- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
Ilyen VID-es procinak kb. 1,43-1,45V kellene azért a 3,6ghz-hez.Az enyém 1,2375 VID tudja a 3,6ghz-et 1,36V-vel.Ha csak a VID ből indulunk ki...1,2875-1,2375= 0,05V. Tehát az már 1,36+0,05=1,41v. És ez még csak viszonyítás, ennél több kell neki valószinűleg.Szvsz. 1,43v-vel tudni fogja a 3,6ghz-et stabilan.
-
csokisbugyi
tag
koszi a valaszt !
En meg nem tudtam kitesztelni az enyem, de kifogom! és majd meglassuk mi lesz... mert az
enyem garis, de lehet nem fog erdekellni.. elvegre ha nem adok neki valami nagy feszt, vagy nemontok bele valami lottyot,sosem lesz baja procinak...ha meg ez tortenne ugysem cserelnek ki...
-
KTTech
veterán
Szerintem teljesen jó a P95-ös hőmérsékleted, leszámítva, hogy a CPU-d nem egyenletes... ha polír, akkor a CPU érdemli meg
(nekem is ilyen gondom van, szerencsére az ismerős a nagykerből tudott jót hozni, jövő hét végén cserélem). TR polír ebben az esetben nem segít... Ha nem napi 24 órát használsz prime-t, akkor 46-50°C fölé nem nagyon megy a maghő... még játék közben sem
-
Zájec
veterán
-
Zájec
veterán
én azért bökezübb voltam a fesz terén.. megküldtem 1.6v fölé. a hütöm is birta az ekkora fesz által keltet hötermelést.. mindez szobahön, persze csak a 3D6 alatt...
ami lefutott az a 3780 mhz 1.6v felett,, erre kaptam 5996 cpu score-t.. a léghütés egy TuniqTower120.
jó mondjuk nemtudom mennyire esik le a drop a teszt alatt, azért azt bele kell vonni az 1.6v-ba.. -
Zájec
veterán
akkor azért lehet hogy van még "kraft" a procidban,, söt valószinü..
nemlátom milyen hütöd van, nincs rajta az adatlapodon...nekem nem egy kis VID-es procim van.. tegnap csináltam egy kis 3Dmark-ot...
1.6v 3780mhz közel 6000 pont a cpu score..
szobahönél csináltam bent, nem mentem kis.. sajnos a karim nem tud többet..
úgyhogy a összpontszám nem sok...
Prime95-ni én se tudok,, nekem a tápom is és a lapom is korlátozhat a továbbiakban..
legalább is magas tuning alatt értem ezt... -
old_artist
addikt
Köszönöm!
Csak az zavart, hogy első olvasásra meglepődtem, mivel ellenőrizni akartam a CPU-t.
Még egy kérdés, látom, hogy Te is Gigabyte-s vagy:
Nem tudom feltelepíteni a giga cd-ről az "Easytune5" programot (mivel most raktam össze az új gépet) - nem engedte.
Fontos/kell ez a program?Amúgy meddíg lehet (egy picit) normál BOX-os hűtővel egy kis tuningot adni?
-
Beowulf_78
addikt
Hát jah...a VID elég magas. 3500-nál nem sokkal fog többet menni normális hőfokon.Nehéz kifogni jobbat.Ritkák az 1,25V alattiak.Vadászni kell, figyelni az aprókat.De kp.vel nagyobb esélyed lenne.Így sajnos nem sok, mert aki eladja a tuningos quad-ját 50k felett, az kp-t akar az esetek nagy %-ban, nem pedig egy rosszabb tuningpotenciállal rendelkező másik quadot.
-
a fesz értékek nem igazán a táptól, sokkal inkább az alaplapi droppolástól függ. De egyébként nem rosszak...
(gigabyte poea
)
Mit csinál? Lefagy, újraindul? Nekem is ilyen lapom van, és nekem 1,55-nél stabil (primeal is) 3,6-on a Q. Mondjuk 1,52-nél nálam már lefut a 3dmark, de a prime belefagy. -
Qru
MODERÁTOR
Tápod még elég lenne, szvsz főleg, hogy 8800GT nem eszik olyan sokat és ha jól láttam nincs is telepakolva winyókkala géped. Másrészt a procid hőfoka nem csökken az erősebb táptól. 71fok még nem gáz ha a maghőfokod ennyi akkor bőven jó vagy. Bios-ban plusz fesz: attól függ mennyit dropol a lapod. De 1,45-1,5V még belefér, a hőfok inkább a mérvadó ezen a szinten.
-
SimonYana
addikt
-
-
Orthos a bootoláskori FSB-ből és a maximális CPU szorzóból számított frekvenciát írja ki.
A másik jelenség a drop, feszültség-esés. Adj neki annyit BIOS-ból, hogy terhelés alatt se menjen 1.3V alá, attól az még alapfeszes eredmény lesz. És ahogy a kolléga is írja, 60 foknál nem kapcsol le a proci normális esetben. 80 fok környékén is csak a tempóból vesz vissza. Azt nézd meg BIOS-ban, hogy nincs-e beállítva 60 fokra a CPU temp. figyelés, és nincs-e mellette beikszelve, hogy halt, vagy off, vagy hasonló. -
WildDaemon
aktív tag
A processzor saját védelme 116°C-nál kapcsolja le a procit/gépet.
Az Orthos meg ahogy elfigyeltem eddig hasonló képpen a CoreTemp-el a processzor gyári szorzó értékét veszi feigyelembe és csak az fsb-t nézi így számolja ki a proci sebességét..
A Prime kapcsol le 60°C-nál szerinted? vagy mire érted? Nekem még annó léggel prime alatt volt 92°C is a procim mégis men 4 órát... -
gyurczy
őstag
-
Sárpac
nagyúr
Biosban:
Procifesz: 1.35V
szorzó: 8x
Fsb:400
ram szorzó: 2x
PCI-E: fix 100-on legyen
ram időzítések auton legyenekÍgy a proci 3200on ramok szinkronban 800on fognak menni.
Ez után irány a winfos és a prime95 tesztelés!
Ha legalább fél órát futott hibátlanul vehetsz lejjebb a feszből mondjuk 1.325re és így tovább amíg meg nem találod azt a minimum feszt ahol még stabil!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Raspberry Pi
- Óra topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux haladóknak
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Olcsó Notebook! Lenovo Ideapad 3! Ryzen 3 3250U / 8GB DDR4 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest