- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTompi
aktív tag
válasz
killerjohn #13979 üzenetére
Bizonyos helyzetekben jobb a Q9300... ha a program ki tudja használni az új utasításkészletet például. Kevesebbet is fogyaszt, de elképzelhető, hogy azonos órajelen a nagyobb cache a Q6600-nak kedvezne (ha nincs támogatva az új utasításkészlet. Ha támogatva van, akkor azonos órajelen lemossa a Q6600-at).
-
mokus1
addikt
válasz
killerjohn #13650 üzenetére
ez nagyon teccik
-
killerjohn
addikt
válasz
killerjohn #13642 üzenetére
én f*sz... nem volt rádugva a CPU cooler az alaplapra... jujjjj
-
bim
veterán
válasz
killerjohn #13612 üzenetére
vedd le a crazycoolt és az NB.-n lévő HP részt pedig a mellékelt anyával rögzitsd.
-
Macka
veterán
válasz
killerjohn #13612 üzenetére
A DQ6 talpán a Crazycool van. Simán szedd le, amúgy sem ér sokat.
-
Macka
veterán
válasz
killerjohn #13546 üzenetére
Minek SLI?? Vegyél inkább 9800 GX2-t.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
killerjohn #13549 üzenetére
Akkor sztem is X38 DQ6 a lapod.
-
KTompi
aktív tag
válasz
killerjohn #13549 üzenetére
Én a GA-EX38-DQ6-ot ajánlanám első körben... stabil, megbízható, igaz nekem a síma van, de az EX csak a DES opciótól több, ami tiltható akár BIOS-ból.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
killerjohn #13546 üzenetére
Tud az többet is szerintem... A hivatalos ajánlás egy dolog a tuning meg egy másik.
mod: Erre gonoltál? 450-es FSB elég karcsú, de 8-9-es szorzóval már egész baráti lenne.
Csak győzd hűteni...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
killerjohn #13544 üzenetére
Akkor pl Gigabyte nForce 790i SLI-DQ6.
-
KTompi
aktív tag
válasz
killerjohn #13540 üzenetére
Sajna SLI-s alaplapból nincs tolongás... vagy olyan volt, ami nem tuningbarát, vagy olyan ami nem stabil... talán szét kéne nézni az újabb verzióknál, amik nVidia 790i-vel vannak szerelve... (esetleg 790i Ultra-val, ha DDR3-at akarsz)
-
Zájec
veterán
válasz
killerjohn #13480 üzenetére
akkor vegyél nForce 780i / 790i lapot.. azon van SLI
nehogy azt mond hogy ez drága
-
KTompi
aktív tag
válasz
killerjohn #13479 üzenetére
Nekem a Gigabyte GA-X38-DQ6-al még gondom nem volt... stabilnak tapasztalom, és a Quad megy benne 3.6-on
-
killerjohn
addikt
válasz
killerjohn #13479 üzenetére
elnézést, azt kifelejtettem, hogy fontos hogy SLI-s legyen, mert veszek még egy 8800GT-t...
-
Macka
veterán
válasz
killerjohn #12466 üzenetére
VGA-hiba. Ha ASUS-nál van ilyen,akkor fixáld a pci-e frekit 100-ra.
-
Pubszon
veterán
válasz
killerjohn #12362 üzenetére
Ezt a jelenséget a videókártyák szokták csinálni leggyakrabban, a haver G92 8800GTS-e is ezt műveli.
-
Larry303
addikt
válasz
killerjohn #12377 üzenetére
ha nem találsz hasznos infot a p5k topicban akkor megpróbálok termésuetesen privátban segíteni...de mivel ilyen lap speciel nem volt a kezemben ezért csak általános tanácsokkal tudok segíteni...perzse az asusok biosát azért ismerem, szal ha annyira elakadsz csak tudok segíteni...
zsák: tökéletesen működik a procid, csak amikor nincs terhelés allatt nem hajtja magát hülyére ennyi...eist ill c1e nézz utánna
-
dybu
tag
válasz
killerjohn #12360 üzenetére
alaplapon kondi... ha mind szilárd alapú akkor nem szóltam...
leggyakrabban arsock alaplapoknál hallható -
Larry303
addikt
válasz
killerjohn #12371 üzenetére
ez viszont már gyanús...nézd, meg hogy a pcie busz 16x os módban üzemel e...
a pontos bios beállítástmeg a lapod topicjában kérdezd, biztos gyorsabban kapsz választ mint itt...Sztojcsi: 12V os ág, de számold bele a vgat is mert az is ezt zabálja...
ronTom: 965 ös chipset nem igazán quad alá való...tuningra meg pláne nem...kollega is vszeg ezért nemkapott választ, mert aki quadot vesz és tuningolni is akarja általában szereti megteremteni a megfelelő környezetet is ehhez...namármost a p965 az nem az...
-
Larry303
addikt
válasz
killerjohn #12367 üzenetére
a 8x400 pedig nyilvánvalóan gyorsabb lesz mint az alap, csak nálad vszeg a mem alrendszer miatt érződött lassabbnak...mivel más strapen van mint alapon, így a default trd is megváltozik...ezt kéne belőnöd olyan értékre, hogy a mem alrendszer is megfelőlen "fel legyen húzva" így sokkal hatékonyabban tudja kiszolgálni az "adatéhes" processzorod...mert abba a 2x4 megába elég sok minden befér....és az mch nem bírja tempoval akkor a cpu csak vár és vár....ezért érzed gyorsabbank vszeg az alap beállítást...
a def trd minden strapen változik, ezt a biosban ált performnace levelként találod meg...
400fsb mellé egy 6os trd már tökéletes párosítás sztem ;) -
Soak
veterán
válasz
killerjohn #12365 üzenetére
Az a vga-bol jön ki, nekem is csinált ilyet a vga-m mikor még P5K-m volt ,hogy az msn-es ablkaot scrollozva ciripelt... alaplapváltással megoldodott
-
Larry303
addikt
válasz
killerjohn #12362 üzenetére
tudod vmilyen folyamathoz kötni a hangot, vagy állandó jelenség?
frekvenciája kb? (nem szám szerint gondoltam)
a cpu és hdd "zajt" pl szerintem elég jól fel lehet ismerni...
amúgy az előlapi dolgokat rátekerted a ferrit gyűrűre? -
KTompi
aktív tag
válasz
killerjohn #12360 üzenetére
Pl. a CPU tápellátása lazán ad ki hangot...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
killerjohn #12357 üzenetére
Igen azaz. Az is gerjedhet elméletileg.
Spread Spectrum: alapórajelnél (is) változtatja folyamatosan az FSB-t minimális mértékben (nem mindg 266,6 lesz hanem 266,5-266,9 között változtatja) így elkerülhetőek az ilyen jellegű gerjedések mert nem azonos frekvencián megy folyamatosan a cucc.
(tuningnál érdemes kikapcsolni mert okozhat insatiblitást, de ez itt nem játszik gondolom) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
killerjohn #12355 üzenetére
Van pc speakered? Esetleg az gerjedhet... Ha kihúzol mindent a hangkariból akkor is van hangja a scrollozásnak? Esetelg kapcsold be BIOS-ban a CPU Spread Spectrum-ot, hátha...
mod: lehet ez a baj: "pedig nem toltam semmit 3 éve..."
-
Attila444
aktív tag
válasz
killerjohn #11223 üzenetére
-
Soak
veterán
válasz
killerjohn #9924 üzenetére
Érdekes, nekem mutatja a többit, általában a manuálisan beáéllitható feszek közül az első az alapfesz... mondjuk SB-nek adj 1.150-et Nb-nek 1,50-1,53V-t Ramnak meg 2,1V-t (attól függ milyen van és hogy akarod járatni) ...
-
Soak
veterán
válasz
killerjohn #9888 üzenetére
Azért mert
... az alapfeszeket emg tudod nézni ,ha lapon van minden akkor bemész a HW monitorba és ott irja
-
Soak
veterán
válasz
killerjohn #9885 üzenetére
állitsd a pci-et 105-re
-
szacsee
nagyúr
válasz
killerjohn #9663 üzenetére
PCI-E frekit fixáld, manual állíts fesz, mivel a lap elég jól túlfeszel (brutálisan)!!
-
helkis
veterán
válasz
killerjohn #9550 üzenetére
hát ez pech.. cserélj tv-tunert, most pont volt egy cikk PCIE-1x-esekkel..
-
helkis
veterán
válasz
killerjohn #9547 üzenetére
minek használod? A2ZS-nem jobb?
-
Soak
veterán
válasz
killerjohn #9547 üzenetére
Nekem a vga adott ilyen hangot ap5k-val
.... ha egy MSN-es ablakot scrolloztam iszonyuan zúgott, 3d terhelésre is, de akkor kevésbé, blitzel megszűnt
-
helkis
veterán
válasz
killerjohn #9532 üzenetére
dobj egy shotot pls, a szokásos progikkal: cpu-z1.42, cortemp095.4, prime 25.5..
esetleg everest a hőmérsékletekkel..
-
Szatesz
őstag
válasz
killerjohn #9533 üzenetére
Nézd meg a 7*400 at az is belassul e 400 as fsbnel...
-
Szatesz
őstag
válasz
killerjohn #9528 üzenetére
ezek ilyen érthetelen dolgok nekema ram van igy szemmel lathatoan gyorsabban jon be minden 5-5-5-15 on mint 5-5-5-12 n
rejtéj
-
Anthony28
őstag
válasz
killerjohn #9528 üzenetére
Az első verziónál magasabb az fsb nem a proci lassabb...nekem is 7x480 (3360mhz) gyorsabb a memóriakezelésem, mint 8x445-nél(3560) gyorsabb procival.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
killerjohn #9014 üzenetére
FPO a neve nekije. Irányadó lehet tuningban,mármint előre lehet belőle sejteni, hogy miylen a proci,de persze elég nagy még itt is a szórás,de amelyik FPO-ban sok a jó,vagy éppenséggel a rossz tuning-lehetőségekkel rendelkező proc,ott ugye már lehet valamire számitani.
Dobozon,illetve a proci kupakján is megtalálhatod.
-
killerjohn
addikt
válasz
killerjohn #8958 üzenetére
UP #8958. Van valami ötletetek ?
-
Soak
veterán
válasz
killerjohn #8761 üzenetére
ha max terhelésen van akkor jó
u.i.: frisstisd az aláirásod
-
Soak
veterán
válasz
killerjohn #8759 üzenetére
Rendesen van pasztázva/rögzitve a hűtő? Ha igen akkor nézd meg egy tolomérővel a kupakot a procin ,hogy nem nagyon homoru/domboru .... ha ez is jo akkor frissits biost... amugy meleg a hűtő ha megfogod kézzel?
-
Soak
veterán
válasz
killerjohn #8750 üzenetére
alapfeszen mennie kell, amugy a ramot ahogy érzed 800 vagy 1000
-
Soak
veterán
válasz
killerjohn #8745 üzenetére
prime95 v25.5-öt használj, ott nem kell bajlódni az affinitással ... Szvsz 8x400 az jó beállitás lenne 24/7
-
szacsee
nagyúr
válasz
killerjohn #8745 üzenetére
Prime-nél nem kell affinitást állítani, elindítod és terheli a magokat külön külön...
Prior 4-el (Test-Worker Threads-Priority) érdemes tesztelni Small FFT-t így meglátod mi a vége és baxik a ramokra, arra ott a blend, meg a goldmem, vagy memtest..
A Test-Worker Threads-Number of worker threads to run-nál 4 legyen így 4 szálon mindegyik magot terheli... -
WiZARD
addikt
válasz
killerjohn #8738 üzenetére
milyen oprendszert használsz?
mert vista alatt nem az igazi a superpi, nekem is mindig elszáll. próbára feldobtam egy xp-t és ott tökéletes volt...stabtesztelésre inkább prime95
-
Muréna
őstag
válasz
killerjohn #8734 üzenetére
9x333 biztos benne van alapfeszen, ramot állitsd 1066 -ra adj a ramnak 2.0V-t és kész
Új hozzászólás Aktív témák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- SSD kibeszélő
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest