- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- OnePlus Nord 2 5G - észak-északkelet
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Melyik napszakban merül majd le az iPhone 17 Air?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
Új hozzászólás Aktív témák
-
prmcsk
addikt
Komoly kérdésem van.....
Egy barátom fotós, fényképész. Nagyon sokat dolgozik photosop és egyéb grafikai programokkal. Ehhez van most egy duplamagos AMD5600+-os procija, de néha, több dolog megnyitásakor olyan lassú lesz, mint a hátramenés.
Kérdés: Egy Q6600 proci mennyiben emelné meg a grafikai teljesítményt a mostani procihoz képest ? Magyarul érdemes e egy ilyen konfigot csinálnom neki ?
-
prmcsk
addikt
Látom már régen volt....Jó pár hónapja írtam....
A többágúság mítosza.
Vásároltam ma tápot. Nem kaptam azonnal Corsair VX550W-t, így vettem egy Chieftec GPS650AB A tipusút. Papíron 3db 12V/16Amperes ága van, de nyugodtan vásárolható, mert a valóság az, hogy egy ágból indul ki minden. (megnéztem) Még nem teszteltem, de majd beszámolok. Az a gondom, hogy ez a tápos "ágmizéria", a tápok 95%-ánál csak parasztvakítás. Úgy kezdődött, hogy valami főszabványosító, fő tűzvédő, eu. illetékes idióta, kitalálta, hogy micsoda veszélyes, ha egy mondjuk 50 Amperes táp vezetékei valami módon zárlatba mennek át. Mivel nagy áramról van szó, a vezetékköteg vidáman loboghat, mert ha a rövidzárlati áram nem éri el az 50 Ampert a táp azt hiszi, hogy rendesen dolgozik. (Nem tudom, hogy ez az eshetőség mennyire gyakori, de vannak ennél sokkal jellemzőbb és többször előforduló hibák, talán azokkal kéne foglalkozni.)Na erre jött az "isteni szikra", hogy ezt az 50 Ampert szét kell osztani annyi ágra, hogy 20 Amper- nél több egyik se legyen, mert ez az áramerősség a legkisebb „prücök” esetén is gyorsan létre jön, a táp majd jól lekapcsol. Elnevezték mindezt ATX2 szabványnak. Nemes gondolatok és rendben is volna az elképzelés, csak a megvalósítással, annak anyagi vonzatával vannak a gondok. Sokkal drágábban lehet szerintem elő állítani egy olyan tápot, amelyben valóban elkülönülne mondjuk 3-4 ág. Nem mindegy, hogy az ára miatt 1, vagy 100 millió juser venné e meg ? A gyakorlatban is kezd megbukni ez az elképzelés, mert sorra jelennek meg olyan CPU-k, VGA-k, amik ettől a szabványosított 20 A-tól többet vennének fel (tuning alatt). Na most jönnek a gyártói "trükkök százai",(hogy korunk „nagy géniuszát” is idézzem)..A nagy teljesítményű tápjaik nyák-ját annyiban módosították, hogy a +12V forrasztási felületét 2-3-4 részre osztották: Az egyikbe mondjuk a PCI-E tápcsatik, a másikba a CPU 8 lábasát, a harmadikba pedig az egyéb, végeit forrasztják. És elérkeztünk a "csodához"! Ezt a "három ágat", amik egymástól ugyan külön vannak, egy kb.2,5mm2-es tömör vezetékkel (áthidalóval), EGY pontra kötik a +12 voltot előállító résszel. Még ez sem volna gond, ha az áthidalók helyére mondjuk 20 Amperes biztit raknának, mert így létre jönne az alap gondolat, hogy 20 Amper feletti terhelésnél ez a bizti kiolvadna és azt a szakaszt, ami rá van bízva megvédené. Új matricákat nyomtak a tápok oldalára és indulhat a biznisz. Elképzelem, amint a szervizek bizti cserélő szakmunkásokat vennének fel hirtelen, mert, hogy minden harmadik, negyedik táp ott végezné pár naponta, az fix. Ezt a történetet még tovább lehet "píározni" Vannak cégek, akik mint valami modern Robin Hood-ok kiállnak és abból csinálnak kampányt, hogy ők bizony nem az ATX2 szabvány szerint csinálják a tápjaikat és ezt kell venni, mert ez egy ágon leadja a sokcsillió ampret. Érthető nem ? Így kell az eredeti egy ágas tápot reformként, forradalomként eladni. Most akkor hány ágú, a tápok 95%-a ?
A chieftec-emben IS ezt láttam. Minden jobb tápban van terhelésfüggő, lekapcsoló elektronika, csak pont az a gond, hogy ez nem áganként van, hanem az össz teljesítményt figyeli. Pontosabban: Ez nem gond nekünk, csak innentől megdől az egész ATX2 "szabvány" lényege(de akkor minek találták ki ?) Képzeld el, hogy mibe kerülne és az adott mérethatárok között megvalósítható, hogy három, vagy négy külön "ág elektronikát" építsenek, egy tápba ? Minek a rovására, mennyiért ?
Én nem tápszerelő vagyok, csupán egy „villanyász”, de egy nyákon simán elmegyek és le tudom vonni saját következtetéseimet. Én nem bizonyos termékeket "fikázok" csupán rávilágítok arra, hogy az esetek túlnyomó többségében már megint vakítás zajlik. Ezzel azt sem zárom ki, hogy valóban léteznek valós és nem "kvázi" több ágú tápok, csak mutasson már valaki egyet és az árát is írja meg. Még szerencsém, hogy abban, amiben fesz van és áram folyik, a fizikai alaptörvények ugyanazok.....
Chieftec, Corsair, FSP, Enermax, belsejét skubiztam már de természetesen ezek minden tipusát nem láthatom....,de állítom, hogy a 20,30,40k-s tápok szinte mindegyike egy eredő ággal rendelkezik. Nem csak az ágankénti lekapcsoló elektronika lenne drága, hanem a többágúság "tartozékai" is. Minden +12 voltos kimenő ágba illene betenni +2-3 elkót, ami pénzt és helyet foglal. Számoljunk csak 3 ággal, az mindjárt + 4 elkó, mert általában kettő már eleve benne van, az egyágúság miatt. Az én tápom is papíron 3x16A ággal rendelkezik. megnéztem, és egy osztott ága van, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy csupán ebben az egy fő ágban van 2db.16 volt / 2200uF-os kondi, a kimenőben és nem 6. Igaz én még belevarázsoltam 5db.16 volt / 4700uF-ot, mert nem árt, ha több van...
Nekem se sok közöm van hozzá, ha a kapcsolóüzemű tápok működési elvéről lenne szó, de ahhoz nem is kell értenem, hogy lássam a kimenő ágak felépítését, kialakítását, egy nyákról "olvasva".Azt is felvállalom, ha valaki meggyőz, hogy rosszul látom, de akkor mondja………. (prmcsk)
-
prmcsk
addikt
-
prmcsk
addikt
válasz
Pubszon #11284 üzenetére
Biztos, hogy rossz a fesz. kijelzés. A proci bios 1,6 volt környékén van, de kevés az a quazán, ami ezen a frekin stabil is marad. Persze vannak kivételek...4Ghz prime..
-
prmcsk
addikt
Intel xeon procikkal kapcsolatban szeretnék kérdezni...Tudom, hogy van topikja, de olyan csendes, mint a temető....
Be tudnék olcsón szerezni 2db Xeon 5335 procit és azon gondolkodtam, vajon úgy összességében, el tudnám e érni, vagy meg tudnám e verni, két ilyen procival, egy lapon a jelnlegi konfigom eredményeit ?
Ennyit tudok róla:
Intel Xeon E5335 2.0GHz 1333MHz FSB Quad Core 8MB Cache Socket LGA 771 Active Version CPU 65nm Core 80Watt -
prmcsk
addikt
Szerintem a pár század voltos tévedés, a valóshoz képest messze nem hoz annyi plusz Mhz-et, mint mondjuk a proci hűtésnél a 30-60C fokos különbség, mert ilyen hűtéssel, nem a proci "valós" tudását mutatja meg. Ezért mondom, így csak "erdőbe megy" az, aki az FPO táblázatból következtetést akar levonni. Így maximum "támpontnak" jó...
Superman: az egyik fújjon, a másik "szívjon" kifelé a ház háta felé.
Szerintem így.....
-
-
prmcsk
addikt
Én nem is igazán a cpu-z feszmérésében látom ennek az egész tuningtáblázatnak a "rákfenéjét", mert mit nyerhet valaki a tévedésből ? Pár század voltot ? A hűtéssel sokkal nagyobb a nyereség, ezért gondolom, ha külön lenne választva mondjuk mobilitás szempontjából a táblázat, sokkal reálisabb lenne ez az egész. Mit gondolok mobilitáson ? Ha valakinek csak annyi a dolga két hely és mérés között, hogy kihúzza a tartozékokat hátul ( fél perc ) és bárhol összedugja ugyanennyi idő alatt, és szobahőn már reprodukálja is a linkelt eredményét.
Ha nem így van akkor soak is felteheti a kompiját a gépre és csinálhat olyan eredményeket, amilyet akar, de ez életszerű ? Hiába mondaná azt, hogy 24/7-ben így használja a rendszerét, mert szerintem nem ez az alapérv egy proci "jóságának" megitélésekor. -
prmcsk
addikt
válasz
subaruwrc #8709 üzenetére
Komolyan kíváncsi vagyok, hogy hőben megéri e ?
Kérdéseim:
Biztos, hogy mindkét lapka, egyenként és egymáshoz képest is, teljesen sík ?
Közvetlenebb a hőátadás, de jóval kisebb felületen, tehát azt gondolom, hogy ez a megoldás tipikusan a "vám-rév" esete...
A mai inteleknél szerintem már nem számít annyit ez a megoldás, mert a lapka és az IHS között lévő hőátadó anyag már nagyon profi.Persze cáfoljatok meg és már le is szedem....
-
prmcsk
addikt
válasz
szacsee #8592 üzenetére
(ami a csavar szára és a furat közé is felül, mint az enzo-énál?)
Pontosan, Erre a "felülő" peremre kell szigetelő alátétet rakni, ami úgy néz ki mint egy hagyományos fém alátét csak szigetelő anyagból van. Sok alaplapon, a lap hátsó részén, annyira közel megy az "erezet" a furathoz, hogy egy szélesebb fém felütköző, rövidzárat okozhat...
-
prmcsk
addikt
válasz
HaRdCoRe #8540 üzenetére
Azta felraktam én is az enzo-t a lapomra. A crazycool-t én is leszedtem, de akinek
P35-DQ6 lapja van és backplate-t használ, nagyon figyeljen oda, hogy a négy gyári furaton átmenő szárra, mindenképpen tegyen szigetelő alátétet ! Az alátét nélkül bizonyos lapok tönkre mehetnek, mert a fémtalp ütköző pereme elég széles és rövidzárat okozhat, a blokk leszorításakor.... -
prmcsk
addikt
Csak, hogy megnyugodjak....Sejtettem én, hogy, amikor az előző pít csináltam4,23Gén, neten válaszolgattam is közben...
Superpi 32M = 14.19,688 sec
-
prmcsk
addikt
Azért még van mit behozni.....
Vízzel hűtöm, de a radi a gépben, a gép meg a
meleg szobában van...4,0Ghz prime stabil 4,23Ghz superpi32MAlulfeszelésnél és végteljesítményben nem mindegy a procira jutó hűtőközeg hőfoka.
-
prmcsk
addikt
válasz
westlake #8354 üzenetére
Hogy csak a CPU teljesítményét mérd, elviekben teljesen szét kéne "gányolnod" az alaplap procitáp részét. Egy laborban valszeg bevállalja valami fanatikus, én nem.....
Az átlagos konfigomban szerintem közelebb jutok egy Q6600 valós fogyasztásához, mert a mérésekbe semmi extra fogyasztó nem kavar be, ezért mérvadóbb, hogy "csak" a proci igényét mérem.
Konfig....1 vinya...1 DVD író...Q6600 proci...X300 VGA...1 TV tuner zsuga...
1 Wlan, PCI...5db. 12cm.-es venti...
Ezek tudatában visszafelé kell levonni, hogy mi-mit fogyaszthat az össz.-ből. -
prmcsk
addikt
HaRdCoRe, helkis..... Nem véletlen, amit írtam, a proci hőfokra utaltam, én is...
-
prmcsk
addikt
Ja és mégegy......
Valaki határozza már meg egy "táblázat" kritériumait is, hogy miről is és milyen feltételekkel is zajlik, bármi ? Ha alapfeszen a legjobbra megyünk, akkor mi az
alapfesz ? Bizonyos szorzó minél kisebb fesszel történő elérésére ? A max. prime stabilitásra ? A prime-ban ugye Small FFT futtatunk ?És a legfontosabb: Ki hol és milyen körülmények között éri el az eredményeit ?
Az életszerű az, amit én teszek. Ülök a lakásban, a 22 fokban és egy vízhűtéses géppel érem el dolgaim. Ha holnap egy kompresszorral le, vagy felmegyek bármilyen eredményre az mennyire mérvadó, a nagy átlagkörülményt tekintve ? Mert ha ez arról szól, hogy
"terasztuningra" kell kijárnom egy jobb eredményért, én nem teszem..... -
prmcsk
addikt
"Támpontként", a saját méréseim....
A méréseket primer oldalon végeztem idle és load Prime95 alatt, Mindig bios
feszről van szó. Nem vettem figyelembe, mit droppol a lap. Tehát:1,225v / 2,4Ghz / 9x266 idle = 0,34A load = 0,68A
1,405v / 2,4Ghz / 9x266 idle = 0,53A load = 0,87A
1,225v / 3,2Ghz / 8x400 idle = 0,46A load = 0,81A
1,405v / 3,2Ghz / 8x400 idle = 0,56A load = 1,02A
1,385v / 3,6Ghz / 9x400 idle = 0,58A load = 1,07A
1,405v / 3,8Ghz / 9x422 idle = 0,56A load = 1,02A
1,505v / 3,8Ghz / 9x422 idle = 0,70A load = 1,36A
1,505v / 4,0Ghz / 9x455 idle = 0,70A load = 1,36A -
prmcsk
addikt
Nem...Most az enzo felrakása előtt políroztam meg. Az eredmények, feszek ugyanazok,
hőfokban nyertem 7 fokot. Egyébként, valamit nagyon benéztem, mert azt írtam anno, hogy a proci IHS-e domború. Hát nem....homorú
. Ez most derült ki, mert a csiszolás kezdetén először a proci széle sárgult ki....most legalább tükör.
A garit sem vesztettem el, mert nem is volt, mindent egybevetve...nem bántam meg.
-
prmcsk
addikt
válasz
Nyugdíjas #8255 üzenetére
Ma erőt vettem magamon és nekiestem a gépnek. A tőled vett enzo felkerült az előzően "tükörpolírt" kapó kazánomra....Ugyanolyan körülmények között, egy Alphacool nexxxosXP (esserossz) blokkal szemben,7C fokot nyertem....
Mindenkinek ajánlani tudom az enzót és téged.....
-
prmcsk
addikt
Azt (még) nem....
Ja és mielőtt bárki félreértené az esetleges lapeladást. Teljesen frankó, eredményei ismertek, nem elégedetlenségből gondolkodom az eladásán. Ilyen, vagy hasonló lapon
egy "fullmodot" akarok csinálni, mert már megint hajtanak előre, a gondolataim....Dare2Live Megelőztem a gondolataid....
-
prmcsk
addikt
válasz
Nyugdíjas #8051 üzenetére
Én kizárnám a "nagy kapacitást", mert ahhoz szerintem túl gyengének kéne lennie gyárilag, a proci tápellátó részének. Ez egy tuninglap, amiben szerintem van "tartalék" ahhoz, hogy emiatt, ilyet tegyen.
Nagyon gondolkodom hogy eladom a kondimoddolt P35-DQ6 lapomat, ha valakit esetleg érdekelne, az kérem, privátban tegye. 2 év - pár hét garis (Aqua). Ez komoly.....
-
prmcsk
addikt
válasz
Nyugdíjas #8038 üzenetére
Azt azért megkérdezem.....Kondimod előtt a polaritást kimértétek üzem közben ?
Mintha valaki említette volna, hogy az asusokon cserélődhetnek a kondik
"színhelyességei" ?Az én gigámban a piros oldal a - minusz. Erről úgy győződtem meg, hogy a mod
előtt, az egyik kondi lábaira vezetéket forrasztottam és üzem közben kimértem a polaritást. -
prmcsk
addikt
Az abit ma sem rossz....Én pár hétig nyúztam egy sima és olcsó IP35-E-t, amiben
az első komolyabb eredményeimet értem el, ezzel a procival és bírta.....(A leveledre már válaszoltam is, privátban.....)
subaruwrc Köszi, de remélem nem ez a vége. Ehhez szerintem további
"lapvaria" szükséges, de már megvannak fejben a terveim..... -
prmcsk
addikt
Na látom mindenki tobzódik, így én is "habosítottam" egy kicsit
1,504V / 4Ghz Prime stabil
-
prmcsk
addikt
9x470FSB = 4230Mhz Superpi 32M
-
prmcsk
addikt
Jó választás....Ugyanilyenem van.....L734A934 , annyi különbséggel, hogy
a VID - je alacsonyabb és a 3,6Ghz-et 1,28 volton hozza.Most éppen azon meditálok, hogy polírozzam e a procim kupakját, mert púpos.
Veszteni nem sokat vesztek vele, mert próbagari volt csak rá, de ha el akarom adni,
nehogy valaki "kényeske" csak ezért ne vegye meg, bár az eredményei szerintem
polírral is simán piacképessé tennék. -
prmcsk
addikt
Na egy kis fesz downgrade.....
Q6600 alapon (2,4G) / 0,928 volt (load) fesszel Prime stabil
De akkor mi a VID: ?
-
prmcsk
addikt
A jó múltkor asszem te kérted, hogy nézzem meg mi az a minimum fesz, amivel
a q6600-om defaulton (2,4Ghz), prime stabil ?Nos, fél órája megy a teszt load = 0,928 volton. Szerintem ez a minimum.....
-
prmcsk
addikt
Ez így tényleg érdekes....
Nem biztos, hogy enzom lesz, mert most jutott csak eszembe a DQ6 hátulja.....
Az enzo back plate-jét nem tudom felrakni, csak akkor, ha leszedem a lap hátulján
lévő bordás hőlemezt, amit nem akarok, mert az tartja a hőcsöves hűtést is.
Teljesen meg nem akarom átvariálni a lapot, marad a D-Tek fuzion választása. -
prmcsk
addikt
válasz
Anthony28 #7559 üzenetére
Én sem tudom, hogy melyik a hihetőbb, mérvadóbb, de azt látom, ha elindítom és
egy perc idle után beindul, semmit sem lehet mellette csinálni, amiből én azt a
következtetést vonom le, hogy esetleg sokkal jobban beterheli a magokat, mint a
prim95, mert a prime mellett netezni is könnyebb. Itt a PH.-s topikja: OCCT -
prmcsk
addikt
Ti most "ellendrukkoltok" ?
Azért azt fejtse ki valaki, hogy mennyi különbség van mondjuk az OCCT és a Prime95 stabilitás tesztje között ? Ha az OCCT négy maggal lemegy az nem stabil ?
Próbáljátok ki ti is és kiderül...Nem csak "savanyú a szőlő" ?Legutóbb ha jól emlékszem egy tesztsorozatban is az OCCT 30 perces tesztjét
használták "itélkezésre".
Nálam, egy nem quadra illő blokkal ugyanez 1 óra 20 percig ment, és az itélet ? CPU high -
prmcsk
addikt
Én nem ismerem az eredményeidet, neked meddig prime stabil a procid, milyen feszen
és persze maximum vízzel hűtve ?Ha ismernél tudnád, hogy nem kell "megmagyaráznom" semmit. Örülök, hogy ilyen
procim van, de nem a procim teljesítménye tesz emberré és valakivé. A koromnál
fogva, ezen én már túl vagyok. -
prmcsk
addikt
És milyen szorzón, meddig ?
A stabilitásról: Tudom, hogy mindenkinek a prime és egyéb tesztek a "mérvadóak", a stabilitást illetően és lehet, hogy tudatlan vagyok, de mondjon már valaki egy programot, amit a számítógépes használat során órákra és 100%-osan terhelik le a 4 magot ?
Kipróbáltam. Párhuzamosan elindítottam két konvertálást, mellette neteztem zenéltem és simán lement minden. Én más terhelésre nem használom a gépet, tehát nekem
stabil.Tudom, hogy relatív, de nálam az OCCT, high CPU beállítással lefutott 4 Gigán, stabilnak minősítem a procimat.
helkis Még az is lehet....
-
prmcsk
addikt
válasz
subaruwrc #7494 üzenetére
Höhhhh ? Én is úgy értettem...460x9 = Superpi 1M 460x9 = wPrime 32M
-
prmcsk
addikt
válasz
Achill3uS #7429 üzenetére
Mert már írtam, hogy a prime 15-20 perc után csinál nálam "csuda dolgokat".
E két időpont között valamelyik "váltásnál" a gép újraindul...Érdekes, hogy bármire
használhatom a gépet 4 Gigán, bármilyen tesztet futtathatok, csak a prime-ot nem
viszi órákig.
10db. 10-16V / 3300uF-os kondi van rajta.Weller 50W-os páka 8-as heggyel...subaruwrc 75 fok környékén elvitte, bár az én blokkom nem quad blokk.
Egy jó öreg Alphacool NexxxosXP... -
prmcsk
addikt
4,0GhzOCCT high CPU beállítással
Még dolgozom tovább.... -
prmcsk
addikt
Sárpac - nak (is) ajánlva....8x400@3,2Ghz / 1,136 volt
Most 9x400@3,6 -on akarok 1,280 volt alá menni.....
-
prmcsk
addikt
Tegnap óta ismerkedek az új lapommal....
1,5 volt környékén (load) simán prime-olok 4 Gigán a kazánnal, de 15-20 perc után
minden előjel nélkül újraindul és mintha mi sem történt volna, ugyanazokkal a beállításokkal fel is áll a gépem.Próbálkoztam már különböző feszekkel, mindenhol, de ez a helyzet. Erről vélemény ?
-
prmcsk
addikt
3,9Ghz Prime95idle =1,488v / load = 1,472v. Drop = 0,016 volt ezen a terhelésen.
Pietrosz Meg kell nézetni másokkal egy ugyanilyen lapban, hogy 3,9Ghz-en
egy Quazán mennyit droppol ? A cpuz szerint, az enyém 0,016 voltot ezen a frekin. -
prmcsk
addikt
3,9-en fut a prime...Hogy meddig még nem tudom.....idle= 1,488 load=1,472.
0,016 volt drop.....
-
prmcsk
addikt
3,8 Ghz ugyanazon a feszen, ugyanannyi droppal...
SlobiG : Ha így van, akkor így jártam.....
-
prmcsk
addikt
Gyorshír !
Quadocskám 9x400 = 3600-on, cpuz 1,366 volt idle, load 1,344 volt (Prime95)
0,022 volt különbség az sok 3600- on ?
-
prmcsk
addikt
Szerintem a mod bizonyításához teljesen mindegy, hogy milyen procit használok.
100% tuningon az E2140 is droppol rendesen, amit nem tett, pedig egy 300W-os
táp volt rajta, a teszt előtt, alatt...Nem szedtem szét előre a qudos gépem, mert stock hűtéssel nem sokra megyek.
Pár óra és kiderül...... -
-
prmcsk
addikt
Na itt a kép, a "lapmod-ról"
A kondik méretkülönbségei a feszértékükből adódnak. A fehér rész az + szigetelő
szalag, nehogy a kondi esetleg zárlatot okozzon, mert amennyire tudtam, szorsan helyeztem el a kondikat a laphoz, hogya távtartóim méretén túl, ne lógjanak ki.
Siloplastal is rögzítettem a kondikat, ha muszáj nyom nélkül el tudjam őket távolítani. -
prmcsk
addikt
válasz
didyman #7131 üzenetére
Nem a foglalatra magára gondoltam, hanem a körülötte kialakított "helyszabványra".
A proci hűtéselmélete szerint kicsi és alacsony alaktrészek tehetőek csak a proci
köré...Gondoljunk csak bele, hogy a gyári hűtő mekkora kerületű és akkor jönnek a
tyúning bordák... Ezért mondom, szerintem rossz az elgondolása, a S775-nek. -
prmcsk
addikt
Nincs különbség a cpu-z idle és load-ja (orthos) között. Eddig, minden feszen, amit
próbáltam a cpu-z nem mutat feszmozdulást.De mondok mást.....
Ez a procim cpuz szerint, eddig (load)1,45 volton hozta a
8x 400FSB-t. Most ugyanezt 1,360 volton....Idle és load között most sincs különbség.Gorneck23 Ne vedd szó szerint a ráakasztást...vezeték nélkül közvetlen
beforrasztottam a kondikat, természetesen a polaritásra ügyelve... -
prmcsk
addikt
Fejet hajtok a puffer tuningal kapcsolatban kifejtett álláspontod előtt, ugyanis
Működik ! .Beáldoztam egyik lapomat, az öreg E2140-et belevertem, 400FSB-n megküldtem.
A biosban direkt adtam a procinak 1,5 voltot, cpu-z 1,472 voltnak látta. Orthos tesz
9- es prior és beesett a fesz 1,442 voltra. Járattam fél órát és figyeltem a feszt, maradt
ahol volt.
Szét szedtem és a lapra és fázisonkén ráakasztottam pluszban 2300uF-okat.Új teszt, ugyanazon körülmények között, cpuz = 1,472 volt, teszt indul és a cpu-z
fesze NEM mozdul.....Szép dolog az elmélet, de én a gyakorlatban is szeretek meggyőződni dolgokról.
Igazad lett....
-
prmcsk
addikt
válasz
didyman #7089 üzenetére
Köszi, hogy válaszolsz, de én meg csak most vettem észre.....
A kifejezések....
Te ezt csinálod, ebben élsz és birtokolod a szakkifejezések tárházát. Igen, a
PWM-et a FET-ekre értem, de mint írod a bios "szlengben" is, a legtöbb lapban
így van tudatosítva és számunkra sokkal érthetőbb. Ha így írom, nem kérdeznek
vissza, hogy "mi az a FET" és mindenki elsőre érti. Én sem vagyok más... -
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest