt megkellett válni tőle
Úgyhogy remélem a Q6600-is menni fog 3,6-ot legalább. -
Beowulf_78
addikt
válasz
#95904256 #13542 üzenetére
Ez nem lehet ok.
2 éve van Q6600 és ezalatt sok játékot tudtak volna megoldani 4 magra mégse tették.
Senki se várja elé tőlük hogy a régieket átprogramozzák...de az újakat kutya kötelességük lenne 4 magra optimalizálni, de valamiért nem teszik.Úgy érzem a 4 magos proci kicsit meghaladta a korát...a Yorkfield meg pláne.Olvastam Q9650 kontra E8500 tesztet és a 2 magos alíg mérhetően volt lemaradva az esetek 95%-ban.
Maguk alatt vágják a fát ezzel hogy nem optimalizálják a játékokat és igazából semmit se 4 magra, senki se hülye, a leendő vásárlók elolvassák a teszteket és az mondják...hmmmm, wolfi kell nekem.Igazából a 4ghz-re húzott QX9650 yorki teljesítményétől sem estem hanyatt pedig az 170k...egy 4,2ghz-re húzott E8400 ott van vele pariban, 4,4ghz-en meg meg is zabálja reggelire az esetek 95%-ban. -
Andrew74
csendes tag
válasz
#95904256 #1176 üzenetére
Szia akosf
Abben maximalisan igazad van hogy az AMD is lepni fog, mar lepett. Csak azt nem szabad elfelejteni hogy az intel hatalmas lepeselonyban van a tobbmagos megoldasokkal. Tudom ezzel a kijelentessel lehet vitatkozni, de a tenyek azok tenyek. (Szamadatok).
Es ami ugymond szerintem betesz az Amd-nek az a 16 magos szerver kieepites. Bizony.Az intelnek mar kintvan a 4 magos server procija tesztelesen a gyartoknal, es van mar olyan alaplap amibe negy proci epitheto. Ez bizony hatalmas elony. 16 mag durva
Szerintem. Innen pedig ugymond Desktopra tervezni, epiteni mar nem lesz nehez 4 8 ill 16 magos rendszereket. De lehet hogy hulyeseget beszltem. Akkor elnezest kerek mindenkitol.
Ja termeszetesen es a link:
[link]
Udv. -
-
FehérHolló
veterán
válasz
#95904256 #900 üzenetére
Harmadik oldal alja, de a józan paraszti ész is ezt diktálja:
Az eredmények nem túl meglepőek. A CPU PhotoWorXX tesztet kivéve mindenhol látszik a közel kétszeres gyorsulás, hiszen ezek tisztán számolási tesztek. Egyedül a PhotoWorxx teszt használja komolyabban a memóriát is, hiszen egy igen nagy képpel dolgozik a processzor.
Ebből már nagyjából sejthető is, hogy mire számíthatunk a valós alkalmazásokban. Amikor a program tisztán a processzor számolási teljesítményét igényli valószínűleg közel leszünk a kétszeres gyorsuláshoz, hiszen a memória és a rendszerbusz nem jelent szűk keresztmetszetet. Ellenben amikor olyan alkalmazást futtatunk, ahol erős a memóriahasználat, és ebből kifolyólag a rendszerbusz is le van terhelve, akkor sokkal kisebb lesz a második párosból adódó nyereségünk. -
Soak
veterán
válasz
#95904256 #594 üzenetére
Asrock nekem is van, 220as FSB nem megy neki
Az jo kis viz azzal nagyon nagy esély van a 3,2-re.
A polirozáshoz vizpapir kell és egy tükör . 3 fajta polirpapir 600, 1500 ,2000 és ha akarsz rá tükröt akkor 2500. Fogod a tükröt, ráteszed a vizpapirt. Teszel rá vizet. Ne sokat ,de ne is keveset. Ne uszon a vizen a proci mert akkor nem polirozza. Ezen ugy csinálf, hogy a 600assal kb 95%-át leszeded a szürke anyagnak. Akkor váltasz papirt. Ezzel teljesen a rézig csiszolod. Aztán mikor ez meg van akkor a legfinombabbal a mikro karcokat eltünteted -
Soak
veterán
válasz
#95904256 #557 üzenetére
1. Nem létezik ,mert nincs nomrális chipsettel . Szerk : Tuningolni lehet ofc , de csak gyengén
2. Sima P5B ? Hát szvsz nem lesz egy tuning állat quaddal ,de ha léggel akarod hűteni akkor a proci fog elfogyni (persze ,ha nem egy kitesztelt legjobb ES , vagy nem q6400) .
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen monitort vegyek?
- iPhone topik
- Bittorrent topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Új szintre emeli a csalók elleni védelmet a Battlefield 6
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest