Új hozzászólás Aktív témák
-
Lifeforce
őstag
válasz
Extracsaba #2834 üzenetére
Nem szeretem a logóst, jobban szeretem az eredeti OEM változatot.
De ha az a kérdés, hogy rámegy-e a belinkes firmware, akkor nem tudom a válasz. -
Lifeforce
őstag
válasz
Extracsaba #2828 üzenetére
Ezek az eszközök nem alkalmasak erre, még openeleccel sem.
Szerintem várj egy kicsit az s912-re, talán az képes lesz rá.
Ám még mindig nem a hardver a szűk keresztmetszet, de ha mást nem akkor legalább erőből talán... ismétlem talán kinyomja ami neked kell.
És ha szeretnél esetleg egy HDMI átengedést is, akkor bizony a H típusok, abból pedig nincs sok választás.
Tronsmart (amit nem ajánlok), vagy Minix... -
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #2828 üzenetére
Először az S802 vagy az S905-ös topikból jöttünk át ide (az igényeid alapján), most meg azt mondom, hogy kérj tanácsot azok valamelyikében. Én olyan, S812-es CPU-val szerelt eszközt keresnék, amire van OpenELEC (pl. itt van ez az MXIII-G, eu raktárból, szállítással együtt 64,77 USD-ért), de nem vágom, melyik tudja a DTS hangot.
-
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #2825 üzenetére
4K videó nem fog menni a Z3735/6F-nél gyengébb CPU-n.
Szerintem döntsd el, mire szeretnéd használni a jövendőbeli kis gépedet (először csak full hd filmekről és torrentezésről írtál, utána jöttek a játékok, most meg már 4K kell), melyik szempontnak mekkora a prioritása és aztán írd le értelmesen, pontokba szedve. Ha ezt megteszed, akkor rá tudsz keresni a hardverigényre, vagy tudunk tanácsot adni.
-
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #2823 üzenetére
Akkor neked egy U-s CPU-val szerelt mini PC/laptop kell. 3217U-tól mondjuk az 5005U-ig terjedő kategóriában keresgélj! A fogyasztás nagyobb lesz, mint az atomokkal, de a teljesítmény is (HD4000-től HD5500-ig terjed az integrált GPU-kínálat a fent említett CPU-k mellett).
Én - főleg a játékra való felhasználás miatt - a helyedben használt laptopot vennék (3217U-s CPU-val és HD 4000-es GPU-val néha már 50 ezer Ft környékén szoktak lenni). Mivel nem kellenek hozzá perifériák, még olcsóbb is lenne. Ha viszont kell a non-stop működés ÉS a nagyon alacsony energiafelhasználás is, akkor nem fogod egy eszközzel megúszni a dolgot, ugyanis az atomokhoz hasonló fogyasztású eszközből egyelőre nincs olyan, amin nyugodtan F1 2013-azhatnál. Talán a Z8500/8700-vonal, ha kivársz egy kicsit. Talán! Egyébként én is ilyesmit szeretnék, gigabit lannal és natív sata csatlakozóval.
-
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #2819 üzenetére
Nem kell nagy szakértelem: meg kell nézni a gépigény.hu-n, hogy mit ír a futtatni kívánt játékodra. Megírtam neked, hogy kb. a Tropico 3 a maximum, amivel még nem gyilkolod meg a Z3735F-et - milyen plusz infó kell még?
Nem lehet 30 ezer Ft-ért tévéokosító-netezős gép-médiaplayer-NAS-játékgép kombót venni, csak komoly kompromisszumokkal. Ha az első 2-3 funkció a fontos, akkor elég a Wintel, ha az utóbbi 2-3, akkor viszont inkább célhardverekre van szükség. Médiaplayerként nincs 4K 60fps (meg még 1-2 dolog), NAS-ként használva 11-12 MB/s a hálózati tempó, ill. játszani is lehet rajta, de csak nagyon korlátozottan.
-
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #2817 üzenetére
A Fifa Managert már írtad korábban, arra reagáltam, az F1 2013 és a 30-40 GB-os full hd filmek kapcsán csak annyit kérdeznék, hogy mit szeretnél te egy kb. 30e Ft-os eszköztől? A magas bitrátájú full hd filmeket pl. a Wintel W8 bírja, de csak módosított hűtéssel ajánlatos ilyeneket nézni rajta, az F1 2013-hoz pedig kevesek ezek a gépek. A Z3735/6F és a Z8300-as CPU-val szereltek is.
A Pipo szerinted mivel tud többet? Ugyanaz a CPU, ugyanaz a GPU.
-
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #2815 üzenetére
Ne haragudj, de nagyon böki a szemem: nincs olyan, hogy blue ray.
A J1900 mellett tudtommal olyan integrált GPU van, mint a Z3735F mellett, azaz gyengébb, mint a Z8300-as mellé integrált HD Graphics ugyanakkor a CPU nyers erőben kicsit többet tud, mint a fent említettek.
Egyik sem játékra van kitalálva: csak meggyilkolod vele a jövendőbeli gépedet, ha olyasmit küldesz rá, amitől egyfolytában 100% közelében pörög és/vagy felforrósodik. Ha valaki játszani szeretne, akkor szerintem egy integrált HD 3000-es a minimum (vagy talán a Z8500/8700-as CPU és az azok mellé integrált GPU-k), és akkor is csak finoman szabad nyúzni. Ez alatt a szint alatt olyasmik futtathatók gond nélkül, mint pl. a Monkey Island Special Edition, ami elfut egy X201-es Lenovón is (saját tapasztalat), pedig az aztán nem egy grafikai erőgép.
-
Lifeforce
őstag
válasz
Extracsaba #2799 üzenetére
Mint látod, az rtl8723bs wifi/bt párost kell beleforgatni a debianba, pont ugyan úgy ahogy tettem a xubuntuval.
Semmi új nincs benne. (ezt hívják beleforgatásnak, és nem a telepítést) -
Lifeforce
őstag
válasz
Extracsaba #2796 üzenetére
Tudom melyik készüléked halt meg, akkor sem hallgattál rám.
Ennyire egyszerű, tudom mire való.
De gyanítom benne van a gyári repóban is. -
Arolotifar
őstag
válasz
Extracsaba #2792 üzenetére
Ne vedd sértésnek, de már nagyon böki a szememet
Kodi a neve, nem Kódi
Sorry
-
Lifeforce
őstag
válasz
Extracsaba #2792 üzenetére
Ezeknek a gépeknek egy hátránya van, körültekintően frissíteni kell (ezért adnak ki BIOS javításokat is).
A tied azért halt meg mert félre frissítetted.
Wintelről még nem hallottam, hogy meghalt volna, a Pipok biosát kell frissíteni.
És igen, linux alatt kevésbé melegszik a processzor, és a kodi is jobban fut alatta. (nem annyira energiaigényes mint a windows)
Azt sem értem, hogy minek akarsz beleforgatni acestreamet amikor az linuxos alkalmazás (csak letöltöd repóból), és úgy portolták windowsra... -
Lifeforce
őstag
válasz
Extracsaba #2784 üzenetére
Másik témában kérdezted, de azért leírom ide is, mert ide tartozik.
A Linux telepítőt én ígértem mert nekem a Pipora és a Wintelre is azt raktam. (Xubuntu)
Megvan az USB telepítője is, megígértem, hogy kiteszem, de azért várok még ezzel, mert a WiFi és a BT nem megy vele, ahhoz kernelt kell forgatni.
Én megtettem, de majd kitalálok rá valamit, hogy közkincsé tudjam tenni kernelforgatás nélkül.
(32bit UEFI miatt vannak a problémák ami miatt nehéz telepíteni, de azt már megoldottam) -
interstate76
addikt
válasz
Extracsaba #2784 üzenetére
Írtam valamelyik topikban, hogy játszottam rajta a Tropico 3-mal. Ha hinni lehet a gépigény.hu-nak, akkor a FIFA Manager 13-nak is el kell futnia rajta, mert kicsit szerényebb a gépigénye, de azért mérget ne vegyél rá, hogy menni fog, ill. lehet, hogy megy majd rajta, de csak akkor nem melegszik túl tőle, ha kicsit dobsz a gyári hűtésen. Próba, cseresznye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Lexus, Toyota topik
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen autót vegyek?
- Linux kezdőknek
- Windows 11
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged