- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3078 üzenetére
Persze, hogy nem éri meg. A Voyo V2-n még volt RJ45.
Szerintem, amit pirossal írnak, olyannal IS rendelhető, nem? Persze én sem merném így megrendelni.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3074 üzenetére
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3074 üzenetére
A LAN mini USB-vel megoldható.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3072 üzenetére
Szerintem csak ők hiszik azt, hogy nálunk most van.🐇🐣
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3070 üzenetére
Bay Trailt felejtsetek mar el... Tulzottan melegszik. Cherrynel mar orvosoltak es joval fejlettebb a GPU-ja.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3070 üzenetére
Kínában most van Húsvét?
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3056 üzenetére
Teljesen jo a Cherry-s, egesz nap nyuztam es nem volt problema.
Mas: ha valakit erdekel, a Jide Mini dobozkaja most akcios: [link]
-
robi1979
aktív tag
válasz
interstate76 #3057 üzenetére
Van ennél valami stabilabb ami jelenleg Best Buy és megbízható forrásból? Vagy ha átalakítod az enyémet ha xar lesz, megrendelem ezt! :-)
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #3056 üzenetére
Azt akartam írni, hogy "Az a baj a Wintel W8-cal, hogy nem tudhatod, milyen a hűtése." Tehát nemcsak te nem tudod, hanem rendelés előtt egy nagy lutri az egész.
-
válasz
interstate76 #3051 üzenetére
Maris szamolok. Csak kene hogy melyik szolgaltatonal vagy,
es mennyi az aram kilowattonkenti ara nalad, rendszerhasznalati, keszenleti dij nelkul,
szenipari tamogatas es a sallangok nelkul.Es koszonom a kioktatast, a hulye ebbol tanul, legalabb megtudtam hogy egy honap stabilan 30 napos.
Reszemrol lezartam.
-
válasz
interstate76 #3037 üzenetére
Amikor pl. megvenned az automat, es en azt mondanam,
havonta 15-20ezerert szoktam bele tankolni, az szamodra kielegito adat?
De ha azt mondom, 5,6l/100 kilometer, ez korrektebb meghatarozas.Mimdegy, nem akarok ebbol ertelmetlen OT-t, csak leirtam a velemenyem.
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3043 üzenetére
Ja az enyem is aktivalt Windowsal erkezett, aktivatorral...
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3045 üzenetére
Honnan vetted, ha nem titok? Azt is olvastam, hogy ezekbe szinte kötelező memóriakártyát rakni, mert az operációs rendszer mellett már nem sok hely marad másra.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3043 üzenetére
Az érdekes, mert itt ezt írják: "The CX-W8 Pro comes with Windows 10 Home. Windows is not activated, and you can not activate it, you need to buy a license. On the other hand updates can be downloaded without a problem." Pedig ez Pro.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3037 üzenetére
De azon akkor nem 10-es volt, hanem 8.1-es próbaverzió.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3032 üzenetére
Rajta volt, vagy te raktad rá? Hány bites volt rajta? Aktivált volt, vagy neked kellett aktiválni a próbaverziót? Wintel Pro-t akarok venni.
-
válasz
interstate76 #3030 üzenetére
Ez igy, hogy 'havonta 250Ft' semmit nem mond.
Hasonlo meretben, kicsit nagyobb lehet, erdekel mas megoldas is, foleg Windows vonalon, a droid bar nagyon jo, sok mindenben nehezkes, persze nem is egy komplett pc kivaltasara talaltak ki. Kulso hardverek teren nehezkes szamomra, pl. egy regebbi usb tv tuner megoldhatatlan.
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3030 üzenetére
Milyen Windows van a Wintelen?
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #3018 üzenetére
Jo ajanlat es kuponnal most akcios. Sokkal jobb valasztas atomnal szvsz, erre mar siman felmegy barmelyik linux disztro. Szoval nem sajnalom hogy az Intel kukazza ezeket, nagyon Windows-kozpontu volt az egesz (ertheto okokbol termeszetesen, a cel a tablet-szegmens meghoditasa lett volna).
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3020 üzenetére
Ezt értem. De miért?
djnice
Írtam is, hogy SSD-vel már jó. Az más kérdés, hogy mennyire kell egy ilyen gépbe egy ilyen pici SSD. Ártani nem árt, de nem hiszem, hogy túl sokat számítana. Persze jobb, mint a HDD, de inkább raknának bele egy nagyobb HDD-t. Akkor olcsóbb lenne. -
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3018 üzenetére
Miért? Mi van az Atomokkal? Szerintem 45 ezer forintért ez a gép még mindig drága. Jó, látom, SSD-s. SSD nélkül ugyanilyen nincs?
-
idegen lény
addikt
válasz
interstate76 #3005 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek a válaszokat! A SATA minek kellhetne? Külső lemezhez elég az USB, nem? Használt gépet meg inkább nem vennék.
"The CX-W8 Pro comes with Windows 10 Home. Windows is not activated, and you can not activate it, you need to buy a license. On the other hand updates can be downloaded without a problem."
Ezt tudná valaki nekem értelmezni? Egy előre telepített Windowst miért kell megvenni? Nincs benne a gép árában? És hogyan vehetném meg? Mi az, hogy nem lehet aktiválni? Ha nem aktiválom, akkor csak egy hónapig használhatom?
-
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #3011 üzenetére
honnan lehet tudni, hogy egy gép passzív-e vagy nem?
-
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #2992 üzenetére
igen, de ezek elég picik (14"), és nem vagyok benne biztos, hogy ez a CPU elég youtubra, és fullHD filmekre.
Ráadásul nem is biztos, hogy passzív hűtésű egy noti, csak mert ez a proci van benne... más:Wintel W8-al kapcsolatban:
1. Androidos rendszerén minden PLAY áruházas alkalmazás fut?
Vagy csak azok, amikhez készítettek x86-os portot, és kisebb alkalmazások nem telepíthetők?
2. Win-es részét kell aktiválni valahogy? Winből minden win alá írt program fut, ami laptopon is?
3. Elég a teljesítménye a fent említett youtube/fullHD film használatra, nem akad meg?
Esetleg van/várható újabb, Dual bootos rendszer, vagy ilyenek már nem lesznek? -
DoItYourself
addikt
válasz
interstate76 #3000 üzenetére
"Nagyapamnak szeretnék venni egy ilyen tv-re kotheto boxot. A cél: emailezés, youtube, fenykép nézegetés, netezés lenne."
Kiemeltem a kritikus részeket. Az android érintőképernyőre optimalizált rendszer, amit a kínaiak próbálnak itt elsütni tv okosítás felkiáltással, az egy hekkelés, korlátozottan használható a kiemelt feladatokra. Lehetne hosszan sorolni, és vitatkozni mi szar benne, és miért, de sztem, ha van jobb alternatíva, nem érdemes. Adtam neki esélyt, kipróbáltam, de csak káromkodtam és köpködtem közben.
Az öreg a windowst biztos ismeri, nem szívatnám feleslegesen egy androiddal a tévén. -
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2996 üzenetére
17 W a TDP a procinál.
Van benne egy 500-as, egy 320-as HDD és egy USB 3-as 500-as ADATA.
Home server és HTPC lett belőle. -
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2992 üzenetére
Én ezt vettem meg végül. Kapott egy FSP tápot még, meg a kis turbinát kell lecserélnem a procin és tökéletes lesz. 0-24-ben megy, egy Ubuntu desktop van rajta Xfce asztali környezettel. Tökéletes.
-
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #2990 üzenetére
Linkelnél néhány passzív laptopot a hardverapróról 100e alatt.
Mert én nem találtam, erre keresve.... -
djnice
veterán
válasz
interstate76 #2985 üzenetére
Jössz mindig ezzel a notebookkal, az nem minipc. Nem passzív és feleslegesen ott a kijelző ami ebben az esetben hátrány. Szervernek és médialejátszónak sem jó megoldás.
-
PainKiller13
őstag
válasz
interstate76 #2975 üzenetére
Mindenképp androidosat veszek, windowsos szar van itthon elég
Meg ahogy látom azon fut minden.
Köszi a választ
-
Solten
őstag
válasz
interstate76 #2967 üzenetére
Ja, a kuponos reszeden valhogy atsiklottam
Talan meg a windoz' is jogtiszta hozza hm.. Csak tenyleg az a baj hogy 32 GB-n osztozik a ket rendszer, ami nem tul szerencses, kicsi, plasztik, rohadtul melegszik, meg Tronsmart. Valamit valamiert.. De valoban piszok olcso
Azert amondo vagyok ha nem akar a juzer cumizni egy csomot dobjon ra egy kis osszeget, es Cherry-s w8 pro.
Mukodik 'out of box' es nem kell a hutessel sz@rakodni. -
Solten
őstag
válasz
interstate76 #2965 üzenetére
Abszolute nem jo vetel, ez bay trail, tulzottan melegszik. Ez a kis doboz meg a tenyeredben elfer plusz meg nem is aluminium.
-
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #2957 üzenetére
tudnál linkelni, néhány passzív gépet is, amit érdemes venni?
-
sakal83
addikt
válasz
interstate76 #2947 üzenetére
Nem volt teljesen értelmes.
Úgy gondoltam, hogy kb. azt a felhasználó élményt nyújtsa, mint a 2500k/8gb ram-os PC internetezés, filmezés, letöltés, képnézegetés stb használata során. ( a többi felhasználás, játék, képszerkesztés stb. nyilván sokkal jobb a 2500k, de a fent soroltekban érzékelhetetlen a különbség gondolom egy gyengébb mini pc-n )
-
sakal83
addikt
válasz
interstate76 #2945 üzenetére
Megmondom az igazat, hogy csk tesztként vettem, és meglepett a tudása a kis kütyünek. Főként az árához képest.
Nem ismerem ezeket a mini pc-ket, az sem tudom, hogy a +2gb mennyit érne, mennyit érzékelnék belőle.
Csak bedöglött a tápom az asztali PC-n, és az új táp 35k..., így elgondolkoztam, egy otthoni felhsználásra kompromisszummentes mini pc beszerzésén a PC helyett. (nem játszom, és azért, hogy lenémítsam, már egy korrekt kis összeget ráköltöttem: néma táp, néma vga, atomhalk procihűtő, hangszigetelt vinyókeret és ház)
Esetleg tudtok ajánlani egy olyat, ami felér egy i5 2500k-s PC-vel? (Kinternetre, letöltésre, word és társaira, filmnézésre használom csak, semmi komoly, így értem a 2500k-s teljesítményt). Az intel NUC-ot néztem I3-as procival, de nem olcsó, és nem tudom, hogy mit tudhat. De egy jobb atomtól sem zárkózok el
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2942 üzenetére
Ez sem gyenge: 10,6" tablet X5-Z8300-as CPU-val 120 USD-ért.
-
Kowax
tag
válasz
interstate76 #2912 üzenetére
Oké, játszunk el a gondolattal, hogy mondjuk veszek egy kis laptopot, vagy egy olyan kis gépet összerakok, amit djnice kolléga javasolt. Hogyan kivitelezzem a TV-ből való felvételt? Veszek DVB-s vagy DVB-C tunert, és onnét hogyan tovább? Valami program fogja ezt felügyelni? Csak mert ez a része a dolognak nem tiszta.
-
mntn
tag
válasz
interstate76 #2859 üzenetére
Köszönöm
-
PeterPH
senior tag
válasz
interstate76 #2910 üzenetére
Digitális adás felvétele nagyjából zéró erőforrás (CPU, diszk) használatot jelent, mivel nem történik újrakódolás, csak a beérkező stream diszk-re írása (5-15Mbit/s). A lejátszás meg GPU segítségével szintén minimális erőforrás használattal jár. Az egyetlen szűk keresztmetszet a diszk lehet, és itt megint elérkeztünk az SSD használatának előnyéhez.
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2901 üzenetére
Nem is a torrentek száma a lényeg, hanem a nyitott kapcsolatoké. Azt kell megfelelően beállítani, mert a le- és feltöltési szálak mennyisége terheli a CPU-t. Futtathatsz 1000 torrentet is, ha megfelelően korlátozod a szálak számát.
-
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #2864 üzenetére
Megértettem pár hete is a véleményed, meg most is. Nekem meg ez a véleményem. Ennyi.
-
Janaboy
veterán
válasz
interstate76 #2876 üzenetére
3150es ugye az kozkedvelt a htpc topicban.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2874 üzenetére
Az N3000, 3050 és 3150-esek is jók lehetnek. Pl. itt van ez 38 ezerért SSD-vel és bolti garanciával. Akksija nincs, de mini PC alternatívájaként erre nem is feltétlenül van szükség (áramszünet esetén azért jól jöhet).
Többet már nem linkelek, csak szerettem volna megemlíteni a 3000-es sorozatot is. Na jó, itt van még egy gép, N2820-as CPU-val: nincs benne HDD, viszont a kijelzőt elpasszolva vastagon 30 ezer alá kerül az ára.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2874 üzenetére
Bocs, de kifutottam a szerkesztési időből: itt van pl. ez a kis csodamasina 50 ezer Ft-ért - gari nélkül, de érintőkijelzővel és N2930-as CPU-val, ami jóval erősebb a Z3735F-nél. Le kell alkudni belőle 5 ezret, ill. ha valakinek nem kell a kiejlző, 15-20 ezerért simán el lehet pattintani (talán 25-ért is), és máris ott van a szuperolcsó mini PC, minden földi jóval.
2 veszélyforrás van:
- nincs garancia
- lehet, hogy sokáig tart a kijelző eladása -
djnice
veterán
válasz
interstate76 #2859 üzenetére
ASRock D1800B-ITX alaplap
LC-Power LC-1340mi ház
160 GB 2.5" HDD vagy 32 GB SSD
2 GB DDR3 SO-DIMM
bruttó 38 körül megvan újonnan, garanciával és teljesen passzív -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2854 üzenetére
Sajnálom, hogy nem csináltam fényképet a visszaküldött szállítmányról...
Úgy 10-ből 8...
Most ezt képzeld el 100-as tételben...
Megértenéd ha meglátnád.
Ráfognám, hogy típus hiba, de sajnos nem tehetem, mert minden típusnál ez volt.
Ez nem jelenti azt, hogy a Tronsmart Ara nem lett jól megcsinálva, de kétlem...
Én biztosan nem kockáztatnám meg még egyszer.
Wintel nálunk is nagyon jól fogy, még egy darab... igen, egy darab sem jött vissza! -
Black&White
addikt
válasz
interstate76 #2849 üzenetére
Igen, a Voyo-ra értettem.
Körülnéztem, adapterek közül van amelyik egész szép sebességeket tud LAN-on. -
Black&White
addikt
válasz
interstate76 #2843 üzenetére
Ezeknél a gigabites LAN csak egy USB3-LAN adapterrel működik?
-
fabicska
tag
válasz
interstate76 #2835 üzenetére
ÚÚ, -5500Ft....!
Csak ne lenne benne az a fránya Z3735-ös proci...
Amit én kinéztem az a Voyo V3, csak az 59467Ft + Shipping + Vám, az olyan 80000Ft, annyiért köszi, nem kell -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2835 üzenetére
Csak tronsmart...
Én elgondolkodnék rajta, hogy ha állandóan csak a tronsmart "jó vétel", akkor ennek lehet-e valami köze az irtó trehány gyártáshoz... -
Mike88
senior tag
válasz
interstate76 #2816 üzenetére
lolchief70!
Szerintem mele F10-ből van olyan, amiben nincs infra, legalábbis, amikor én utoljára ránéztem, akkor még szó nem volt arról, hogy van benne infra, most pedig rákeresve valóban találtam olyat, ami "3 az 1-ben". Infrához windows alatt is nyilván kell egy infra vevő, ami veszi a jelet és fel tudod programozni, aztán Kodi alatt pedig én úgy gondolom ugyanúgy működik a dolog, mint Openelec-nél, hogy egy config file-t létre kell hozni, amiben meghatározod, hogy melyik gomb milyen funkciót lásson el.
Nem muszáj olyan légegeret választanod, amiben van IR, ha nálad ez problémás, akkor inkább kerüld el, én csak felsoroltam párat a sok közül. Azóta egyszer volt egy elhatározásom, hogy az RC11-et lecserélem olyanra, amiben van infra is, hogy kiváltsam az összes távirányítót 1-el. Nagyobb kutakodás után kiderült, hogy a legtöbb légegérnél nem ki-be kapcsolható az egér, ami elég nagy probléma, mert baromira zavaró tud lenni, mikor pl. csak a nyilakkal akarnál navigálni, s közben aktív az egér.
Szóval RC11-et merem bátran ajánlani neked. Kikapcsolható az egér, a középső android robotot ha lenyomod, azzal bekapcsolod s utána ugyanazzal ki is kapcsolhatod. Sajnos a specifikációkból, ez nem derül ki, sőt még a teszt videókból sem feltétlen.
RC11-et kb. 4 éve használom napi szinten, jól bírja a gyűrődést, kopás sem tapasztalható. -
Extracsaba
tag
válasz
interstate76 #2826 üzenetére
Akkor összegezném mire kellene.
Magas bitrátájú fullhd film, 4k videó, x265 kódolás DTS hang kodival ezek fussanak rajta.
Milyen készüléket tudnál ajánlani? -
Extracsaba
tag
válasz
interstate76 #2824 üzenetére
ASUS EeeBox PC EB1503 /EB1503-B0240/
Erről mi a véleményed?
Az F1 2013 annyira nem lényeges!
Inkább a nagy felbontású videók, pl 4k -
Extracsaba
tag
válasz
interstate76 #2821 üzenetére
Én nem is 30 ezerre gondoltam, hanem olyanra ami keveset fogyaszt, és ezeket a játékokat viszi!
Meg FullHd filmeket kodival. -
Extracsaba
tag
válasz
interstate76 #2818 üzenetére
Nem tudom, nem értek ezekhez a kütyükhöz
Szóval akkor a pipo is elviszi módosított hűtéssel a magas bitrátájú filmeket?
Mondjuk igazából nem akarok szétszedni egy garanciális készüléket. -
Extracsaba
tag
válasz
interstate76 #2816 üzenetére
Nem komoly gépigényű játékokra gondoltam.
Pl F1 2013, vagy Fifa Manager 13.
Gondolkodom még egy Pipo X7s Intel TV box-ban is,csak félek hogy nem birja a 30-40GB-os Full HD filmeket.
Meg hogy bedöglik a biosa. -
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #2808 üzenetére
vannak még képek?
mennyire meleg a teteje így, ha hozzáérsz? -
Extracsaba
tag
válasz
interstate76 #2781 üzenetére
Szóval nem tudom ismered-e a fifa manager 13-at, de szerinted elfutna ezen a gépen?
-
tlala
addikt
válasz
interstate76 #2768 üzenetére
Nekem a Pipo mindig is ennyivel másolt,szintén szolgáltatói routerrel.
-
válasz
interstate76 #2770 üzenetére
Ez már 14nm csí-szélességű?
-
DoItYourself
addikt
válasz
interstate76 #2768 üzenetére
Ott jobban áramlik a csí.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2755 üzenetére
A tablettel nem volt időm/kedvem foglalkozni (megint arra jutottam, hogy nincs helye az okostelók és a mini PC mellett), viszont egy ideje új helyre költözött a Wintel, és azóta ma először másoltam rá hálózaton keresztül, és majd kigúvadtak a szemeim, amikor megláttam, hogy 11 MB/s környékén ingadozott az írási sebesség! Eddig 6 volt a maximum! Ugyanazon a hálózaton, ugyanazzal a UPC-s szolgáltatói routerrel és ugyanolyan kábellel (Cat 5e), mint korábban. Egyszerűen nem értem. Többször is kipróbáltam, minden alkalommal 10,5 és 11,5 MB/s között volt a tempó.
Pedig mióta elkerült a dolgozószobából, pont azon gondolkoztam, hogy NAS-ra és külön médiaplayerre cserélem szegényt, mert senki nem netezik a TV-n, játékra meg ott a konzol, és a letöltés-médiaszerver feladatokra jobb a NAS. Úgy néz ki, megérezte, min morfondírozok és megtáltosodott!
Lelke van, na!
-
w.miki
veterán
válasz
egy ilyen tabletet rá lehet kötni egy TV HDMI portjára, hogy oda is ki adja a képet?
a microHDMI portján keresztül?
és akkor van egy érintőképernyős miniPCd? -
mexel
veterán
válasz
Szia! A játékot megnézted?
Kezdek bekattanni ettől a pipo X8-tól. Hogyan lehet egy ilyen biosába belépni ha a billentyűt és egeret nem ismeri fel?
Van egy olyan leírás hogy power gomb és a vol+ de arra csak elindul.
A biosban az volt beállítva, hogy USB OTG ---Off. Átállítottam on-ra és azóta nincs egér + bill. Így sehogy sem tudok belépni a biosba hogy visszaállítsam.
Valami ötlet? -
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2712 üzenetére
Megjött a tablet, amiről korábban írtam. Érdekes az a Z8300-as CPU. Első körben azt látom, hogy nem sokkal combosabb, mint a Z3735F, viszont ugyanazoktól a feladatoktól kevésbé melegszik. Pedig attól féltem, hogy a tablet lapos házikójában kevés lesz a passzív hűtés, de az első szárnypróbálgatások alapján nem. Ha ilyen a dobozos verzió is, ahol alapvetően nagyobb hely van hűtőbordának és szellőzésnek, akkor jók lesznek a Wintel Pro-k.
Holnap letesztelem ezekkel az anyagokkal.
-
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #2734 üzenetére
Köszi!
Ebay-en 22k körül kaphatóak, akkor az is jó lehet?
Droid hogy megy rajta? Nem gond az app-oknak, hogy inteles a proci, és nem arm? -
w.miki
veterán
válasz
interstate76 #2732 üzenetére
Honnan rendelnéd meg?
Ebay ebből is tele van klónokkal?
Moddolt hűtésről van valami korrekt leírás, vagy kapható hozzá való szett? -
DoItYourself
addikt
válasz
interstate76 #2726 üzenetére
PC-n egyáltalán nem megy a HDMI-CEC?
-
tlala
addikt
válasz
interstate76 #2712 üzenetére
Nézegettem én a 10 collos változatát, mert nekem az kéne, de nem értem, miért kerül duplájába az a +2 coll..
-
válasz
interstate76 #2707 üzenetére
Ahogy elnézem, az a fémlap inkább árnyékolásként funkcionál, mint nehezékként.
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2705 üzenetére
Az újak olyanok, ami a házra ragasztott fémhez hozzáér.
-
djnice
veterán
válasz
interstate76 #2624 üzenetére
Én 170 USD-ért i3-5005U-val szerelt passzív MiniPC-t vettem újonnan, szóval annyiért nem csak üres ház van.
És nem 35W TDP-s, hanem 15, ráadásul szinte mindenben gyorsabb is mint az általad linkelt régi i5: [link] -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2624 üzenetére
Használtat egy újjal összehasonlítani... na de kéreeeeem...
Projektor + miniPC + Mele F10 (de lehet bármi más).
Ezek rögzítve a tárgyalóban, szinkronizálva éppen aki prezentál.
Így aztán még vinni sem kell
No de nem akarom szétvágni ilyen badarsággal a témát, csak örülök, hogy kezd szélesedni ez a piac is. -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2622 üzenetére
A hordozhatóság részemről nem csak abban merül ki, hogy prezentálok, hanem abban, hogy a tesómhoz a merevlemezeim helyett a rámásolt kütyüt viszem mint médialejátszó.
De ha már prezentáció, nálunk projektorral történik, így sok értelme nincs a kijelzőnek.
Én már látom is a lelki szemeim előtt a lehetőséget... éppen ilyen projektben vagyok benne -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2620 üzenetére
Tudod, ezt beszéltük, hogy felhasználó függő.
Nincs ebben semmi.
Nekem viszont nem kellene laptop, a Samum is idegesít a J1900 és a Z8300 mellett.
Mint írtam, én már hadrendbe állítottam pár ilyet a cégnél, és az eddigi reakció:
Bakker Life, nem lehetne lecserélni a laptopomat/asztali gépeket J1900-ra?
Teszem hozzá, hogy a laptopjaink i3/8gb/120ssd, az asztali gépeink pedig AMD FX-ek szintén hasonló felállásban.
Na most ugyan ezt képzeld el egy DVD mentes vékony Laptoppal...
Sajnálom, hogy itthon még nem terjedt el, gondolom mert nincsen még ékezetes billentyűzettel, de azért árban és felhasználhatóságban szerintem messzemenőkig tökéletes lehet... -
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2617 üzenetére
Wintel is az, te mire használod?
Arra jó, hogy jó esetben megválaszthatod a memória nagyságát, mégjobb esetben pedig a processzort és a részegységeket is.
Lássuk be, én is üzembe állítanék egy i5-ös tenyérnyi gépet a TV alá hasonló áron mint mondjuk egy Zidoo XX vagy egy Minix.
Egyébként már van ilyen, kértem árakat, és rendelek is párat tesztre. -
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2615 üzenetére
Bocs, lejárt a szerkesztési idő.
Szóval mégsem olyan megleő, hogy nem megy rajta a CS:Go, tekintettel a gépigényére. Még a minimumot sem éri el az X8300 sem, szóval tényleg legalább x8500-as kell neki.
(#2616) Lifeforce Az X8300 kb. 30%-kal erősebb, az x8500-as pedig a dupláját tudja, mint a Z3735/6F, ill. a 8. generációs intel hd graphics is sokkal jobb, mint a 7. generációs (ha jól emlékszem, 3-4-szer annyi execution unit van benne és kb. a dupláját tudja nyers teljesítményben). Hogy ez mindennapi felhasználás során mit jelent, azt konkrét tapasztalat nélkül nehezen tippelem meg, de munka és játék közben is érezhetőnek kell lennie.
(#2612) Lifeforce Bocs a kérdésért, de ez mire jó? Képernyő nélküli laptop?
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2615 üzenetére
Én szinte semmit nem vettem észre a Z3736 és a Z8300 között.
Futtattam rajta fullhd filmet, megnyitottam egy rakat oldalt, meg ezt a két játékot próbáltam ki.
Látszik, hogy config fájl van megpiszkálva, valóban teljesen minimumra véve. -
djnice
veterán
válasz
interstate76 #2611 üzenetére
Ha már S805 + OpenELEC akkor inkább RPi2 + OpenELEC és minden kadenciahelyes, jobb a képminőség és 3D is van. Árban kb ugyanaz.
-
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #2611 üzenetére
Film, YT, meg neha Silverlight, meg ez az uj mediaklikk, vagy mi.
Nem tudom, mi az a Horizon Go. Elmondod?
-
Lifeforce
őstag
válasz
interstate76 #2608 üzenetére
Neki estem 2 játékkal izzasztani ezeket, hááát ne tudd meg.
Van nálam teszten pont egy ilyen.
Counter Strike és League of legends.
(Pipo Z3736 vs Wintel Z8300 vs Intel J1900-N2-B)
Az első kettőn hulladék a CS (CS:GO), semmilyen formában nem játszható, a LoL pedig minimumom nagyon megizzasztja a masinát, közelít a játszhatatlan minőséghez.
J1900-án, a CS-vel majdnem megöltem, mert bár bírta minimum és medium beállítások között, lévén passzív hűtés (pedig igen nagy + a ház), annyira felmelegedett, hogy lekapcsolt.
A LoL pedig tökéletesen ment max. és medium beállítások között, kéz-meleg hőmérsékleten.
Sajnos ezek után, amit eddig is sejtettem, a Z széria inkább játszadozásra való, felidézni a régi játékok emlékeit, vagy internetezni, esetleg médialejátszónak.
A J1900-n nem kicsit meglepődtem azért.
Kíváncsi leszek a Z8500-ra, de mire kijön, ott lesz a J2900... -
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #2608 üzenetére
Tetszetos... ennyiert lehet, hogy foladom a kuzdelmet az olcso undroidos vackokkal. Nem rosszak azok, csak hat nem is igazan jok.
-
LógaGéza
veterán
válasz
interstate76 #2587 üzenetére
Megnéztem, tényleg nem nyerő, ezt így nem tudom berakni irodába. Te most milyet használsz?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2533 üzenetére
Végülis igen. Csak a megrendelő, vagy a főnök nem tolerálná
-
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2529 üzenetére
Persze, ez mindig egyéni preferencia kérdése. Mire lefuttatnék egy komolyabb FEM analízist a kis i3U-n, igencsak megőszülnék.
Viszont filmezni, netezni, letöltőgépnek kiváló lenne számomra egy Celeron is.
De azért is írtam, hogy kinek mi a célja vele. Vehetnék egy NAS-t is, meg egy Androidos médialejátszót, de akkor hol lesz a kreativitás? -
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2527 üzenetére
Én a miniPC-ben mindig a home server és media lejátszó, kisebb tartalmak fogyasztására való eszköz keverékét látom. Minden másra asztali PC-t használok.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2415 üzenetére
A Richard Burns Rally is simán megy rajta, anélkül, hogy széthajtanám a gépet, vagy hogy túlforrósodna akár a CPU (75°C fölé nem tudtam vinni), akár a GPU.
Továbbra is csak tesztjelleggel nyúzom játékokkal, de az a helyzet, hogy - a régebbi akciójátékok és szimulátorok mellett - elszalad rajta egy csomó stratégiai és kalandjáték is, szóval királyság ez a kis dobozka!
-
Sándor -P20-
senior tag
válasz
interstate76 #2470 üzenetére
Részemről egy stic-et nyomok, tökéletes megelégedéssel....
Ez egy Modecom Free Pc win10-el. Kicsit visszábbnézve láthatod, hogy a hűtését kissé megtoltam, bár a modding nélkül is tette a dolgát..
Perpill 114 aktív torrent fut rajta Qbittel. VLC-n szól a webrád... Nyitva van 5 ablak a foxin, gond egy szálse...
Akadás nélkül szakad rajta Cromon a youtub...
Filmet eddig mindent megevett..
Játszani egy pillanatot sem játszottam vele.
Amióta megvan, csak nyomtatáshoz kapcsolom be az asztalit, szal tökéletesen hozza amit elvártam tőle, bár itt nagyon le akartak róla beszélni... -
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2477 üzenetére
Arra is lehet tenni egy Linuxot, onnantól kezdve pedig asztali gépként funkcionál, persze ARM korlátozásokkal.
Cloudshell. -
tibcsi0407
félisten
válasz
interstate76 #2475 üzenetére
Kár a 100 Mbit LAN miatt. Szerintem nekem maradni fog az Odroid XU4+Cloudshell kombináció.
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #2470 üzenetére
Ez meg itt választható 4GB RAM-mal is. Csak az a baj, hogy ez is stick és ez is Ali - az olcsóság ára, ugyebár.
-
Kija
aktív tag
válasz
interstate76 #2468 üzenetére
Ez ugyanaz a chipset, de nem stick:
http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_259609.html -
válasz
interstate76 #2449 üzenetére
USB-re nem akarok aggatni HDD-t, az felejtős, jelenleg a microserver nagyjából tartja azt amit a benne lévő HDD-k bírnak, azaz olyan 45-60MB/s, gigabites LAN van kiépítve a lakásban, nem szeretném lejjebb adni
tvamos:
pontosan milyen synologyd van, és az mit bír átvitelben? -
tvamos
nagyúr
válasz
interstate76 #2449 üzenetére
Persze, nem art megemliteni, hogy te magad is mennyi egeresztel az USB-s HDD-vel.
-
tlala
addikt
válasz
interstate76 #2444 üzenetére
Nem viszem én azt a pent az égvilágon sehova.
A Pipoba be van dugva egy olcsó 64GB-os pen, az az egyik háttértárolója, arra torrentezek, és a filmeket is a Pipon nézem meg. -
Kija
aktív tag
válasz
interstate76 #2437 üzenetére
Akkor félreértettem valamit.
Helyesbítek: 220Volt-nál -
Kija
aktív tag
válasz
interstate76 #2435 üzenetére
50-et nekem sem ér meg.
Kínából olcsóbb lenne, ha nem lenne rajta a vám és az ÁFA, nomeg hogy egyáltalán ideér-e...
Ezért gondoltam még a Gearbest-re, de ott is csak EU raktárból. (persze az is eltűnhet...).
Az igazi az itthoni vásárlás lenne garival. Az biztosan ideér és a gari is könnyebben érvényesíthető.
Ez szól a nálad kapható Wintel mellett, míg a plusz hűtés a Vensmile mellett. Árban úgy számolom (ha nincs hozzá kuponom) akkor a Vensmile kb 3500 Ft-al több. -
Kija
aktív tag
válasz
interstate76 #2433 üzenetére
OK
Köszi a segítséget. Én azért ilyen mértékű beavatkozást nem csinálnék. Gondolom ha itthon veszem akkor a gari is ugrik.
Vajon mennyit segíthet a Vensmile ventije a hűtésen? -
Kija
aktív tag
válasz
interstate76 #2427 üzenetére
OK
Köszi, még gondolkodom a kettő között.
Egyébként itt egy video a Vensmile-ről, itt látszik milyen hűtése van.
Mit jelent a mókolás a Wintelnél a hűtéssel?
Egyáltalán szükség van rá, ha internetezésre és a már amlített Internet élő kézilabdaközvetítés nézésére használnám? -
Kozy10
tag
válasz
interstate76 #2427 üzenetére
Ha beteszem a kosárba a wintelt a (220volton), azt írja, hogy karácsonyig nem elérhető... Ez még az előző karácsonyra vonatkozik gondolom...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Végleg lenyomta a tévét a streaming az USA-ban
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-roller topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- Eladó Gamer PC i7 14700, RTX 5070, 32 GB 6000mhz RAM, Vizhűtés, 850W 80+ Táp, 2 év Garanciával
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Nitro 5 -AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i7-11800H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD -RTX 3050 - Garancia
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged